Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BADE
a felvi.hu-n kerestem,de csak a tavalyiakat találtam

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

grizzly21
probafelvételi mikor volt? feladatsort ho.l lehet nézni?

grizzly21
amit lentebb linkeltem tételeket( 50 db) infora, az idénre jó lesz? A középszintre melyik fele kell?

I.C.ram
Ja felvételi az angol, de nem emeltszinten.

Szarok az igazságosságra, kétszer írtam matekot, átrakták más idõpontra a törit, épp eléggé kibasztak velem tavaly, az a min, hogy 2szer számítják fel 😛
2XP
Nem, idén is csak az egyikért kapható meg a plusz 7 pont. Nem lenne vmi igazságos, ha egy erõrehozott érettségiért megkapnád a 7 pontot az érettségiért és a másik 7-et pedig a nyelvvizsgáért is. De te olyan helyre akarsz menni, ahol angol a felvételi? Mert már csak azért az emelt érettségiért jár a +7 pont, ami a felvételi tárgyad. Az emelt angol azoknak jó, akiknek kõsõn jutott eszébe, hogy kellene nyelvvizsga, mivel 60% fölött megkapod érte a középfokút, s így a középfokúért járó +7 pontot (tehát nem magáért az emeltért). A bölcsészszakokon pedig alapból kötelezõ az emelt érettségi nyelvból, és ott nem is válthatta ki a nyelvvizsga már tavaly sem.

I.C.ram
Tehát akkor most az idei érettséginél úgy lesz, hogy emelt és nyelvvizsga különszámít ugyanabból a nyelvbõl? Mert így lenne logikus. Senki nem menne el emeltezni nyelvbõl, mert nyelvvizságt sokkal könnyebb letenni, és az garantált 7 pont, míg az emeltszintû nem biztos, hogy sikerült 90+%osra.
I.C.ram
Nem mentem el viszont az érettségi bzonyítványomban úgy van benne, hogy Emeltszint 100%. Tehát semmi nincs odaírva, ami azt mutatná, hogy nekem kiváltva lett meg. Ugyanúgy van beírva, mintha emelteztem volna angolból, és 100asra sikerült.
Bandee1987
ezt remélem én is 😊

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

2XP
Hát, én ezt a környezetemben nem így látom, bár nem járok egy elit iskolába, sajnos 😞

De ha el is mennek emelt szintûre, elég könnyen elveszthetik azt a +7 pontot, ráadásul a bsc-s képzés miatt egybemostak jobb szakokat kevésbé jobbakkal, így szerintem 4-5 ponttal fognak csökkeni a határok, de ez csak saját vélemény.

Balo
Szerintem inkább növekedni fog, mert sokkal többen merernek emeltszintûzni...

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a fõnöke lesz.” - Emerson

Bandee1987
ezek szerint akkor valószínûleg a ponthatárok nem emelkednek, esetleg csökkennek is? mert ez nekem, mint tavaly érettségizettnek jó lenne...

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

2XP
De, majd lesz az idei érettségin. Mivel tavaly igen könnyûre sikerült az érettségi (nem akartak vele beégni, hogy olyan bukási arány legyen, mint Romániában volt - ~70%), így idén várhatóan jóval nehezebb lesz. Így ha régebben érettségiztél, valószínûleg könnyebb lesz bejutnod.

De tavaly is csak egyszer számolták a nyelvtudást, szóval ha tudtad, hogy nem kapsz érte plusz pontot, ráadásul nem is kellett volna érettségizned (feltéve, ha nem angol a felvételi tárgyad), mivel kiváltott a nyelvvizsga, akkor minek mentél el?

I.C.ram
Ez nem csak tavaly volt így?

Tök nagy szopatás azzal szemben, aki emeltet írt angolból, és már régebbrõl votl nyelvvizsgája. Magyarul tök fölösleges emelt angolt írni. Megm ár értelme se sok, mível idén már nem váltja ki a nyelvvizsga az emelt érettségit. Így legalább kapnának valami pluszt a szivatásokért, mint kísérleti nyúl az elsõ érettségi miatt. Soha nem volt még annyi szopás, mint a tavaly érettségin.
sufnituning
Nem tudjátok milyen az emeltszintû sztek érettségi? Ebbõl akarok menni, a tanárom azt mondja, hogy csak annyiban nehezebb hogy van programozás, meg nem elõtte kell szóbelizni hanem vadidegen emberek elõtt!
Most amúgy járok egy OKJ-s szoftverüzemeltetõi tanfolyamra (rendszergazdai végzettség) ott most tanuljuk a programozást!
Mi a véleményetek errõl?

