29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• 2XP
    Igen, és ez alapján a felvidék magyarjai lényegében szlovákok, akiket erőszakkal kényszerítettek rá, hogy magyarok legyenek.
  • I.C.ram
    Van egy lista, amiből a tanár kiválaszthatja, hogy melyik tételeket akarja. Szóval asszem központi ez is, csak nem az OM határozza meg a tételeket, hanem a tanár a már megadott tételsorból.
  • skristof
    a középszintű tételekhez is központi a javítási útmutató? meg pl a források is?

mert ugye törin tanára válogatja h milyenek a tételek, akkor ő válogathat hozzá forrást is, nem?
  • I.C.ram
    Embere válogatja. De szvsz egy minimális httértudás nem árt.
  • I.C.ram
    Hát számold ki :D
  • érettségiző
    ja és még 1 kérdés. ha 66%-os lett a töri írásbelim, de a szóbelim csak 10% lesz akkor az 3as még?
  • érettségiző
    töroből semmit nem tanultam, a tételeket sem dolgoztam ki, de nyugtassatok meg, forrásból + atlaszból (szinte minden benne van, most néztem meg) meglehet egy 3asra csinálni nem? de kettesre mindenképp ugye? holnap megyek...
  • Treblakos
    haver a sulim rendszergazdája ,aki felviszi a szgépbe az adatokat :)
    hivatalosan jövőhét szerdán tudom meg a szóbelim végeztével
  • I.C.ram
    Reszlovákizáció szerintem más :)

Az a folyamat, amit a 2. VH után Benes-ék műveltek. Tehát próbálták a szlovákiai magyarokat úgymond átnevelni, a szlovákokban meg megerősíteni a szlovák nemzeti tudatot :) Bár az tény, hogy ennek kellettek történelmi hátterei. Pl, hogy a magyarok honfoglalása akadályozta meg egy pánszláv birodalom megteremtését, ezért mi vagyunk a bűnösök, magyarok :)
  • 2XP
    Szövegrészletek: aranyforint bevezetése, pénzrontás megszüntetése, kapuadó bevezetése, 1335-ös királytalálkozó.

Illetve volt egy térkép, ami a házzasági szerződéseit, az import export termékeket, a behívott bányászokat és néhány évszámot ábrázolt (amiből csak 1335 és 1312 volt ismerős, a többi vmi lényegten lehetett).

Meg volt egy szép színes kép az aranyforintról :D
  • Munch
    Mennyi források voltak??
  • I.C.ram
    Szvsz már 28nál is megadják a szintlépést :)
  • grizzly21
    az jo! akkor esélyes a 28.5 ami kell! remélem nekem is jó lesz
  • 2XP
    Nálunk ugyanabban a teremben voltak a gépek is (2 db), nem messze a tanárok asztalától. Akinek volt gyakorlati része, az ott mutatta be, tehát nem kellett átmenni a számtech terembe.
  • I.C.ram
    De votl gép is mögöttem, de nekem nem votl gyakorlati része, szóval nem is nyúltam hozzá.

10 percem volt, én kicsit hamarabb befejeztem, de mindent elmondtam, és a tanár is mondta, hogy szerinte is elmondtam mindent.
  • 2XP
    Hát igen, meg amd :D
  • 2XP
    Állítom, hogy a könyvünkben is dákó-román van, bár annak tényleg nem sok értelme van, hogy a dákóktól származnak, azt max. feket pákó mondhatja el magáról :D
  • grizzly21
    az jo, grat!
    Hogy zajlott? Gép gondolom nem volt a közelben. Hány perces egy ilyen?
  • grizzly21
    az intel a jo válasz nemdebár?:)
  • 2XP
    Jajj, hallgattam egy közép infós feletet egy vendégtanulótól. Igen nagyképű gyerek volt, nagy számtechzseninek tartja magát (igaz a gta-t nem tudta letölteni, azt is tőlem akarta megszerezni), de végig a tanár kérdezte, magától semmit sem tudott. Ja, meg arra, hogy mondjon egy cpu-gyártót azt válaszolta: Pentium :D
  • grizzly21
    dák-óromán, te:))
  • I.C.ram
    dákó-román nem drákó :D
  • I.C.ram
    Én is most jöttem haza infóból.

Egész jó lett.

Memória, buszrendszerek, CPU tételt húztam.
  • [HUN]PAStheLoD
    ah, kösz :D ezek a szemét szlovákok, olyanok mint a románok ezzel a drákó-román elmélettel :|

jah, voltak érdekes ötletei.. de most hirtelen 1 se jut eszembe .. majd 28án előveszem a tételeket .. 30án meg felelek :D
  • 2XP
    Az a lényege, hogy a szlovákok azt terjesztik, hogy Csák Máté szlovák volt, tehát ők már akkor is a felvidék urai voltak, és mi szemét magyarok kényszerítettük rájuk az uralmunkat.

