29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Cat 02 #27132
    Igen, de az meg nem a szöveg alapján van. Nehéz kérdés ez, de tuti nektek lesz igazatok, aki meg kavar, az szopik :D
  • MaRee
    Franc, nekem 2 és fél oldal lett a műértelmezés :( A szövegértés az könnyű volt
  • oliwwer
    én azt írtam rá hogy igaz, mert alatta a kiegészítős szövegben is leírta ugyan ezt, hogy .... amely egy nápolyi könyvtárban található.

De amúgy a szövegértés tényleg könnyű volt, az érvelés fos.
  • Ryna18
    na egynek vége :D szövegértés télleg nem volt vészes, csak a többi :D érvelés hozzászólni nem tudtam volna, novellát félig elolvastam, de ink nem kértem belőle :D aztán maradt az összehasonlítás, két és fél oldalt írtam..:D remélem azért jó lesz :)
  • Firerock
    azt nem írták sehol
    szóval cska feltételezés,szerintem
    és odaírtam hoyg a fószer az interneten találta meg(vagyis idéztem a szövegből)
  • Cat 02 #27127
    Semmi újat nem tudok én se. Szövegértés könnyű, érvelés fos :(

Ti mit írtatok arra, hogy a kódex nápolyi könyvtárban van ?
  • Firerock
    na mizu csajok?
    ez a szövegértés egyszerű volt,de ez az érvelés egy szarhugyfos volt
  • Palesz2
    mindentt. ami jött :D
    építkezés, tervvrajz meg midne hogy hansonlít a műalkotáshoz :D
  • AntiHero
    Hát mit érveltél te olyan sokat?:D
  • Palesz2
    nah.. szövegértés nemvolt vészes. de kevés votl az időőm.
    érvelést meg irtam 3 és 3/4 oldalt.... de ez se volt valami izéé :D
  • bardocz
    3 oldalt úgy, hogy nagy margó, cím alapból 3 sor, és akkor van valami hasonlód a 3 oldalhoz. Nem tudom miért várják el, hogy egy 1.5 oldalas műről írjak 3 oldalt.
  • AntiHero
    Írtam 2 oldalt a műelemzésnél, de nem tudom hogy lehet arról 3-4-5 oldalt írni:S
  • bardocz
    Én is csak elolvastam, és a-aa, ezt nem:D
  • HUmanHunter
    ez kurvanehéz vo't bakker! aztmondta muter emelt szinten az volt érvelés hogy kávéházat építenek mozi helyébe és hogy meik meleltt érvelsz.. itt az érvelést én elolvastam de vmi kvantumfizika szintű volt úgyhogy egy szót se értettem belőle :D
  • bardocz
    Első rész könnyű volt, 10 perccel hamarabb befejeztem. Második rész szopatás volt, érvelés nagyon fos volt, összehasonlító elemzés alapból kilőve, szóval maradt a novella a takarítónőről és a likőrről. Azt befejeztem 2 óra alatt, de abból is 1 óra falnézés volt. Nagy nehezen szültem 3 oldalt.
  • mrzoltan
    Nah megvan az érvelés témája elég szar volt,amúgy nem vészes...
  • Dzsini
    Babits Mihály és József Attila egy-egy verse, egy, az index.hu-n megjelent cikk, és egy érvelős feladat közül választhattak a magyar nyelv és irodalom emelt szintű érettségi vizsgáján a tanulók - tudta meg az érettségiről távozó diákoktól a távirati iroda. Az érettségizők nyugalma érdekében, korában arra kérték a vizsgabizottságokat, hogy délután egy óráig ne hozzák nyilvánosságra az érettségi tételeket.

Babits Mihály: Mint egy különös hírmondó vagy József Attila: Holt vidék című versét elemezhették az érettségizők. Emellett összehasonlíthatták az index.hu egyik írását - amely arról szól, hogy egy mozdonyvezető a pártállami rendszerben kómába esett, és a polgári demokráciában ébred fel - irodalmi alkotásokkal, például Az ember tragédiájának egyes jeleneteivel.

A diákok választhattak továbbá egy érvelő típusú feladatot is. Az alapszituáció szerint egy kisvárosban bezár a mozi, a helyén kávéházat akarnak nyitni - az érettségizőknek érveket kellett felhozniuk a két intézmény ellen vagy mellett.