For sale: thedronewebshop.com

sufnituning
Nem kapsz 7-7 pontot, csak egyszer!
Vagy nyelvvizsgára vagy emeltszintre! De ha az adott intézmény kiköti hogy kell neki az emeltszintû érettségi, akkor le kell tenned, vagy ha nyelvvizsga kell neki akkor nem válthatod ki vele az érettségit!
Ha nincs kikötve akkor érdemes a nyelvvizsgával kiváltani az emeltszintû érettségit, mert igyis-ugyis csak 7 pontot kapsz!!!

For sale: thedronewebshop.com

Balo
Idézet a Felsõoktatási Felvételi Tájékoztatóból:
"Egy adott idegen nyelvbõl a jelentkezõ döntése alapján vagy az emelt szintû érettségiért, vagy a nyelvvizsgáért kapható többletpont."

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a fõnöke lesz.” - Emerson

Dzsini
ha jól rémlik, akkor csak ott, ahol nem kötelezõ az angol emelt (legalábbis múlt évben így volt).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

I.C.ram
Azt tudja valaki, hogy hogy van az, hogy van egy emelt angol érettségim, meg egy nyelvvizsgám is angolból, akkor MEgkapom a +7-et az érettségiért, és +7-et a nyelvvizsgáért is?
I.C.ram
Ezt most én sem értem, hogy mit akarsz ezzel 😊

Azért akarok ebbõl felvételizni, mert valószínûleg jóval könyebb, mint az emelt matek. Vagy jó lenne az idegenforgalmi alapismeretek tárgy is, de abból sincs lövésem, hogy mi a frász a követelmény, hisz sohasem tanultam 😊
Punker
hát kb

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Sadist
A logikát ne keresd a magyar oktatásban. Ami gömb azt emelik, ami kocka azt gurítják...

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Punker
hál istennek? ezt most nem értem ha ilyenekbõl felvételizel minek mentél gimibe? mondjuk lövésem nincs az új rendszerrõl és a régit se értettem, külker szak külkert tanulunk erre közgébõl van az érettségi logikus nem? 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

I.C.ram
Nem szakközépbe jártam hál'Istennek, úgyhogy a tanáraimnak fingjuk sincs ezekrõl a tárgyakról.
grizzly21
amit alul linkeltem info tételeket arrol tud valaki valamit?

Balo
Szerintem próbálj bemenni a volt sulidba, és beszélj a volt tanároddal, hogy tud-e segíteni... Nálunk így jár vissza most egy két tanuló...

I.C.ram
Kurva szar úgy újra érettségizni pár tárgyból, hogy nem jár gimibe az ember, és fingja sincs, hogy mi a követelmény. Ezért szar ez a rendszer. Legalább egységes lenne.
I.C.ram
Najó, de mik a konkrét tételek, és melyik tankönyvet hasznájlák gimiben?
Érettségi követelménnyel kapcsolatban:gugli vagy Cd jogtár: az érettségi vizsga részletes követelménye.
A cd jogtárat ajánlom ,mert ott minden le van irva ,(mielõtt vki kérdezné: nincs kidolgozva)
Az informatika érettségi cirka 15 oldal nyomtatva,és a lebonyolítás le van irva ,ki ,mit, hogy csinál.
Ja és lehetõleg friss legyen.

Minnél több idõt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.

grizzly21
nagyon köszi rendes vagy és hasznos amit mondasz!

Info:
A sulidba küldenek egy lapot ami ki kell töltani hogy milyen nyelven prog.ozol,milyen grafikai programokatismersz,milyen rendszered van (op).

Írásbelin kiadtak egy kis füzetszerûséget amiben le voltak irva a feladok.Excel,Powerpoint , honlap (nem tom hogy mind2 de a honlap az biztos)(ide jött egy "grafika"),Acces,és utána programozás az általad kiválaszott nyelven.
Grafika: kaptam egy képet amin volt egy mobiltelefon ki kellett szinezni a leírás alapján ,amit a papíron talátunk...ezért jelöltem be a PS-t ...pff...

