29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• HUmanHunter
    elég könnyen :D
  • bardocz
    És ha a járműmérnökire, vagy mire adtam be a jelentkezést? Az is szopatós?
  • Lywya
    Jézus... Jónak nézek elébe... Most kicsit elment a kedvem :D
  • nearo
    És annál rosszabb, amikor visszadobják :D
  • Terminátor14
    Hát én nem fogom megijedni, majd lesz valahogy :) Ha nagyon para lesz, akkor marad a 92%-os közép és kész.

• Mor3llo
    Hogy a francba lehet írásbelin 5öst, szóbelin meg 1est kapni?:DDD
  • I.C.ram
    én pont a műszaki rajzot szerettem nagyon. Melós tárgy, de annál jobb érzés, mikor végzel egy házival. :)
  • HUmanHunter
    én ősszel letudtam emelt angolt, angol tanárom aztmondta ilyen könnyű emelt érettségi angolból még soha nem volt [írásbeli 5 ös lett szóbeli 1 es az idegesség miatt :D] összességben 3 as, szal semmi jót ne várjatok szerintem! de azért sok sikert!.
  • I.C.ram
    Kb olyan az a szak, mintha az építész és az építőmérnök képzés együtt lenne. Olyan szakterületeket gyúrnak egybe, amit minden normális esetben mindig 2 külön szakember/szakma végez. Tipikusan a két szék köze a padlóra esés esete. Mindenhez értsen egy kicsit, de igazán semmihez, de legalább az egyik felét utaltassuk meg kegyetlenül a hallgatóval.

Nem csoda, hogy sehol a világon nem tanítják ilyen formában a közlekedésmérnöki szakot. Általában vannak a járműgépészek, és vannak a közlekedésmérnökök, akik az építőmérnökökhöz állnának talán a legközelebb.

Egy rakás szar az egész. Ugyanakkor ordasnehéz. erről a szakról hullanak ki a legtöbben az emberek. Persze ebben az is benne van, hogy ebben a szakban csalódnak a legnagyobbat, és sokan inkább önszántukból hagyják a picsába.
  • nearo
    Én már közlekes vagyok két éve... és hát no. Meg lehet csinálni, de vannak nagyon szopatós tanszékek/tantárgyak. A vasutat asszem meg fogjátok utálni, meg a műszaki rajzolást is :)
  • Terminátor14
    Srácok, az idegen nyelven írt (olasz) közepes törimegoldások nincsenek fent véletlen valahol? :)

Vki kérdezte, holnap én is emelt angolt tolok.
  • Lywya
    Whháá de miért?:D Csak hogy felkészült legyek
  • I.C.ram
    Ja. Eléggé megbántam.
  • Firerock
    a ganyé az emeltezik,majd idetolja a képét mingyá és beszélhetsz vele:D
  • Denisse91
    Angolból emeltezik valaki holnap? Csak hogy megtudjam holnap vitázni valakivel a feladatsort. :)
  • Ramox
    Kéne.... Nekem is.
  • Sylar05
    Töri emelt megoldásokat nem lehet leszedni valahonnan? :S
  • Ash04
    Én remélem, hogy a töri és a magyar is 90% fölött lesz. Emelt matek 40-50% között várható :S
  • Mor3llo
    Olyan 80-85-re.
  • Lywya
    ajaj :D Te is közlekedésin vagy?:D
  • mrzoltan
    grat :D
  • Firerock
    kijavította a tanár
    megoldókulcs nélkül,aztmondtah ogy ennél már cska jobb lehet
  • tommygear
    másnapra honnan tudod?
  • HUmanHunter
    csökkenő ponthatár? nowai, most csak a legstréberebbek jutnak majd be :S [még szerencse hogy tavaly leérettségiztem infóból meg angolból]
  • him13
    emelt megoldás nincs fenn vhol?
  • I.C.ram
    Hohóóóó életetek egyik legszarabb döntése volt :D
  • zvaragabor
    Szintén E, kb ugyan így álltam hozzá a feladatokhoz, és ugyan így vélekedtem róluk.
  • Lywya
    Én is közlekedést pályáztam meg :D Nekem az angol kell nagyon, remélem olyan lesz mint a magyar :D
  • bardocz
    BME, de azért remélem csökkentik ott is:D
    Vegyész, közlekedési, meg gépész, aztán BMF gépész.
  • Lywya
    Hát igen, azért megvan ennek is az előnye... :D

Milyen szakra mennél, melyik suliba?
  • sorner
    Ugyanebben reménykedek énis. Alacsonyabb lesz a pontátlaga a felvételizőknek, ezért lejjebb mennek a ponthatárok is :)
  • bardocz
    Abban bízok, hogy a nehéz matek meg töri miatt csökken a ponthatár mindenhol:D
  • Lywya
    Akinek volt egy minimális háttértudás, valamint tudta használni az atlaszt és képes volt gondolkodni is, annak nem lehetett gond - véli Edényi. Hozzátette ugyanakkor, hogy míg ily módon a kettes-hármas elérése könnyű lesz, a jeles történelem érettségi csak a legjobbaknak fog összejönni.

Háát igaz, tavaly még a hülye is megírta szerintem, idén már nem biztos :)
  • bardocz
    Azért túl sok tudás se kellett hozzá.
  • Cat 02 #27459
    Igen, épp ez a baj :D
  • zkas
    hülyeség
  • Lywya
    „Ez végre nem az írni-olvasni tudásról szól” – értékelte Matusné Németh Eszter a középszintű tesztet. A Klebelsberg Kuno Gimnázium történelemtanára úgy véli, hogy az idei feladatlapot nem lehet csak a „józan paraszti ésszel és a történelematlasszal” megoldani, komolyabb felkészültség, és tárgyi tudás is kell a megoldásokhoz.
  • bardocz
    Az emeltről beszélsz?
  • dalma2c
    hát ez a töri:s pfúúú elég szar volt... a magyar matekot én könnyebbnek találtam, egy 4 es kb 70 %ra számítók abból még lehet jó érettségi a szóbelivel... pfúúú dúúrva volt nagyon...
  • zkas
    nah :) átnéztem a megoldásokat, az első résznél 33 pontom lesz kb
    a másodikba meg sztem ugye 30-35 pont, még az ötösre is van sanszom:D
    úgy h 4 éven keresztül 2es voltam :D 1szer voltam 3mas :D