29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Azért én megpróbálom.
MDF, mint jobboldal? Pff. Ott van igazán "Vezér" ...
-
MeRLiN #6093 Talán mert van aki már rég programot tervezett. Gondolom azért rakták akkora, hogy mindenki időben be tudja kalkulálni.... -
na mondjad?! várom a választ -
Hi All!
Mindkét félnek igaza is van, meg nem is! Egy ideje figyelem, hogy mi megy itt. Úgy voltam vele, nem szólok bele, legyen ez mindenki szuverén ügye, ám most azért mégis elmondom a véleményem!
Azok, akik már túlvannak az érettségin, most a győztesek nyugalmával számolva nézik a kialakult helyzetet. Ráérnek kilogikázni, hogy vajon hol lehet a hiba forrása, hiszen nyugodtam lehet mondani: "nekem már megvan, csocsi!".
Ugyanakkor a most érettségizők oldala sem egyszerű, mert bár visszagondolva, tényleg nem volt olyan vészes, és valóban nagyobb volt a füstje, mint a lángja, de azt gondolom, hogy egyikünknél sem voltak ekkora kavarások! Az érettségi nem nehéz, legalábbis nem annyira, mint azt gondolják, persze, aki nem csinált semmit négy év alatt..., sokkal inkább mentális hatásai vannak az egésznek, hiszen a stressz az, ami folytonos feszültséget okoz. Az, hogy itt az ennyi "újreg", ez egyfajta megnyilvánulása ennek az egésznek, kétségbeesett kapkodás, hátha ez segít. Mi, akik már több éve túlvagyunk ezen tudjuk, hogy nem segít, de hát mondjál bármit egy "gyereknek" biztos, hogy az ellenkezőjét fogja csinálni! A kialakult helyzeten semmit sem javít az OM döntése, sőt! A rendes érettségi egy hét alatt lemegy, aztán egy hónap szünet, majd a szóbelik jönnek, és annak is három nap alatt vége van! Itt most a matematika miatt lehet izgulni még két hetet! Mindegy, hogy mennyire könnyű, vagy nehéz, a lényeg a folytonos stresszen van, idegörlő. A tegnapi balesetek sem véletlenek, és őszintén meg lennék meglepve, ha ma kevesebb ilyenről hallanánk!
Az tény, hogy Magyar Bálint és az OM hatalmasat hibázott, de ne feledkezzünk meg "partiarcról" akinek nagyban köszönhető, hogy ez a helyzet így alakult. Még akkor is, ha ő közvetlenül nem is látta a tételeket. Godoljatok bele, ha akkor vasárnap este nem linkeli be a képet, lehet, hogy akkor is gyűrűzik a botrány, de teljesen más irányban... (...). Onnantól lett hangos az Internet, a sajtó, az SG...!
Én csak sajnáli tudom a mostani érettségizőket, mert nem hinném, hogy bármivel is rosszabbak lennének, mint mi, akiknek már megvan. Csak ez az áldatlan állapot, meg ez a reform-oktatás nagyon rosszul jött ki, ennek nem szabadna így lennie, egy érettségi nem erről kellene szóljon, ez tényleg kiszúrás mindazokkal, akik tisztességgel, becsülettel tanultak és jól akartak teljesíteni. A kialakult helyzetben nem lennék meglepve, ha eminens tanulóknál is úgy pattanna el a cérna, ahogy még soha és nem lennének képesek arra a teljestményre, amit elvárnak saját maguktól. Újfent csak a feszültség miatt.
Csak magamat tudom ismételni, sajnálatos és szánalmas a kialakult helyzet, azért Én kiartást és sok sikert kívánok minden érettségizőnek, leginkább azoknak, akik hiába játszottak becsülettel, az 1 %, vagy 0,1 % "okoskodó" miatt szenvedhetnek!
Üdv!
Prime -
vágom. de az összes kibaszott politikus elmehet a picsbe!!!
Bebasszák 3 HÉT MÚLVA!!!!
Miért nem lehet most szombaton???
fasz kivan télleg már. -
kiskenus #6089 ölég -
barackfa #6088 tipikus politozálás a legalja emerektol: beirja a véleményét, de a válazst már nem várja. Ez undorito, nevetséges, kicsinyes és szánalmas. -
gabi243 #6087 Írjátok alá:
http://www.peticio.hu/index.php3?module=6&pdid=H81718429227& -
hát jóhogyx erre megy ki!!
most már megint lehúzuták az államot egy pár millával!!
Pedig másra is költhetnének pl az utak naagyon jó állapotba vannak!! ez csak egy példa volt és még lehetne sorolni -
MB már jobboldali támadásnak, sőt terrortámadásnak nevezte az esetet.