"Picit" kell gyakorolni ,mert érdekességek is voltak...
Sajna a programozást teljesmértékben elronttam ,mert addig nemtanultam....(1p,fut a semmi)

Figyelem! a megcsinált feladatokat a megadott néven mentsétek el ,és pontosan a megadott könyvtárba másoljátok be! én rossz néven mentettem el 1-2 feladatot és jöttek a - pontok...

Szóbeli:
Volt A és B tételsor rá volt irva -felsorolva- hogy melyiket lehet kijelölni tételnek a középszintre.Na emeltszinten mindent kérdezhetnek.Miden ami ott van a levelezéstõl kezdve a kiskutyafüléig.Cirka 50 tétel.
Én a virusokat huztam,abból tudtam haluskázni ,mert elõttre pár hónappal elfelejtettem bekapcsolni a tûzfalat win isnstall után és elmentem a koliba,na mire hazajöttem mag se tudott moccani a rendszer.... leirotttam az egész napom,de tudtam mesélni az érettségin.
Adnak felkészülési idõt,nekem kb 1\2 óra volt

Helye:Csak állami kézben lévõ intézményekben lehet emeltszintû érettségit irni ( asszem református,katolikusban-tehát 1háziban- szerintem nem)

nem az a nehéz hogy mesélj a cdrõl hanem az hogy 10 percen keresztül...

A tételeket Te dolgozd ki, mert más fasságokat ollóz össze

Minnél több idõt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.

Dichter
Mikroökonómia, és makroökonómia szerintem is. Középiskolai szinten nem olyan vészes a dolog. Már ha tényleg errõl van szó.

I.C.ram
Van ilyen érettségi tantárgy, hogy kozgazdasági alapismeretek. Ez érdekelne, hogy ez mit takar, mik a tételek stb.
Dichter
Egyelõre magamnak is meg kéne 😄

Punker
nem akarod megcsinálni helyettem a makró szigorlatot? 😊

a tavalyi botrány ügyében a nyomozást meghosszabbították március 9-ig

Ramadamammy rapidrandi

Dichter
Én pont ma mentem át mikrobol, és énsem tudom, hogy hogy történt 😊 Vigyáznak rám odafent.

Punker
gazdaságtan 2. évben volt nekünk ilyen bevezetés szerûségnek, 3.-4. ben volt közgazdaságtan, szal nem gazdaságtanból volt az érettségi hanem mikró-makróból. (mai napig nem tudom hogy mentem át belõle 😊

Dichter
Középiskolában lehet hogy az, de felsõoktatásban már elég húzós. Ha esetleg mondasz konkrétabbat, esetleg tudok könyvet ajánlani. Mert így, hogy gazdaság, kicsit tág fogalom.

I.C.ram
Nem találok errõl a tárgyról se feladatlapot, se mintafeladatokat, azt se tudom mirõl lehet szó benne, pedig ránézésre nagyon primkó tárgyan tûnik.
I.C.ram
Valaki tanult olyat, hogy gazdaságtan gimiben? Esetleg érettségizik is belõle? Valaki megtudná mondani, hogy melyik tankönyv kell hozzá?
grizzly21
Valaki tényleg mondja meg h amit alul linkeltem az hivatalos v valaki kidolgozta vajon?

Angol szóbeli érettségi tételek hol lehet letölteni?(kidolgozva)..sürgõs lenne

2XP
Érettségire feb. 15-ig lehet jelentkezni.

LiPTON
<#wow3><#mf3>

I.C.ram
Remélem rohadt nehéz lesz az idei érettségi! Muahahaha!!! 😄
I.C.ram
Meddig lehet jelentkezn iérettségire?

Ja és meddig lehet kiiratkozni egyetemrõl, hogy ne veszítsek államilag finanszirozott félévet?
I.C.ram
Nekem is dettó ugyanez volt Földrajzból 😊
grizzly21
ajjajj akkor 50 van? anyjukat...
de ez szóbeli!!

LiPTON
a-b tételek: nekem tavaly, mikor elõrehozottat tettem, volt 40 föci szóbeli tétel, 20 A, és 20 B tétel. mikor mentem szóbelizni, húztam 1 A tételt, és ahhoz + volt adva 1 B is. a tételek címeit, követelményeit +kaptuk a tanárunktól már az év elején, de hogy melyik-melyikkel lesz párban, azt nem tudtuk
de azért sikerült, hál' isten<#buck>

Sadist
Gondolom van A meg B csoport, hogy ne tudjanak egymásról olyan könnyen puskázni...

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem