29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• katalány
    Persze, hogy jogosan háborodtok fel, mint ahogy én is. Nekem másra kellett a pénz. Olyan középiskolába jártam, hogy jegyünk nem volt informatikából és a tanár mindenkit lezárt közepesre, holott többre voltam képes, de még a nevem se tudta. "Gyerekek mehettek internetezni", ennyi volt az óra Ő meg eltűnt. Nekem tanárt kellett fogadni, hogy egyáltalán bevezessen az alapfogalmakba. Persze, hogy kell seggelni. Angolból végig ötösöm volt, aztán az érettségit megszenvedtem. Kiderült, amit mi tanultunk az semmire nem volt elég. Én meg azt hittem, hogy milyen jó tanuló vagyok. Az igaz , hogy tudtam, amit a tanár elvárt tőlünk, angolból is érettségi előtt tanárt kellett fogadnunk, nem az én hibámból. A jobb érettségihez valóban tudás kell, a tanárok hiányosságait, sajnos nekün k kell megfizetni. Senkit nem akartam megbántani, csak kicsit berezeltem, mikor megláttam, hogy mennyi plussz pontokat szereztetek.
  • Balo
    A kolesz férőhely a legtöbb helyen első félévben csak a szociális helyzeten múlik. (Máshol a kapcsolatokon)
    "Nem a tudás fontos"
    A nyelvvizsgához nem kell tudás? Ezzel próbálják előremozdítani azt, hogy a diplomásoknak legyen kézzel fogható nyelvtudásuk, ami mostanában nagyon nincs, és jól le vagyunk maradva az uniós átlagtól (csak Nagy-Britanniát előzzük meg). Nyelvvizsgára meg mindig kell készülni, 0 tudással az sem sikerül.

Magadnak is ellentmondtál, a
    "vannak akik sokkal rosszabul érettségiztek , mint én, úgy látszik, nem a tudás a fontos" mondattal. A jobb érettségihez nem tudás kell?
  • 2XP
    Lehet menni emelt érettségikre, oktv-re is. Még tavaly érthető volt a felháborodás, mert nem számított senki ekkora ponthatárokra, de idén már látható a tendencia, amihez alkalmazkodni kell. Ha nyelvizsga kell, hát le kell rakni
  • Treblakos
    Hát én nem tartom hülyeségnek a nyelvvizsgát, mert csak segíthet a tovább jutásban.Egyébként régebben már volt szó ,hogy aki akar és esze van hozzá ,az összebír szedni egy nyelvvizsgát minden nehézség nélkül.
    Mai világ ilyen:nyalni,törekedni kell ,hogy sikeresek legyünk és ezeknek az egyik előpróbája az érettségi, vagy akár a nyelvvizsga.
  • katalány
    Én azért felháborítónak tartom, hogyha azért nem jutok be, mert nincsenek plusz pontjaim és ezek miatt nem értem el azt a pontszámot. Tudjuk, hogy mennek a nyelvvizsgák, könnyen lehetett szerezni, tisztelet a kivételnek. Éppen ideje volt hogy eltöröljék ezt a megkülönböztetést. Sajnálom, de le kellett, hogy írjam, de látom, vannak akik sokkal rosszabul érettségiztek , mint én, úgy látszik, nem a tudás a fontos! de a plusz pontjaik a csillagos égig röpíti őket és pont az ilyenek miatt még kolesz férő helyem se lesz.
  • Balo
    Szerintem még nem dolgozták fel a nyelvvizsgádat.
  • joebacsi
    hmm 7 pontom még nincs jóváírva...létezik, hogy még nem dolgoztak fel valamit, vagy változott valamit a pontszámítás tavaly óta?
    ugyanúgy 90% fölött számít valami maxnak, ugye?
    tavaly:

idén(pszf-közgazdász = pszf-pénzügyésszámvitel)

amik játszanak:
    van egy 88%os matek emeltem
    90%os töri közép
    angol közép nyelvvizsga

