29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• TomBond
    Hát én is megírtam a mai közép fizikát, szerintem nem is lett olyan rossz. A holnapi kémiától sokkal jobban félek!!!
  • ToMMe
    énis voltam ma fizikán, bár nem emelten középszint se volt nagyon nehéz. valahogy mindig beletrafálok, hogy milyen feladatot kell előtte nap átnézni (törinél is bejött)
  • Cnut
    én nem kaptam levelet. Viszon hazajöttem az emelt fizikáról! Végülis nem volt nehéz, a legkönnyebbet, a 3as feladatot rontottam el, meg az 1est is :) De az elekto, azt még megértem. Esszéből szerintem 1000ből talán 1 ember lesz aki nem a hőtágulást választotta, azt nagyon szépen jól le lehetett írni. Teszt meg könnyű volt.
  • ToMMe
    lehet hogy spam, aztán törölte a levelezőprogi
  • 2XP
    Végül sikerült megtalálnom. Vhogy elkeveredett egy csomó másik levél között :) Azt viszont nem értem, hogy miért nem kaptam emailt, a címem ugyanis én is megadtam.
  • ToMMe
    én megkaptam már, meg még hozzá 1 e-mailt is
  • 2XP
    Ti már megkaptátok a regisztrációs levelet az om-től? Mert elvileg április végén postázták, de nekem még semmi sem jött.
  • magus
    felso toolbaron van egy olyan h mit mutat, alapbol osszesen van, ott lehet beirni akarmit
  • skristof
    értéke nulla azaz üres mező, tehát ha olyan a kérdés h listázza ki azokat a lakosokat akiknek nem tudjuk a címét akkor a korát akkor a kor mezőben a feltétel is null

asszem, bár access a gyengém nekemis^^
  • Cnut
    Holnap fika! Mindjárt megyek is aludni!
  • grizzly21
    ha valaki magyar 2003mas accessel megszánna nagyon megköszönném:)
  • I.C.ram
    NA az pl érdekelne engem is! Hogy kell? Sorba rendezés megvan, de hogy lehet, hogy csak az első 3 at mutassa?
  • I.C.ram
    is null az mi?
  • magus
    meg vannak olyan tipusu feladatok is, hogy gyujtsd ki az elso 3-at, azon szoptam nagyot, mig nem mondtak el, hogy lehet sorbarendezes mellett az elso 3-at mutatni. de tenyleg csak logika az egesz
  • magus
    igazabol ense, info oraimon is aludtam, de logikaval ki lehet talalni, =, >=, <=, *duma*, is null, kb ezeket tudom.
  • I.C.ram
    Én is ott próbáltam, de egyszerűen nem vágom, hogy milyen parancs kéne nekem az adott feladat elvégzéséhez. Nem vgayo ktisztában a parancsokkal.
  • magus
    muter tanul belole es azt mondja nem rossz. (bar van resz benne amitol kette all a fulem)
  • magus
    en acces lekerdezest mindig tervezo nezetben csinaltam eddig meg, nagy reszet meg lehet oldani egyszeruen, neha kell egy minimalis tudas hozza, de en azon kivul hogy tudom mi az az IS NULL segghulye vagyok az adatbazishoz es ment egyszeruen. amugy tervezoben logikusan lehet lekerdezeseket csinalni, legalabbis a kozepszintuek eddig nem okoztak oriasi nehezsegeket
  • skristof
    először legyünk túl a gyakorlati részén :)
    középszinten amúgy is megadják a tételcímeket dolgozdki netről és biflázd be, nem vészes.. de emelten ebből is szopni fogunk, mert csak témakör címeket adnak meg..
  • I.C.ram
    ja és szóbeli tételeket infóból milyen könyvből tanuljátok?
  • I.C.ram
    Akkor hétfőn elszaladok a Libribe érte. Kösz.
  • iko
    Én mindenképpen ajánlom, elkezdtem az accesst és egész érthetően van leírva szerintem.
  • Easy Rider
    nah, ha leírod melyikekhez kvan kérdésed akkor megválaszolom őket, egyébként legtöbbször tervező nézetben érdemes megcsinálni, de sajnos középszinten is van egy pár olyan feladat, amit SQLbe kell megírni, mert vagy könnyebb, vagy a hülye access csak onnan képes felfogni :)
  • I.C.ram
    Mintha Bade emeltezne bioszból.
  • thaliazu
    sziasztok! én emelt szintezek bioszból a jövőhéten. és kicsit félek tőle. van vki aki hasonlóan érez?
  • I.C.ram
    ja és páran ajánlották az irány az ECDL/középszintű érettségi című könyvet, abban tényleg benne van minden, ami kell a középszinthez? Érdemes akkor megvenni?
  • I.C.ram
    Accesben ti hogy csináljátok ezeket a lekérdezéseket? Beírkáljátok a parancsokat a mezőkbe, vagy van valami egyszerűbb módja is?
  • OPM
    jah, ez velem is megtörtént, 2 hétig bírtam az info szakot :Ð
  • Sadist
    Jah hát igen, akkoriban ilyen világ volt :) Nem is volt ennyi féle architektúra és programnyelv. Ma már nem használatos annyira az assembly, bár igaz, hogy sokmindent meg lehetett benne oldani, de ma már macerás. Persze azért tanítják, hogy a diákoknak legyen fogalmuk arról, hogy körülbelül mi történik a gépben.
  • Sadist
    Ez az, hogy csak látszólat értenek hozzá. Attól hogy valaki fel tud telepíteni egy játékot, vagy meg tud szerkeszteni egy szöveget (lásd ECDL), attól még nem lesz informatikus. Valszeg nagy részük a pénz miatt választja ezt a szakirányt, mert úgy gondolja, hogy van egy ECDL vizsgája, esetleg még tud írni egy hello world progit és ez elég ahhoz, hogy informatikus legyen. Az ilyenek pár év után úgyis otthagyják a szakot és másfele mennek, mert nem lesz bennük elég elhivatottság.
  • 2XP
    Az természetes, hogy ma már felhasználói szinten mindenkinek kell értenie a gépekhez, és a mai programok kezelése már nem is vár el progamozói ismereteket. De -- talán azért, mert én még akkor kezdtem el számítógépet használni, amikor nem volt ennyire általános (1997-ben) -- én szeretem megoldani a felmerülő gondokat, a neten az összes kérdésre meg lehet találni a választ, ami lehet hogy időigényes, de a géped olyan lesz, amilyennek te szeretnéd. Sajnos programozni csak php-ben tudok -- a weboldalak létrehozása nagyon régóta érdkelt --, akartam megtanulni más nyelveket is, de rá kellett jönnöm, hogy nem megfelő irány ez számomra a továbbtanulásra (a problémák megoldása mindig is vonzott, de gépiesen, amit a legtöbb állás elvárna, nem lenne rá erőm), így a szabadon maradó időmet inkább más irányú művelődésre fordítom.

