29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• lee86
    hmm... az 5-ös nem szlovákia? :((
    és a 3-as nem MO? :((
    basszus aszittem sikerült a feladat.. :(

mellesleg akiknek van nyelvvizsgája és már a mentessége is regisztrálva van, az bemegy ma angolra bemutatni a papirokat, vagy már felesleges? thx!
  • Bandee1987
    Neméppen..a jó: 1. OMM
    2. Csehszlovákia
    3. Magyar Királyság
    4. CCCP :)
    5. Ukrajna

és persze a b kárpátalja
  • Bandee1987
    őőőő...az érdekes eredmény :)))
    Nekem 60 fok jött ki, de az is szar eredmény volt. (Mondjuk még mindig reálisabb a 360-nál :)))
  • Dietrich
    reggeli hírek szerint elkapták azt a srácot aki a netre rakta fel a képet..3 évet kaphat érte, de szvsz nem fog.
  • soulhunter
    3: feltételezem,h TPF tételeket keresett,nem a feladatlapokat
    7: mindenki KORRUPT (csak burkoltan fogalmaztam) :)

6: ellenőrizni lehet,kideriteni nem... viszont ahhoz tényleg oda kéne figyelni :) nameg nem ártana,ha néha gondolkodnának a "fejesek",mielőtt politikai kérdéssé avatnák az érettségit,ami szo szerint szánalmas huzás...
    gyar Bá-t meg nem kell leváltani,én nem ismerem,nem tudom,mit tett a diákokért, maradjon csak a helyén, nemtom,neki mi köze van ahhoz,hogy pár ember nyilvánosságra hozta (saját felelősségére)

nahh,talán mostmár odafigyelnek,elvégre is lesznek még irásbeli vizsgák :)
  • Pontius #7091
    1. A lényeg az, hogy kikerültek a tételek, PONT... A többi csak blabla, amit ST is leírt a főoldalon található cikkben
    2. Senkit nem érdekel mert leelenőrizhetetlen, hogy ki, hol, mikor, milyen, módon tette elösször közzé...
    3. Ezt nem értem :)
    4. Ez jogos, de TPF-nek is lehetett volna több esze...
    Viszont ha a Freewebes sráccal nem csinálnak semmit, akkor sztem TPF-el sem fognak...
    5. Biztosra veszem, hogy sok diáknak volt belőle haszna
    (gondoljál pl a freewebes oldalra ahol 1 óra 1000ft )
    És annak is volt belőle haszna aki megnézte a kérdéseket (ha más nem akkor legalább megnyugodott, hogy abszolút nem kell tőle parázni)
    6. Egyszerűen nem lehet leelenőrizni, hogy hol került ki
    Fizikai képtelenség, hogy azt kiderítsék...
    Azok közül akik közvetlen kapcsolatba kerültek a tételekkel bárki csinálhatta a képket ez pedig nem kevés ember...
    7 Ezt megint nem vágom...
  • soulhunter
    kicsit hosszu lesz,de sztem értelmes gondolatok is vannak köztük,nemcsak értelmetlen politizálo kérdések

remélem olvassa a "média" is,mer ha nem,akkor letöltöm holnap 6:47-kor a német irásbelit,és felnyomom a legnépszerűbb ado forumába :)

nahh,elolvastam igy melo után a létező összes ujabb hirt,és a következőt hoztam ki az egészből:

1:
    a média véletlenül sem a tényeket akarja bemutatni,csak a pletykát fujják fel a semmire... ugyh a hiradók elmehetnek a... maradok azon a véleményemen,hogy nem nézek TV-t,ha hirt akarok tudni,akkor olvasok a netről :) itt legalább megemlitik,hogy "elvileg",vagy vmit odabiggyesztenek,ha nem tuti a hir...

2: senkit nem érdekel,hogy ki,mikor,de főleg MIÉRT tette fel netre...

3: arra sem gondol senki,hogy TPF rátalált,csak a "fejesek" nem... (az,h tudta-e h az,vagy sem,az más tészta)

4: miért küldték el az TV-nek is? MIÉRT NEM AZT FAGGATJÁK,AKI ELKÜLDTE A TÉTELEKET EMAILBAN a TV-nek????? miért szerencsétlen TPF-t kell szapulniuk?