tavaly úgy számolták, hogy ugye a 90 töri közepem volt az egyik tárgyból a hozott pont, és ehhez jött +7 pont a matek emeltből, illetve erre jött a 67pont a nyelvvizsgából (az angol is választható tantárgy a számításnál)
    tehát 60+7+67 = 134

idén azt hallottam (de nem találtam semmi hivatalos forráson), hogy nem lehet már úgy számolni, hogy töri90% alap + matekból a 7 pont, tehát a matek 88%ot kell alapnak venni és így ugye 1 pont, illetve a duplázás miatt 2 pont veszteségem van, de még így is 132 pontomnak kéne lennie....
    namost lehet, hogy az okosok úgy számolták, hogy töri alap, mert ugye az a jobb, meg az angol 67 pontja, de így nem lehet hozzászámolni a matek 7 pontját, tehát innen a 7 ponttal kevesebb...

valaki van hasonló helyzetben? :)
    bár úgyis valszeg telefonálgatnom kell majd hétfőn, hogy akkor most hogy...
  • Balo
    Köszi! Amúgy felvételiknél (középiskolai, felsőoktatási) mindig arra törekedtem, hogy ne legyen aggódnivalóm. Most így sikerült, viszont 100 rugó ment el nyelvvizsgákra, mondjuk 2-2,5 év alatt... Nem vagyunk olyan tehetősek, de mégse rokkantunk bele. Szerintem egy átlagos család ha nem is ennyit, de egy nyelvvizsgát tud finanszírozni, utána már csak a gyereken múlik.
  • BADE
    tutinak nem mondanám(80%),26-án van a ponthatár kihírdetése,de az biztos,hogy valahova felvesznek,utána mehetünk inni:)
  • iko
    miután az összes érettségimet középszinten jelöltem meg hoztam is a 120-at. Távokt miatt minek hajtsam magam :D
  • grizzly21
    jah, én is erre gondoltam először. aztán meg arra hogy épp elég fingatos lesz az info ahhoz, hogy ha nem vesznek fel akkor meg is érdemeljem h könynebb helyre kerülök. bár remélem ilyen gond nem lesz
  • Treblakos
    villamos azért jelöltem meg, mert későbbiekben át lehet vándorloni műszaki-
    infóra mert kb ua a tárgyak vannak, és ha csak 1-2 ponttal csúszok le ,akkor felvehetnek villanyra és onnan meg bemászok az infóra :)
  • grizzly21
    az hogy lehet hogy az eltére a hozott 52 helyett 51? nem mintha számitana
  • grizzly21
    még ez is 3 ponttal több mint ami tavaly volt a bme, ugyhogy sztem böven esélyes vagy első helyre?
    villamost minek jelöltél? én is bejelöltem először, aztán modositottam, lehuztam a végére.
    most igy áll a helyzet:

BME-VIK A-N-A mérnök informatikus(BSc) 52 56 21 133
    ELTE-IK A-N-A programtervező informatikus(BSc) 51 56 21 133
    BMF-NIK A-N-A mérnök informatikus(BSc) 52 56 21 133
    PPKE-ITK A-N-A mérnök informatikus(BSc) 52 56 21 133
    BME-VIK A-N-A villamosmérnöki(BSc) 52 56 21 133
  • Treblakos
    Hát én összehúzhatom magam
    De a fenét érdekli hogy hány ponttal ,csak vegyenek fel
    BME-VIK A-N-A mérnök informatikus (BSc) 58 57 14 129
    BME-VIK A-N-A villamosmérnöki (BSc) 58 57 14 129
    BMF-NIK A-N-A mérnök informatikus (BSc) 58 57 14 129
  • I.C.ram
    BME VIK-re mi a frászkarinának 142 pont? :D amúgy grat :)
  • shad0w
    ja, éreccségi előtt meg közben itt sírt a szája mindenkinek aztán most visszajönnek és mutogatják a 144-140 pontjukat :D
  • grizzly21
    na meg én is elmegyek:) holnaptól 1 hét balcsira
  • grizzly21
    najó mondjuk te is elmehetsz:)
  • grizzly21
    144 pont? ne viccelj:)
  • Balo
    BME mért ilyen lassú?:S

