29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Dacid
    Elvileg eddig aszonták, hogy akiknek felvételi tantárgy a matek csak azoknak kell újraírni. Más értelmezés szerint viszont annak is aki szimplán csak továbbtanul, hiába nem matekból felvételizett volna.
  • datango
    hat de , ugy votl hogy "elég az évvégi + az érecségi jegy " meg azt megduplázni meg minden .. nem? sztem ez is nagy faszság...!(most aki nemmegytovab annak minek ujrairni , de kesobb lehet hogy tovabbmegyek akkor meg 2* szopjak...)
  • Dacid
    Közben megtaláltam én is.

"4. A középiskola utolsó évfolyamának végén elért év végi osztályzat alapján megállapított középszintű matematika érettségi vizsga eredménye a felsőoktatási intézmények felvételi eljárásánál, a szerzett pontszámok megállapításánál nem vehető figyelembe. Ezt a tényt záradék formájában a jelen határozatra történő hivatkozással az érettségi bizonyítvány-nyomtatványon fel kell tüntetni."

Ezt úgy kell érteni, hogy mivel az érettségi (és abból a matek 2 ponttal)beszámít a szerzett pontszámba, ezért a pontszámításnál nem fogják figyelmbe venni a matek eredményt amennyiben az évvégi jegyet választod. Rosszul értelmezem?
  • Bandee1987
    http://193.225.13.222/hatarozat_matematika_050511.html
  • Dacid
    Tudnál linket hozzá? Előre is köszi.
  • Dacid
    Ráadásul a suliban azt is mondták Neki, hogy ha az évvégi jegyét választja, akkor nem számítják be a felvételi pontszámába, magyarul -2 pont.
  • Bandee1987
    6. A vizsgázó ott, ahol eredetileg érettségi vizsgára jelentkezett, adhatja be írásban az arra vonatkozó választását, hogy kéri-e a középiskola utolsó évfolyamán elért eredményének az érettségi vizsgába történő beszámítását, vagy új érettségi vizsgát kíván tenni. A választásra vonatkozó nyilatkozat kötelező tartalmi elemei a következők: a vizsgázó neve, születési helye és ideje, anyja neve, értesítési címe, arra vonatkozó egyértelmű nyilatkozata, hogy a középiskola utolsó évfolyamának végén elért év végi osztályzatát kéri-e elismerni középszintű matematikai érettségi vizsgaeredménynek, vagy a vizsgát meg kívánja ismételni, valamint a keltezés és a nyilatkozó olvasható aláírása.

7. A nyilatkozatot 2005. május 12-én 12 órától 2005. május 18-án 16 óráig lehet az érintett vizsgaszervező kijelölt dolgozójához eljuttatni. Az, aki a nyilatkozattételt elmulasztotta, nem kérheti a megismételt középszintű matematika írásbeli érettségi vizsgán való részvételt. Ebben az esetben az érettségi bizonyítványba a középiskola utolsó évfolyamán végén elért év végi matematika osztályzatát kell beírni.

8. Felkérem a vizsgaszervező intézmények vezetőit, jelen határozatomat és a nyilatkozat leadásának helyét, a nyilatkozatot átvevő személy nevét a helyben szokásos módon haladéktalanul tegyék közzé.

9. Az iskola a megismételt középszintű érettségi vizsgára benyújtott jelentkezéseket az érettségi szoftverben rögzíti 2005. május 19-én 16 óráig.
  • Dacid
    És akkor hogy is van ez? Most iskola válogatja, vagy határozat született erről? Vagy fejetlenség????
  • Bandee1987
    assszem én is megyek szunyálni, mindenkinek jó8
    a holnapi németeseknek meg egy nagy kalappal..
  • Bandee1987
    jó8
  • Bandee1987
    holnap délig? én ugy tudom, több idő van a döntésre...
  • katze
    Holnapig? Nekünk előtte nap reggelig.
  • katze
    Ó. Köszi :)
    No, akkor további jóéjszakát mindenkinek
  • Dacid
    Nemrég olyat hallottam a Hír Tv-n, hogy aki tovább szeretne tanulni, annak MINDENKÉPPEN újra kell írnia a matekot? Függetlenül attól hogy felvételi tárgya-e vagy sem. Merthogy a tegnapi határozatot úgy is lehet értelmezni, mivel az érettségin elért eredmény beszámít a felvételi pontszámába.

Barátnőm miatt érdekes az ügy. Nos erről tudtok valamit? Ráadásul a sulijában holnap délig kell eldöntenie h újraírja vagy az évvégit választja. Hallottatok már ilyet?
  • Bandee1987
    Iskolánkban 1993 óta (szakközépiskolában elsőként) folyik térinformatikai szakképzés a 13. évfolyamon. Kezdetben középfokú (technikusi), 1998-tól pedig felsőfokú a szakképzés.

Az itt végzett tanulók alkalmasak lesznek a társadalmi, természeti erőforrások összességének és az ott található infrastrukturális tényezők rendszerelemeinek komplex vizsgálatára, elemzésére. Számítástechnikai támogatással az elemzés és a tervezés fázisában képesek a közigazgatás, a közművállatok, a földhivatalok és a környezetgazdálkodás vezetői számára a döntéshozatalhoz szükséges adatokat szolgáltatni. Tudják kezelni az ezekre vonatkozó adattömeget és a különféle térinformatikai szoftvereket, valamint képesek az elemzési eszközök variáció gazdag felhasználására.

Szakmai felkészültségük alkalmassá teszi a tanulókat szakirányú felsőfokú oktatási intézményben való továbbtanulásra, valamint térinformatikai rendszereket alkalmazó szervezeteknél adatgyűjtési, adatbázis-kezelési és rendszerszervezési feladatok ellátására.

A képzés tantárgyai: digitális térképkészítés, szakági programozás, államigazgatási ismeretek, térinformatikai rendszerek szervezése (adatbázis-kezelés), szakági igazgatási ismeretek, számítástechnika, gazdasági ismeretek, szakirányú matematika, szakmai nyelv (angol).
  • Bandee1987
    ez nem igaz, nagyon sok osztálytársam úgy jött számtech szakközépbe ide, hogy előtte nem is értett a számitógéphez. Amikor én odamentem, akkor tudtam vmennyire kezelni az office-t, tudtam comenius logo-ban programozni egy picit, meg tudtam kezelni a számítógépet. De ezek elég alap dolgok, és a számtech szakközép előtt másfél-2 évvel tanultam meg számítógépet kezelni. Jó, persze volt már ott 1-2 kocka is, de a nagytöbbség EGYÁLTALÁN NEM ILYEN volt.
    Amit mondasz, az egyáltalán nem igaz...
  • katze
    Ööö... mi az a térinformatikus? :)
  • magus
    hat, kozgaz es kulker most kb elerhetetlen hala magyar balintnak. a ponthatarok a csillagos egekben vannak a jobb szakokon, az atlag sullyesztobe meg barki bekerulhet.

kulkerre nagyon nehez bekerulni most.
  • magus
    egyszeru, mert szamtech kepzobe az megy aki mar kockult x evet a gep elott, es sok midnent tud rola, mig a legtobb egyetemen mindent a 0 rol tanulsz, mert kvara nem er semmit akozepiskolai tananyag
  • Bandee1987
    4 szakra jelentkezhetek:
    - felsőfokú rendszerinformatikusi szak( 2 év)
    - felsőfokú programozói szak (1év)
    - felsőfokú térinformatikusi szak(1év)
    - középfokú szoftverüzemeltetői szak (fél év)

Programozáshoz nem fűlik annyira a fogam, szoftverüzemeltetői az meg nagyon csicska nekem.
    Első helyre a rendszerinfot jelöltem be, másodikra a térinfót. Ha nem vesznek fel rendszerinfóra, térinfóra biztos felvesznek, mivel ott általában nincs tuljelentkezés.
  • Bandee1987
    rendszerinfónál van ez így, mivel 24 ember vesznek fel oda, és jóval többen jelentkeznek erre a szakra. Az évvégi jegyek, az érettségi és egy szóbeli elbeszélgetés(nem felelés!) alapján rangsorolják majd az embereket, és a legjobbakat veszik fel. Szóbeli elbeszélgetés sokat nyom a latba, mert nehogymár azért ne kerüljön be a kiváló informatikai "szakember-növendék" (ezt jól megaszontam:)), mert a töri vagy a magyar szarul ment neki...
  • Bandee1987
    én operatőr, vagy riporter akartam lenni még általánosban. Aztán jött a számtech szakkör és itt kötöttem ki...
  • katze
    Nem, nem, nem.

"hát először is maradok 5-ödéven itt a szakközépiskolámban, ha minden jól megy rendszerinformatikusként (az 2 év). Ha rendszerinfora nem jutok fel(mivel tuljelentkezés lesz, de ofőm segit majd, ő rendes és van beleszólása a felvételbe) akkor megyek térinfóra(az 1 év)."

Erre gondoltam. hogy a saját sulidban nem juthatsz be oda, ahova akarol?
  • maozedong
    "mert tulsagosan egyszeru"
    biztos vannak ilyen helyek, de nálunk az évfolyam 80%át húzták.
  • katze
    Phű, fogalmam sincs... De engem az ilyenek sose vonzottak. (Meg úgyis sokan vannak már.) Mondjuk nálam ezt sose tudni. 5 éve még erdész akartam lenni :)
    Most meg komolyan ott vagyok, h lennék tanár. De konkrét indokom sincs, hogy mért... De középiskolai, mert vonz a kihívás (<- ez értelmes így? ...)
    Nemértemmagam.
  • Bandee1987
    ok, de azért nem mindegy, hogy vki letesz egy alapfokú számgép-kezelői tanfolyamot, vagy vmi komolyabbat is művel velük...
  • Bandee1987
    "Dehát nem élvezel előnyt a felvételnél azzal, hogy oda jártál szakközépbe is? "