5: kinek volt ebből gyakorlati haszna?
    5/a: diákoknak tuti nem,nekik ez megalázó (hacsak valaki azt nem remélte ettől,hogy elhalasztják,és lesz még ideje puskát irni) :)
    5/b: a médiának jól jött,mert a hirado végre nem arrol szolhat,hogy itt meg ott az árviz elmosta cigányfalvát - na erre mondom azt,hogy szánalmasak a mai hiradók

6: NEM HISZEM EL,HOGY SENKI NEM JÖN RÁ,HOL KERÜL KI!!!

na,akkor mondom:
    nyomda ==> nyomtatás...
    nos,mivel 1 éjszaka alatt szét is teritették,gondolom nem egyesével nyomtatták 1 irodai lézernyomtatoval... a szállitás országszerte minimum 4 óra,mire elviszik a legutolso suliba is... de akkor már nem tartják be a sebességhatárokat :)
    tehát marad a tömeggyártás,amivel megvan röpke 2-2,5 óra alatt az egész...
    a végleges nyomtatás előtt készül MINIMUM 1 tesztpéldány,amit akkor sokszorositanak,ha a fejesek rábólintanak... igen ám,de az 1. tökéletes példányhoz "SOK SELEJT"-et kinyomnak. itt azt értem,h mire beállitják a kellő festékmennyiséget,a kellő vizmennyiséget,hogy ne folyjon le a festék,de ne is maszálódjon,vágóélek beállitása,stb...
    aki dolgozott valaha nyomdában,az tudja miről beszélek,és magyarországon nincs olyan nyomda,ami 1 gombnyomásra azonnal ad 1 tökéletes példányt...

igen ám,itt jön a trükk...
    kinyomtatják őket, ugyebár a cuccost a szállitok elviszik,de a nyomdászok maradnak... és itt a baki,mert a selejtet elviszik a MÉHbe... de a konténerbe bele lehet mászni,ahol persze lesz 1 tökéletesen olvasható példány,és 1 nyomdában fizikai képtelenség,hogy nincs scanner
    a szkennert azért irtam,mert a fejesek gondolom kitörlik a nyomdagépből a memóriát (ha egyáltalán van benne,bár kétlem), és a nyomolemezek onnantol kezdve végülis használhatatlanok...

innentől kezdve márcsak 1 nyomtato kell, és a szkennelt kép már uj formát kap, ha van netkapcsolat,akkor meg lehet nyomni netre :)

7: az iskolai dolgozók is szeretnék,ha az éppen érettségiző gyereküknek sikerülne,ugyhogy a rendszer itt is bukott :)
    7/a szeretik a hasukat is,és azért nem hiszem,hogy megvetnének jopár 20ezrest 1 példányért :)

8: a legbrutálisabb trükk,ami összeesküvés elméletnek is megtenné,de ma már ez nemcsak fikcio:
    eggyel több gyerek van regisztrálva az érettségire... igen ám,de valaki kap 1 telefont,hogy 1et csorjon el szállitáskor,amikor 1 bizonyos suliba viszik,mert a gyerek neve szerepel papiron,de nem fog érettségizni (mert csak fals adat,hogy legyen 1 "elveszthető példány")... innentől kezdve csak a megfelelő embert kell megkenni,mert a drága kaját és a drága benzint meg kell fizetni...

nahh,tudom hogy hosszu lett,de azért érdekelne,hogy mi ezekről a dolgokrol a véleményetek
    (remélem benn maradhat)
  • californiastud

