Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sufnituning
Ugyanígy gondolkodom én is, ezért azt csinálom, hogy most elmegyek középszintû infóra, majd megyek 5öd évre technikusira, majd legfeljebb teszek egy szintemelõt, ami ha nem sikerül jól nem kell elfogadni!!! Ja és a technikusi is +7 pont!

For sale: thedronewebshop.com

I.C.ram
Már miért emelkedne?? Szerintem csökkeni fog, mert többen mennek fõiskolára, mitn egyetemre, mert gyakorlatilag ugyanazt tanulják ott is a BSC miatt. Arról nem is beszélve, hogy az idei érettségi állítólag nehezebb lesz.
Na itt olyan aki felvi.hu -n intézi a felvételijét rajtam kívül?

grizzly21
én engem nem az érdekel hogy felesleges, minnél több pontot akarok, de ha kiszámolod én csak 3mat kapnék azért hogy infobol is emeltre mennék, és igy 15 százalékkal vagy ha többel jobbat csinálok közepen akkor már megérte. nem számitva a duplázásrol mert ugye:
emelt szinten kapok mondjuk 70%osat
az 24 pont+3pont ->duplázva: 48+3=51pont.
közepen mondjuk 90%ra:
28 pont->x2=56 <-már jobban járok.

Balo
Majd most lehet fog, remélem 134 elég lesz kb villamosmérnökire...

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

I.C.ram
Nem ismerem a BME infó szakot, de BME-n az összes mûszaki szakon, kívéve az építészetin alig ment 120 fölé a ponthatár, szóval tök fölösleges oda 144-gyel menni.
Sadist
Hohóóóó, de még hogy 😄
<örül a vacak kis kettesének>

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

grizzly21
Közepen szobeli sincs..

grizzly21
na de csak 3 pontot kapok vágod?
És mivel ez igy azt jelenti hogy 15%kal kell jobbat irnom középen, ami meglenne talán,
egyébként bme infora mennék

I.C.ram
Van olyan oldal, aho la szakmák szerint írnak arról, hogy milyen a munkaerõ piac jelenleg, és mi várható? MEg, hogy fizetések terén hogy vannak a dolgok. Indexen láttam hasonlót, de ott csak a fõbb szakok voltak, és elég vázlatos volt az egész.
Dzsini
karja-szakja válogatja 😊 meg hát soksok pénzek tudnak múlni rajta...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

BADE
az egyetemen örül az ember,ha megvan a 2-es😊

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Sadist
Persze, a teljesített kurzusaid gondolom megmaradnak az indexedben 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Dzsini
iskolája válogatja (meg ki tudja mi változik most a spagettis rendszerben), de úgy mûködött régen, hogy ha nagyon magas átlagot sikerült elérned, akkor minden újrafelvételizés nélkül hajlandóak voltak átvenni államira, ha átjelentkeztél (persze ahhoz ott csökkennie kellett az aktív létszámnak, de ez általában megtörténik...)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

I.C.ram
Olyat lehet, hogy felvesznek idén fizetõsre, elvégzem az egy évet, majd leérettségizem újra stb, és jelentkezem ugyanarra a szakra államira, akkor beszámítják a fizetõs évben megszerzett vizsgáimat? Tehát, ha siekresen elvégeztem az elsõ évet, akkor a felvételimnél beszámítják, és másodévesként kezdhetem állami fin.-ban?
Dzsini
ha komolyabb helyre mész, akkor mindenképp csinálj két emeltet a két nyelvvizsga mellé... jobb maximalizálni, nem harapják le a fejed, ha túlcsúszol pontokkal.

grizzly21
Csak linkeket kérek, mert a felvin megint nem találtam😞
INfó középrõl kellene infó...
Más: adjatok 5letet! Van 2 nyelvem és matekból emeltezem. Ezen kivül duplázom: mi a teendõ? A 2.tárgy (infó) jobban megéri közepen igaz? Hiszem akkor csak +3mat kaphatok..

