29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Cat 02 #28053 Én olyat hallottam, hogy kapsz egy gép hátulja képet és azonosítani kell a csatlakozókat. -
xxxpaulxxx #28052 Tényleg... infón tényleg van ilyen rész, hogy kommunikáció? Azaz ad egy állítást a tanár, amiről neked fingod sincs... és arról kell beszélni/kibeszélni/kiszedni a tanárból?:D -
xxxpaulxxx #28051 Nah én ezért megyek BMF - Neumann-ra:D
Bár ott is van matek... de nem annyira orrba-szájba:D -
remélem a matekot azért szereted,mert innentől az lesz orrba-szájba:) -
Cat 02 #28049 Áh, nem eleget :D Programozás amúgy is érdekelt, szal azt csináltam szabadidőmben is. Az alkalmazói meg csak úgy ment iskolai gyakorlás miatt. Szóbelire viszont kíváncsi leszek 3/6 pont csak meg lesz :D -
meglett volna anélkül is de ha jó lett az emelt akkor végülis mind1
csak valszeg többet készültél amelynek én nem vagyok a híve :D -
Cat 02 #28047 BME mérnökinfo. Mondjuk +40 pont nélkül is talán meglenne. De most 95ös emelt info-val nekem bőven megérte :) -
mert hova akarsz menni hogy kell a +40 pont? -
Cat 02 #28045 Navárj, itt a 9 közül kapok 1et és arról mindről kell beszélni ? :D -
Cat 02 #28044 +40 pont ^^ -
Még jó hogy! Emelt szintezni hülyeség egy műszaki szakra -
Cat 02 #28042 Holnap megyek :/
Op. rendszert és nyomtatót tudom. -
A 9 témakörből 3 könyvtáras van... Kicsi rá az esély, csak én voltam ilyen szerencsétlen. Téged mikorra osztottak be? -
Cat 02 #28040 Úristen, remélem nem ezt húzom :D -
Persze, de elég nagy vonalakban. Nekem pl. rajta volt hogy beszéljek a könyvtári tájékozódás eszközeiről, hasonlítsam össze a klasszikus katalógust a számítogépessel, mik a katalógus rendszerezésének elvei stb.. -
zkas #28038 nekünk azt mondták hogy akkor tudjuk meg az emelteket amikor kiosztják majd az érettségi bizonyítványt -
Ezt még senki sem mutatta?:D -
Cat 02 #28036 Mi a fsz. Tájékoztató eszközök ? Ne szórakozzatok már az idegeimmel, én holnap megyek és azt se tudom mi az
Tényleg, tételen azért nagy vonalakban le van írva miről kell beszélni, vagy csak annyi, hogy "Tájékoztató eszközök" ? -
Na, végre túl az (emelt) infó szóbelin. Még szép hogy a tájékoztató eszközöket húztam, remélem a magabiztosságom meghatotta őket és nem vették észre azt, hogy azt sem tudom miről beszélek : D szerencsére a vége felé kicsit áttértünk a könyvtárakra, erről kicsit többet tudtam beszélni... Am. mikor tudom meg az eredményt? -
gotchaaa #28034
-
Lywya #28033 Sziasztok....
Itt olyan okos mindenki, nekem meg olyan kisebbségi érzetem van :D
Ma néztem meg érettségiket... angol 85, magyar 70, töri 59, matek 35 :D:D
Van még hozzám hasonló?:D:D -
Cat 02 #28032 De közép gondolom :D -
Attól nem kell félni, hogy idegenek, az fog a legkevésbé számítani. Talán rosszabb ismerősök előtt csinálni. (Mind a kettőből volt már részem.) Csak mindegyik szemébe mondjad, mert akkor sokkal segítőkészebbek lesznek, mintha elunnák magukat. -
Info szóbeli az semmi. Úgy mentem oda hogy csak egyszer olvastam el a tételeket és kihúztam a processzor memóriát amit alig tudtam. Soroljam fel a régi processzor típusokat megilyenek... a felét halandzsáztam és kaptam rá 26 pontot :D (mondjuk a tanár jóarc volt)
a kommunikáció meg a legkönnyebb tétel sztem -
Cat 02 #28029 Remélem én is azt húzom, aztán szép lassan keresgélem a dolgokat, kis súgó :D De pl nyomtató,háttértár,hálózat megy. De most kommunikáció,könyvtárkezelés, wtf -
Nekem tavaly info szóbelin az volt, hogy egy emailt kellett küldenem indamail-ből, és kellett hozzá raknom csatolmányt, de nem találtam hol van, mert valami teljesen más neve volt, mint ami gmail-en, és én azt használom évek óta:D -
Amúgy nem 20 percet kéne beszélni emelt matekon? Mert ha csak 10et kell, azt még valahogy össze tudnám hozni. -
Cat 02 #28026 Én infótol parázok, az 15 percet kell beszélni :D És nem tudom a tételek több mint felét. Van olyan tétel amit tegnap tudtam meg, hogy van. -
Az para:\
Nem tudom mit fogok majd teljesíteni pár vadidegen embernek. Sulimban 30 pontot kaptam, de szerintem volt benne jóindulat, ott a 23-ast húztam. -
Megvolt a matek emelt.... Beparáztam semmit sem tudtam, 10 percből ötöt tudtam beszélni. Bizonyítás, alap tételek nem mentek. Feladatnál elszámoltam valamit (amit csak kint találtam meg). A végén aláírattak valami névsoros papírt, remélem nem a pótvizsgára a jelentkezőlap volt :S -
Na baszki, megvolt a próba szóbeli tegnap matekra, már semmi ingerem nincsen tanulni:D Pedig erősen kéne. -
78%-os lett a közép infóm! A szóbeli 86%-a kell az 5-höz! =( -
putymi #28021 Hasonló helyzet
Matekom:93,közép infóm(tavalyi) 92 + nyelvvizsga: ez 405 pont legrosszabb esetben tavaly BME-VIK-re 355 kellett.Most csak nem emelnek 50 pontot.
