29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Igen, és ez alapján a felvidék magyarjai lényegében szlovákok, akiket erőszakkal kényszerítettek rá, hogy magyarok legyenek. -
Van egy lista, amiből a tanár kiválaszthatja, hogy melyik tételeket akarja. Szóval asszem központi ez is, csak nem az OM határozza meg a tételeket, hanem a tanár a már megadott tételsorból. -
skristof #14231 a középszintű tételekhez is központi a javítási útmutató? meg pl a források is?
mert ugye törin tanára válogatja h milyenek a tételek, akkor ő válogathat hozzá forrást is, nem? -
Embere válogatja. De szvsz egy minimális httértudás nem árt. -
Hát számold ki :D -
érettségiző #14228 ja és még 1 kérdés. ha 66%-os lett a töri írásbelim, de a szóbelim csak 10% lesz akkor az 3as még?
-
érettségiző #14227 töroből semmit nem tanultam, a tételeket sem dolgoztam ki, de nyugtassatok meg, forrásból + atlaszból (szinte minden benne van, most néztem meg) meglehet egy 3asra csinálni nem? de kettesre mindenképp ugye? holnap megyek... -
haver a sulim rendszergazdája ,aki felviszi a szgépbe az adatokat :)
hivatalosan jövőhét szerdán tudom meg a szóbelim végeztével -
Reszlovákizáció szerintem más :)
Az a folyamat, amit a 2. VH után Benes-ék műveltek. Tehát próbálták a szlovákiai magyarokat úgymond átnevelni, a szlovákokban meg megerősíteni a szlovák nemzeti tudatot :) Bár az tény, hogy ennek kellettek történelmi hátterei. Pl, hogy a magyarok honfoglalása akadályozta meg egy pánszláv birodalom megteremtését, ezért mi vagyunk a bűnösök, magyarok :) -
Szövegrészletek: aranyforint bevezetése, pénzrontás megszüntetése, kapuadó bevezetése, 1335-ös királytalálkozó.
Illetve volt egy térkép, ami a házzasági szerződéseit, az import export termékeket, a behívott bányászokat és néhány évszámot ábrázolt (amiből csak 1335 és 1312 volt ismerős, a többi vmi lényegten lehetett).
Meg volt egy szép színes kép az aranyforintról :D -
Mennyi források voltak?? -
Szvsz már 28nál is megadják a szintlépést :) -
az jo! akkor esélyes a 28.5 ami kell! remélem nekem is jó lesz -
Nálunk ugyanabban a teremben voltak a gépek is (2 db), nem messze a tanárok asztalától. Akinek volt gyakorlati része, az ott mutatta be, tehát nem kellett átmenni a számtech terembe. -
De votl gép is mögöttem, de nekem nem votl gyakorlati része, szóval nem is nyúltam hozzá.
10 percem volt, én kicsit hamarabb befejeztem, de mindent elmondtam, és a tanár is mondta, hogy szerinte is elmondtam mindent. -
Hát igen, meg amd :D -
Állítom, hogy a könyvünkben is dákó-román van, bár annak tényleg nem sok értelme van, hogy a dákóktól származnak, azt max. feket pákó mondhatja el magáról :D -
az jo, grat!
Hogy zajlott? Gép gondolom nem volt a közelben. Hány perces egy ilyen? -
az intel a jo válasz nemdebár?:) -
Jajj, hallgattam egy közép infós feletet egy vendégtanulótól. Igen nagyképű gyerek volt, nagy számtechzseninek tartja magát (igaz a gta-t nem tudta letölteni, azt is tőlem akarta megszerezni), de végig a tanár kérdezte, magától semmit sem tudott. Ja, meg arra, hogy mondjon egy cpu-gyártót azt válaszolta: Pentium :D -
dák-óromán, te:)) -
dákó-román nem drákó :D -
Én is most jöttem haza infóból.
Egész jó lett.
Memória, buszrendszerek, CPU tételt húztam. -
ah, kösz :D ezek a szemét szlovákok, olyanok mint a románok ezzel a drákó-román elmélettel :|
jah, voltak érdekes ötletei.. de most hirtelen 1 se jut eszembe .. majd 28án előveszem a tételeket .. 30án meg felelek :D -
Az a lényege, hogy a szlovákok azt terjesztik, hogy Csák Máté szlovák volt, tehát ők már akkor is a felvidék urai voltak, és mi szemét magyarok kényszerítettük rájuk az uralmunkat.
