29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
nem átképzés sajnos:( de talán az a matek szakja. mindegy a másik tanár jo-de már sulit váltottam. És az a helyzet hogy nem látok kreativitást ezekben egyáltalán, unalmasak...
EGy ideális számtektanár nem létezik Magyarországon: mert az okos, és tehetséges, vannak ötletei: na most aki ilyen az nem megy el tanárnak egyértelmű... -
csináld meg az érettségi feladatot pascalban, ha az megy jól. Mert teljesen mind1, hogy most miben csinálod meg, azért nem kapsz több pontot, mert c-ben írtad meg. -
Egyik most engem ötödéven tanítom tanáromnak van egy nagyon jó mondása: "Az a tanár, aki nem tudja elmagyarázni a diákoknak az anyagot, úgy, hogy azok megértsék, az azt jelenti, hogy maga a tanár se érti igazán, amit elmond"
A te esetedben arról van szó, hogy a tanár egyáltalán nem ért a programozáshoz, ezt viszont nem meri bevallani (magának és nektek egyaránt) így inkább könyvből tanít.
Egyébként az illető matektanár is? Mert akkor valószínűlég ilyen gyorsan átképzett tanárról van szó.
-
Annyira szivesen elkezdeném a C-t de nem tudom mennyi értelme van, hogyha ugyis könnyűek a feladatok, és már csak kevés az iidő -
Nekem amikor prog szakköre jártam az volt a feladat hogy lemásoltuk a sorokat a táblárol anélkül hogy értettük volna. Ha elirtunk valamit a tanár odajött és kijavitotta de ugy hogy a kezében volt a könyv, és karakterenként nézte hogy mit rontottunk el...
-
Most hogyha a gyakorlatban ki akarom próbálni a pascal tudásomat akkor mit tegyek? honnan szerezzek fejlesztőkörnyezetet? Érettgéiig már nincs értelme C-zni szerintem, és sokan pascaloznak. De igaz: ugy érzem magam amikor olvasom ezt a könyvet (amiben 200 oldalbol a 70.nél járok és kb 0 uj dolgot mondtak ugy általánosságban a programozásrol, max a pascalos parancsokat ismertetik), hogy az őskorba süllyedek. Szánalom. És a magyar oktatás is.
Mindegy, aki informatikus lesz itt az nem a suliban fogja megtanulni a dolgait hanem magánúton, szánalmas..
A suli hogy jön ide? Emeltet nem központi helyen csinál az ember?
//Ha már a magyar oktatásnál tartunk: egy végzős körüli számtech tanárnak tanuló ürge felvette a flash-t mint tárgyat, és velem-hirdetés utján pénzért-csináltatta meg a feladatát. Én akkor nagyon kezdő voltam flashben- most is az vagyok még, de kapott rá valami 90%-ot..Nem ezzel van a baj, hanem hogy szobeli is volt és ki se derült ott hogy nem ért hozzá..
DE papir az mégis kell hiába tud az ember ezt-azt.
Designolasban tényleg csak a tudás számit, de prog-hoz kell egyetemi végzettség.. -
És ha így folytatjuk még 10-15 év múlva is Pascalt(pedig akkor már lesz az a nyelv vagy 25-30 éves) fognak tanítani az iskolákban, pedig már most is elég szomorú, hogy ezt tanítják... -
egyetértek ezzel -
Akkor már inkább Delphi-t kéne alapból tanitani, mert sokkal több értelme van windows fejlesztői környezetben tanulni, mint vmi dos-os szarban, hidd el, én másfél évig tanultam pascalt, és 1 évig Delphit, tudom, miről beszélek.
A sok fiatal kölyök azért megy számtech szakközépbe, hogy vmi értelmeset tanuljon, erre teletömik őket pascallal, és ezért utálnak meg szakközépben számtechet tanulni. Mert elegük van ebből a régi, szar programozási nyelvből.
Én turbo pascalt maximum ált. iskolában tanítanék.
Emléxem, amikor végeztünk a pascallal és elkezdtük a delphit, mindenki annyira örült.
Sokan tanulnának vmi mást, de ehelyett megtanítják az Word/Excel/Access/Pascal-t meg talán ha szerencséje van az embernek egy nagyon pici Photoshopot és weblapszerkesztést, de ennyi, ahelyett, hogy tényleg használható anyagot adnának a kölyköknek.
És sokan ezért nem tudnak más nyelvet, max a pascalt. A pascal megutáltatja velük a programozást, talán én is emiatt utáltam meg. -
Bocs, a sokkal érthetőbb, az azért túlzás. De azért elsőre érthetőbb, mint mondjuk a C. -
Mert a Pascal kezdők számára sokkal érthetőbb és áttekinthetőbb. Arra jó nyelv, hogy a programozói gondolkodást elsajátítsd. Nyugi, egyetemen lesz majd C, C++, Java, Assembly és még ki tudja mi minden (legalábbis nálunk). -
Olvasd el Tomcat cikkét erről a Pascalos dologról, egyet kell, hogy értsek vele
Aki most engem tanár ötödéven tanít az is mondja, hogy baromság pascalt tanitani, teljesen értelmetlen. Szerencsére mi c++-t tanulunk. -
Az iskola elvileg köteles biztosítani mindenféle prog. kornyezetet. gyakorlatilag csak az lesz amin a suliban tanultatok.
Elozo kerdesre: mivel a tanarok is csak pascalban tanultak anno, ezt tanitjak tovabb, kivetel 1-2 hely elszortan az orszagban. -
valakinek van pascalos környezete? ha info emeltre megyek ott minden féle pascal lesz? pl turbo? vagy melyik? -
kérdés az infosoktol: Hogyha a C prog nyelv jobb, akkor miért nem azt kérik az emeltre? Vagy minden prog feladat megoldható bármelyikben? Akkor miért mindenki a Pascalt tanulja? -
Pedig elvileg idén még meg kellett kapnod érte. Pont most törlik el. -
pff, nemtom őszintén szólva...a pontjaimat sem számoltam össze, hanem megnéztem a felvu.hu-n -
értem! csak azt nem, hogy akkor a 60at megkapod? nem ugy van hogy elfogadják akkor abal rakhatsz érettségit, ha nem akkor nem? -
azért nem adtak 7 pontot, mert olyan szakra jelentkeztem, ahol nem lehet beleszámitani az info érettségit a felvételi tárgyakba (közgáz szak) -
hát a könyv fele az 0. idézhetnék, pl: levél törléséről fél oldal: benne semmi, azon kivül hogy nyomjuk le a gombot... -
hol nem adnak +7 pontot?? nem ugy vna h elfogadják vagy nem? -
Keresztféléves jelentkezésről mit tudtok? Úgy tudom jan 16 -ig lehet jelentkezni, de nem igazán vágom mi is ez, hogy zajlik...stb -
nem vettek fel, 110 pontom lett, de csak azért, mert olyan helyre jelentkeztem, ahova nem kaptam +7 pontot az infóért.
Idén is megpróbálom, mostmár olyan helyre , ahol a +7 pont meglesz. Tehát lesz idén 117 pontom. -
Easy Rider #10246 hát de ez kell éretségire ;)
tudom nagyon szájbarágós, vannak nagyon szar részei is, meg nagyon alap, de EZ kell!!! -
Aki csak úgy tud bentmaradni, hogy mást se csinál, csak tanul, az szimplán hülye, vagy nagyon szerencsétlenül helyezkedik.
Különben a felsőbb években már javarészt azt tanulja az ember, ami szinte a hobbija is és így nem valami éles a határvonal ott. Akinél ez nem így van az pereg kifele szvsz. -
megvettem ezt a B Barnabás Hogyan használjamot- hát finoman szolva nem én vagyok a célközönség:D.. -
és felvettek? hány pontod lett? kár h kevés időt adnak:S -
kapok még félórát és min 35 pontot összeszedtem volna -
45-ből 15-öt... -
azon gondolkodtam, hogy aki bme-n van, annak eddig is kellett tanulnia mint a felhulye, es azert igy sem mindenki volt szinotos annak ellenere hogy tanult, nah most akkor msc-re tenyleg csaj azt a droidnepet veszik fel akiknek tenyleg nem szol semmirol az eletuk? -
nem tudom, nehéz kérdés: időre nem szeretek meg parázva pláne nem dolgozni gépen, ugyhogy lehet hogy igazad van. Hány pontot kaptál igy? de flashben para nélkül max negyedora egy ilyen program nekem. -
azért igazán megnézhetnéd, hogy ezt milyen megcsinálni pascalban. Kell hozzá egy kis idő, ami már nekem nem volt túl sok az excellel való tökölés miatt. Aztán ott van az érettségi drukk, ne mondd már, hogy neked abban a pillanatban simán menne... -
Áhhh felejtsd el :P
Ugyanaz lesz mint az érettséginél, hogy " húú tök jó, hogy ilyen kevesen emeltszintűznek, mert így sokkal nagyobb a bekerülésre az esély, aztán láss csodát 138-141 pontos ponthatárok :P Szóval erre ne nagyon építs :D -
nem értem: én amikor 1 honapot foglalkoztam flash-sel, akkor csináltam egy lottos játékot nincs benne nagy kunszt szerintem: if,while,random. -
Ez hülyeség. Továbbra is lesz költségtérítéses bsc is. Aztán az államilag fizetett bsc-ről mehetne 20%-uk államilag finanszírott msc-re, és másik 20% költségtérítéses msc-re, legalábbis így tervezik, de 3 év az még sok idő... -
Nekem is 3.5 év a BSc a bme-n mérnökinfón. Ez azért lesz érdekes mert így levileg lesz utána egy holt-félévem az MSc-ig. Már ha felvesznek persze.
Amúgy tényleg nagy szopás az előző rendszerhez képest, itt előadásról előadásra, óráról órára kell tanulni hogy fennmaradj. Persze sokaknak ez még mindig nem jut el az agyába, szarnak az egészre és peregnek kifele folyamatosan. Persze ez másoknak meg előny, nagyobb az esély, hogy felvesznek MSc-re :) -
a lottós program volt. Az exceles feladattal kicsit eltököltem, és igy a lottóst elkezdtem csinálni, de nem jutottam túl sokáig, meg 1-2 dolog nem is ment. Felkészülni tuti felkészültem rá, mivel kurva sokat gyakoroltunk a programozás részre. -
érdekelne a programozás, és az hogy mit b@asztál el rajta? Nem készültél fel rá, vagy nehezet adtak? Mert nehéz elhinni eddig amiket neten találtam info az jellemzi a magyar számitástechnika oktatást: fos, lóf@sz -
eddig is az volt a cél. -
bar mindent megtennek h meg beletartozzak abba az evfolyamba aki azt csinal amit akar, jogos, hogy nem eri meg nekik eltartani a sok diakot aki 8 evig jarja az 5 eves kepzeseket, azert az nem, hogy tokeletesen elertek hogy elertektelenedik a bsc diploma, mert mindenkinek az lesz. most betoljak az emberek segget az egyetemekre, de msc-re nem sok ember megy tovabb. bsc-vel elmegy kulfoldre dolgozni. legalabbis szerintem ennek az lesz a kovetkezmenye, a teljes elertektelenedes.