Az a szemétdomb itt van tőlünk 10 km-re, azért is volt tétel :D Kazinczy még egész normális volt, igaz a "bőrugrány" mint kenguru már kicsit durva húzás volt :D
  • [HUN]PAStheLoD
    jah nem nehéz, főleg, ha nem mondjuk csak és kizárólag szolónt vagy drakónt vagy kleiszthenészt vagy periklészt kérdezik , mert akkot szépen elmonhatjuk mindegyiket, az meg ugye sok idő, sok infó .. :D
  • 2XP
    Sorstalanságot ne is emlegesd... Az athéni demokárácia viszont nem nehéz, főleg ahhoz jó források szoktak lenni, amiről simán el tudod mondani az igazgatási rendszert.
  • [HUN]PAStheLoD
    grat .. ezt a reszlovákizációt sosem hallottam még :o
    irodalomból tuti hogy csak néztem volna, mint kazincy a szép szemétdoNbján, a nyelvtanról meg középszerűen egy bazdmeggel tudnék nyilatkozni :D
  • 2XP
    Lehet használni, de csak a felkészüléshez, a felelet alatt be kell zárni, akkor csak a vázlatodat nézheted (de lehetőleg ne abból olvasd fel, mert az jónéhány mínusz pont kommunikációs készségből).
  • 2XP
    Ahh, vége, vége, de jóóóóó! Most jöttem nemrég haza :D

És végre szerencsém volt. Igen jó tételekt húztam.

Töriből: Anjou kor gazdasága. Ráadásul épp mielőtt bementem volna, mondtam a tanáromnak, hogy ennek örülné, úgyhogy végig sem hagyta mondani :D A végén még kérdezte, hogy mi köze Csák Máténak a reszlovakizációhoz, véletlenül ezt is tudtam, úgyhogy igen jól sikerült :D

Irodalom: Kazinczy irodalomszervező és nyelvújító tevékenyésge. Ezzel sem volt baj. Nyelvtan: képszerűség eszközei a szépirodalmi stílusban. Szintén jól tudtam. Itt a feladat annyi volt, hogy 5 versrészletben kellett megállapítani, hogy milyen képek vannak benne (illetve az egyikben hasonlat volt, ami ugye nem kép).

Megtudtam a matek szóbelimet is: 35 pont a 35-ből, szóval így 82%-os lesz az emelt matekom.

A lebonyolítással nálunk nem volt nagy gond, a várakozó terem tele volt kajával, de sajnos az érettségis teremnek a legmelegebbet kaptuk, úgyhogy mindenkiről folyt a víz. A földszint tele van hűvös helyekkel, de oda meg a beiratkozásokat intézők kerültek, ehh :@ Azért nem irigylem azokat, akik ma 16 óra körül kerülnek sorra...

• Munch
    „Érettségi?”

Ne félj, hisz én sem félek
    ne parázz hisz én sem parázok
    csak higgy, hisz én is hiszek
    és meglátod az érettségid hipp-hopp meglesz!

Neked van okod félni?
    Mikor nekem kellene rettegni?
    de bízom istenben és az eszemben
    amiről hiszem, majd segít nekem!

Ha sötétnek látod a világot olykor
    Talán le kell venni a napszemüveget,
    és ha ha borúsnak látod a világot
    olyasvalaki kell aki a elűzi a fellegeket.

De a céltól ennyire elkanyarodván
    csak annyit akartam ezekkel sugallni,
    hogy egyáltalán nincs miért izgulni,
    és nem kell parázni, csak tanulni!
  • grizzly21
    szerintem se tudják, de ettől még tényleg idegesítő, hogy 2 szóbeli pont miatt vesztett 2 felvételi pontot:S
    nekem a 35ből 28 kell hogy szintet lépjek matekból, gondoltam is, hogy a szóbeli végén csak úgy megemlítem, hogy huuu de jó lenne ha 28 lenne, és akkor már csak megadják, ha akörül volt a felelet:)
  • skristof
    de emelt szintű írásbelid kódszámmal történt!! honnan tudnák, h neked mi volt a kódod?
    egyébként sztem nem ugyanazok, márcsak azértsem mert van ahol egyszerre több bizottság van, mert sok a nebuló.

ugyanakkor megértem és elhiszem h kurvaidegesítő lehet
  • I.C.ram
    Mindegy a lényeg, hogy baromi idegesítő mikor csak ennyi választ el a max ponttól. raadásul én duplázom is, tehát -2 felvételi pont pár szaros (2) szóbeli pont miatt :( Áhh Nagyon mérges vagyok.
  • I.C.ram
    Nem ugyanazok a tanárok javítják, akik feleltetnek?
  • skristof
    nemtom miért gyártotok összeesküvéselméleteket..
    a szóbeliztető bizotságnak fogalma sincs arról, h neked milyen lett az írásbelid, így a végpontjaidról sem udnak. ők csak a szóbelidet értékelhetik és értékelik
  • tobias88
    akkor jó, hálaég
  • tobias88
    eztmeg honnan tudod???
  • I.C.ram
    Bent adnak. Sajátot tudtommal nem lehet használni.
  • tobias88
    lehet használni??? és hogy beviszem mind a 4et???