29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• skristof
    hát én ala 2.zh-t átaludtam szal :))) de pótzh sima volt, sajna csak kettesig javítják. bár úgy vágtam neki az egyetemnek h minden mindegy, csak görbüljön.
    bsz zh eredmények neked már megvannak? :o melyik gyakvezér?
    digit-et abszolút nem vágom nagyon nem tetszik, hétvégén megyek sch-ba haverokkal összeülünk alkotni vmit. zh-tól viszont fosok.
    progházim viszont halad szerencsére.

wiw-em van jaja, de nemhiszem h ismerlek irl
  • Easy Rider
    sry, nem láttam

#17145: miből gondolod h trágyának néz ki? ebben az évben kerülnek ki elsőre gazdaságinformatikusok egyetemi diplomával, so még semmit nem lehet róla mondani, csak annyit, h munka az lesz, nem kell tőle félni...
  • grizzly21
    lál:D
    viszont! pozitivum hogy eddig mindenem megvan! nem is gondoltam volna. a bsz 2.zh is sikerült elsőre:)
    ellenben a prog nagyházival, meg a digittel hamarosan gondok lesznek ugy érzem:S
    Nem ismerlek egyébként? iwiwed van?:)
  • skristof
    én sem mentem be a maira :DDD
  • grizzly21
    Te PTE információs technológiára jársz?
  • ivjoe
    Igen az eleje óta az SZTE-ről van szó. :)
    Ill. PTE, katalány oda jár.
  • grizzly21
    azon én is, a makróra meg el se mentem már ma.
    Nem értem mi értelme van ennek.
    Én elfogadnám hogy akinek nincs szüksége infóra az ne tanulja, de cserébe nekünk se kelljen ökonomiát. Totális időbaszás, és finoman szólva jobban is el lehetne ütni a ráforditandó időt.
  • skristof
    mindenhol van info, nélküllözhetetlen :))

katalány: matek szakkal még jobban beszívod ha rám hallgatsz elkerülöd erősen, gazdinfo meg elég trágyának néz ki, én mérnök infon is buktam mikmakon :) na majd pótzh-n :))
  • Easy Rider
    én elteről beszéltem :)
  • ivjoe
    Nem, kémiások.
    Amúgy meg Kémia BSc nappali tagozatosok tanrendje az SZTE-n
    Kiemelném a következő sort: IBN001G Informatikai alapismeretek,_Gyakorlat minden févben, 2 óra,_Gyakorlati jegy
  • I.C.ram
    Nem lehet, hogy vegyészmérnökök, és nem sima kémiások?
  • ivjoe
    o.O
    Barátnőm mindkét szobatársa kémiás és mindkettőnek van infója. :)
  • Easy Rider
    Lakótársam TTK-van kémián, matekoznak keményen, nem is egy tárgynak előfeltétele, és semmi informatikájuk nincsen
  • ivjoe
    SZTE
  • 2XP
    Hát közgazdásznak csak vmi jobb egyetemre érdemes menni (pl. corvinus, bme), ott is pénzügyre, esetleg alk.közgázra. Meg persze leginkább gazdmatra (ide töritudás egyáltalán nem kell, van egy egyféléves gazdtöri tárgy, de arra kb. 3 napot tanulsz és ezzel vége a töri tárgyaknak), itt alapból nincs sok számtech a bsc ideje alatt (csak excel és maple, de az sem vészes szinten), viszont ha vinni akarod vmire, akkor azért programoznod is kell. A matek meg elég brutális, nagyjából azt tanuljuk belőle, mint elte fizikán.

