29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• berlinboy6329
    Nekem 1 levél jött eddig,az egyik iskolától...
  • Cat 02 #27732
    Nem az om-től kéne jönnie ? :o
  • Firerock
    ammegmi?:D
  • berlinboy6329
    Nekem már 1 helyről jött a 2ből...
  • Cat 02 #27729
    Az összes feladatsor 1 nappal később kerül fel reggel 8kor :D
  • Suffering
    igazán felrakatnák a feladatsort a netre, bezzeg a matek, magyar stb.. már egyből fenn van
  • oliwwer
    én nem kaptam még.
  • Cat 02 #27726
    Regisztrációs levelet kapott már valaki ?

"A regisztrációs levelek várhatóan április végéig kerülnek postázásra."
    nekem még semmi (aki nem efelvételizett, annak május közepe)
  • Suffering
    nekem: Word: 40 perc
    Excel: 40 perc
    Frontpage: 20 perc
    Power Point 20 perc
    access: 60 perc

szoval a word és az excelből tudtam összesen 30 perc lefearagni, de az a 30 perc baromira kellett az accesshez. nem tom másnak milyen idő intervallumok jöttek ki, kiváncsi lennék másokéra
  • S2000
    Annyira nem volt vészes, kb. másfél-két óra alatt megcsináltam, kivéve az accesst, azt a végére hagytam. Sokat is szívtam vele... Az utolsó három-négy feladat nagyon kikészített.
    Aztán a vége előtt egy kb. 10 perccel bemásoltam a cuccaimat és elkezdtem átnézni... a szövegszerkesztésemen valami nagyon elbaszódott, második lap pl. eltűnt, lábjegyzetek sehol. Meg valami "réteg" lett rajta, amire ha rákattintottam, megnyitotta másik ablakban, és akkor lehetett szerkeszteni. Szóval itt valamit nagyon elbasztam, nem tudom mikor/mit nyomhattam el... Pedig kb. hibátlanul megcsináltam előtte... áhh nem is értem.
    De amit tudtam próbálgattam javítgatni rajta, remélem nem lesz értékelhetetlen emiatt.
  • Cat 02 #27723
    Rács szerintem nehezebb mint SQL :D max, ha sok group by van, akkor jön jól, mert akkor sql-ben mindig belezavarodok
  • zeli
    Átállítani a QBE-rácson is sikerült. :D
    Meg az egyik felét sikerült is összehozni, csak a másikat nem.
  • sapkafej
    nézd meg a régebbiek megoldókulcsát az om.hu-n
  • medve32
    itt hogy számítják a pontokat? részpontokat is kapunk vagy sok feladat egy bizonyos pont és nincs részpontszám? (informatika)
  • Cat 02 #27719
    Táblázatkészítő, az annyi, hogy vagy a from után, vagy a legvégére odaírod, hogy into uj_tablanev
  • zeli
    Szerintem nem volt nehéz. Időre majdnem pont tudtam végezni, egyedül az Access-ben a táblakészítő lekérdezés nem jött össze, de a többi dolog simán működött.
    Wordben a tabulátoros tökölős volt, de nem nehéz.
    powerpointban elég volt a rajzeszközöket használni téglalap rajzoláshoz.
    Excelben talán az INDEX és HOL.VAN kombó lehetett nehéz, meg a pontszámoknál egy SZUMHA, de egyébként az is megoldható volt.

sapkafej: a tabulátoroknál ha úgy állítottad be, hogy az első bal, a többi jobb tabulátor legyen, akkor kijön egy sorba.
  • Suffering
    mikor lesz megoldo kulcs? nem birok várni :D
  • sapkafej
    nem értek az ilyen frontpage-szerű szarságokhoz
    oldskool arc vagyok

de amúgy tök jól előhívtam egy idő után a fejemből a dolgokat úgyhogy sikerült
  • sapkafej
    volt
  • sapkafej
    ez egy igazi fasz iskola ahol voltam, nem lehetett itt semmit kérni, matekon még a függvénytáblázataimat is elvették és adtak helyette egyet a könyvtárból. biztos viccből vittem kétfélét bazki...

(pont ma mondták a közelítő eredményt és 50% körül van max, pont a buzi halmazos feladat miatt nem lesz meg a minimum cél, amit rohadtul nem lehetett érteni)
  • Suffering
    ilyen is volt? :S Power Point:
    Tegyel lehetővé, hogy CSAK az oldalakon elhelyezett hivatkozásokra kattintva legyen lehetséges a diák közötti haladás.