Az a szemétdomb itt van tőlünk 10 km-re, azért is volt tétel :D Kazinczy még egész normális volt, igaz a "bőrugrány" mint kenguru már kicsit durva húzás volt :D -
jah nem nehéz, főleg, ha nem mondjuk csak és kizárólag szolónt vagy drakónt vagy kleiszthenészt vagy periklészt kérdezik , mert akkot szépen elmonhatjuk mindegyiket, az meg ugye sok idő, sok infó .. :D -
Sorstalanságot ne is emlegesd... Az athéni demokárácia viszont nem nehéz, főleg ahhoz jó források szoktak lenni, amiről simán el tudod mondani az igazgatási rendszert. -
grat .. ezt a reszlovákizációt sosem hallottam még :o
irodalomból tuti hogy csak néztem volna, mint kazincy a szép szemétdoNbján, a nyelvtanról meg középszerűen egy bazdmeggel tudnék nyilatkozni :D -
Lehet használni, de csak a felkészüléshez, a felelet alatt be kell zárni, akkor csak a vázlatodat nézheted (de lehetőleg ne abból olvasd fel, mert az jónéhány mínusz pont kommunikációs készségből). -
Ahh, vége, vége, de jóóóóó! Most jöttem nemrég haza :D
És végre szerencsém volt. Igen jó tételekt húztam.
Töriből: Anjou kor gazdasága. Ráadásul épp mielőtt bementem volna, mondtam a tanáromnak, hogy ennek örülné, úgyhogy végig sem hagyta mondani :D A végén még kérdezte, hogy mi köze Csák Máténak a reszlovakizációhoz, véletlenül ezt is tudtam, úgyhogy igen jól sikerült :D
Irodalom: Kazinczy irodalomszervező és nyelvújító tevékenyésge. Ezzel sem volt baj. Nyelvtan: képszerűség eszközei a szépirodalmi stílusban. Szintén jól tudtam. Itt a feladat annyi volt, hogy 5 versrészletben kellett megállapítani, hogy milyen képek vannak benne (illetve az egyikben hasonlat volt, ami ugye nem kép).
Megtudtam a matek szóbelimet is: 35 pont a 35-ből, szóval így 82%-os lesz az emelt matekom.
A lebonyolítással nálunk nem volt nagy gond, a várakozó terem tele volt kajával, de sajnos az érettségis teremnek a legmelegebbet kaptuk, úgyhogy mindenkiről folyt a víz. A földszint tele van hűvös helyekkel, de oda meg a beiratkozásokat intézők kerültek, ehh :@ Azért nem irigylem azokat, akik ma 16 óra körül kerülnek sorra...
-
„Érettségi?”
Ne félj, hisz én sem félek
ne parázz hisz én sem parázok
csak higgy, hisz én is hiszek
és meglátod az érettségid hipp-hopp meglesz!
Neked van okod félni?
Mikor nekem kellene rettegni?
de bízom istenben és az eszemben
amiről hiszem, majd segít nekem!
Ha sötétnek látod a világot olykor
Talán le kell venni a napszemüveget,
és ha ha borúsnak látod a világot
olyasvalaki kell aki a elűzi a fellegeket.
De a céltól ennyire elkanyarodván
csak annyit akartam ezekkel sugallni,
hogy egyáltalán nincs miért izgulni,
és nem kell parázni, csak tanulni!
-
szerintem se tudják, de ettől még tényleg idegesítő, hogy 2 szóbeli pont miatt vesztett 2 felvételi pontot:S
nekem a 35ből 28 kell hogy szintet lépjek matekból, gondoltam is, hogy a szóbeli végén csak úgy megemlítem, hogy huuu de jó lenne ha 28 lenne, és akkor már csak megadják, ha akörül volt a felelet:) -
skristof #14201 de emelt szintű írásbelid kódszámmal történt!! honnan tudnák, h neked mi volt a kódod?
egyébként sztem nem ugyanazok, márcsak azértsem mert van ahol egyszerre több bizottság van, mert sok a nebuló.
ugyanakkor megértem és elhiszem h kurvaidegesítő lehet -
Mindegy a lényeg, hogy baromi idegesítő mikor csak ennyi választ el a max ponttól. raadásul én duplázom is, tehát -2 felvételi pont pár szaros (2) szóbeli pont miatt :( Áhh Nagyon mérges vagyok. -
Nem ugyanazok a tanárok javítják, akik feleltetnek? -
skristof #14198 nemtom miért gyártotok összeesküvéselméleteket..
a szóbeliztető bizotságnak fogalma sincs arról, h neked milyen lett az írásbelid, így a végpontjaidról sem udnak. ők csak a szóbelidet értékelhetik és értékelik -
akkor jó, hálaég -
eztmeg honnan tudod??? -
Bent adnak. Sajátot tudtommal nem lehet használni. -
lehet használni??? és hogy beviszem mind a 4et???