I.C.ram
Tavaly is volt ilyen 20 oldalas kiadvány, amin rajta volt konkrétan a követelmény emelt és köépszinten is.
BADE
a felvi-n rákattintasz az egyetemre,szakra,majd a vizsgakövetelményre
Ez valamivel bõvebb,de van ami részletes,én is azt keresem

I.C.ram
De tavaly adtak egy lapot, amin rajta voltak a követelmények, hogy melyik témakörök kellenek. Ezen az oldalon meg csak a szóbeli van.
2XP
A tételeket nem tudhatod, csak a témaköröket adják meg.

http://www.om.hu/main.php?folderID=266&articleID=6152&ctag=articlelist&iid=1

I.C.ram
Valaki tudja, hogy honnan lehet leszedni az idei emeltszintû töri követelményét? Azaz a tételeket.
Sadist
Hidd el, sokan választanák inkább azt az 1 lehetõséget, mint a 3-at. Még mindig több embert vesznek föl fõiskolára/egyetemre, mint amennyit átengednek némelyik vizsgán (természetesen arányaiban számolva). Bizony nem ritka a 80%-os bukási arány.

Dichter
Én multimédi fejlesztõ szakot végeztem, tanultam 3D Studio MAX-ot, és Flash-t ezek mind alkalmasak arra, hogyha komolyabban akarsz foglalkozni az animálással, akkor autodidakta módon felsõfokúra fejlesztheted magad benne. Egyébként ha végigolvasod a 3DSM topikot, az is felér egy nagy tutoriallal.

Dichter
A magyar is, mert talán végre akkor derülnek csak ki a kérdések, amikor kiosztják az iskolákban <#idiota>

Dichter
Megértelek, és azért el kell ismerni, az érettségi sem olyan könnyû, fõleg ha emeltet akarsz tenni. De ne keseredj el, ha nem vesznek fel elsõre, nem dõl össze a világ. Én teljesen elkenõdtem anno, de mára örülök, hogy egy kicsit érettebben kezdtem bele a fõsuliba.

Bandee1987
az nem igaz, hogy nem kell rá tanulni, az viszont igaz, hogy a tavalyi tök könnyû volt(mivel tavaly érettségiztem, ezt elhiheted nekem). Azt a véleményedet viszont osztom, és hallottam is igazgatóhelyettesünktõl (aki dumált vmi okéves gyökérrel), hogy az idei érettségik nehezebbek lesznek, pl. a matek biztos nehezebb lesz.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

2XP
Bocs, nem akartalak megsérteni, csak kezd elegem lenni abból, hogy az összes leérettségizettõl azt hallom (és érdekes módon csak a gyengébbb tanulóktól, még egy kitûnõ sem vetette ezt fel nekem), hogy jaj de könnyû, hülye az aki tanul rá, meg hogy majd az egyetem/fõiskola, ott aztán lesznek kemény dolgok. Utólag könnyû beszélni. Egyelõre ez áll elõttem, nem tudom hogy mire számítsak, mivel a tavalyi túl sok jó jegy miatt idén biztos nehezebb lesz. Ráadásul amit az iskolában felkészítõnek hívank, az sem ér sokat. Történelembõl jó ha volt idén 5 fakultáció, a matek meg inkább egy felzárkóztató csoport, mivel rajtam kívül senki sem akar emeltet tenni.

Lehet mások nem így vannak vele, de anyagilag nem állunk olyan fényesen, hogy egy évet eldobhaték.

akyyy
én vmi animátpros suliba szeretnék tovább tanulni de nem mint fõoktatás, szal ha valaki tud vmi ilyesmit szólhatna😊

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

I.C.ram
Hohó! Én meg 5,0-ás átlagra érettségiztem 😛
Dichter
Nem találtad el, én még a régi rendszerben érettségiztem 4,3-as átlagra. A másik, hogy én normálisan szóltam hozzád, elvárom akkor ugyanezt.
Harmadszorra. Az egészet azért írtam, hogy aki nem tud annyit tanulni, hogy az érettségit könnyû akadályként vegye, az ne nagyon akarjon felsõoktatásban tanulni, mert azt sem fogja bírni.

