N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• OptimusPrime
    Hi All!

Mindkét félnek igaza is van, meg nem is! Egy ideje figyelem, hogy mi megy itt. Úgy voltam vele, nem szólok bele, legyen ez mindenki szuverén ügye, ám most azért mégis elmondom a véleményem!

Azok, akik már túlvannak az érettségin, most a győztesek nyugalmával számolva nézik a kialakult helyzetet. Ráérnek kilogikázni, hogy vajon hol lehet a hiba forrása, hiszen nyugodtam lehet mondani: "nekem már megvan, csocsi!".
    Ugyanakkor a most érettségizők oldala sem egyszerű, mert bár visszagondolva, tényleg nem volt olyan vészes, és valóban nagyobb volt a füstje, mint a lángja, de azt gondolom, hogy egyikünknél sem voltak ekkora kavarások! Az érettségi nem nehéz, legalábbis nem annyira, mint azt gondolják, persze, aki nem csinált semmit négy év alatt..., sokkal inkább mentális hatásai vannak az egésznek, hiszen a stressz az, ami folytonos feszültséget okoz. Az, hogy itt az ennyi "újreg", ez egyfajta megnyilvánulása ennek az egésznek, kétségbeesett kapkodás, hátha ez segít. Mi, akik már több éve túlvagyunk ezen tudjuk, hogy nem segít, de hát mondjál bármit egy "gyereknek" biztos, hogy az ellenkezőjét fogja csinálni! A kialakult helyzeten semmit sem javít az OM döntése, sőt! A rendes érettségi egy hét alatt lemegy, aztán egy hónap szünet, majd a szóbelik jönnek, és annak is három nap alatt vége van! Itt most a matematika miatt lehet izgulni még két hetet! Mindegy, hogy mennyire könnyű, vagy nehéz, a lényeg a folytonos stresszen van, idegörlő. A tegnapi balesetek sem véletlenek, és őszintén meg lennék meglepve, ha ma kevesebb ilyenről hallanánk!

Az tény, hogy Magyar Bálint és az OM hatalmasat hibázott, de ne feledkezzünk meg "partiarcról" akinek nagyban köszönhető, hogy ez a helyzet így alakult. Még akkor is, ha ő közvetlenül nem is látta a tételeket. Godoljatok bele, ha akkor vasárnap este nem linkeli be a képet, lehet, hogy akkor is gyűrűzik a botrány, de teljesen más irányban... (...). Onnantól lett hangos az Internet, a sajtó, az SG...!

Én csak sajnáli tudom a mostani érettségizőket, mert nem hinném, hogy bármivel is rosszabbak lennének, mint mi, akiknek már megvan. Csak ez az áldatlan állapot, meg ez a reform-oktatás nagyon rosszul jött ki, ennek nem szabadna így lennie, egy érettségi nem erről kellene szóljon, ez tényleg kiszúrás mindazokkal, akik tisztességgel, becsülettel tanultak és jól akartak teljesíteni. A kialakult helyzetben nem lennék meglepve, ha eminens tanulóknál is úgy pattanna el a cérna, ahogy még soha és nem lennének képesek arra a teljestményre, amit elvárnak saját maguktól. Újfent csak a feszültség miatt.

Csak magamat tudom ismételni, sajnálatos és szánalmas a kialakult helyzet, azért Én kiartást és sok sikert kívánok minden érettségizőnek, leginkább azoknak, akik hiába játszottak becsülettel, az 1 %, vagy 0,1 % "okoskodó" miatt szenvedhetnek!

Üdv!

Prime