Ja, tényleg, ma közölte a linal tanár, hogy egy ember a szóbeli vizsgán 1-1,5 óráig felel. Az azért kemény lesz :/
  • katalány
    Hol vagy mérnök infos?
  • Sadist
    Jah, TTK-n nem is nagyon tudok olyan szakot, ahol a legfőbb tárgy a matek, de ne volna semmi informatika. Ez van.
    Esetleg még lehet közgazdász, de abból már így is túlképzés van, ráadásul töritudás sem árt.
  • ivjoe
    Téllegbazz, a matematikusoknak BSC-ben is van progalap, de csak a 3 félévtől. :DDD
  • Sadist
    Persze, mert BSC rendszerrel megint megbolygatták a kakit, úgyhogy egy kalap alá vették a mérnök informatikust, a gazdinfosokat, a progmatosokat, meg az összes szakot, amiben van valami informatika. Tavaly még a matematikusoknak is volt progalap. A különbségek majd csak 2-3. évtől jönnek igazán.
  • ivjoe
    Ööö, ő most ugye első éves, szal ha abból indulok ki, h én mérnök infósként ugyanazt tanulom, első félévben, mint a gazdinfósok (najó, nekem van plusszban fizikám), akkor ugyanott tart, gazdinfósnak is kell programozni és első félévben a C csak az alap, de ezt pont én magyarázom neked?
  • Easy Rider
    Én jó vagyok láblógatásban ;)
  • Sadist
    Minden szakra több kell, mint puszta érdeklődés a tárgy iránt. Valamiben midnenképp nagyon jónak kell lenned, különben jó esetben is csak végigbukdácsolod az egyetemet/főiskolát.
  • 2XP
    Csak aztán nehogy rájöjjön, hogy a matek sem megy annyira. A matek szak elég kemény, oda több kell, mint érdeklődés a matek iránt.

A gazdinfo ahogy hallottam nem olyan vészes, jól használható diplomát is kapsz, oda érdemes lehet jeletkezned. De majd Easy Rider kolléga ír bővebb infót :)
  • Sadist
    Bárhova felvételizhetsz, max nem fognak felvenni. Meg lehet próbálni a matematikus szakot, vagy a gazdasági informatikát. Abban kevesebb a programozás és valamivel több a matek.
  • katalány
    Adjatok nekem tippet, hogy hova tudnék felvételizni, jó matekos vagyok, azt infoból is jó vagyok, de csak hittem...:)
  • katalány
    Az tuttti, hogy emelik az informatikán a ponthatárokat, annyira divatos szakma és nem igazán lehet elhelyezkedni vele vidéken. Nekem nem jött be, nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz a programozás. Bár nincs semmi alapom hozzá, csak szenvedek ezzel a C nyelvvel...
  • I.C.ram
    Attól függ hova mész. Mivel csökkentik populáris szakok keretszámát, ezekre a helyekre valószínű magasabb lesz a ponthatár, viszont, ahol továbbra is van bőven keret, oda nem nagyon fog változni szerintem.
  • Rage47
    gondolom most megint emelnek a ponthatárokon...
  • Rage47
    áhh köszi:)
  • 2XP
    http://www.felvi.hu/statisztika/statisztikak.ofi?mfa_id=1&stat=14&s1=3&s2=7
  • Rage47
    hi!
    Hol lehet megnézni a tavalyi ponthatárokat? Fel van még vhol tüntetve?:S
  • baca01
    na túlvagyok végre föci szóbelin ma volt délelőtt...háát még nincs eredmény 4-es vagy 5-ös... remélem 5-ös lett!!! :D
  • REALista
    Én csak azokat a könyveket veszem meg amire feltétlen szükségem van,a többit lemásolom vagy az órai jegyzetből tanulok!!!:)
  • grizzly21
    na nekem ezért nincs még egy könyvem sem:)
  • 2XP
    Nálunk a matektanárok felrakják netre a könyveiket :p
    A többi könyv pedig általában az akadémia kiadótól van :)
  • Balo
    Ez teljes mértékben igaz. Az előbb említett könyv 5000 Ft, és az ábrák olvashatatlanok, 16. újranyomás, selejt.
  • I.C.ram
    Ocsmány, amit művelnek a BME jegyzetboltban. 6000 forint egy olyan könyv, ami puhakötésű, lapok pár használat után már kezdenek levállni a ragasztásról, az anyag meg egy kb 30 éves írógéppel írott dolog, kézzel rajzolt ábrákkal. Szánalmas. tudják, hogy a diáknak kötelező megvenni a könyvet, ha jó jegyet akar, ezért nem szégyelnek elkérni olyan összegeket, amiért Libri-ben A3-as méretű Taschen könyveket kapok, szines fényképekkel, gyönyörű minőségben. Szánalom az egész BME ilyen szempontból.
  • Balo
    Állapottábla, vegyél meg egy könyvet, amiben bennevan.
    (Ha esetleg érdekel, nekünk az Arató Péter: Logikai rendszerek tervezése c. könyvet ajánlotta Arató Péter:D) De ez lehet csak a Műegyetemi kiadónál van meg.
  • zmeor
    nemtud valaki egy oldalt ahol érvelő szövegek vannak fennt?
  • szoltan
    én tegnap szóbeliztem:D