29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Szerintem a duplázós rendszer megmaradna... -
katalány #16591 Az évvégi jegyek alapján, engem nem vettek volna fel egy normális helyre. Az egész évvégi osztályozás pofára ment, mindig. Informatikában egyetlen egy feleletem nem volt, de senkinek sem. a tanár lezárta az évvégi jegyem közepesre, amit végigbőgtem, én csak az érettségi jegyeimnek köszönhetem a felvételem. Igaz sokat is tanultam. Szerintem ez a rendszer nagyon is igazságos volt, mégha nem is volt sem emeltem, se nyelvvizsgám, akkor is bárki bejuthatott egy jó helyre. Az egész nyarat elcsesztem, hogy most megyek nyelvvizsgázni, na ezt meg kellett volna csinálnom időben. Pedig akartam tenni februárban egy emelt érettségit tenni, de ezekután meg sem próbálom, ez szomorú.
-
skristof #16590 az... -
Braveheart #16589 Gólyatábor... nálunk nem is volt tavaly. Helyette volt 4 hetes alapkiképzés 
Mielőtt megkérdezi vki RTF. -
augusztus 20-án kedődik? :D De szemét :D -
skristof #16587 én holnap megyek bme-vik gt-be :] -
ToMMe #16586 24-27 BME-GÉK GT
-
én hétfőn megyek BME-KSK GTbe, majd írok, ha hazajöttem :) -
Easy Rider #16584 akinek van gólyátobri élménye, plz írja le, kíváncsi vagyok :D -
A most tervezett rendszerben a hozott pontokba nem számítana bele az érettségi, tehát csak az évvégi jegyek.
Nem a szakmunkás a kevés, hanem a képzett szakmunkás, mester. -
Hát igen, van egy olyan beidegződés, hogy aki hülye az egyetemhez, az menjen szakmunkásnak. Pedig az ilyenekből nem lesz soha jó szakember, ugyanis ahhoz is ész kell. Talán ezért sem fizetik meg őket. Ha meg nincs jó fizetés, akkor akik alkalmasak lennének sem fognak szakmát tanulni, hanem inkább beiratkoznak egyetemre... -
Easy Rider #16581 nekem akárki akármit mondd, szakmunkánál jobb, ha van egy diplomád, szakmunkások között is kevés a jó munkás, ugyanúgy, mint a diplomások között, nem lehet sztem kijelenteni, h kevés a szakmunkás...
#16577:
egyetemen általában olyan dolgokat tanulsz, ami érdekel, legalábbis magamból indulok ki, h olyan szakra jelentkeztem, aminek a tantárgyait szeretem (matek, informatika dióhéjban, persze a vannak olyan tárgyak, amik mindehol kötelezőek mint pl. pszichológia), tehát, ha adott egy tanuló, aki nem szereti az irodalmat és a történelmet, akkor annak ne számolják a pontjait ebből, duplázzon és kész, de ez elmondható mondjuk mindkét rendszerre, h ebből a szempontból igazságtalan... hiszen miért kell nekem megírnom egy magyar érettségit, ha nincs rá szükségem, alaptudást belémverik a suliban, és ha ott már bizonyítottam, h valamennyire tudom (ergo 12évvégén min 2esre teljesítettem) -
ott is túljelentkezés van. -
Az meg a másik.
Azért például miért nem sír senki, hogy jaj szegény gyereket nem vették fel a katonasághoz, mert nem sikerült az alkalmasságija? -
és lehet jobban jár vele mint ha diplomázna. -
Miért, kötelező mindenkinek egyetemre/főiskolára járnia? Sokan ezt alanyi jognak érzik. Aki buta, vagy nem tanul, az bizony ne menjen egyetemre, mert fölösleges ha csak végigbukdácsolja, vagy néhány félév után kihullik. El lehet menni szakmát is tanulni. -
ha az lesz mint volt regebben (mentoraink mondtak) akkor konstans szivatni fognak, szeszt egy darabig tenyleg nem latsz, lany az ugye nincs-.- fura egy humora van a vik-es mentoroknak:D (illetve nalatok seniorok asszem) -
na mesélj
egyébként bekapod:) -
Nekem elmondhatod, nem tudok menni:) -
Eddig is most is a pontszámok fele múlt a középiskolai teljesítményen. És igen igazad van: csak a legjobbak kerülnek be az egyetemre. Mért kerülne be a gyengébb? Ha a keretszámot nem csökkentik, akkor úgyis a legjobb x embert veszik fel. Aki meg kevésbé jó, annak nem muszáj egyetemre járnia.