Emellett egy napilapban megjelent, Szentmártoni Szabó Gézával, az ELTE BTK régi magyar irodalmi tanszé­kének oktatójával készített interjút kellett különböző kérdések alapján értelmezniük a maturálóknak. A cikkben arról esik szó, hogy az irodalomtörténész felfedezte Janus Pannonius reneszánsz költő egy eddig csak felerészben ismert alkotásának teljes, hibátlan szövegét.
  • Máté94
    Mindenkinek sok sikert!
  • dragon11
    Sok sikert a végzősöknek =)
  • Pio
    Egy bizonyos Tomcat kódnevű "celeb" annó megcsinálta ezt.
    A töriérettségi a harmadik napon már olyan volt, hogy tényleg mindenki oda-vissza tudta a kérdéseket előre, ezért bejelentették, hogy SOS újat nyomtatnak és reggel széthordják (emiatt később is kezdődött a töri érettségi azt hiszem 1-2 órával). A lényeg, hogy Tomcat ekkor még este telespammelte a netet, hogy őneki bizony megvan az új feladatsor is, fényképeket is pakolt, amikről aztán utólag kiderült, hogy közük nincs a tényleges feladatsorhoz.
  • Tinman #27112
    Ez de kemény! Nem is hallottam róla anno

Viszont! Itt a lehetőség, hogy híresek legyetek... beszúrtok egy kamu 10 évvel ezelőtti képet a fórumba és a balfax média szépen rá is harap. Persze tuti kopogtatnak majd a rendőrök a házad ajtaján :-D

No, kinek a nickje akar híres lenni? (Az enyém nem...)
  • porkesz
    Sziasztok!
    Valaki meg tudná mondani hol lehet megnézni a mai emelt magyar éretségit?
    Köszi szépen előre is:D
  • gercse
    Mindenkinek kalappal!
    Én is írok ma 3 zh-t, parás lesz az is, de ezekbe is belejön az ember.
  • nearo
    Aki itthon van még az sürgősen kapcsolja ki a gépét és induljon el :D
  • kraawz
    sok sikert mindenkinek, én egy éve már túl vagyok ezen
  • bazza
    Csak annyit üzennék az érettségizőknek, hogy nem kell befosni: ez lesz a legkönnyebb vizsgátok az életben :)
  • Tigristank
    Sok sikert az érettségizőknek mára!
    Nekem 3 éve volt, azóta ugyan sok idő eltelt már, de a vizsga előtti érzés megmaradt az egyetemnek köszönhetően, szóval át tudom érezni a helyzeteteket, de higgyétek el, lesz ez még rosszabb is. :D
    (De mint tudjuk, mindig az aktuális akadályok a legnehezebbek :P)
  • Jimmyke
    Jó szórakozást! Vicc az egész :)
  • nearo
    Sok sikert a ma érettségizőknek!
    Akit érdekelnek a tételek, azok írjanak privit!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Najó, csak szívatlak titeket, tanulni kellett volna...
  • byzhouse
    Sok szerencsét az érettségizőknek!!!
  • raptor22
    Jah igen tényleg. Mivel nekem nem kellett a matek semmihez, ezért se írtam újra. Be is szólt az érettségi elnök nekem az érettségi papír átadásakor, hogy milyen már h nekem csak év végi jegyem van:) én meg szartam le, nem lett se 2-es és se 3-as a bizibe:)) nem volt az az isten h én újraírjam:)
  • Pio
    Nekünk nagyon izmos volt a matektanárunk, szóval még az is inkább újraírta, akinek nem kellett továbbtanuláshoz (mert nekünk, akiknek felvételitárgy volt kötelező volt újraírni), mert tuti, hogy 1-2 jeggyel jobbat szedett össze, mint amit a tanártól kapott... :)
  • raptor22
    Én nem tudtam meg sajnos:) mire hozzánk is eljutottak a dolgok már késő volt:) a matekot nem is írtam meg újra, kértem az év végi jegyet. Akkor voltam először és utoljára 4es matekból, előtte csak rosszabb volt. Régi szép idők:) Nem para ez az érettségi:)
  • mddevil
    ok köszi.
  • Pio
    Mi annó kiöltöztünk minden napra, szerintem még mindig szokás.
  • Pio
    Én akkor érettségiztem!
    Nagyon durva volt, reggel a buszon suliba menet egymással osztották meg az egymást nem is ismerő érettségizők a tételeket, mindenki tudott arról, hogy elterjedt ez a tételsor, de senki nem hitte el, hogy tényleg az lesz. Aztán elkezdték osztani és az első srác, aki megkapta pont nagyon jó barátom volt, rámnézett és bólintot, hogy "ez tényleg az".
    Akkor már tudtuk, hogy újrázás lesz a dologból... :)
  • mddevil
    ki kell öltözniholnap érettségire?
  • borreg
    Ez nettó hazugság, itt voltak a tételek, ez már történelem ugyan, de újaknak: Érettségi botrány: neten a tételek
  • Micsu
    "AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.
    NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. "

• skyli991
    A szövegértésben is lehetnek. Ja meg azok a feladatok amikben címet kell adni valaminek :D