Sajnos épp a leegyszerűsödött használat miatt sokan hiszik, hogy mennyire jól értenek a gépekhez. A környezetemben is van olyan ember, aki mérnök informatikus akar lenni, annak ellenére, hogy a fizikához nem ért, az új laptopjához pedig nem volt képes drivereket keresni.
  • I.C.ram
    http://www.om.hu/letolt/okev/doc/2005_osz/k_info_05okt_fl.pdf

Ezen az Acces-es feladat.
  • grizzly21
    én közepet csinálok:)
  • Easy Rider
    te honnan csinálod a feladatokat, mert nagyon kevés emelt szintű példát találtam :(
  • ZilogR
    általános iskola négy éve alatt

1980-ban kezdtem, 84-től ment nálunk is a számtech, 88-ban fejeztem be. a négy év a 84-től kezdődött szakasz - van ez öt is ;)

-=ZR=-
  • ZilogR
    senkit sem akarok megbántani, csak egy apró adalék a tudáshoz-tehetséghez: egy ECDL vizsga eléggé minimális tudást kér számon, inkább sokirányú, szerteágazó ismeretekre hajt rá: van-e fogalmad erről és arról. egy cellaformázásra az embernek ösztönösen rá kell jönnie. ;)

abban a társaságban, amelyben én felnőttem általános iskolás, majd középiskolás koromban, teljesen normális dolog volt, ha valaki meg tudott írni egy-egy nem villogó finomscroll-t Commodore-64-re és utána átülve egy Z80-as procival megáldott Spectrumhoz, ugyanezt reprodukálta csont nélkül assembly-ben. hardver szinten ismertük a gépeket és ezt úgy, hogy 12-16-18 évesek voltunk. amikor erről beszélgettünk egymás közt, azt gondoltuk, hogy teljesen lényegtelen, milyen nyelven kell programozni - ha ismerjük a vasat, ismerjük a szintaktikát, akkor bármit meg tudunk csinálni.

és nem lettem informatikus.

vegyész lettem. aztán most gépészmérnök. és jobban programozok, mint némely informatikus gyerek, aki jár hozzám korrepetálásra - pedig fingom sincs a mostani nyelvekről. én az tanultam meg az általános iskola négy éve alatt, hogy lássam a megoldást, mint folyamatot, mint egy ösvényt. utána következő négy évben pedig az eszköztárat tanultam meg használni egy adott környezetben, hogy a lehető leghatékonyabban tudjak problémát megoldani. aztán jött az egyetem és csak lestem, milyen bonyolult és összetett tud lenni egy mérnöki feladat.

na, hát ennyi. erre kell gyúrni ;) szerintem...

-=ZR=-
  • grizzly21
    korrekt! köszi
  • grizzly21
    engem csak ez érdekel:) nem volt kérdés..bár egy ideig nem tudtam
  • ZilogR
    Err... Én már kissé könnyen beszélek így az egyetem után jópár évvel - de nagyon érdekelne, mi alapján választanak a mai fiatalok továbbtanulási irányt?! Pl.: miért akar valaki informatikus lenni manapság? Mert jó sok pénz van benne? Én pl. szívesen tanulnék effélét, de ennyi időt lehet nem áldoznék rá. Anno, amikor én először találkoztam számítástechnikával 1984-ben, erről semmit sem lehetett hallani, ma meg már (látszólag!!!) mindenki ért hozzá. Nehéz eldönteni, mi az amiben igazán tehetséges vagyok - és egy fiatalnak tényleg nehéz.

-=ZR=-
  • Easy Rider
    húzt szélesebre a cellát