29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
ezek szerint akkor valószínűleg a ponthatárok nem emelkednek, esetleg csökkennek is? mert ez nekem, mint tavaly érettségizettnek jó lenne... -
De, majd lesz az idei érettségin. Mivel tavaly igen könnyűre sikerült az érettségi (nem akartak vele beégni, hogy olyan bukási arány legyen, mint Romániában volt - ~70%), így idén várhatóan jóval nehezebb lesz. Így ha régebben érettségiztél, valószínűleg könnyebb lesz bejutnod.
De tavaly is csak egyszer számolták a nyelvtudást, szóval ha tudtad, hogy nem kapsz érte plusz pontot, ráadásul nem is kellett volna érettségizned (feltéve, ha nem angol a felvételi tárgyad), mivel kiváltott a nyelvvizsga, akkor minek mentél el? -
Ez nem csak tavaly volt így?
Tök nagy szopatás azzal szemben, aki emeltet írt angolból, és már régebbről votl nyelvvizsgája. Magyarul tök fölösleges emelt angolt írni. Megm ár értelme se sok, mível idén már nem váltja ki a nyelvvizsga az emelt érettségit. Így legalább kapnának valami pluszt a szivatásokért, mint kísérleti nyúl az első érettségi miatt. Soha nem volt még annyi szopás, mint a tavaly érettségin. -
Nem tudjátok milyen az emeltszintű sztek érettségi? Ebből akarok menni, a tanárom azt mondja, hogy csak annyiban nehezebb hogy van programozás, meg nem előtte kell szóbelizni hanem vadidegen emberek előtt!
Most amúgy járok egy OKJ-s szoftverüzemeltetői tanfolyamra (rendszergazdai végzettség) ott most tanuljuk a programozást!
Mi a véleményetek erről? -
Nem kapsz 7-7 pontot, csak egyszer!
Vagy nyelvvizsgára vagy emeltszintre! De ha az adott intézmény kiköti hogy kell neki az emeltszintű érettségi, akkor le kell tenned, vagy ha nyelvvizsga kell neki akkor nem válthatod ki vele az érettségit!
Ha nincs kikötve akkor érdemes a nyelvvizsgával kiváltani az emeltszintű érettségit, mert igyis-ugyis csak 7 pontot kapsz!!! -
Idézet a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztatóból:
"Egy adott idegen nyelvből a jelentkező döntése alapján vagy az emelt szintű érettségiért, vagy a nyelvvizsgáért kapható többletpont." -
ha jól rémlik, akkor csak ott, ahol nem kötelező az angol emelt (legalábbis múlt évben így volt). -
Azt tudja valaki, hogy hogy van az, hogy van egy emelt angol érettségim, meg egy nyelvvizsgám is angolból, akkor MEgkapom a +7-et az érettségiért, és +7-et a nyelvvizsgáért is? -
Ezt most én sem értem, hogy mit akarsz ezzel :)
Azért akarok ebből felvételizni, mert valószínűleg jóval könyebb, mint az emelt matek. Vagy jó lenne az idegenforgalmi alapismeretek tárgy is, de abból sincs lövésem, hogy mi a frász a követelmény, hisz sohasem tanultam :) -
hát kb -
A logikát ne keresd a magyar oktatásban. Ami gömb azt emelik, ami kocka azt gurítják... -
hál istennek? ezt most nem értem ha ilyenekből felvételizel minek mentél gimibe? mondjuk lövésem nincs az új rendszerről és a régit se értettem, külker szak külkert tanulunk erre közgéből van az érettségi logikus nem? :) -
Nem szakközépbe jártam hál'Istennek, úgyhogy a tanáraimnak fingjuk sincs ezekről a tárgyakról. -
amit alul linkeltem info tételeket arrol tud valaki valamit? -
Szerintem próbálj bemenni a volt sulidba, és beszélj a volt tanároddal, hogy tud-e segíteni... Nálunk így jár vissza most egy két tanuló... -
Kurva szar úgy újra érettségizni pár tárgyból, hogy nem jár gimibe az ember, és fingja sincs, hogy mi a követelmény. Ezért szar ez a rendszer. Legalább egységes lenne. -
Najó, de mik a konkrét tételek, és melyik tankönyvet hasznájlák gimiben? -
Cleawer #10452 Érettségi követelménnyel kapcsolatban:gugli vagy Cd jogtár: az érettségi vizsga részletes követelménye.
A cd jogtárat ajánlom ,mert ott minden le van irva ,(mielőtt vki kérdezné: nincs kidolgozva)
Az informatika érettségi cirka 15 oldal nyomtatva,és a lebonyolítás le van irva ,ki ,mit, hogy csinál.
Ja és lehetőleg friss legyen.
