29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
A hazugság a politikusok jellemzője, párttól függetlenül. -
Erről a rigó utcás nyelvvizsgáról csak annyit, h a szomszédomban egy német-magyar házaspár lakik, az ő lányuk - aki elhihetitek, h anyanyelvi szinten vágja a németet - is megbukott felsőfokún. Többet nem is ment oda. Szóval lehet elsőre olcsónak néz ki, de h senkinek nem sikerül elsőre az biztos, sőt, lehet egyáltalán nem fog sikerülni. A telces nyelvvizsga tényleg elég könnyű, 2 hónap alatt felkészültem a középre úgy, h előtte nem álltam vmi fényes szinten ("hála" a folyamatos angoltanár cseréknek és a "magas" színvonalnak). Bár ezt a suliban nem nagyon fogom hangoztatni, mivel elég sokan megbuknak rajta (egyik osztálytársamnak harmadszorra sem jött össze, pedig 11 éve tanul angolt és 2 nyári szünetet töltött tanárnál). Lehet a telc tényleg nem a legjobb vizsga, de nem hinném, h a munkahelyre ezel fogtok elhelyezkedni, szinte az összes jobb helyen szakmai nyelvvel bővítet kell, amit kétlem, h most bárki is letenne. Arra meg h kapj érte pontokat, megfelelő.
Németből felsőn ösd vizsgán voltam, amit a goethe intézet szervez, mint ah többen írtátok, szerintem is egész jó vizsga, teljesíthető, de nem is túl könnyű feltételekkel, és ráadásul van pl. gazdsági nyelvvel bővített változata, így később sem lesz ismeretlen az újabb vizsgánál. -
megírom regényben és kipostázom ^^ -
Nem tök mindegy, hogy egy 18 éves ember milyen területhez hiszi, hogy ért? :)
Elvégre bármit meg tud tanulni bárki. -
az egyetemről másképp látod a dolgokat
Miért, te egyetemen kívülről hogyan látod? -
mivel azt az első sort odaírtad, nem vitatkozom
azért annyit megjegyeznék, hogy az egyetemről másképp látod a dolgokat...
és az utolsó bekezdés nem ide való -
No akkor a személyes véleményem.
Szerintem semmi kivetni való nincs abban, hogy a felvételi rendszer egyfajta szűrőként működik, ahol csak a legkiválóbbak felelnek meg.
Említették néhányan, hogy a kiugróan magad ponthatárok oka az, hogy specifikus felvételi helyett az érettségi mindent kiváltott, így minden hülye orrba-szájba jelentkezett mindenhova, ahova a régi rendszerben esze ágában se volt, és így olyan hülyék jutottak be tömegével, akik tök hülyék az adott területhez.
Nos, ez szerintem oltári nagy baromság, ugyanis egy 18 éves ember nem lehet se hülye a területhez, mint ahogy nem is vághat igazán semmit. Túl fiatal még hozzá, hogy valahihez hülye legyen, vagy vágjon valamit.
A másik meg, hogy hazudott Magyar Bálint abban, hogy a középfokú érettségivel is be lehet majd jutni az egyetemekre? Hát még jó, hogy hazudik, liberális! A liberális politikusoknál az lenne az igazán meglepő, ha nem áskálódnának, és hazudoznának.
