29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
óráról órára kellett volna tanulni és akkor nem lenne száz h megbasznak mikrobol:) -
Megy valaki előrehozott érettségire rajtam kívül a héten? :D
Szerda:földrajz, péntek:angol, nagyon fasza kis program:c -
12 es vagyok.
tavaly megcsináltam az info közepet 87% ra. -
Easy Rider #17029 corvinuson nem próbálod meg a gazdaságinformatikát? nekem teccik ;) vagy esetleg pázmányon a mérnökinfo? -
dehát ne viccelj már,
számoljunk egy nyelvvizsgával, a matek közepet simán meg lehet irni 90 felé, egyébként érdemes előrehozottat csinálnod matekból, ha elcseszed akkor sincs baj, szoval igy már 127ed van, infó közepet 90 felé kell szintén, simán megcsinálható -
ezért kell a nyelvvizsga:D
mennyi volt a BME-n a ponthatár?
mert én kb max 123-125 öt tudok összeszedni nyelvvizsgával együtt. -
skristof #17026 csak a gdf-et neee -
1 nem magas a ponthatár:)
2 nehogy azt hidd hogy bmf könnyű hely, ugyanugy kell tanulni, de ha bme re jársz akkor is van időd, van aki dolgozik mellette stb, a lényeg hogy folyamatosan kell tanulni óráról órára és akkor nincs baj...nyilván könnyá mondani, és nekem sem megy olyan jól eddig de mindegy
ja és gdf-re be ne add mert akkor igaz hogy nem tanulással baszod el az idődet, de elbaszod azzal hogy tök fölöslegesen végzel el egy föiskolát, annak nincs sok értelme. -
nah elmondom nálam mi van!
van egy info közepem amit tavaly raktam le és ecdl bizim is van amit szintén tavaly raktam le... ugymondd azzal készültem az éretségire.
matekból nem kívánok emeltet rakni mert nem tudott volna a sulim felkészíteni rá. de már az info emelttől is elhajlok..marad a nyelvvizsga.
bme re megmondom őszintén nem akarok nagyon menni mert 1 magas ponthatár 2 nem akarom minden időmet a tanulással elbaszni.. tehát 1 helyre BMF-NIK lesz berakva, az mégis csak jó és nem is a legnehezebb, aztán 2. helyre berakom gdf et:D ha máshova nem akkor legalább oda. és 3. helyre meg a Veszprémi Egyetem levelezős szakát... amugy meg mindenhol a Mérnök Informatikust jelölném be.
Nyelvvizsga ötlet? hol a legegyzserűbb és hol érdemes készülni rá? -
igy van, hozzátennék még annyit,
hogy aki infóra akar menni, akár BME re ahol a legmagasabb a ponthatár: nem nehéz bejutni egyáltalán, sőőt kifejezetten könnyű, csak okosan meg kell lennie a pontoknak. Ami nehéz: bennmaradni:) mostmár tudom -
skristof #17022 na akkor én is adok fasza tanácsokat :)
1. tehát ecdl-t ne csinálj, csak pénzkidobás, semmire sem jó, infora meg járj be, elvileg az iránt érdeklődsz, ne hidd h kurvaokos vagy belőle, mert jó pap is holtig tanul. mellesleg info érettségivel elvileg kiválthatod az ecdl-t, nemtom én nem szarakodtam vele.
2. nyelvvizsga nélkül emberszámba sem vesznek manapsága. tanulni meg kell, egyetemen pláne. ha fél évig eljársz heti egyszer angolra akkor egy közép simán megvan, persze tény h nem a bme-nél, de azt meg senki nem nézi. a plusz7 ponthoz mindegy milyet csinálsz, amikor meg majd állásinterjúra mész akkormeg beszélned kell angolul, nem papírt mutogatni. nyelvvizsgával nem kell órára járni, de ha nem muszáj ne hagyd ki, könnyen felejt az ember. persze a lustaság nagy úr, tény.
3. egy emelt szint kellhet. kettő már nem feltétlen, plána ha lesz nyelvvizsgád. matek fizika v info emelt, én matek-info-ból voltam. matekkal buktam is nagyot, info könnyű volt. mire számíts? nemtudom, emberfüggő. amelyiket jobban kened, arra menj. sztem matek mindneképp nehéz. tényleg.
+1. a rangsorodat a tavalyi ponthatár szerint állítsd össze. ha BMEre is szívesen jönnél azt rakd első helyre, mert magasabban lesz a ponthatár mint BMF-re. ha BMFet rakod előre de bejuthatnál BMEre is baszhatod, mert ami előbb van az számít. tudom h triviális dolog, de sajnos nem mindnekinek. bár az ne is jöjjön BMEre :]
na, akkor iszom tovább :) -
egy középfokú nyelvvizsga nagyon könnyen megvan, főleg ha nem nehéz helyre mész-
pl bme-re ne menj ha csak a papir számit, ha angol kell akkor Ih,
ha német akkor goethe vagy osztrák intézet -
ha emeltre mennék akkor 100 hogy nem magyarból meg hasonló szarból... max info vagy matek annak legalább van értelme...de ebből nyelvizsga lesz.