[igy mostmélyebben belenéztem a linkbe és kb ua lehet a cdjogtárba] -
nagyon köszi rendes vagy és hasznos amit mondasz! -
Cleawer #10450 Info:
A sulidba küldenek egy lapot ami ki kell töltani hogy milyen nyelven prog.ozol,milyen grafikai programokatismersz,milyen rendszered van (op).
Írásbelin kiadtak egy kis füzetszerűséget amiben le voltak irva a feladok.Excel,Powerpoint , honlap (nem tom hogy mind2 de a honlap az biztos)(ide jött egy "grafika"),Acces,és utána programozás az általad kiválaszott nyelven.
Grafika: kaptam egy képet amin volt egy mobiltelefon ki kellett szinezni a leírás alapján ,amit a papíron talátunk...ezért jelöltem be a PS-t ...pff...
"Picit" kell gyakorolni ,mert érdekességek is voltak...
Sajna a programozást teljesmértékben elronttam ,mert addig nemtanultam....(1p,fut a semmi)
Figyelem! a megcsinált feladatokat a megadott néven mentsétek el ,és pontosan a megadott könyvtárba másoljátok be! én rossz néven mentettem el 1-2 feladatot és jöttek a - pontok...
Szóbeli:
Volt A és B tételsor rá volt irva -felsorolva- hogy melyiket lehet kijelölni tételnek a középszintre.Na emeltszinten mindent kérdezhetnek.Miden ami ott van a levelezéstől kezdve a kiskutyafüléig.Cirka 50 tétel.
Én a virusokat huztam,abból tudtam haluskázni ,mert előttre pár hónappal elfelejtettem bekapcsolni a tűzfalat win isnstall után és elmentem a koliba,na mire hazajöttem mag se tudott moccani a rendszer.... leirotttam az egész napom,de tudtam mesélni az érettségin.
Adnak felkészülési időt,nekem kb 1\2 óra volt
Helye:Csak állami kézben lévő intézményekben lehet emeltszintű érettségit irni ( asszem református,katolikusban-tehát 1háziban- szerintem nem)
nem az a nehéz hogy mesélj a cdről hanem az hogy 10 percen keresztül...
A tételeket Te dolgozd ki, mert más fasságokat ollóz össze
-
Mikroökonómia, és makroökonómia szerintem is. Középiskolai szinten nem olyan vészes a dolog. Már ha tényleg erről van szó. -
Van ilyen érettségi tantárgy, hogy kozgazdasági alapismeretek. Ez érdekelne, hogy ez mit takar, mik a tételek stb. -
Egyelőre magamnak is meg kéne :D -
nem akarod megcsinálni helyettem a makró szigorlatot? :) -
ugot2know #10445 a tavalyi botrány ügyében a nyomozást meghosszabbították március 9-ig -
Én pont ma mentem át mikrobol, és énsem tudom, hogy hogy történt :) Vigyáznak rám odafent. -
gazdaságtan 2. évben volt nekünk ilyen bevezetés szerűségnek, 3.-4. ben volt közgazdaságtan, szal nem gazdaságtanból volt az érettségi hanem mikró-makróból. (mai napig nem tudom hogy mentem át belőle :) -
Középiskolában lehet hogy az, de felsőoktatásban már elég húzós. Ha esetleg mondasz konkrétabbat, esetleg tudok könyvet ajánlani. Mert így, hogy gazdaság, kicsit tág fogalom. -
Nem találok erről a tárgyról se feladatlapot, se mintafeladatokat, azt se tudom miről lehet szó benne, pedig ránézésre nagyon primkó tárgyan tűnik. -
Valaki tanult olyat, hogy gazdaságtan gimiben? Esetleg érettségizik is belőle? Valaki megtudná mondani, hogy melyik tankönyv kell hozzá? -
Valaki tényleg mondja meg h amit alul linkeltem az hivatalos v valaki kidolgozta vajon? -
IceTom #10438 Angol szóbeli érettségi tételek hol lehet letölteni?(kidolgozva)..sürgős lenne -
Érettségire feb. 15-ig lehet jelentkezni. -

-
Remélem rohadt nehéz lesz az idei érettségi! Muahahaha!!! :D -
Meddig lehet jelentkezn iérettségire?
Ja és meddig lehet kiiratkozni egyetemről, hogy ne veszítsek államilag finanszirozott félévet? -
Nekem is dettó ugyanez volt Földrajzból :) -
ajjajj akkor 50 van? anyjukat...
de ez szóbeli!! -
a-b tételek: nekem tavaly, mikor előrehozottat tettem, volt 40 föci szóbeli tétel, 20 A, és 20 B tétel. mikor mentem szóbelizni, húztam 1 A tételt, és ahhoz + volt adva 1 B is. a tételek címeit, követelményeit +kaptuk a tanárunktól már az év elején, de hogy melyik-melyikkel lesz párban, azt nem tudtuk
de azért sikerült, hál' isten
-
Gondolom van A meg B csoport, hogy ne tudjanak egymásról olyan könnyen puskázni...