I WANT YOU
  • californiastud
    http://www.peticio.hu?module=6&pdid=1484
  • magus
    magyar nemzet = blikk szinvonal
  • Trade
    marmint tanulni
  • Trade
    en is megyek aludni
  • Takezó
    nyah, remélem mostmár nyugi lesz
  • Trade
    kar hogy ez is mostmar kommersz.minden
    hulyegyerek ezt fujja majd a szalacsit
  • Trade
    szerintem maga az sg is eleg nepszeru lett
  • Dead
    Lezajlott az Éretségi, és rögtön ez a fórum a legnépszerűbb fórum lett az SG-n :)
    Még a BogyóKaticát is megelőzve.
    Gratula
  • Trade
    joestet
  • Trade
    erettsegi lol.Hozzak vissza legalabb a felvetelit.
    Angliaban sem vallt be a ketszintu erettsegi
  • pulyka
    nah megyek kialszom magam.. holnaptol meg ugyis tanulas var ram... az erettsegi jegyemet elvehetik a tudasomat nem!! ezazz ezzel a tudattal megyek szunyalni...jo8:)
  • pulyka
    ja.. csak melyik a jo 3.11? meddig kene visszamenni?... ez nem ma lesz... es nem is a mi eletunkben:(
    de legalabb ennyire nemkene lesullyedni h ezt a k. erettsegit igy megszegyeniteni... szanalmas!!
  • Trade
    vagy inkabb visszainstalalni a jol bevallt 3.1-et
  • pulyka
    ez gyökerestöl el van baszva... komolyan... olyan mint egy 8 eve mukodo win 95.. tele szemettel fagy rosszul mukodik lassu. ennek az egesznek kell egy FORMAT C: !!!:)
  • Trade
    persza az lesz majd mint megyoval
  • Szilcsi
    Sziasztok

Nagyon-nagyon kíváncsi leszek, hogy vajon ezt a botrányt "túl élheti-e” a jelenlegi oktatásügyi miniszterünk!

Legyél akár ellenzéki vagy kormánypárti szerintem azt mindenképpen be kell látni hogy egy ilyen több tíz ezreket (végzős diákok) érintő súlyos csalást nem engedhet meg magának az Oktatásügyi Minisztérium. Ha mégis bekövetkezik, akkor viszont vállalni kell ezért a felelősséget és tudtommal az oktatásügyért jelenleg felelős ember Magyar Bálint!

Ha ezek után a posztján marad (ahogy kedden reggel nyilatkozta) akkor az az oktatásügyi alkalmazottaknak, a kormányképviselőknek és hova tovább az ország polgárainak szégyene lesz! Azoknak a polgároknak a szégyene, akik hagyják, hogy továbbra egy olyan ember irányítsa a jövő generációjának képzését, aki csúfosan megbukott elvállalt feladatának teljesítése közben.

Amennyiben szerinted is van némi kivetni való abban hogy, Magyar Bálint ezek után is meg akarja tartani az oktatásügyi tárcát, akkor kérlek látogass el a következő internetes címre: http://www.peticio.hu?module=6&pdid=1484

Hátha mi is tehetünk valamit!
  • Trade
    Minden hiaba!

Mar kar kapalozni mert az emeltszintu matekot elfogadtak.
    Azok meg a +7 ponttal jol elhuznak.
    Kozepszintu??Es mit gondolsz mennyi pontot lehet osszehozni igy?120 max 123
    Emeltszintuvel akar 134 szvs
  • SoDI---
    Show-szerű volt?
    Már a vizsgabotránnyal is foglalkozna az MTV kuratóriuma
    2005. május 11. 20:12
    Utolsó módosítás: 2005. május 11. 20:13

A hvg.hu úgy értesült, hogy a Magyar Televízió pártdelegáltakból álló kuratóriumi elnöksége legközelebbi, május 17-i ülésén napirend előtt kíván foglalkozni az érettségitétel-botrány köztelevíziós interpretációjával.
    A kuratórium - értesültünk - azt akarja tisztázni, hogy mi a feladata a közszolgálati Magyar Televíziónak, ha az érettségi vizsga előtt az egyik munkatársa megkapja a tételeket: nyomozásba kezd és valóságshowként tálalja a kirobbanó botrányt, vagy feljelentést tesz a rendőrségen, s ezzel megakadályozza a skandalumot? A közszolgálati Magyar Televízió, teszik hozzá, az előbbi módszert választotta, és hétfő esti, valamint késő éjszakai híradójában bulvárlapok stílusát követve számolt be a több mint 100 ezer fiatalt érintő ügyről. Az egyik ellenzéki kurátor szerint a köztelevízió nem tájékoztatta hitelesen a nézőket a kialakult helyzetről, nem a diákok, a nézők megnyugtatása, nem a minél szélesebb körű tájékoztatására törekedett, hanem szenzációt hajhászva hisztériát keltett.