Én most jelenleg a Neumann János Számtech Szki-be járok. LEhet maradni ötödévben, ahová a most végzős negyedikeseket veszik fel.
    Ha minden jól megy, akkor felvesznek a BMF-KKGFK-ra, mivel oda nyujtottam be a felsőoktatási felvételi kérelmemet.
  • magus
    tul sok ember akar infoszakra menni. mert tulsagosan egyszeru. egyreszrol jo, mert kiurul a tobbi szakrol a hely, masreszrol rossz, mert oda meg iszonyat tuljelentkezes van
  • Bandee1987
    de ha nem fűlik a fogad ehhez, akkor próbálkozz meg a közgazdaságtannal vagy a külkerrel, úgy tudom, hogy mostanában a csajok körében ezek a népszerű irányzatok. Vagy ez rég volt és már le vagyok maradva? :)
  • katze
    Dehát nem élvezel előnyt a felvételnél azzal, hogy oda jártál szakközépbe is? Mert az amúgy azért szemétség...
    Gondolkodtam h maradok sulimban vmi eüs dolgon és halasztok (amennyiben felvesznek), de nem akarok addig az itthonikak nyakán lógni... :/
    Neked meg gratulálok, h ien konkrét elképzelésed van... ezt a védőnőit a végső határidő előtt 1 héttel döntöttem el azután hogy egyik o.társammal beszéltem.. addig töri-magyar szakra akartam menni :)
  • Bandee1987
    Végülis nem olyan rossz az, csak hazánkban nem fizetik meg az egészségügyi szakmában dolgozókat rendesen, sok orvos megy ki külföldre.
    Persze a nővérek maradnak általában, de ők is elmennek máshova dolgozni, mert nem birják a feszitett tempót kevés pénzért.
    A védőnői szakmáról nem sokat tudok jelenleg.
    Azért hajrá védőnők! :)
    (A gyerekekhez való türelem meg idővel sztem kialakul :))
  • Bandee1987
    én?
    hát először is maradok 5-ödéven itt a szakközépiskolámban, ha minden jól megy rendszerinformatikusként (az 2 év). Ha rendszerinfora nem jutok fel(mivel tuljelentkezés lesz, de ofőm segit majd, ő rendes és van beleszólása a felvételbe) akkor megyek térinfóra(az 1 év).
    Utána ha felvesznek akkor goto BMF Keleti Károly Gazdasági Főiskolai Kar műszaki menedzser szak, médiatechnológia szakirány (hű, ez hosszú lett).
    Ha nem vesznek föl idén oda, akkor jövőre is jelentkezem oda még1*, vagy máshova.
    Ha idén felvesznek fősulira attól függetlenül maradok szakmázni 1-2 évet, tehát halasztok addig...
  • katze
    Egészségügyi főiskola, védőnői szak.
    De csak én lehetek ekkora gyökér:
    1, meg fog szűnni a védőnői szakma
    2, nincs is türelmem a gyerekekhez :)

És te hovatovább?
  • Bandee1987
    hova felvizel?
  • katze
    Tavaly próbaérettségin is azt néztem, hogy ok, ok, nézik hogy logikusan gondolkodik a gyerek, és jól felhasználja a forrásokat, de a tudást hol kérik?... De így van aki elbassza tehát csak nem a feladat annyira fogyatékos...
    De ha nehezebb is a szóbeli, márcsak azért jó, mert legalább vmennyit fog érni az érettségi... Mert ok, hogy könnyűre csinálják, de mi van egy-két év múlva körberöhögnek a bizonyítványod miatt?...
    Nekem még az egészségügyi alapismeretek tárgy íb van még... Hát... ha lélektan+pszichológia biztosan nincsén benne, akkor nem lesz cink :)
  • Bandee1987
    írásbelik tényleg nagyon könnyűek voltak. És nem lexikális tudást mértek főleg, mint ahogy az előző évben is tették, hanem azt, hogy források meg egyebek alapján tudunk -e gondolkodni.
    a szóbeliknél az az egyetlen jó dolog, hogy a saját tanáraim előtt fogok, és igy jobb a helyzet. Jó, az informatikát idegenek előtt, mivel azt emelt szinten "művelem" (tényleg, az irásbeli még hátravan abból is, na mind1, az nem nehéz, simán meglessz 5-ösre remélhetőleg...), és ott idegen suliba kell menni...
    De a többi az hálistennek saját suliban lesz...remélem könnyű és kedvenc tételeket húzok ki :)
  • katze
    Beztos húzósabb lesz mert íb-n mégiscsak sokmindenről kell írni, de viszonylag keveset.
    Viszont szóbelin egyről sokat... És sokat számít a szerencse is... és tom magamről hogy elég peches vok :/
  • Bandee1987
    csá
  • motorolanokia
    szóbeli, uh, nehéz lesz, na császtok jó éjt
  • Bandee1987
    igaz, hagyjuk is inkább a politikát...
    más téma: szóbelik miatt ti is fostok? :)
    mer én igencsak :)