egy sima középszintű nyelvvizsgával sem kéne órára bejárni? -
Én könnyebben tanulok olyan dologra aminek látom értelmét, egy nyelvvizsga pedig értelmesebb mint egy emelt.1- mert ki a fenét érdekel h Petőfi miért írta azt, hogy sárga híd 2-egy emeltszintű lófasz egy zh-hoz képest, tényleg alig ér vmit (persze ettől még érdemes faktra menni nagyonis), míg a nyelvtudás óriási előny, s egyetemen is jól jön h nem kell bejárnod nyelvórára, hidd el-.- -
igen-igen!
nyelvizsga lesz...csak kéne tanulni rá:) -
ha ezen vacilálsz, akkor az én tanácsom, h mindenféleképpen nyelvvizsga. ha az megvan senki sem veheti el tőled azt a pontot (jó állambácsi igen...), de egy emeltszintűnél bukhatsz, én is buktam h a matekom csak 60% lett, ha 59% akkor még nagyobbat esek, ha írok egy 90%+ közép matekot akkor jobban jöttem volna ki -
tehát nem..
de asszem ugy van hogy - info tanár mondta hogy nála ez működött - nem kellett info ra bejárnia 1 évben mert megvolt az ecdl es papírja...
szal erre legalább jó:D -
skristof #17015 aham, jól kiröhögnek h fizettél érte :) -
jaja
és akkor legalább nem kéne választottból érettsgiznem mert megvan az info közepem:)
ecdl cuccért jár valami? -
ne játszál 1 pontra mert elcseszed, ha csinálsz egy emeltet de elbaszod akkor az nem rontja le sztem, nyelvvizsga pedig 1 a minimum akkor biztosan megvan -
basszus ha így megy tovább akkor 1 pont hiányzik majd a 117 hez...
nyelvvizsga vagy emelt érettségi?
nem tom:S:S -
skristof #17011 ja azt nemtudtam.. bocsi -
köszi..
csak a felvi.hu nem müxik -
skristof #17009 mellesleg 117 -
skristof #17008 felvi.hu
olvasgathatsz is, sok okosat tudnak ám írni :) -
skristof #17007 helyesen -
nemtudná valaki megmondani hogy idén mennyi volt a ponthatár a BMF-NIK re? -
skristof #17005 te nem tudsz róla :) -
skristof #17004 megírtam mikmak ZH-t jól végigröhögtem...
anal zh már kevésbé volt vicces, remélem meglesz a kettes :) -
skristof #17003 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
ez megérdemelte a téket :) -
ja és ha nekem a felvételi tárgyak : info-matek
akkor tök mind1 hanyasra érettségizek töriből meg hasonló szenny tantárgyakból? -
köszönöm szépen!
nekem van egy előrehozott 87% os info középszintű érettségim. Tehát az 58 pont, és még kb majd a matekra is ilyesmire számítok!
nem tudom hogy menjek e idén emelt szintű infóra -e...
de ha u.e. lesz a matekom is akkor 116 pontom lesz....szerintetek érdemes emeltre mennem? -
Első ZH, első feladat:
1. A le- és felszállás érdekében a Balkáni Közlekedési Vállalat 20 napon keresztül, kísérleti jelleggel egy új, ajtó nélküli villamost közlekedtet. (...)
-
HoTDoG #16999 Akkor még ez is jó lesz idénre: Pontszámítás -
Itt a tavalyi számítási módszer részletesen. A változás csak annyi amennyit 2XP említett. -
Idén marad minden úgy, mint tavaly, csak ha jól tumon, nyelvvizsgákért már csak max. 15 pontot lehet kapni.
A pontduplázást nem kell kérni, kiszámítják neked automatikusan mindkét módon és a jobbat kapod.
Ha mindenképp a duplázásra mész, akkor így számolnak: 90% felett kapod az egyes tárgyakból a maximális pontszámot, azaz 60 pontot. Utána 5%-ként vesztesz 2 pontot (tehát 85-89-ig 58 pont, 80-84-ig 56 pont). Ugye mivel két tárgyad van, így max. 2*60=120 pontot szerezhetsz így. Ha emeltre mész, akkor egy emeltért 7 pontot kapsz (de az előző pontszámítás marad, tehát érdemes kalkulálni, hogy mekkora a tudásod, mert könnyen lehet, hogy elbukod a +7 pontot a rosszabb teljesítménnyel). Nyelvvizsgák: közép 7 pont, felső 10 pont, de max. 15 pontot kapsz ezért. Mind az emelt, mind a nyelvvizsga pontszám a +24 pontból megy, tehát hiába van neked 2 felsőd, meg 2 emlelted, akkor is max. 24-et kapsz ezekért (nem pedig 2*10+2*7=34-et :)). -
sziasztok!
szeretnék kérni a pontszámítással egy kis segítséget, hogy miként számolják és hogyan kell?!
annyit tudok hogy a szerzett pontjaim megduplázását fogom kérni, de az hogy működik? felvételi tantárgyaim Matek-Info.
és most hogyan is kell kiszámolni hogy mi van?
PM-ben vagy ide is várok válaszokat köszi.. -
Ott az "Az információ uralma" c. van, nekem meg a "Mikroökonómia középfokon" kellett. -
Libir oldalán van egy Hal Varian könyv. Nem azaz? -
Ez az fvt ez igazán hasznos, kár h bme-nek nincs ilyenje, vagy csak én nem tudok róla.