29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Takezó #9547 pl azért nőtt, mert felkapták, mint a kommunikációt - "diploma eccerűen" ;) másik ok: a corvinus pl csökkentette a felvettek számát -
figy
voltak kiskapuk, én pl januárban kezdtem átböngészni hol vannak
namost:
matek emelt 93%
töri emelt 80%
angol középfok
a harmadik helyre vettek fel, oda is épphogy... -
Nem állítom, hogy a mostani rendszer igazságos az ideiekre nézve, de a ponthatárok megugrása szerintem nem 'miattunk' történt kizárólagosan.Az én véleményem szerint ha vki 2005ben be akar kerülni a slágerszakok valamelyikére, akkor meg sem fordul a fejében csupán középszintű vizsgát tenni ebbben a vadonatúj, éppenezért kiszámíthatatlan rendszerben, minimum, hogy egy emeltet tesz és/vagy van nyelvvizsgája.Nemértem azokat, akik a középszintben bíztak...
Szerintem a ponthatárok megugrása annak köszönhető, hogy az emelt szinttel mindenki jól járt, aki bevállalta, mert (amiből én mentem) borzasztó könnyű volt, mondom ezt úgy, hogy van összehasonlítási alapom a régi felvételikkel.
Ja, és nem talált.humán cuccokra jelentkeztem:) -
"idén nem 125, hanem 144 az elérhető max pontszám,"
És ettől miért nőtt meg pl 50 ponttal a szociológia?
Nem tudom mik az általad megjelölt helyek, gondolom vmi műszakis cucc.
És ne mond, hogy nem voltak előnyben a tavalyiak. 1 éve még nem számított felvételinek az érettségi. Bivalybasznád-alsón bement Palika és rámosolygott Julika nénre, ezért megkapta az ötöst. Persze föl nem vették, de isén rávéste a nevét az emeltszintű papírra, és mári megvan Pistike 134 pontja...Hogy is van ez?
-
Tévedés hogy a ponthatár a tavaly érettségizettek miatt ugrott meg ilyen drasztikusan.Idén nem 125, hanem 144 az elérhető max pontszám, ebből egyenesen következik hogy a ponthatárok is emelkedtek, ez várható volt...
Korábban érettségiztem, KITŰNŐRE, ami azért nem volt ám olyan egyszerű, de ez még csak 120 pont, a többit a pluszpontok adják, nem érzem magam 'lumpen'-nek...
Arról nem is beszélve, hogy a statisztikai adatok között pontosan megtalálhatod, hogy egy-egy szaknál a felvett hallhatók között milyen arányban vannak a 'tavalyi lumpenek': az általam megjelölt helykre pl. 70-80 százalékban idén érettségizők kerültek be...(felvi.hu) -
Biosz emelten olyan tételek is voltak,amik egyetlen tankönyvben sem voltak benne,a biosz tanárom hetekig járt utána.Azt elhiszem,hogy a magyart,törit meg lehet tanulni könyvből,de a többit nemigen. -
Ez azért nem igaz mert ott az érettségi pontok duplázása, ergó abban kell jól teljesítened amit különben is szeretnél csinálni, és mivel ez érdekel jó eséllyel tudod is... Én a 2.5 átlagot alig értem el ebben az évben, még is 141 pontom lett, mert amit szeretek csinálni abban jó vagyok. Aki meg ott sem tudja hozni a szintet az meg ugyis kiesne egyetemen ugyebár...
Amugy meg nem tanárra kell költeni, hanem leülni és kinyitni a tankönyvet...
Az is igaz h sláger szakokon nem csak ez számít, oda kell még 1 v 2 nyelvvizsga is. De erre egyrészt szükséged lesz, másrész már általános iskolában elkezdik a nyelvtanulást. -> 1 nyelvvizsga nem jelenthet gondot, ha nem hagyagolod el... főleg a mostani nyelvvizsga követelményekhez képst... nevetségesek. -
engem még +felsőfokú nyelvvizsgával sem vennének fel oda,ahova szeretnék menni
Pedig szerintem elég faszán sikerült a felvételim most. -
Kókuszban volt asszem tegnap egy stréber csaj, aki végig kitűnő volt, érettségije is és mégsem vették fel sehová. ÖNGYILKOS lett bazz... -
Rosszul látos a dolgot.
Mint már említettem, az idén azért lett kurva magas sok helyen a pontszám, mert a tavaly érettségizetteknek sima ügy volt a 140 pont, szinte semmit sem kellett hozzá csinálni. Jövőre visszaáll majd minden. A két nyelvvizsgával kitörölhetik, a plusz pontok így jóval kevesebbek lesznek. Én ugyanúgy voltam a tanulással mint
te, lazultam végig, a nagyediket meg nagyon megnyomtam.
Végülis no gáz, van egy év nyelvvizsgára, jogsira, OKJ vizsgára (plusz 3 pont)... -
OPM #9537 szerintem ez az "érettségi eredmény duplázós" pontszerzés épp a gyengébb középiskolai eredményekkel rendelkezőket segítette :) (mint pl engem) és vmilyen szinten hátrányban érzem emiatt az un. strébereket... -
hát....ha jövőre megyek, akkor angolból megyek meg asszem ...hááát....hmm....nem tom....talán töri....talán -
Figy...azt értem, hogy ugyanannyi a létszám...csakhogy ahhoz, hogy valaki elérje majd ezeket a magas pontokat nagyon skat kell majd tanulnia....és nem hiszem, hogy lehet birni a matekot külön órák nélkül...nem tudom...lehet én vagyok ilyen kasu, de én a 4 év alatt 3-as voltam végig...mondjuk tudom,h ogy az én hibám, hogy töriből és magyarból rossz voltam, de a matekkal sosem álltam jobban....szal vagy azok kerülnek majd be egyetemre akik stréberek...vagy azok akik kurva könnyen tanulnak... Én egyik sem vagyok...azért ne mondja nekem senki, hogy ezek az évek csak a tanulásnak vannak...nem hiszem....vagy csak én gondolom rosszul? 
Szal azok a "félék", mint én...akik tanulnak is meg nem is...akik közepes tanulók....hát azoknak már nem lesz esélyük.....bár az sem volt jó, hogy már a kettes tanulókat is felvették mindenhova...csak ez így nekem már rossz, hogy elszúrtam a gimis éveimet....ha tudtam volna, hogy ez ennyire megváltozik majd....hát az biztos, hogy rákényszerítettem volna magam arra, hogy többet tanuljak...
Na de visszatérve...nincs mindenkinek arra pénze, hogy külön tanárhoz járjon...meg van akinek mást is kell otthon csinálnia..nem csak tanulnia....szal az eliteseknek sokkalta több esélyük lesz. [sajátvélemény] -
az attol függ hogy sikerül majd jövőre, nem? :) -
Nem vesznek fel kevesebb embert mint tavaly, de biztos igazad van :D A ponthatárt nem hasraütéssel határozzák meg. Ennyi ember teljesített jól/jobban. A magas ponthatár nem azért van h 100 helyre csak 3 ember kerüljön be.. -
Hmmm.....az cink, hogy a mostani pontommal tavaly simán jogra felvettek volna....de mennyire....most meg egy rohadt nagy szar vagyok....nincs nyelvvizsgám, nem emelteztem.....ugyanakkor rohadt sokat készültem már most 4-ben.....adni akartam magamnak egy esélyt a jobb megélhetés szempontjából....de most már leszarom...majd lesz valahogyan...csak kiváncsi vagyok, ha teszek 2 emeltet jövőre, az sokat segít majd rajtam? -
a magyar, matek, töri, info, nyelvek nem. -
Hmm...a barátnőm azt mondta, azért emeltek ennyit és azért hozták be ezt az egész rendszert, hogy a pontokat felemelvén rákeényszerítsék az embereket a fizetősre...szal kevés pénze van az államnak....
Hát lehet, hogy van benne vmi ... -
Már bocs...igen. -
pl. a mostani emeltszintű biosz sokkal nehezebb volt,mint a tavalyi központi -
Egy egyetemi felveteli feladatsorral "picit" nehezebb volt tavaly ilyen eredmenyt elerni... -
hát igen, az idei eredményemmel engem is felvettek volna tavaly... -
kivéve én :D -
szopjanak is :P -
Ja, igazán nagyot csak a bölcsészek szoptak idén... -
de -
De a diplomához amúgy is kell nyelvvizsga nem? -
SZAR MINDEN!
Ennyiben foglalhatjuk össze a történteket:) -
ez az egész egy szánalom. kevés dolog működött fair alapon de már leszarom. ezévi ponthatárok szerint Magyarországon zsenigyerekek járkálnak fullpontos emeltszintűvel + 88 nyelvvizsgával.
asszem nekem is azt kell csinálnom hogy veszek vagy 30 tesco gazdaságos akreditált nyelvvizsgát a bivalyröcsögei árufeltöltő raktárban azt' jóvan. ja meg kell valami protekció az egyetemen is.
ismerősöm jelenleg 28 éves, ELTE töri szakra jár, nincs nyelvvizsgája és anno 86 ponttal jutott be, most 136 kellett volna ebben az évben. egyébként kurvanagy mákja van, mert anno nekik a középiskolában NEM TANÍTOTTAK nyelveket! szóval itt sokan vannak hátrányban és sokan szopják a faszt! most megpróbált felvenni még egy politológia szakot erre az évre, gondolhatjátok mennyi sikerrel...
jelenleg ennyi a véleményem! -
azért is voltak magasak a ponthatárok, mert pl a matek emelt nagyon pite volt idén
meg ne mondja senki, hogy jópáran nem ismerték a feladatsorokat.. -
tavaly érettségiztem,nem vettek fel
Tény,hogy sokan előnyben voltak és voltak akik nem... -
Ne rinyáljunk?
Sok helyre két emeltszintű ötös és egy nyelvvizsga is kevés bazdmeg! Ha tavaly érettségiztem volna, akkor rég fölvesznek mindenhová...
Arról nem is szólok, hogy tavaly magyar&töri sokkal könnyebb volt.
De nincs ám előny... -
Nekem is ezt kellett volna tennem,akkor már felvettek volna valamelyik jogira,ehelyett csak orvosikat jelöltem meg+EKF:(
Töri,irodalom alaptantárgy, biosz,kémia nemigen... -
Takezó #9514 te tavalyról beszéltél, és nem a tavaly érettségizőkről... tavaly ha nem felvételiztél, akkor csak 1-2 helyre lehetett bejutni, most meg anélkül is lazán felvehetnek, szal ne rinyáljatok bazz... amúgy meg büfészakra (szociológia) várható volt, h megemelkedik... -
Töri & magyar ötös = 120 pont + ráírom idén az emeltszíntű lapra nevem = 134 pont
Minden hülye ezt csinálta. Osztály zsenigyerekét nem vették volna fel oda ahová szerette volna, ha nem nyer OKTV -t annó. Mert CSAK 140 pontja volt...ez nevetséges bazmeg...
Haveromnak 127 pontja volt és sehová nem került be...elmennek a faszomba bazmeg!
-
hasonló helyzetben voltam én is,csak engem felvettek egy fos helyre(utólag bánom,hogy beírtam,mert így nem tudok pótfelvételizni)
Elég volt 2év felvételi,jövőre nem tudom mi lesz,még egy próbálkozás,de az orvosiról letehetek -
Takezó #9511 tavaly 134-et hogy a pi*ba értél volna el? :o -
Nem, sajnos szociológiára adtam be. Előző években végig 80 körül volt a ponthatár, töri volt a fölvételi. Nyomtam egy 80 százalékos közepet, 112 ponty. Gondoltam csak fölvesznek, ám a tavalyi lumpenek miatt 131 pontra ugrott az eltén a pontszám, pázmányon 120 volt. Persze ha ugyanezt az eredményt tavaly érem el, 134 pontom lenne, sebaj... ebbe most ne menjünk bele, de Magyar Bálintnak még jövök egy ánuszolással. -
engem felvettek,mégis pótfelvételizni akartam,amíg rá nem jöttem,hogy nem lehet:( -
Én oda megyek! Gondoltam rá, hogyha sikeresen elvégzem (BSc-n, tehát alapon) akkor vagy átmegyek a BME-re, vagy ugyanitt folytatom az egyetemi diplomáért (MSc tehát mesterképzés).
Most viszont már ott elakadtam, hogy hova iss járok majd:
"A képzés három helyszínen folyik:
- Óbudán (1034 Budapest, Bécsi út 96/B)
- 2005 júliusáig: Józsefvárosban (1081 Budapest, Népszínház u. 8.)
- Székesfehérváron (8000 Székesfehérvár, Budai út 45.)"
A második kiesik ugye mert az már nincs, a Bécsi útit ugye átadták nemrégen tehát vagy oda, vagy Székesfehérvárra.
Írják utána:
"A szakra jelentkezők kérhetik, hogy melyik telephelyen kívánnak tanulni. Az igényeket az elért felvételi pontszámok alapján vesszük figyelembe."
Hol és mikor kell ezt kérni, mert a Bécsiút itt van 5 percre, Fehérvár meg kicsit odébb van, szal nem mind1. Ki tud vmi erről?