Ha meg csökkentik a keretszámokat a megfelelő területeken, azzal csak a munkanélküli pályakezdők számát csökkentik. -
uh, tegnap reggel jottem haza golyataborbol, tegnap este meg mindig azt se tudtam hol vagyok, durva volt
(oszinte reszvetem annak aki bme-vik golyataborba megy, tudom mi lesz ott:D ) -
Easy Rider #16571 nem tudom hogy fognak alakulni a keretszámok, de nekem az jön le az 500pontból, h még jobban ki lesz élezve a középiskolai tanulmányokra a felvételi pontszám, na most sztem ebből következően télleg csak a legjobbak kerülhetnek egyetemre, legalábbis sztem a mostaninál a kiválasztás célzottab lesz, ebből következően már sokan középsulinál abbahagyják tanulmányaikat, és mennek szakközépbe, jobb esetben. na most, amit BADE-nek is mondtál, nem lesz különbség 90 és 92 százalékos érettségi vizsga között, tehát télleg csak a jobbak tanulnak majd tovább, aki meg kevésbé jó, az meg lemarad?! igazságtalan, sztem a legjobb rendszer a régi volt, ha a diákoknak kétszer is kellett szenvedni, meggondolták, h nem adják be olyan egyetemre a jelentkezést, amiről kibuknak mondjuk fél év után... a tandíjról meg ne beszéljünk, mert felhúzom magamat, ennyi erővel kifizettethetnék nagymamámmal visszamenőleg a diplomáját -
A felvételi pontok nem tudom hogy jönnek a tandíjhoz. Annak mértéke csak az egyetemei teljesítménytől függ. Mért termelnénk több munkanélkülit? Ez hogy áll összefüggésben a felvételi rendszerrel? (Csak a felvételi keretszámokkal.) -
Easy Rider #16569 igen, csak ha megfigyeled, h akiknek ennyi pontot kell összeszedni, azoknak már fizetni is kell... a másik pedig, h így még több munkanélkülit termelünk, akik majd kimennek Nemigazországból vhova a környező irszágokba, hozzánk meg jönnek a segédmunkások... -
Nem igazán, ennyire nem húzná szét a mezőnyt. Úgy nem lenne különbség a 90%-os és a 92%-os dolgozat között. -
ezt ugyanúgy meg lehetett volna oldani 144 pontos rendszerben is -
Azért lenne job ez a rendszer, mert jobban kiadná a különbségeket, és könnyebben meghúzható lenne a vonal, mert nem lenne annyi ugyanannyi pontos.
Mondhatod a hátrányait! -
ezek betegek,miért nem 1 millió pontot lehet vinni? -
én erről nem sokat tudok még, mert általánosba járok, de azt tudom, hogy szar dolog :D -
Jövőre 500 pont érhető el a felvételin -
katalány #16562 Én is valami hasonlóra gondoltam, akkor megnyugodtam. köszi. -
Hát, nekem nincs online beiratkozás (SZTE), de ez sztem csak arra való, hogy lerövidítsék a személyes beiratkozást. Mivel ott meg kell jelenned, igazolnod kell magad, be kell mutatnod az érettségid, nyelvvizsgád stbstb. -
katalány #16560 Köszi és mi az a szándéknyilatkozat, ez nem egyenlő az onlines beiratkozással? -
A beiratkozási lapot beiratkozáskor kell kitöltve vinni.
Mák, h neked 4-én van beiratkozás, nekem akkor kezdődik a suli. :C
-
katalány #16558 A beiratkozási lapot és azt az onlines bejelentkezést, ugye nem kell beküldeni? ha nem majd a beiratkozásnál 09.04-én visszük magunkkal. nem tudom miért maradt meg bennem a 08.15-e, tegnap be voltam pánikolva, hogy ezeket le kellett adni, igaz az van a levélben, hogy határidőre beküldeni, de határidő nuku. Nálatok hogy van a BME-n. -
Ok :D -
Easy Rider #16556 na mind1, ha fent vagy pesten, akkor jelezz, azt akkor csapunk vmit :) -
skristof #16555 minden le van írva a lapokra
olvasd el őket figyelmesen -
ezt még nem hallottam. és akinek nincs internete?:) -
A nyelvekre interneten kell jelentkezni, a nyelvi tanszék honlapján, de nemtom fejből a címét...