Pár adalék az OMről:
Villaépítés: 2003-ban a tárcavezető nem tudott elszámolni egy 93,5 millió forintért megvásárolt budaligeti ingatlan vételárának tetemes részével. Magyar Bálint röviddel azelőtt vett föl kölcsönt a villára, hogy a kormány az állami támogatású hitel maximális összegét 30 millió forintról 15 millióra csökkentette volna.
Cisco-ügy: az oktatási tárca egy utólag több ponton jogellenesnek minősített szerződést kötött a Cisco nevű amerikai céggel, amely korábban a tengerentúlra utaztatta Magyart és több vezető tisztségviselőjét.
Sulinet: az oktatási miniszter 2003 nyarán menesztette Majsai Gábor informatikai biztost, majd pár nap múlva utódját, Koltai Pétert, miután a Magyar Nemzet írásos dokumentumokkal igazolta, hogy a tender előkészítésében is részt vett az a minisztériumi munkatárs, aki a Sulinet-program sokmilliárdos üzletében érdekelt Elender Kft. egyik alapítójának vendégeként nyaralt Balatonkenesén.
Szabálytalan Közbeszerzés: A Nemzeti Szakképzési Intézet közbeszerzési eljárása miatt Sári Lajos helyettes államtitkárnak kellett távoznia, mert a volt SZDSZ-es pártigazgató egyik korábbi üzlettársának referencia nélküli cége nyerhetett meg versenyeztetés nélkül egy csaknem félmilliárdos tendert. Magyar hosszas tagadás után elismerte, hogy a beszerzések nem voltak szabályosak, de ismét elhárította magától a felelősséget, és a kancellária közbeszerzési igazgatóságát okolta a történtekért.
Megbízás a Wallisnak: ötvenmillió forintos megbízást nyert el az oktatási tárca hirdetéseinek elhelyezésére a tavaly év végéig Kóka János gazdasági miniszter résztulajdonába tartozó Wallis European Management Services Ltd.-hez kapcsolható Wallis-csoport egyik érdekeltsége.
Annyi majom sohasem volt az OMnél, mint most. Inkább a saját környezetüknél nézzenek szét, nem dolgoik-e túl sok fiatal csókos infos a tárcánál, aki erkölcsileg zéró, és kilohatta ... -
Sub tudja mi az igazság ez is az
MSZP vergődése!!
-
Vlala #6083 Gavaritye pa Ruszkij? (England and America don't deserves it, too.)
egyébként nem not, hanem doesn't -
irja ujra mindenki!
Magyart is meg meg A MAI TORIT is.
Nekem is felveteli tagy es marhara orultem neki amikor kijottem matekrol hogy ennek vege,johet a fizika. -
kiskenus #6081 inkább azon kéne már kondolkozni hogy aki tavaly érettségizett 5 re megkapja a max 30 pontot+ha idén emeltet csinál akkor még kap +7pontot akkor is ha az 3.ez qrva sok többlett pont az idén érettségizettekkel szemben
-
Hát én is pampognék ha nekem újra megkéne írnom. Én ugyan nem szedtem le a matekot a netről...én egy kettesre megírtam és kész. Nekem az idegeim miatt lenne rossz ha újra megkéne írnom hiszen ezt a tantárgyat utálom a legjobban. Részemről én a humán tantárgyakat szeretem és kész. Azért ez se mindegy. Ne mond már,hogy te nem lennél full ideges ha kiderülne,hogy a Te érettségid érvénytelen és most újra meg kell írnod. -
barackfa #6079 belegondoltatok, hohy mennyi pénz van ezek mogott a bizniszek mogott? ! (nyomtatás, ujranyomtatás, uj tipusu konyvek; felkészitok, stb...)
