29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
nekem az emelt infóm lett kurvaszar 62% .. 75/120 pont .. 100%-os szóbelivel lesz 70%-om, akkor lesz csak 26 pontom.. *2 + 7 és 59 pontom van, ami összességében -1 ..
pfffffffffffff :C -
73 -
skristof #13191 jaaa, úgy más :) matek emelted milyen lett? -
skristof #13190 sztem mindenhol 20 perc kb. -
közép -
emelt törin kb hány perces a szóbeli? -
skristof #13187 emelt? -
Nemigaz.
83% lett az infóm.
Kedden megyek fellebezni.
kurv@ élet -
Á, nem kell azt annyira komolyan venni. 1 definíció, 1 tétel+bizonyítás, néhány alkalmazás (kb 3), vagy egy alkalmazás részeltes kifejtése, rizsázol közben vmit, aztán megoldod a feladatot és már le is telt az idő.
Esetleg az utolsó, bizonyításos résznél kell 4 tételt említened, a különböző módszerek bemutatásához. -
skristof #13184 úgy bizonyítod h nulla elemű részhalmza egy van egy elemű két elemű stb... és ezeket összeadod -
Persze. Annyiszor, és abból mész érettségizni, amennyit nem szégyelsz :D -
de most komolyan azt hogy bizonyitod? en azt talaltam ra, hogy azert mert minden elemrol eldonthetem h benne van a reszhalmazban, vagy vmi ilyesmi, de ez olyan gaz... -
Kabbe:D -
Láttátok a 9. analízis tételt???? Én csak röhögtem!!! 35 definíció és 10 tétel, és ezekből 6 definíciót és 4 tételt ajánl elmondani, +10 alkalmazási forma, és még van ezen kívül 24 témakör! SEMMI ESÉLY! Ha megbukok, a szeptemberi vizsgára mehetek középszinten???? -
Szóval legjobb esetben is csak 73%osra tudom felhúzni. Tavalyim max pontos közép volt, szóval még szarabbúl is jönnék ki 1 ponttal.
Nem baj... legalább matekot már nem kell tanulnom. Mondjuk szvsz így sem rossz eredmény, hogy összesen készültem rá 2 hónapot heti 1 alkalommal.
Legalább vígasztal a remélhetőleg 90+%os emelt törim :) -
Nekem annál ratyibb lett. 65%os. 75%ra meg már úgysem tudom felhozni, szóval tök fölösleges mennem szóbelire. -
én matektanárom az n elemű halmaz részhalmazainak száma 2^n-ikent javasolja, de ő is belátja, hogy ennek nem sok köze van a term. számokhoz.. -
om.hu-n nézd meg, amúgy szerintem 120 .. de csak tipp :C -
angolból mennyi az összpontszám? (írásbelin) -
Bár 70% az ratyi? -
Én is így állok:D -
Megkérdeztem a matektanráom, mit javasol tétel+bizonyításnak: az 1. témakörnél szerinte az kell, hogy az unió és metszetképzés disztributív (vagy hogy az unióképzés asszociatív), a 2.-hoz pedig jó, hogy a négyzetgyök 2 irracionális. -
Emelt matekom nagyon ratyi lett :D Úgyhogy nem megyek szóbelizni belőle... dejó, hogy még el se kezdtem rá tanulni :D -
hello, érdekes kérdés, gyorsan megnéztem és a következőre jutottam.
szerintem itt a feladatban ugyan azt jelenti mind a két kifejezés.
Általánosságban ha azt mondjuk, hogy Pécset és Dombóvárt vasút vonal köti össze, akkor az számomra azt takarja, hogy Pécs és Dombóvár között van vasúti sínpár, akár több állomással, akár közvetlenül, akár nem.
Míg ha azt mondjuk, hogy Berlin és Pest között van vasúti összeköttetés, akkor abban egy szóval sincs benne, hogy most közvetlen-e a dolog, vagy nem.
Viszont ez közép szint, azoknak, akik sok éven át csak partvonalról tanulták a matekot. Tehát szerintem nem kell belevizionálni semmit, felrajzolod a gráfot (A-t összekötöd B-vel, D-vel és C-vel. B-t összekötöd C-vel és E-vel. D-t meg összekötöd G-vel és F-el.) kiszámolod a fokszámok összegét (ugye a pontokba futó élek számára kíváncsiak..) azt ennyi. 1 pontért nem valószínű, hogy bármi trükk lenne benne.
Nem tudom mi van a javítási útmutatóban, nem is érdekel. A feladat tényleg nem egyértelmű, de ha ki akarnak szúrni a vizsgázókkal, akkor hülyén értékelik, mert az első állítás (A-t vasútvonal köti össze B-vel C-vel és D-vel) egy él különbségével 2 féle képpen értelmezhető (ugye ha behúzzuk B-ből E-be és C-be, utána A-ból behúzzuk B-be, akkor A-C között már van összeköttetés..) de az utasítások, információk sorrendje, stb.. miatt én a leg primitívebb módon oldottam meg. Ilyenkor oda lehetett írni, hogy a) esetben és b) esetben ..stb.
Remélem neked szerencséd volt :) -
Kántor Sándor #13169 A kéttannyelvű osztályok középszintű matematikai érettségi példasorában levő 6. feladat két kifejezéséről szeretném tudni, hogy ugyanazt jelentik-e, vagy más a jelentésük: 1.) ,,két várost vasútvonal köt össze,, 2.) két várost közvetlen vasútvonal köt össze,,.
A feladat és a megoldása az OM honlapjáról letölthető. -
TomBond #13168 Ilyet keresek csak idei kémiába. Tud valaki segíteni? -
rendesen adjanak meg témaköröket, úgy mint a mateknál, azt akarom :)
mert így kb 2-3x annyira jön ki.. -
emelt szint, mit akarsz:D -
jah, most :D
fogom azt a pdf-et , ami fent van OM.hu-n és minden mondatát kidolgozom, de már elegem van belőle, pedig még csak az első témakörnél tartok (kommunikáció)..
alig van hozzá anyag a neten bazz. Neumann-elv például nincs sehol megfogalmazva egy épkézláb mondatban.
Meg van még jó pár mega leírásom, de azok inkább e-bookok meg komolyabban foglalkoznak a témákkal :S -
nekme ma derül ki mi hanyas, áhhhh mien jó h tegnap kicsit bepiátam:D:D -
Hmm, nekem meg 8-án lesz a matek :D De lagalább utána már csak törit kell tanulni :) -
skristof #13162 nekem 10-én van matek 13 infó szóbeli
pas: te emet infó szóbelire miből/mit tanulsz? te is most állsz neki? :D -
én 10-én szombaton megyek emelt bioszra
Miért nem rakták már inkább vasárnapra? -
najah, de legalabb nem pentek, az esne meg jol -
én is 13án megyek elvileg matekra, bár lehet, hogy el sem megyek... holnap derül ki :D -
neked "speciális" tételsor lesz D:D:D -
en 13-an szobelizem emelt matekbol. nem tudom hogy, mindenki 9-en akivel egyutt jelentkeztem. -
amúgy elseje van 9-én matek, 12-én infó .. kéne tanulgatni vazz ;]
[na , megyek nézek még egy kis LOST-ot :DDD] -
79.5%ra 5öst kapsz má' ,nem? :D -
Hát én eddig csak az emelt törim meg az infóm tudtam meg. Matekot majd holnap. Emelt töri 88+% infó közép 83% :D Tudom lehetett volna jobb is, de elcsúsztam csomó olyan szarságon, hogy 14es font helyett 12-est használtam, mert úgy nekem jobban tetszett :D