| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Erről a rigó utcás nyelvvizsgáról csak annyit, h a szomszédomban egy német-magyar házaspár lakik, az ő lányuk - aki elhihetitek, h anyanyelvi szinten vágja a németet - is megbukott felsőfokún. Többet nem is ment oda. Szóval lehet elsőre olcsónak néz ki, de h senkinek nem sikerül elsőre az biztos, sőt, lehet egyáltalán nem fog sikerülni. A telces nyelvvizsga tényleg elég könnyű, 2 hónap alatt felkészültem a középre úgy, h előtte nem álltam vmi fényes szinten ("hála" a folyamatos angoltanár cseréknek és a "magas" színvonalnak). Bár ezt a suliban nem nagyon fogom hangoztatni, mivel elég sokan megbuknak rajta (egyik osztálytársamnak harmadszorra sem jött össze, pedig 11 éve tanul angolt és 2 nyári szünetet töltött tanárnál). Lehet a telc tényleg nem a legjobb vizsga, de nem hinném, h a munkahelyre ezel fogtok elhelyezkedni, szinte az összes jobb helyen szakmai nyelvvel bővítet kell, amit kétlem, h most bárki is letenne. Arra meg h kapj érte pontokat, megfelelő.
Németből felsőn ösd vizsgán voltam, amit a goethe intézet szervez, mint ah többen írtátok, szerintem is egész jó vizsga, teljesíthető, de nem is túl könnyű feltételekkel, és ráadásul van pl. gazdsági nyelvvel bővített változata, így később sem lesz ismeretlen az újabb vizsgánál.