29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Cat 02 #28053
    Én olyat hallottam, hogy kapsz egy gép hátulja képet és azonosítani kell a csatlakozókat.
  • xxxpaulxxx
    Tényleg... infón tényleg van ilyen rész, hogy kommunikáció? Azaz ad egy állítást a tanár, amiről neked fingod sincs... és arról kell beszélni/kibeszélni/kiszedni a tanárból?:D
  • xxxpaulxxx
    Nah én ezért megyek BMF - Neumann-ra:D
    Bár ott is van matek... de nem annyira orrba-szájba:D
  • HTS s3rg1nh00
    remélem a matekot azért szereted,mert innentől az lesz orrba-szájba:)
  • Cat 02 #28049
    Áh, nem eleget :D Programozás amúgy is érdekelt, szal azt csináltam szabadidőmben is. Az alkalmazói meg csak úgy ment iskolai gyakorlás miatt. Szóbelire viszont kíváncsi leszek 3/6 pont csak meg lesz :D
  • Győri Devi
    meglett volna anélkül is de ha jó lett az emelt akkor végülis mind1
    csak valszeg többet készültél amelynek én nem vagyok a híve :D
  • Cat 02 #28047
    BME mérnökinfo. Mondjuk +40 pont nélkül is talán meglenne. De most 95ös emelt info-val nekem bőven megérte :)
  • Győri Devi
    mert hova akarsz menni hogy kell a +40 pont?
  • Cat 02 #28045
    Navárj, itt a 9 közül kapok 1et és arról mindről kell beszélni ? :D
  • Cat 02 #28044
    +40 pont ^^
  • Győri Devi
    Még jó hogy! Emelt szintezni hülyeség egy műszaki szakra
  • Cat 02 #28042
    Holnap megyek :/
    Op. rendszert és nyomtatót tudom.
  • exxit92
    A 9 témakörből 3 könyvtáras van... Kicsi rá az esély, csak én voltam ilyen szerencsétlen. Téged mikorra osztottak be?
  • Cat 02 #28040
    Úristen, remélem nem ezt húzom :D
  • exxit92
    Persze, de elég nagy vonalakban. Nekem pl. rajta volt hogy beszéljek a könyvtári tájékozódás eszközeiről, hasonlítsam össze a klasszikus katalógust a számítogépessel, mik a katalógus rendszerezésének elvei stb..
  • zkas
    nekünk azt mondták hogy akkor tudjuk meg az emelteket amikor kiosztják majd az érettségi bizonyítványt
  • bardocz
    Ezt még senki sem mutatta?:D
  • Cat 02 #28036
    Mi a fsz. Tájékoztató eszközök ? Ne szórakozzatok már az idegeimmel, én holnap megyek és azt se tudom mi az

Tényleg, tételen azért nagy vonalakban le van írva miről kell beszélni, vagy csak annyi, hogy "Tájékoztató eszközök" ?
  • exxit92
    Na, végre túl az (emelt) infó szóbelin. Még szép hogy a tájékoztató eszközöket húztam, remélem a magabiztosságom meghatotta őket és nem vették észre azt, hogy azt sem tudom miről beszélek : D szerencsére a vége felé kicsit áttértünk a könyvtárakra, erről kicsit többet tudtam beszélni... Am. mikor tudom meg az eredményt?
  • gotchaaa
  • Lywya
    Sziasztok....