-
Drogba #6078 Pofázik a sok okos, hogy aki meg tudta írni csalás nélkül, az majd most is meg fogja simán írni! Na ez így is van! De nem tudom mi a f.szt szólt volna hozzá, ha neki is még1szer, ráadásul szombaton meg kell írni!? -
MeRLiN #6077 Üdv! Talán igazad van, de mi van akkor, hogyha megnehezítik a példákat ??? Én a középiskola alatt végig 2-3-as voltam, de úgy érzem, hogy ez sikerült legalább 4-esre.(A kérdéseket pedig nem tudtam előre). A feladatsor szerintem nagyon egyszerű volt. De mi van akkor ha legközelebb beleraknak olyan feladatokat is, amiket ha megszakadok se tudom megcsinálni ??? Akkor már mindjárt gyanús vagyok h biztos csak azért sikerült jól az előző, mert megvoltak ??? Személy szerint én nem érezném igazságosnak, ha megnehezítenék a matekot. Amúgy ha ilyen szintű marad, felőlem irassák újra.... -
És még hiszel is ezeknek a geciknek a gyanúsításának is akik 100ezer érettségiző életét most elbaszták? Hát nem kéne, nem a jobb oldal volt, nem az ellenzék, ez a kormány volt ami most van, csak szokás szerint bűnbakot keresnek. Tisztára mint Hitler hatalomátvétele, vagy mint Sztálin... -
na hi all hallotátok??? csak az írja újra akinek felvételi tárgy -
Nem leszel népszerű ezzel a hozzászólással. Itt nagyon védik a Führert. Egyébként is, nem a jobboldal genyó, hanem csak a Fidesz. Szerintem az MDF képviseli az igazi jobboldali értkeket és nem csak pr-ből áll a politikájuk. Na lépek is. Ne válaszoljon erre senki, mert úgysem olvasom el. -
Szolnokboy #6073 I don't speak Hungarian !This country not deserves it ! -
mitszámít? -
Vlala #6071 hagyjuk már az oldalakat! -
na, mentem készülni holnapi angolra, bye, este még benézek.. -
barackfa #6069 nevetséges ez az egész korrupt Magyarország és undoríto -
A barom aki bevezette nem jobboldali volt. Remélem vágod ...
-
Vlala #6067 nyereségvágyból elkövetett botránykeltés. Pénzt kértek a tételekért, és persze jó nagy reklámot is adtak az ügynek.
Csalás tavaly is volt, tavalyelőtt is, csak nem voltak ekkora marhák. -
bal jobb, bal jobb mennek a majmok ... érettségizni (ja hogy újra megint) :DDD -
a magyarérettségit isirják újraa. sőtmég a töritizs haramgggggggyára... ÁáŰŰééák%,555 -
Tudok egy jót, mindenki aki ideírt a topikba adja el a számítógépét, és vegyen rajta érettségit, így megoldódik a gondja! Lesz érettségije nem kell újraírnia, nem kell ebben a topikban senki anyát a szájára venni, ennyi! -
én megírom az érettségit újra, mégsem tudom kitörő lelkesedéssel fogadni, hogy május 28-án szombaton be kell menni matekot irni, mégha az olya könyű is lezs, mint ez a keddi volt... -
barackfa #6062 bocs,de mikoze a jobb oldalnak ehhez??????!!!!!!! -
Hát nekem a matek nem számít bele...rám ne számíts. Megérdemlitek! A médiába nyafogott az a pár picsa is ,hogy mekkora hátrányba kerültek stb... Na ezt viszont maguknak keresték a felvételizők. Szerintem a csaj feje eléggé felismerhető az utcán! Keress valakit akinek egy vasmag van a szájába fogszabályzó néven. Na őt kell megütni. -
"kamuérettségis"=EBay érettségis ... -
Kereplőt, sípot nehogy otthon hagyd! -
Gratulálok "szertett" "politikusainknak", külön a jobboldalnak. Sikerült még jobban megszégyeníteni kishazánkat az egész világ előtt. Széchenyi szerintem tökönszúrná magát ha látná mi van ma itthon :( Ez már a nevetséges és szánalmas közötti egyveleg kategóriába esik! Biztos vagyok benne hogy politikai indíttatás van a háttérben és valaki jól tömi most is a zsebét: Költse gyógyszerre!!! Akinek nem szent 100ezer diákot felhasználni céljai érdekében annak nőljön a szívébe gitár és pengesse meg a rák! (lehet nem így van csak felbaszódott az agyam, hogy szombaton lehet menni megint matekra) megjegyezném hogy nem tudtam előre a tételeket és qrva jól sikerült. -
Andyyyka #6057 ha ugyanaz akkor meg írjuk csak újra!! mert a felvételik múlhatnak rajta.. -
Ésakkkor mivan? Akkor még semmi híre nem volt ennek a szarnak én tudom, ugyanis most érettségiznék/tem/aztsetudommár mi van, és 2 éve (2003) ott izgultak a tanárok, hogy hú új rendszer minket meg 2 évig a régire tanítottak, és hogy meg fogjuk szívni, hát igaza volt!!! -
Drogba #6055 Én nem akarok magyarból továbbtanulni! MB, kérem az év végi ötösömet! Ha már a sok mittudomén hogyan szerezte az év végi jegyét emberke, aki nem megy tovább matekból megkapja az év végi osztályzatát!