29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
skristof #13673 nyilván előtte beszélni kellett az elektronikus levelezésről -
várj, most tudatosult csak bennem:D
info EMELTen tényleg az volt a feladatod, hogy küldj el egy levelet freemailen???
vagy volt idő még más megerőltető feladatra is? késsz:D -
ugyanaz, csak más a neve. idén az hogy függvények vizsgálata elemi uton + deriválás segitségével. de az ugyanaz.
Jah, én is csak azt találtam, teljes indukcioval kell bebizonyitani ugye? -
Magyarral keződik, utána töri, nyelvek, s csak a vége felé vannak a választott tárgyak :) -
Köszi! :) Jól nézd át! Az összefüggéseke majd hangsúlyozd ki, mert arra nagyon buknak a tanárok, legalábbis nálam nagyon bólogattak :)
Drukkolok neked, aztán majd írd, hogy hogy sikerült :) -
React #13668 Na grats :) Remélem nekem is ekkora mákom lesz, mer most a hétvége alatt elolvasok 20 tételt-amibe még bele se néztem- aztán lesz ami lesz :)) -
skristof #13667 te jó tételsort nézel? az analízis tavaly volt, idén más a címe..
amúgy azt bizonyítod h x^n deriváltja n*x^n-1 -
:)fasza
matekbol mit bizonyitotok az analizises tételnél? elég para lenne ha azt huznám:S -
skristof #13665 pontosan így -
te jó ég:)
hát nem tudom, már alapbol faszságnak tartom hogy van szóbeli, de nekem az együtt lesz a többivel.akkor törizek majd átvonulok egy géphez infozni, mmajd vissza magyarozni? vagyhogy -
skristof #13663 miért te el tudsz képzelni egy infó vizsgát szgép nélkül? :)))) -
jaja freemailes volt :)
Középszinten is lesz számítógép ,és ha olyan tétel van ,akkor meg kell váltosztatnod a hátteret ,vagy egy fiókot nyitni :) -
igen? frreemail? volt ott számitogép vagy mi?
:) egyébként LOL
fogadjuk én nagyobbat szopok középszinten -
igaz világos -
Mikor lesz a német szóbeli érettségi? -
Na megjöttem emelt töri szóbeliről...
Nagy mákom volt. Belehúztam a 20. századba, és azon belül is az egyik legegyszerűbbe, a Gazdasági világválságba. :D
Rendesek voltak a tanárok, amit kihagytam, arra rákérdeztek, és rá is vezettek, ha nem ugrott be elsőre.
Azt mondták, hogy a feleletem jó volt nagyon összeségében. Remélem ezt tükrözni fogja a %om is :D -
Megvolt az infó szóbeli.
Elektronikus levelezést húztam :)
Elkellett küldeni egy levelet webes felületről, és ez emelt szinten :)
Bár izgultam ,de nem volt nehéz.
Örülök hogy nem a könyvtározást húztam. -
A 2. rész csak az öröklődést bizonyítja, tehát nem azt, hogy igaz az állítás. Tehát, hogyha igaz _lenne_ az állítás, akkor a következőre is igaznak kell lennie. De az első részben beláttuk, hogy van olyan, amire igaz, és mivel az igazság öröklődik, így a követekzeőkre is igaznak kell lennie. Szóval a tétel igazságát a két rész együttesen adja. -
nem értelmes amit irtál.
Feltesszük hogy n-re igaz, de ebből következtetünk arra hogy n+1re is igaz. És ha feltevésből következtetünk akkor az nem bizonyitás..de végülis mindegy -
úúúúúúúú, te télleg nem érted???
csak feltesszük, hogy n-re igaz, azt bizonyítjuk be, mert ha már n+1re is igaz, akkor az n-re is! -
azt belátom, hogy n ből következik n+1re is. De ezt csak azért látom be, mert felteszem előtte, hogy n-re igaz. Tehát igazából azt nem értem, hogy miért lenne az összes n-re igaz, amikor az egészet csak egy feltevésből inditjuk el -
Az első részében beláttad, hogy van olyan legkisebb "n", amelyre igaz az állítás. A második részben pedig beláttad, hogy az állítás igazsága öröklődik. Ha tehát a legkisebb "n" értékre igaz volt, akkor igaz az ezt követőre is (n+1 -re), és így tovább a végtelenségig :) -
értem.
csak nem értem hogy maga a bizonyitási modszer miért igaz.tehát azt nem tudnám bebizonyitani, hogy a teljes indukcio az jo:) na mindegy ezt nem is kérik -
Nálunk tavaly 8-an buktak meg középszinten :D -
Igen, annyi megjegyzéssel, hogy nem biztos, hogy n=1 esetén igaz, hanem mondjuk n=2-re, vagy egyéb "a" természetes számra. Ilyenkor is belátható a tétel, azzal a feltevéssel, hogy csak n>=a esetén lesz igaz. -
a teljes indukcio menete ugy van, hogy:
1.belátjuk hogy 1re igaz
2.feltesszük hogy n-re igaz
3.belátjuk hogy felhasználva a 2.-est igaz n+1-re is, és ebből következik, hogy minden n-re igaz?
a mértani sorozat n-edik tagjának bizonyitása oldhato meg ezzel pl. -
:) -
van, az osztályfőnököm.. -
oh, tényleg :D -
Köfi :P -
React #13643 Huh sok szerencsét!! Azt hittem csak hétfőn mész... én akkor megyek, de a szerencsén fog múlni, örülök ha a háromnegyedét megfogom tanulni... :/ -
Ha van egy ABC 3szög, és megrajzoljuk két oldalához tartozó oldalfelező merőlegest (legyen pl. az AB és az AC oldalhoz tartozó), akkor azok egy pontban mestik egymást (ez legyen mondjuk M) (mivel ellenkező esetben a két oldal párhuzamos lenne). Mivel a metszéspont illeszkedik a két oldalfelező merőlegesre, így mondjuk AM = BM és AM = CM, ebből pedig az következik, hogy BM = CM, ez pedig csak akkor igaz, ha M rajat van a 3. oldalfelező merőlegesen, tehát ezek egy pontban metszik egymást. -
nah, ez van nekem! -
nem kell visszadni semmit, elhuzod irodalommal az időt a nyelvtanról meg mesélsz ami eszedbe jut, nincs az a gerinctelen fasz aki középszinten meghuzna valakit -
köszi, memorizálom;) -
öö .. ezt konkrétan hogy is? :D
én ide az ellipszis (x^2/a^2 + y^2/b^2 = 1) képletének bizonyítását néztem meg. de ennél nagyságrendekkel könnyebb a háromszöges, de azt most nem tudom :D -
ha nyelvtan tételt visszaadod , akkor kezdheted elölről az egész irodalom szóbelit.. ha nyelvtanon megbuksz, szopás.
ez van.. -
Áhhh holnap megyek törire :P Pff... -
Egybe van a kettő. Nem két külön tárgy. -
skristof #13634 felcserélhető : ab = ba
széttagolható : a(b+c) = ab+ac
csoportosítható : a+(b+c) = (a+b)+c