Itt olyan okos mindenki, nekem meg olyan kisebbségi érzetem van :D

Ma néztem meg érettségiket... angol 85, magyar 70, töri 59, matek 35 :D:D

Van még hozzám hasonló?:D:D
  • Cat 02 #28032
    De közép gondolom :D
  • Nohab
    Attól nem kell félni, hogy idegenek, az fog a legkevésbé számítani. Talán rosszabb ismerősök előtt csinálni. (Mind a kettőből volt már részem.) Csak mindegyik szemébe mondjad, mert akkor sokkal segítőkészebbek lesznek, mintha elunnák magukat.
  • Győri Devi
    Info szóbeli az semmi. Úgy mentem oda hogy csak egyszer olvastam el a tételeket és kihúztam a processzor memóriát amit alig tudtam. Soroljam fel a régi processzor típusokat megilyenek... a felét halandzsáztam és kaptam rá 26 pontot :D (mondjuk a tanár jóarc volt)
    a kommunikáció meg a legkönnyebb tétel sztem
  • Cat 02 #28029
    Remélem én is azt húzom, aztán szép lassan keresgélem a dolgokat, kis súgó :D De pl nyomtató,háttértár,hálózat megy. De most kommunikáció,könyvtárkezelés, wtf
  • bardocz
    Nekem tavaly info szóbelin az volt, hogy egy emailt kellett küldenem indamail-ből, és kellett hozzá raknom csatolmányt, de nem találtam hol van, mert valami teljesen más neve volt, mint ami gmail-en, és én azt használom évek óta:D
  • bardocz
    Amúgy nem 20 percet kéne beszélni emelt matekon? Mert ha csak 10et kell, azt még valahogy össze tudnám hozni.
  • Cat 02 #28026
    Én infótol parázok, az 15 percet kell beszélni :D És nem tudom a tételek több mint felét. Van olyan tétel amit tegnap tudtam meg, hogy van.
  • bardocz
    Az para:\
    Nem tudom mit fogok majd teljesíteni pár vadidegen embernek. Sulimban 30 pontot kaptam, de szerintem volt benne jóindulat, ott a 23-ast húztam.
  • Nohab
    Megvolt a matek emelt.... Beparáztam semmit sem tudtam, 10 percből ötöt tudtam beszélni. Bizonyítás, alap tételek nem mentek. Feladatnál elszámoltam valamit (amit csak kint találtam meg). A végén aláírattak valami névsoros papírt, remélem nem a pótvizsgára a jelentkezőlap volt :S
  • bardocz
    Na baszki, megvolt a próba szóbeli tegnap matekra, már semmi ingerem nincsen tanulni:D Pedig erősen kéne.
  • lippet
    78%-os lett a közép infóm! A szóbeli 86%-a kell az 5-höz! =(
  • putymi
    Hasonló helyzet Matekom:93,közép infóm(tavalyi) 92 + nyelvvizsga: ez 405 pont legrosszabb esetben tavaly BME-VIK-re 355 kellett.Most csak nem emelnek 50 pontot.
  • Győri Devi
    még jó hogy :D osztálytársaim mind itt feszülnek az érettségin nekem meg van 403 pontom egy nyelvvizsgával és 330 kellett tavaly oda ahova jelentkeztem XD
  • Cat 02 #28019
    Látom te is duplázol :D
  • Győri Devi
    92% infó ( még előrehozott volt)
    92% matek
    45/100 magyar XD
    62/90 töri
    108/117 angol
    kell még pár 10%os szóbeli és fasza vok XD
  • zvaragabor
    Ezt olvastam, csak sokkal okosabb nem lettem.
    #28015 - köszi
  • HUmanHunter
    de bgf re is itt a találat. 1. helyen googleben...
  • HUmanHunter
    itt a link inkább.
  • HUmanHunter
    III. A végzettek alkalmazási lehetőségei:
    􀂃 a média és az üzleti élet alapvető intézményeiben szakmai tudásuknak megfelelő munkakörök
    􀂃 magas szintű nyelvtudást és kommunikációs technológiai ismereteket követelő üzleti vagy szervező
    munkakörök és azt azokhoz tartozó tevékenységek, pl.:
    • telekommunikációs asszisztens
    • ügyfélszolgálati munkatárs
    • üzleti levelező
    • közvetítő-társadalmi segítő
    • mediátor
    • PR szakember
    • Menedzser asszisztens, szakmai/szakterületi referens
    • kommunikációs tréner
    • üzleti kommunikációs konzulens
    • reklámszakértő
    • vendégkísérő tolmács
    IV. Kompetenciák
    􀂃 magas szintű szóbeli és írásbeli üzleti nyelvkészségek
    􀂃 probléma-elemzés és feltárási készség, a szaknyelvi készségekre és a kommunikációs ismeretekre épülő
    problémamegoldó készségek kompetens alkalmazása
    􀂃 kapcsolatteremtő-készség
    􀂃 logikus gondolkodás
    􀂃 rendszerező-készség
    􀂃 gyakorlatias feladatértelmezés
    􀂃 helyzetfelismerés
    􀂃 döntésképesség
    􀂃 kommunikációs rugalmasság
    􀂃 együttműködő készség
    􀂃 kezdeményező készség
    􀂃 kritikai önreflexió
    􀂃 felelősségtudat
    􀂃 hatékony és sikerorientált gondolkodás
    .
    V. Képzettség
    􀂃 magas szintű szakmai szóbeli és írásbeli üzleti nyelvkészségek (folyamatos, szabatos beszéd üzleti
    témakörökben), az üzleti nyelvhez szükséges jogi és hivatali szaknyelv
    􀂃 idegen nyelvű prezentációk, tájékoztatók tartása
    􀂃 olvasott idegen nyelvű üzleti szakszöveg megértése, magyarra való pontos fordítása
    􀂃 üzleti és hivatalos levelek, elektronikus levelek szabatos megfogalmazása
    􀂃 tájékoztató, reklám- más üzleti célú anyagok kompetens idegen nyelvi megformálása
    􀂃 szóbeli és írásbeli üzleti kommunikációs ismeretek
    􀂃 az idegen és a magyar kultúrkör különbségeinek ismerete az ügyfélszolgálati kommunikációban
    􀂃 üzleti protokoll, etikett
    􀂃 üzleti szituációk ismeretköre (értekezletek, tárgyalás, telefonálás, üzleti beszámoló, marketingfeladatok,
    stb.)
    􀂃 szövegszerkesztők, prezentációs szoftverek, adatbázis-kezelők, táblázatkezelők, elektronikus levelezés,
    az internet használata idegen nyelven
    􀂃 A kommunikációhoz és médiához kapcsolódó alapfogalmak és alapelvek, a társadalom működésével
    kapcsolatos összefüggések
    VI. A képzésben résztvevők:
    􀂃 középiskolai végzettséggel és idegennyelvi (angol, német, francia, olasz) tudással rendelkezők
    􀂃 olyan középiskolai végzettséggel, jó kommunikációs képességekkel és kiváló nyelvérzékkel
    rendelkezők, akik nyitottak egy új nyelv elsajátítására
    􀂃 a germanisztika, anglisztika, romanisztika, szlavisztika, kommunikáció alapszakos bölcsész diplomával
    rendelkezők
    􀂃 más, nem idegennyelvi alapszakos (pl. közgazdasági, műszaki, informatikai, vagy más bölcsész képzési
    területről érkező) diplomások
    VII. Bemeneti feltételek:
    A választott idegen nyelv függvényében:
    Szakmai előképzettség: igazolt nyelvtudás (eredményes nyelvi szintfelmérés)
    VAGY
    - klasszikus nyelvek (angol, német, francia, olasz, spanyol, stb.) esetében a megfelelő nyelvből tett
    középszintű érettségi + magyar v. történelem középszintű érettségi,
    - ritkább nyelvek (pl. orosz, lengyel, holland, japán, stb.) nyelvek esetében bármely nyelvből tett
    középszintű érettségi vizsga + magyar v. történelem középszintű érettségi