ennyi. -
cyrus #9457 tudd, most felvisítottam :d
[tudod] -
egy majd' kétmilliós városban élek, szal ez annyiramindegy......:P -
cyrus #9455 tekizs szaros ! :D
#9383 -
ami itt legfelül van :D -
Én nekem rigó nyelvvizsgám van... Csak annyit fűznék ehhez, hogy külföldön nem a nyelvizsgapapírodat fogják nézni, hanem hogy hogyan beszélsz angolul! ;) -
cyrus #9452 hallod, mondd már el még párszor majd hogy hova vettek fel ! :D -
hát well, énmá corvinuson bennvagyok, márcsak a szakok közt kell lavírozni -
sztem a legolcsóbbat kell megpróbálni, mint pl. a pannon.. ami nagyon könnyű állítólag az a BME-s nyelvvizsga, a TeLC-en is nagyon sokan átmennek.. -
pedig az igazi kockák mennek progmatra ^.^ [lájk mí .. persze ha nem vigyáznak, és valami adminisztrációs hiba miatta felvesznek :]]] -
Volt két barátnőm (több is volt :) ) akik német nyelvterületen éltek éveket. Az egyikük Baden-Badenben (ígyírják?), a másikuk Berlinben, nem kevés évet. Mindkettőjüket elhasaltatták Rigó felsőfokon... nc. -
Goethe Institut, pedig az adott nyelv intézete. Egyébkéntmeg mivel pontszámításokban nincs különbség a nyelvvizsgák közt, kb le is ejtem, hogy milyen van. Nem voltam hatalmas spíler németből, de elsőként raktam le az osztályból. Van, és kész. Nekem ennyi elég. -
a rigót haggyátok énis aszondom
az a szopás, amikor egynyelvű helyen volt rigós tanár vizsgáztat
-
Én tanárom EURO-nál. Tök véletlenül berakta hozzá szóbelizni ,erre a köcsögök kiszimtolták valahogyan, hogy ismerem, és átraktak máshova :D -
Én nem ismerem a német vizsgákat, de tudom, hogy adott nyelvből az adott ország intézete nyújta a legjobb nyelvvizsgát, egyben a legszélesebb körben elfogadottat. Francia intézet francia nyelvvizsgája is nagyon jó, és nem is könnyű. -
angol tanarom ott vizsgaztat. ott tenyleg mindenkit megvagnak:) -
Rigó? Gratulálok. Mindenkit megrántanak, akinek nem szimpatikus az arca, vagy csak amúgy is, és külföldön szarba sem veszik.
A másik, hogy ha kicsit utánanéztél volna a dolognak, vagy a némettanárnőd felhívta volna rá a figyelmed, a két nyelvvizsga közt igen erős különbség, hogy míg a Goethe a lexikai tudásra, és a beszédkészségre megy rá, addíg a Rigó a tömény nyelvtant várja el. Most én inkább szeretnék kommunikálni, vagy levelet írni, tévét nézni, olvasni németül minthogy tudjam, hogy a der tárgy esetben den. -
tesóm poénból tanult héberül (nem, nem vagyunk zsidók :P) :) mellette beszél spanyolul, németül, angolul, olaszul is :P nyelvbuzi :) -
messze van meg, lehet igazad lesz, elobb tenyleg be kene kerulni. -
aranyszabály: az egyetemre be kell kerülni
aztán 5 évig héberül is megtanulok neked
najó azért mégse -
Ne tedd, semmi értelme :D Mint már elmondtam milliószor, leöbb fog a kínai megtanulni angolul, mint bárki más kínaiul :) -
igen!:D -
tudom... kínait, mi? :D -
mondjuk ez igaz... -
Várom már, hogy belépjek az ELTE új épületébe, az üvegpalotába :D -
ez igaz, tudom, de most surgosen kell a pont. amugy ha nem vesznek fel sehova, akkor 1 evig csak nyelvet tanulok. egyetem alatt is, mert tenyleg fontos. -
Azért nem árt, ha van töriből ismereted, mert sokkal könnyebb megérten ia dolgokat, ha ismered a gazdaság történelmet. -
akkor TELC, bár szerintem te sem akarod, hogy munkahelyen kiröhögjenek. Nyelvismeret lassan többet számít, mint a szakma ismerete, szal óvatosan, ne csak rövid távra tervezz. -
najah de ugyanúgy pontot ad
és a sok "lúzer" miatt több értelmes ember nem került be egyetemre -
közgázon nem törit fogsz tanulni.... -
en a nemettel semmit sem akarok kezdeni, csak a pont miatt kell. angol felso es spanyol kozep a cel -
azert ennyire nem egyertelmu:/ nem utalom, de semmi kedvem nincs programozo szakok egyikere sem menni, mernok bol esetleg muszaki vagy epitesz ( csak jobban kene tudni rajzolni). es sajnos sulimban fizika oktatas mint olyan nincs, es felek hogy kibuknek az elso felevben, mert tenyleg nem vmi stabil a fizikam. kozgazon nem esne meg, mert matekom stabil(abb), torim is. -
mondom telc a legkönyebb, és van ott német, angol, olasz meg spanyol is asszem.
De ha nem akarsz lúzer lenni, akkor leteszel egy euró-t, BME-t vagy rigót. -
nemtom hogy vagy ezzel, de én már nyolcadikban itáltam a fizikát szal...
de ha nem utálod én javaslom neked hogy ezt csináld