BME-VIK A-N-A villamosmérnöki (BSc) 0 59 24 142
    BME-GÉK A-N-A gépészmérnöki (BSc) 0 59 24 142
    ELTE-IK A-N-A programtervező informatikus (BSc) 58 59 24 142
    SZE-MTK A-N-A villamosmérnöki (BSc) 58 59 24 142
  • mEkLaU
    Miért lenne durva?:)
  • grizzly21
    ez már durva. máskor rakd ki a korhatáros karikát (18+)
  • shad0w
    eeeee :)
  • mEkLaU
    SE-FOK A-N-A fogorvos (osztatlan) 55 60 24 144
    SE-ÁOK A-N-A orvos (osztatlan) 56 60 24 144
    PTE-ÁOK A-N-A fogorvos (osztatlan) 55 60 24 144
    PTE-ÁOK A-N-A orvos (osztatlan) 55 60 24 144
    SZTE-ÁOK A-N-A fogorvos (osztatlan) 55 60 24 144
    SZTE-ÁOK A-N-A orvos (osztatlan) 55 60 24 144

Na MOST vagyok csak nyugodt:D
  • 2XP
    KTK-ra nem volt idegennyelv, csak közgazdasági alapismereketek a választható tárgyak között. És a matek most tényleg kötelező.
  • Punker
    akkor ez már tuti megvan? mikor iszunk rá? :)
  • BADE
    SZIE-ÁOTK A-N-A állatorvosi (osztatlan) 55 57 21 135
    SE-ÁOK A-N-A orvos (osztatlan) 55 57 21 135
    DE-ÁOK A-N-A orvos (osztatlan) 55 57 21 135
    SZTE-ÁOK A-N-A orvos (osztatlan) 55 57 21 135

nekem minden renden,mindenhova 135 pontom van
  • I.C.ram
    Hmmm

Corvinus Közgazdaságira nem két választható tárgy volt a felvételi követelmény? Mármint lehetett választani kettőt ezekből: matek, idegennyelv, történelem, stb.. most meg a matek a kötelező, és hozzá 1 választott. De én úgy emléksezm, hogy 2 választott, mint a BME-GTK-n.
  • Easy Rider
    hehe, nekem 3 ponttal többet számoltak corvinusra :)
  • grizzly21
    pont elkaptam amikopr feltöltötték mostmár 133.:)
  • Treblakos
    ja télleg fent vannak a pontjaitok a felvi.hu-n
    jó dolog.
    Nekem ott van a 129 pont mind a BME-n, mind a BMF-en.
    Sztem még nem dolgozták fel az adataidat és ezért van ez,de hívd fel őket a biztonság kedvéjért.
  • grizzly21
    nanebazmeg lol

14 pontom van a bme-re. nana, a kurva élet ez még viccnek is rossz. hozottra meg szerzettre 0-t irtak ki
    minden máshova 133
  • OPM
    elég a fénymásolatád beküldeni nekik
  • 2XP
    Vagy ül otthon és semmihez sincs kedve :(
  • Treblakos
    hú de meghalt a topik :(
    mindenki nyaral vagy bulizik...

Asszem be kell menni egy ecdl központba a biziddel és arra adják,de ez le van írva vhol...
  • grizzly21
    nah, szóval akárki akármit mondott, JÁR az ecdl az érettségihez, hol lehet igényelni?
  • grizzly21
    jah ott néztem
  • BADE
    gondolom a felvin nézted,nekem ott minden helyen jelezve van,hogy megkapták,ennek ellenére tegnap idetelefonált a Sote-ról valaki,hogy még nem érkezett meg
  • grizzly21
    jah nálam is ugyanez van
    ma egyébként láttam a fixtv-n egy arcot, aki javás mobiltechnologiáról beszélt, látszott hogy ért hozzá és elég gyakorlatiasnak, szimpatikusnak tünt.
    Ja igen: A BMF NIK tanára..
    ugyhogy ezért kicsit sajnálom is hogy ehelyett a bme-n fogok szopni vérgeciktől