| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
hello, érdekes kérdés, gyorsan megnéztem és a következőre jutottam.
szerintem itt a feladatban ugyan azt jelenti mind a két kifejezés.
Általánosságban ha azt mondjuk, hogy Pécset és Dombóvárt vasút vonal köti össze, akkor az számomra azt takarja, hogy Pécs és Dombóvár között van vasúti sínpár, akár több állomással, akár közvetlenül, akár nem.
Míg ha azt mondjuk, hogy Berlin és Pest között van vasúti összeköttetés, akkor abban egy szóval sincs benne, hogy most közvetlen-e a dolog, vagy nem.
Viszont ez közép szint, azoknak, akik sok éven át csak partvonalról tanulták a matekot. Tehát szerintem nem kell belevizionálni semmit, felrajzolod a gráfot (A-t összekötöd B-vel, D-vel és C-vel. B-t összekötöd C-vel és E-vel. D-t meg összekötöd G-vel és F-el.) kiszámolod a fokszámok összegét (ugye a pontokba futó élek számára kíváncsiak..) azt ennyi. 1 pontért nem valószínű, hogy bármi trükk lenne benne.
Nem tudom mi van a javítási útmutatóban, nem is érdekel. A feladat tényleg nem egyértelmű, de ha ki akarnak szúrni a vizsgázókkal, akkor hülyén értékelik, mert az első állítás (A-t vasútvonal köti össze B-vel C-vel és D-vel) egy él különbségével 2 féle képpen értelmezhető (ugye ha behúzzuk B-ből E-be és C-be, utána A-ból behúzzuk B-be, akkor A-C között már van összeköttetés..) de az utasítások, információk sorrendje, stb.. miatt én a leg primitívebb módon oldottam meg. Ilyenkor oda lehetett írni, hogy a) esetben és b) esetben ..stb.
Remélem neked szerencséd volt :)