-
még jó hogy :D osztálytársaim mind itt feszülnek az érettségin nekem meg van 403 pontom egy nyelvvizsgával és 330 kellett tavaly oda ahova jelentkeztem XD -
Cat 02 #28019 Látom te is duplázol :D -
92% infó ( még előrehozott volt)
92% matek
45/100 magyar XD
62/90 töri
108/117 angol
kell még pár 10%os szóbeli és fasza vok XD -
Ezt olvastam, csak sokkal okosabb nem lettem.
#28015 - köszi -
HUmanHunter #28016 de bgf re is itt a találat. 1. helyen googleben... -
HUmanHunter #28015 itt a link inkább. -
HUmanHunter #28014 III. A végzettek alkalmazási lehetőségei:
a média és az üzleti élet alapvető intézményeiben szakmai tudásuknak megfelelő munkakörök
magas szintű nyelvtudást és kommunikációs technológiai ismereteket követelő üzleti vagy szervező
munkakörök és azt azokhoz tartozó tevékenységek, pl.:
• telekommunikációs asszisztens
• ügyfélszolgálati munkatárs
• üzleti levelező
• közvetítő-társadalmi segítő
• mediátor
• PR szakember
• Menedzser asszisztens, szakmai/szakterületi referens
• kommunikációs tréner
• üzleti kommunikációs konzulens
• reklámszakértő
• vendégkísérő tolmács
IV. Kompetenciák
magas szintű szóbeli és írásbeli üzleti nyelvkészségek
probléma-elemzés és feltárási készség, a szaknyelvi készségekre és a kommunikációs ismeretekre épülő
problémamegoldó készségek kompetens alkalmazása
kapcsolatteremtő-készség
logikus gondolkodás
rendszerező-készség
gyakorlatias feladatértelmezés
helyzetfelismerés
döntésképesség
kommunikációs rugalmasság
együttműködő készség
kezdeményező készség
kritikai önreflexió
felelősségtudat
hatékony és sikerorientált gondolkodás
.
V. Képzettség
magas szintű szakmai szóbeli és írásbeli üzleti nyelvkészségek (folyamatos, szabatos beszéd üzleti
témakörökben), az üzleti nyelvhez szükséges jogi és hivatali szaknyelv
idegen nyelvű prezentációk, tájékoztatók tartása
olvasott idegen nyelvű üzleti szakszöveg megértése, magyarra való pontos fordítása
üzleti és hivatalos levelek, elektronikus levelek szabatos megfogalmazása
tájékoztató, reklám- más üzleti célú anyagok kompetens idegen nyelvi megformálása
szóbeli és írásbeli üzleti kommunikációs ismeretek
az idegen és a magyar kultúrkör különbségeinek ismerete az ügyfélszolgálati kommunikációban
üzleti protokoll, etikett
üzleti szituációk ismeretköre (értekezletek, tárgyalás, telefonálás, üzleti beszámoló, marketingfeladatok,
stb.)
szövegszerkesztők, prezentációs szoftverek, adatbázis-kezelők, táblázatkezelők, elektronikus levelezés,
az internet használata idegen nyelven
A kommunikációhoz és médiához kapcsolódó alapfogalmak és alapelvek, a társadalom működésével
kapcsolatos összefüggések
VI. A képzésben résztvevők:
középiskolai végzettséggel és idegennyelvi (angol, német, francia, olasz) tudással rendelkezők
olyan középiskolai végzettséggel, jó kommunikációs képességekkel és kiváló nyelvérzékkel
rendelkezők, akik nyitottak egy új nyelv elsajátítására
a germanisztika, anglisztika, romanisztika, szlavisztika, kommunikáció alapszakos bölcsész diplomával
rendelkezők
más, nem idegennyelvi alapszakos (pl. közgazdasági, műszaki, informatikai, vagy más bölcsész képzési
területről érkező) diplomások
VII. Bemeneti feltételek:
A választott idegen nyelv függvényében:
Szakmai előképzettség: igazolt nyelvtudás (eredményes nyelvi szintfelmérés)
VAGY
- klasszikus nyelvek (angol, német, francia, olasz, spanyol, stb.) esetében a megfelelő nyelvből tett
középszintű érettségi + magyar v. történelem középszintű érettségi,
- ritkább nyelvek (pl. orosz, lengyel, holland, japán, stb.) nyelvek esetében bármely nyelvből tett
középszintű érettségi vizsga + magyar v. történelem középszintű érettségi