ez nem tünt fel nekem, pedig pofonegyszerü megcsinálni :(
  • Cat 02 #27712
    SG is táblázatos :p
    Ám szerintem táblázat könnyebb, mint div, wysiwyg editorral :)
  • sapkafej
    egyébként a weblap cucc is felkúrt. tényleg azt kérik, hogy TÁBLÁZATOKAT használj? egy 2010-es érettségin?
    nem mertem rendesen div-ekkel megcsinálni, pedig sokkal egyszerűbb lett volna, inkább ott tököltem a segg table-ökkel notepad-ben és már alig emlékeztem hogy kell a táblázatokat nyomatni
  • berlinboy6329
    Nekem ugy sem adta ki rendesen,hiába group byoltam...:O
  • Suffering
    group by az nem müködött :(
  • Cat 02 #27708
    Nekem emelten anno volt Photoshop :D Meg Dreamweaver is, de Kompozer-t kértem.
  • berlinboy6329
    Én is ugy csináltam xD
  • sapkafej
    én is így csináltam először, de pont a hivatkozás miatt töröltem inkább ki + nem engedte hogy keretet rakjak rá :D
    a képre már engedte
  • Cat 02 #27705
    Ha egyszer kell valaminek megjelennie, az group by vagy distinct.
  • sapkafej
    nem vágom ennyire a powerpointot, nem tudtam hogy van benne rajzeszközök :)
    pl ha fent lett volna egy fotosop, semmi baj, de ebben a gimpben azt se találtam meg hogy kell rá keretet rakni. de végül azért megoldottam
  • Rainbow15
    Tabulátornál az első sor nekem sem fért ki :S
    Én a vissza gombot ppt-ben csináltam, téglalap, és rá egy szövegdoboz, de ez így nem biztos, hogy jó lesz, mert csak a szöveg lett hivatkozás.
  • Suffering
    accesnél a 2. feladat: amikor 3(ebből 2 ugyanaz) város név jött ki. de a feladat azt irta h minden városnév egyszer jelenjen meg, az jo ha ugy csináltam h névsorba rendztezm és beállitottam felül 2-re(ahol mindig 100% van irva). mert igy kijött jol minden. csak nem biztos h helyes eljárás volt. szerintetek?
  • Cat 02 #27701
    PowerPoint rajzeszközökben nem volt benne ? Ott 100 %, hogy van nyíl [feladatotnemlátta]
  • berlinboy6329
    Wordnél fejlécet nem tudtam...Megcsináltam volna,mondom majd ugyis lesz teérdek idóm,emrt olvastam,h ennyi XXperccel hamarabb kész lettek,modnom,akk majd visszajövünk és emgkeressük..Hát lófasz ifő ez a 180perc....
    Power:Az tényleg egyszerű volt
    Weblap..Hát az választható volt rohadjanak meg,fellebbezni kell,mert a bénák 2A meg 2Bnek nevezték el...nevezzék el 2nek meg 3nak,ne ilyen idiótán,mi értleme volt ennek?
    Excelnél 3-4et nem tudtam..A különkiadást,meg az összeadásos pontszámosat....Ebből következően dőrendbe se tudtam tenni....
    Access:Full káosz,mert nem találtam az összesités függvényt,ami a blog videóin ott volt a lekérdezések fül allatt itt meg nem-.-
    +a feladatokat sem tudtam értelmezni,mert kb 20percem volt mikor belekezdtem az Accessbe,ugy,h nem csináltam még weblapot!!!!
    És sokat szoptam azzal ih, UTF-8 volt a txt,és csodálkoztam,h az ékezetek idiótán vannak,és meg kellett keresni,h speciális,és átátllitani,persz ujraimnportálni mindent..Szal katasztrófa...Maga a számozás,a megfoglamazás néhány helyen,meg az idő,ami van rá...
  • sapkafej
    felemás volt az egész.
    word nem volt nehéz, pedig azt utálom a legjobban mert sosem azt csinálja amit akarok. a tabulátornál az értékek el voltak baszva vagy mi? nem akart kiférni egy sorba a megadott értékekkel

powerpoint sima ügy (kivéve h fasz gimpben kellett megszerkesztenem a vissza gombot, amit életemben először láttam)

weblap sima ügy

excel egész jól ment, bár két része nem ment + amikor elakartam menteni excel formátumában is, akkor lefagyott az egész fos, úgyhogy kezdhettem elölről

emiatt alig maradt idő az access-re, amit amúgy is alig vágok szóval sok kellett volna. így csak a importálásig lett meg és le is járt az idő
  • Rainbow15
    Seamonkey volt, végülis mindent megtaláltam, de keresni kellett :)
  • lippet
    Szerintem nem volt nehéz!
    - Word ott csak a tabulátorok voltak kicsit bonyolult, ott lehet vesztek pár pontot;
    - Power sima játék volt;
    - Weblap úgyszint;
    - Excel is elment, ott a különdíjasokat csak beírtam, a többi szvsz. jó;
    - Acces az érdekesre sikeredett! Ott többet nem tudtam!
  • mrzoltan
    az szopacs,erre jó a Frontpage is,nem kell hozzá csoda.
  • mrzoltan
    yah Wordnél detto b+,3* végignéztem a beállításokat hogy minden stimmel-e ,de nem akarta az igazat...
  • mrzoltan
    yah életemben nem hallottam még ezt a két függvény :S

yah nekem sem ment valamiért...