És mi van, ha egy évvel késõbb kezdesz el dolgozni?? Semmi. Szerinted a magyar felsõoktatásban tanulók hány százaléka kezdte el azonnal a középsuli után a fõiskolát? Nem olyan sok, mint az ember elsõre gondolná. És nem is baj, ha szereznek az emberek egy kis tapasztalatot más téren. Pl: munka, vagy szereznek egy szakmát.

2XP
Egy év múlva... Számold ki, hogy mennyit buksz azon, hogy egy évvel késõbbb kezdesz el dolgozni.

Nagyon szeretem az ilyen okos embereket, akik ha túl vannak vmin, akkor az már csak semmiség, bezzeg amit õk csinálnak, na az már kemény...
Gondolom kitûnõre érettségiztél, ráadásul minden 90%-nál jobb lett...

Dichter
Az érettségit is...

2XP
Megismételheted, ez a lényeg.

Dichter
Megismételheted, de ha azon sem mész át, és követelménye valami másik tárgynak, akkor a fõiskolán is csúszol. Arról nem is beszélve, hogy meg kell lennie a krediteidnek, és még pénzbe is kerül. Amit érettségire kellett tanulni, az ráadásul fityfasz ahhoz képest, mait egy vizsgaidõszakra. Ráadásul vizsgaidõszak nem 4évente, hanem félévente van. És akkor még nem beszéltünk szigorlatokról, zh-król.

2XP
Gondolom amikor te mentél érettségire, már akkor is így gondolkodtál, és egyáltalán nem féltél. Azért nem kellene az érettségit összehasonlítani egy egyetemi vizsgával. Azt megismételheted, ha nem sikerül, itt pedig egy évet kell kihagynod, ha vmit elrontasz. És nem feltétlenül arra vonatkozik ez, aki nem tanul...

I.C.ram
LOL 😄
ikegami
A szóbeli az gáz volt. Pont azt az 1 tételt nem nagyon tudtam.. : (

A magyar egybe nekem 3-as lett. Jó az.

Dichter
<#eljen>
Akinem most nehezére esik tanulni az érettségire, az inkább menjen szakmát tanulni, mint fõiskolára/egyetemre.

Balo
Akar itt valaki rajtam kívül emelt szintû fizikaérettégit tenni?

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

Bandee1987
én még perpill nem, pedig túl vagyok már az érettségin 😊

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Sadist
Ne félj, vissza fogjátok ti még sírni az érettségit 😄

Sadist
lál, pwnt 😄😄:😄:😄

akyyy
jaJJJJ közeleg az érettségi <#szomoru1><#szomoru1><#szomoru1>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

BADE
nekem is megvolt már 2*,most megyek harmadjára
Már kellõ rutinnal rendelkezem,remélem ez lesz az utolsó😊
megpróbálom a febr. kémia közepet,majd májusban a kémia,biosz emeltet,közben márciusban 2 angol középfokú nyelvvizsga(valamelyik csak sikerül)

Dichter
Nyelvtanból is ok volt minden?

ikegami
Már tavaj megvolt az érettségim. Sikerült. Jó lett. Azóta a nagyrészét elfelejtettem...

2XP
Gondolom az érettséire gondolsz, mert felvételi az már nincs.

Használni kellene a Google-t, vagy visszaolvasni ezt a fórumot, mivel már legalább 3x be volt linkelve.

http://www.om.hu/main.php?folderID=266&articleID=6196&ctag=articlelist&iid=1

BADE
és az õszi felvételi feladatsor?

LiPTON
próbaérettségi most lesz a hónap végén mindenhol