29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• I.C.ram
    Reszkessetek kőolajmezők!!! JÖVÖÖÖÖÖK!!!
  • I.C.ram
    Elég durva váltás azért mérnök->bölcsész :D Maradtál volna mérnök az izgibb :)
  • I.C.ram
    Nálunk csomó 40-es volt a beiratkozásánál, szal tanulni sosem késő :D
  • Dichter
    Én sem gondoltam volna, hogy idegenforgalmat fogok tanulni, most mégis azt teszem :) De nekem remélhetőleg a másoddiplomám lesz, amit érettségi környékén is akartam csinálni.
  • Dzsini
    most kezdek bölcsész lenni :) érettségi környékén meg voltam róla győződve, hogy mérnök leszek (nem lettem)
  • Dichter
    Nem nyalás, de az eddígi hsz-eidből én azt gondoltam, hogy valami bölcsész szakon tanulsz/tanultál. Ráadásul a korod is ezt támasztja alá. És most hova iratkozol épp? :)
  • Dzsini
    de csak magolással sem..

Dichter: első, az eddigi felsőoktatási ... "sikereimet" inkább most nem részletezném :o)
  • hmhm
    azért a legtöbb helyen magolás nélkül nem mész semmire. sajnos.
  • Dichter
    másoddiploma?
  • Dzsini
    ne mondd :) holnap iratkozok be...
  • I.C.ram
    Ááááá jővő héten kezdődik a suli!!!!!!!
  • Dzsini
    és utána bármelyik felsőoktatásban a hajára kenheti a magolási képességet :P ami jó, de már elavult szinte mindenhol...
  • I.C.ram
    Akkor magolj, nekem mindegy :D Magolással lehet a legjobban belekveredni a dolog, ha mondjuk megtöri a feleltető a logikádat...
  • Dzsini
    én nem igazán magoltam emelt törire... tanultam, rengeteg nem-tankönyv anyagot olvastam, és így meglett a jeles... az évszámokat úgy nagyjából tudtam, meg hogy egymással párhuzamosan mi történt szerte a világon
  • magus
    emelt törihez kepben kell lenni, erteni kell, de ha nem tanultad meg nem erted... kozepszinthez nem sokat kell magolni emelthez ugy hallottam nem art
  • I.C.ram
    Ha megértesz valamit az azt jelenti, hogy valamilyen szinten van eszed is hozzá, vagy tévedek? Ha nem értesz meg valamit, hanem csak bevágod az anyagot az más...
  • qper
    Namostakkor érteni kell vagy ész kell hozzá? A kettő azért rohadtul nem mind1. Tudod mihez kell ész és vaslogika? Bármilyen matematikai feladat (pl. egyenlet) megoldásához.

A törit természetesen érteni kell, hiszen mindennek az alapja az értő olvasás. De ugyanígy érteni kell akkor a földrajzot, az irodalomat, az ének zenét is.

Nameg a '49 es Nagy Tavaszi Hadjárat évszámait, helyszíneit, az ott diadalmaskodó parancsnokok neveinek memorizálásához minek kell hatalmas ész? Az előemberek evolúciós sorrendbe állításához sem kell asszem atomfizikusi diploma.
  • [Walaki]D`Lair
    Én is bemegyek reggel, mert kérnem kell ideiglenes diákot...
  • cyrus #9810
    well majd ránézek :O

de csak 14:00ra kell bemennem :d
  • [Walaki]D`Lair
    Na szájrusz holnap te is mész...:PP

Majd a könyvtáros picsa által kiosztott marhaságot szkenneld már be nekem...:))
  • 2XP
    Közben megtaláltam: Történelem kerettanterv (9-12. oszt.), a kötelező lexikai ismeretekkel.
  • 2XP
    Ha előrehozott érettségit teszel, ami ugye a nyelvvizsga miatt emelt szintű, és a nyelvvizsgárt már nem kapnál 7 pontot, mert megvan a 10, akkor sem kaphatsz +7 pontot, ami elvileg az emelt szintű vizsgáért járna, mert most már az csak a felvételi tantárgyakból tett emelt érettségikért jár, de ha nyelv a felvételi tantágy, akkor pedig nem fogadják el a nyelvvizsgával kiváltott érettségit.
  • 2XP
    Azért pl. a napóleoni császárságból azt a 40 évszámot nehéz megérteni :D
  • I.C.ram
    aki a törit magolja az hülye, és ne abból érettségizzen :) Történelmet érteni kell, nem elszavalni.
  • magus
    sztem azt csinalom mint tavaly, hogy elkerem az erettsegi probalapokat, es megoldogatom, mert arra viszont nem art keszulni, mert eloszor elrontottam mindent rajta mert ki a fene gondolja h tenyleg ennyire egyertelmut kerdeznek.

de volt mar olyan lap is akezemben ahol a forrasnal meg kellett nezni h elfogult e a forras szerzoje es emiatt a masik a jo megoldas. meg tudni kell a forrasirok viszonyat a korukhoz meg ilyesmi nem? azt azert megis csak be kell magolni...

meg szobelin azert kell a lexikalis tudas. vagy nem?
  • magus
    szerintetek mennyire fogják lejjebb hozni a ponthatárokat, most hogy a nyelvvizsgával nem lehet annyit szerezni?

nagyon jo, 4 tanarbol 2-en 2-en mast mondtak...

az elorehozott erettsegimmel szerzett+7 pontom beleszamit e a szerzeheeto 10 pontba vagy nem...

amugy elmeletileg van meg egy "kiskapu", ha mondjuk nem kell vmi kulonleges valasztott tantargy, es leteszel egy nyelvvizsgat, akkor azert kapsz plusz pontot, es gyakorlatilag ugyanazzal a tudassal tanulas nelkul elmehetsz nyelvbol vizsgazni es az ugye jol sikerul...
  • Dzsini
    most már nem, mert érteni kell a dolgokat nem fejből tudni a párezer évszámot érettségire.
  • qper
    Már bocs, de a töri pont az a tantárgy amihez egyedül csak s*gg kell, meg jó emlékezőtehetség:)
  • I.C.ram
    Törihez nem kell fakt, csak ész hozzá. Meg sokat kell nézegetn ia könyveket, hozzájuk olvasni szakirodalolomból, és akkor nem lesz gond.
  • I.C.ram
    Ha a fizika érdekel, de a BME-n semmi különös, akkor talán a fizikust kéne megpróbálni, az aztán pure fizika :D
  • magus
    amugy eelorehozottkent mar megvagy viszont nyelvizsgkert otvabbra is kaphatsz pontokat en ugy tudom. marmint max 10 ig
  • magus
    no igen, de a sima fizikahoz is kell a fakt mert nalunk kva gyenge a fizikaoktatas, anelkul nem igazan sikerulne, foleg a kiserletek, mert 12.ben nincs mar normaloran fizika. vmi valasztott tantargy meg kell.
  • CaviaR
    Egyik sem. :P Már nem fogják elfogadni a nyelvvizsgát érettségi helyett. Csak abból fakultálj amiből emeltet akarsz, mert különben fölösleges energiapazarlás, és csak abból fakultálj ami érdekel. Azt pedig h mi érdekel ennyi idősen már el KELL döntened.
  • magus
    na mostmar tenyleg nemtom mit csinaljak.

ugye a nyelvvizsgakkal probaltam manipulalni, hogy majd az kivaltja h kellene 2 emeltet tennem, de ez ugye kilove. matek emeltet teszek, most fizika faktra jarok. egyaltalan nem is tom miert jarok en oda, mert most nezegettem bme szakokat igazabol egyik sem erdekel tulzottan, ugy maga a fizika igen, de hogy huzamosabb ideig tanuljam annyira nem... corvinus-t nezegettem, oda meg azokra a szakokra amik erdekesnek tunhetnek arra bekerulni kb lehetetlen. mondjuk en vok hulye h meg mindig nem tudtam eldonteni h mit akarok, de igazabol egyik szakrol vagy iskolarol sem tudni olyan sokat, nem igazan lehet tudni mi mire jo, es mennyire kemeny. ha nem hoztak volna ezt a max 10 pontot akkor pont jo lett volna, de igy nem tudom... tori mennyire nehez, nagyon kell hozza a fakt, mennyivel nehezebb mint a kozep? egy valasztott kell, es ha mar ugyis a fizikat szeretem akkor abbol teszem le a kozepet, viszont ha folvennem a tori faktot is, akkor 5 faktom lenne, ami nem tul egeszseges. meg azt is el kene donteni h mi er tobbet egy nemet kozep amit alaprol kene felhuznom, vagy egy angol felso amit kozeprol kene felhuzni...

nemtok en semmit sztem mostmar...
  • 2XP
    A szellemi szinteden nem látszik :) Vmi kisegítő középsuliban voltál?
  • 2XP
    Nem tudjátok, h honnan lehet letölteni a töri érettségi kötelező lexikai anyagát? Elvileg az om.hu-n fenn van, de nekem nem sikerült megtalálni :(
  • OPM
    "én már leérettségiztem"
    és szerinted itt hányan hiszik ezt el neked? :DDDd
  • katze
    NIK gólyatábor helyett NLK gólyatábort olvastam :)
  • abonyitomz
  • Dichter
    Az....
    gyökér, menjél inkább csacska angyalt nézni te kis fogyatékos.