A köztelevízió sajtószóvivője, Zimmermanné Holub Katalin kérdésünkre elmondta: a következő elnökségi ülésre tervezett napirendi pontokat hivatalosan még nem ismertették, így nem tudja, kíván-e a kuratórium foglalkozni az esettel.

hvg.hu
  • SoDI---
    Lezüllesztették az érettségi méltóságát
    A diákok és a tanárok is belefásultak a botrányokba
    2005. május 12. 0:02

Magyar Nemzet
    Végsőkig „lebutított”, amerikanizált színvonal, hogy a legostobább is átmenjen: az elsősök is simán meg tudták volna válaszolni a kérdéseket – mondták a matek és a történelem „sima” érettségiről gimnazisták. A nagy Magyar Bálint-i reform sok érintett szerint az érettségi vizsga teljes elértéktelenedését vetíti előre.

Tanárok és diákok osztják a véleményt, hogy a diszkrimináció csúcsa lenne, ha nem mindenkivel ismételtetnék meg a matematikaérettségit. Lapzártakor derült ki, a gordiuszi csomót az oktatási tárca átvágta: újrázni csak a felvételizőknek kell, úgyhogy a diszkriminációt sikerült legalább „kétszintűvé” finomítani. Ettől függetlenül jogos a diákok borúlátása: „Körbe fognak röhögni minket az egyetemen” – mondogatják. A nagy Magyar Bálint-i reform sokuk szerint az érettségi vizsga teljes elértéktelenedését vetíti előre.

A fővárosi Villányi úton egy templom és egy volt MSZMP-pártközpont választ el két nagy hírű egyházi középiskolát. A Szent Imre és a Szent Margit Gimnázium előtt kora délután nagy a nyüzsgés, éppen véget ért a történelem-írásbeli. Az idei, kalandosra sikeredett érettségi bővelkedik az izgalmakban: a legtöbb szó arról esik, hogy vajon most akkor lesz-e duplázás matekból. A Szent Imre diákjai azt beszélik, „tuti”, hogy lesz – legalábbis náluk. A Szent Margit diákjai nem tudják, náluk kell-e ismételni, de abban mindkét intézmény maturálói egyetértenek: az a Magyar Bálint-i elképzelés, hogy az iskolaigazgatók tapasztalatai alapján szelektálnak az iskolák között, bizony felháborító. Vagy mindenkit vizsgáztassanak le újra, vagy senkit – ha nem így történik, az súlyos diszkrimináció – vélekednek. Az általunk megkérdezett tanárok osztják ezt a nézetet. Az egyik német szakos osztályfőnök egyenesen úgy fogalmazott: „abszurd” és mélyen igazságtalan az ötlet. Hiszen utólag már képtelenség bebizonyítani, hogy ki ismerte a feladatsort a vizsga előtt és ki nem. Ez az egész botránysorozat, ami az idén történt – vélekedik a tanárnő – eleve súlyosan rombolja az érettségi presztízsét… A diákok szerint azonban nem csak a botrányokkal van a gond. Az idei vizsga nagyobb bajok árnyékát vetíti előre.
  • Sadist
    Azt tudja valaki, hogy a diákok hány százaléka választotta az emelt matekot?
  • pulyka
    fizika tetelsor nemlesz?:) az nekem is joljönne.. hat meg az emeltbiosz... minektanuljak? egyetlen ut ugyis a korrupcio (vagy azse).. max 137 pontom lehet valakinek meg 144.. kit vesznek fel? 144:) becoptam:S
    sajnos ez van.. beletaszitanak minket a korrupcioba... ennyit ertek vezetes!!
  • SoDI---
    Különben haver.

