Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]PAStheLoD
12 poz szám között .. hmm , hát végül is igen, ha van két u. olyan akkor azok különbsége 0, azt pedig minden osztja. ha nincs 2 u. olyan, akkor meg maradék szerint ugye 11 felé lehet pakolni õket.. jah, nem rossz ez se :)

mértani helyett jobb egy sima olyan sorozattal jönni, ami nem "speciáli", tehát nincs se differenciája, se kvóciense (így nem is jut eszükbe esetleg belekérdezni a sorozatokba :)) .. pl elsõ N poz szám köbe ... az baromi egyszerû.

hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]

2XP
Én skatulyáshoz azt mondanám, hogy 12 poz. természetes szám között van két olyan, aminek a különbésge osztható 11-gyel, a direkthez pedig pithagoraszt tételének geometriai bizonyítását (a négyzet átdarabolásával, az elég rövid), indirekthez én is a gyök2-t fogom, a teljes indukcióóhoz pedig vmelyik számatani/mértani sorozatosat.

grizzly21
jaja már leesett:)

[HUN]PAStheLoD
jah, tehát számtanilag a hónap azonos napján, nem pedig dátumilag egy napon :D

grizzly21
izé igaz! :)nap

grizzly21
azonos honapban nem?:)

[HUN]PAStheLoD
ah, a feladatról meg is feledkeztem :D

[HUN]PAStheLoD
szerintem nem lesz idõd 4-et bizonyítani. vagy a franc tudja, elvileg 20 perced van, nem? Akkor 5 perc bevezetés, hellószia.. és még 2-t, 3-at tudsz bizonyítani. Mutatsz egy direktet, egy indirektet és egy teljes indukciósat mondjuk. Ezekbõl valami egyszerût. És ha marad idõd bedobsz egy skatulya elveset.

Illetve célszerû vinni karórát, és mondjuk ha látod, hogy már elmondtál egy direktet meg egy indirektet és van még 10 perced, akkor egy hosszabb teljes indukciósba is belevághatsz (persze csak ha elõtte a fél órádban kidolgoztad..)

direkthez mit mondanátok? pitagorasz tétel vektorokkal , vagy geom. úton .
indirekthez gyök(2) irrac. szám
telj. indukcióhoz meg elsõ n poz szám összege ..
skatulyához meg .. ha 32 ember van 1 teremben akkor biztos van 2 olyan aki azonos napon született

grizzly21
:) nem.
alapbol ott a feladat is, csak az 5 perc, a maradék 15ben meg elmondasz minden bizonyitási modszert, mindegyikre példát is, akár többet, és a végén kifejtesz 1 ha van idõd akkor 2 problémát..szerintem:)

2XP
Csak akkor kb 5 perc az egész felelet :)

2XP
Hogy milyen súllyal szerepel egy érték.

Feltételes valószínûségrõl nem tanultunk, de a képlettárban van még jópár ismeretlen dolog számomra :)

grizzly21
nem kell mindegyiket bizonyítani. egy bizonyítás tökéletesen elég, ha több van akkor a jobbat nézik, de sztem fölösleges 4et bizonyitani..
Egyébként a 25öshöz pl az alkalmazásokrol szol a tétel, itt elég ha kifejtesz egy adott problémát.

[HUN]PAStheLoD
hát , ja :D
plusz csak a tavalyiak vannak fent, és "vázlatosan" .. hát minek vannak ezek? pff.. :D

[HUN]PAStheLoD
matek.

képlettár

a súlyozott átlagnál a kis "g" az mi a here? :o

illetve a feltételes valószínûséget kinek tanították órán?

2XP
Akkor ennyit a sulinetrõl :D

[HUN]PAStheLoD
a skatulya elv az a direkt-hez tartozik :)

[HUN]PAStheLoD
én Delphi-vel toltam, szerintem TP-vel kész kínszenvedés lett volna, ha betesznek egy olyan feladatot, ahol vannak ékezetes karakterek, stb.. de így szerencséd volt ;]

Én MS Access-en csúsztam meg, egy csomót szoptam vele, elvette az idõt a programozástól .. :S

2XP
Pl. a 25. tételnél úgy lenne a legcélszerûbb kidolgozni, hogy megemlítem a 4 legfontosabb módszer: teljes indukció, direk, indirekt, skatulya-elv (bár ez utóbbiban nem igazán vagyok biztos, hogy kell, de sulineten is volt), ezeket defininálom (bár ez meg inkább körülírás lenne), és utána mindegyikre mutatok egy tételt + bizonyítást, ahol ezeket alkalmazzuk. Akkor így mennyi pontot kapnék?