Ne keljen a Matematika középszintű érettségit senkinek sem megismételnie, és kapja meg az érettségin elért osztályzatát.

Aha. Csak az a gond, hogy az egyetemek azt nem fogják elfogadni.
    Más gond nincs :D
  • Trade
    ja nekem is fizikazni kellene,vagy inkabb meg matekozni?(na hogy rohadj meg om)
  • Trade
    Meg egy kis adalek annak aki matekbol felvetelizik.
    Mar kar kapalozni mert az emeltszintu matekot elfogadtak.
    Azok meg a +7 ponttal jol elhuznak.
    Kvazi a helyek mar fel is vannak toltve.Lehet hogy nemcsak matekbol
  • pulyka
    ez is egy allaspont, viszont ha figyelembe vesszuk h mire megy ki a jatek.. akkor megennyira illene elmenni tunteni
    ugyanis, nezopontom szerint kiszivarogtattak az om nel a teteleket.. rafogjak a diakokra.. mindenert ki a felelös? a diakok.. eljen.
    namost h abecsuletes akarsz lenni, akkor tanulsz megirod kb 90% ra.. ez ugye az optimalis jobbra nem nagyon szokták megirni. De ha letöltheted, minek tanuljal ra? ott a korrupcio éss hopp mindenki 5 ös... es milesz? semmi.. es ugyanez lesz majd 28 an a matekkel.. kerdezem en: mi a jo**** nek fussuk le ugyanazt a kört meg egyszer?
  • Nh Shevits
    ITT SOSINCS MEGÁLLÁS EBBEN A TOPICBAN? MINDENKI HÚZZON MÁR ALUDNI!!!!
  • Trade
    Om nagyot hibazott!
    Ezert minden felvetelizo nyerjen automatikus felvetelt az elso helyre.
    Az om meg fizesse mindenki utan a tandijat egy teljes even keresztul.
  • SoDI---
    MONGYÁ' LE!
    MONGYÁ' LE!
    MONGYÁ' LE!

Ez jó lesz, ez mulatságos lesz!
  • The Garrett
    most pocsékoljam erre a lapot? :P
    a sarki jégsapkák meg melegeszenek... és lassan uj nevet kell nekik kitalálni. :(
    na... meg.. az infláció..
  • DZSÍNÓ
    Nekem ígyis úgyis kettes , felhívtam a tanáromat és azt mondta már kijavitotta a matekot és 2es lett volna, és az év végi jegyem is az volt , szóval én nem megyek tüntetni. de akinek ebből hátránya származik az go tüntetni !
  • pulyka
    szal ha valakit erdekel a dolog:
    Emberek! Úgy lenne az egész. Mindenki aláíratja ezt a petíciót minden osztálytársával minden szülőjével és minden tanárával ( http://www.freeweb.hu/szlavi/1.doc ). Majd szombaton de. találkozunk és mindenki hozza magával az aláírt lapokat. Azt odaadjátok nekünk. Remélhetőleg több 10ezer aláírás jön, amit átadunk személyesen vagy a Magyar Bálintnak vagy valamelyik "segédjének". Ott ő beszélni fog és elmondja hogy nem hitelesek az aláírások stb.. Erre mi addig maradunk, amig el nem fogadják. Ha nem elég, akkor megyünk és valahol megbénítjuk a közlekedést, a lényeg, hogy odafigyeljenek ránk. Mindeki szombatra hozza magával a szülőjét barátait és az összes tanárt!!! De főleg érettségiző diákoknak és tanáraiknak és szüleiknek kéne eljönnie. Minnél többen! Ok emberek! Szombaton 11 órakkor lesz a tüntetés az Oktatási Minisztérium elött! Címe: Budapest, V. ker. Szalay u. 10-14

en igy hallottam, aztan lehet lesz belole valami-lehet h nem... nem mondok semit mert a vegenfeljelentenek h elloptam a teteleket:S:S:S jo8:)
  • galenius
    kérdezzetek bátran én tutira írtam a törit, mondom mindenhova a jó megoldást kivéve a bethlemest