2XP
Van egy pár tétel, ami az alkalmazásokra kérdez rá (pl. A hasonlóság és alkalmazásai háromszögekre vonatkozó tételek bizonyításában, vagy Bizonyítási módszerek és bemutatásuk tételek bizonyításában). De itt a tételek bizonyítása, illetve az alkalmazások megemlítése ugyanaz, nem? Szóval ha kimondok 2 tételt és bizonyítom õket, akkor alkalmazásokat már nem kell említenem?

Hát igen ez kockázatos, vigyázz vele... mer olykor az egészet újra átellenõrzik, és tüzetesen átvizsgálják...

2XP
Vonhat le igen, sõt, általában szoktak is :(

Nah meg lett a matek ötösöm(80%), a töri emeltem meg 75% lett(ha elfogadják a fellebbezést, amit kénytelenek)! Viszont elba**ták a délelöttömet :/

2XP
Köszi, ezt még nem láttam.

Treblakos
köszi ,de sztem vannak jobbak itt :)
winxp alatt tp7.0 val. :)
Sztem a legkönnyebb.
Porgramozásból 40 pontot értem el a 45 bõl.3at azért vontak le ,mert állítólag nem írtam ki a cuccokat az eredmény.txt file-be. <#pardon1>
Én pedig tisztán emlékszem ,hogy kiírattam ,sõt le is ellenõriztem...
Nem adok be fellebezést ezért a 3 pontért ,mert sztem többet veszítenék vele ,mint nyerek.

Girls are like carparks. The good ones are taken. The rest are retarded.

[HUN]PAStheLoD

[HUN]PAStheLoD
grat az infó 83 az geciszép , milyen nyelven toltad? milyen oprendszeren?

justin
Az a vicc, hogy kvantummechanikát még gépészeknek is kell tanulni <#vigyor3>

ffxi
Mikor nyaralunk már?

Fákjúal!

I.C.ram
Most látom csak, hogy Atlaszban elírták Eisenhowert :D Eisenhauernek van írva, és az elnöki idejét is elcsúsztatták 1-1 évvel :D
itt elméleti szinten tanítják, pl. az idõparadoxon jelenségét. (most se értem, de nemsokára vizsgáznom kéne belõle...)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

grizzly21
egyébként igazatok volt, az a +3 pont most nagyon kellene:) igy utolag kár hogy lusta voltam elmenni felsõ angolra..dehát ez van

I.C.ram
Én is még csak 1x olvastam át az egészet, és vannak dolgok, amikre nem is emlékszem már :D
Igen, ha nem a 16 tételnél járnék... Talán lenne valami :DD Én meg 8kor kelek, mer fellebezések, pontok ecetera ecetera! Úgyhogy most el is vonulok a gép elõl! Remélem sikerül vmit tanulnom! Holnap majd csatlakozok, ja és szurkoljatok, hogy megadják a pontokat :D

I.C.ram
Én se nagyon tanultam még semmit :D Holnap 11kor kell csal kelnem, szóval ma asszem fennmaradok egy darabig :D

75%ból még simán lehet 80%
Átscoutoztam az estém! <#falbav> Le kellett vezetnem a feszültséget, de most azér is neki állok, és olvasgatom, hátha vmi megragad! De engem nagyon elszontyolított a 75%... azt hittem 80 fölött lesz <#sir> Te melyiknél jársz? :)) Látom te is inkább fórumozol, minthogy a drága jó törivel foglalkozol!

Viszont már csak másfél hét van nekem hátra ebbõl a retekbõl!!

I.C.ram
Mi is tanultunk, meg kvantummechanikát :)
Treblakos
Mi középsuliban is tanultuk a relativitás elméletet. :)
Sõt asszem számolgattuk ,hogy kb mennyi energia vagy a tömeged alapján :D
Igaz kb én értettem meg a tanár. :D
Nálunk jó volt a fizika, mindig gyakorlati alkalmazásokból merítettünk példát mindenhez, fõkép számítástechnikából :)

Girls are like carparks. The good ones are taken. The rest are retarded.

Vanek
hi! azt tudjátok,hogy fellebezésnek mi a jogi háttere? szval vonhat le a pontot javítóbizottság adott esetben?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

BME-VIKen van a negatív rekord, kb 95% fiú van :-)
legjobb a vegyészeknél van, ott kb 55-60%

az infósok azért buktak fizikából, mert szimplán nem tanulták középsuliban :-)
amióta lehet informatikából érettségizni, a többségi inkább abból felvételizik. amúgy semmi extra dolgot nem tanítanak fizikából, gyakorlatilag ugyanaz, mint a középiskolás anyag, csak egy-két dologgal kiegészítik, pl. relativitáselmélet.
ami nehéz benne, a zh feladatsorok, azok egy pöppet szopatósak.
a matek annyira nem nehéz, a TTK-sok meg a gépészek ugyanannyi matekot tanulnak mint mi.

ami örök, a gimisek és a szakközepesek közti különbség: az elõbbieknek a matek(ok) és a fizika fog majd menni, az utóbbiakban a szakmai tárgyak, pl. digitális technika vagy jelek & rendszerek (ebbõl meghúztak <#vigyor3> )

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

2XP
Lehet hogy hülyeség, de nekem az az ötletem, hogy a spammerek így ellnõrzik, hogy melyik cím él: a spam-szûrõk nem szûrik ezeket a leveleket, és a címzettnek sem gyanús. Aztán ahhonan nem jön vissza a levél, az a cím bekerül egy adatbázisba, és innentõl nem kell többet véletlenszerûen próbálkozni.

biztos qrvára unatkozik vki<#nyes><#taps>

grizzly21
és nekem is jöttek de csak1

freemail-jeimre nekem is jöttek ilyen mail-ek..
passzpiros, sztem hack :)

football without ultras is nothing

I.C.ram
Hogy haladsz? Én szarul :D Egyszer már átolvastam az összeset, most akarom elvileg újra, de nagyon nem tudom rávenni magam, pedig tegnap már egész jól ment :D
Igen, már nekem is mindenrõl a töri jut eszembe :DDD

2XP
Ekszöszájzbúk :D

Jaj, már megint itt ülök ahelyett, hogy tanulnék :)

I.C.ram
Hmmm... gyanús vagy te... holnap ne lepõdj meg, ha örjöngõ tömeg fog kaszákkal, fáklyával üvölteni, hogy "Égessük el a Sátán gyermekét" :D

Najó asszem mára elég lesz az Egyház tételbõl :D
szvsz elõbb összeadják és utána kerekítik

Ha alszom megéhezem, az evéstõl meg elálmosodom! Szép az élet!

ivjoe
Szombaton biosz ésmég bele se néztem, mellette dolgozok. :D
2XP
Jájjj, holnapután matek és én eddig a 25-bõl 6 tételt néztem át <#kuss> (szerencsére azért már nézegettem õket, de most vmi hasznáható feleltet kellen felépíteni mindegyikbõl).

Off:

Amúgy nem tudom mi volt ma -- lehet tényleg jön a világvége :D -- de velem ennyi fura dolog még nem történt.

Reggel, amikor megnéztem a matekot, a tánrom behozta a javítókulcsot. Rendesen rajta volt, hogy 2006. május 9. emelt matek írásbeli javítási útmutató. De telejsen más feladatok voltak benne! Pedig ugyanonnan szedte le, ahonnan én, és nekem még jó volt. Mondtam is neki, hogy ezek biztos a jövõ éviek :)

Aztán nagyon különös emailjeim érkeztek: a saját címemrõl jött ugyarra a címre, a tárgy ez volt: "557" az üzenet pedig csupán ennyi: "969". Ráadásul egy másik emailemmel is megtörtén ugyanez. Errõl nem tudtok vmmit?

Aztán csörgött a telefon, felveszem és csak csipogás, mint mikor nyomkodja vki a gombokat, aztán úgy 5 perc után ezek már ritkábban jelentkeztek, a háttérben meg lehetett hallani a beszélgetést (vmi autóban utaztak, az ember dicsérte a jó rugózást :D). Kb. 25 perc után letettem, mert már meguntam :D