29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
ahány felmérés annyi eredmény:) Ezen tényleg ne vitatkozzunk, mert nincs értelme, de ha már igy felhoztátok:
-itthon biztosan a bme-s diplomát részesitik elönyben, akármilyen munkahelynél.
-nem véletlenül volt itt a legmagasabb a ponthatár
Aztán azon meg vitatkozhatunk hogy melyik helyen tanulsz hasznosabb gyakorlati dolgokat, én eleve nem ezért járok egyetemre, hanem a papirért. Prog-on kivül nincs is semmi értelme : matek, matek, digit, ilyeneket tanitanak. Ha nem kéne papir, már rég dolgoznék, és kimennék innen. mondjuk már dolgozom is, csak nem rendszeresen:) -
én nem csodálkoztam rajta :)
[persze ez nem azt jelenti h a többi szar, de nah... az SZTE az csak jó hely.] -
...járt -
Tesóm a 21. legjobba jár :D -
Én csak egy ELTE-et találtam, azt is az SZTE után
-
na igen, sok minden függ a szerencsén, de azért 60 kredit vs 15 kredit sem, ott már nem csak a szerencse, meg alkalmazkodás van.
mindegy, ezen nem érdemes vitatkozni. Bár a bme-s diplomának joval nagyobb neve van, de aki programozó lesz, azt ugyis a tudása alapján veszik fel dolgozni. ahhoz meg diploma sem kell feltétlenül. -
Ki volt a gyakvezetőd, h már az elején elkapált? :D -
Agunesu #17345 Ez nem jelent semmit. Lehet, hogy csak jól fogta ki a tanárokat, esetleg ismerősei tanították Szegeden, azért nem bukott semmiből. Budapesten meg ismeretlen környezetben, ismeretlen emberek közt nem boldogult.
Én Szegeden vagyok programtervező matekos. Első félévben megbuktam diszkrét matekból, pontosabban a vizsgáig el sem jutottam belőle, pedig nem egy nehéz tárgyról van szó. Egyszerűen hülye paraszt volt a gyakorlatot tartó tanár, és az iránta érzett ellenszenvem elvonta a figyelmem a tananyagról. Mikor másodjára felvettem, sikerült egy jó tanárnárt kifognom, tanulás nélkül is meglett a vizsga négyesre. Szóval a legtöbb a tanáron múlik, na meg az ember szerencséjén, nem azon, hogy éppen melyik egyetemen tanul. -
igen, műszaki infós, nem progmatos. -
Arra azért kíváncsi vagyok hogy nem tudott 15 kreditet összeszedni, ha Szegeden egy tárgyból se bukott. Minden félévben szokott lenni legalább egy tárgy, ahol a hallgatók legalább 2/3-át elkapálják. Meg szerintem ő "csak" KPM-es vagy műszaki infós volt, nem progmatos. Nekik nem kell 3. évben BP-re menniük. -
prog mit ir ki: nagyon jo kérdés, én is ezzel szenvedek most, utolso vizsgám lesz pénteken (ha sikerül). a levlistán volt utobbi időben néhány magyarázós levél, azokat fogom összekeresgélni és kibogozni belőle, illetve volt 1 levél amiben a lefényképzett január5-ei progvizsga is benne volt, megoldással.
Ja és a 2 oldalas lapra érdemes mindent felirni, trináris fa, levelek számolása, meg ilyenek, amik tipusfeladatok a minimál részben. -
hát, közvetlen tapasztalatom nincs, de azért viszonyitási alap az van:
egy 3.éves infóst ismertem, akinek egy évet itt kellett járnia bme-n. Egy év alatt 15 kreditet nem tudott összehozni, és elmondása alapján ott szegeden egy darab bukott vizsgája sem volt, tehát csont nélkül vitte az egyetemet. -
igaza van Balunak, tényleg gyakorlatiasak a megmérettetések. Analizis vizsgára én kb 3 napot tanultam intenziven, meg egy néhányat részben, és nagyon simán meglett, 3masra felhuzta a félévi jegyemet (zh-kra keveset tanultam).
Viszont te 144 pontos helyre jársz, ahol 20an vagytok összesen, ha jol emlékszem, ugyhogy jogos is hogy azért meg kell szenvedni:P -
skristof #17339 ezt úgy mondod, mintha tudnád, h milyen nehézségű szeged.
prog-ra a mitirki-s feladatokra hogyagecibe lehet felkészülni? sehogy, mi? :) -
Akinek van érzéke hozzá annak nem embertelen. Ide általában olyan jelentkezik, aki nem sík hülye, és a Boole-algebra se kínai neki. A tárgyak 60%-a nem magolós, hanem gyakorlós, és ha bejársz gyakorlatra esetleg kérdezgetsz, akkor nem vészes a 2-es megszerzése. -
Az nem olyan sok. Én analra 7 napot tanultam végig (azaz naponta ~14 órát, de a szrogalmi időszakban is tanultam rendesen), ma a szóbelin pedig végül 4-est kaptam, amire most rohadtul büszke vagyok :D Matek oktv győztes csoporttársam csak 3-as lett :p -
Nem azért mondom, de tényleg olyan tisztelet veszi körül a bme-seket, mintha már istenek lennének :) És ahogy írjátok, hogy mennyit tanultok, nem tűnik olyan embertelennek :) -
Jah, ez nehezebb, mint a BME :) -
valaki jár innen BMF KVK-ra?
-
ez szép
de ez szeged, az nem bme akkorse:P -
faláb #17332 Az igaz hogy kötelező lesz az angol érettségi?
Ha igen mikortól?
-
Pl? :DDD
[Négyes lett szarból. :)] -
A kemény tárgy az 80-85%. A 65% max erős közepes. -
Cobraz #17329 Laza
-
skristof #17328 totál vizsgáztató-függő volt, ki bukott meg és ki nem. mondjuk tényleg én is úgy láttam, h sokan mentek át. analízisen nemtom milyen az arány, oda ígértek 60%ot :))
amúgy énis azt számolgattam, hogy 8osztályos gimibe meg még az érettségire se tanultam összesen ennyit, mint itt egy vizsgaidőszak alatt. durva :] -
ahol kevesebb mint a fele bukik meg az nem kemény tárgy :) A kemény tárgy az olyan 65%+ :P -
akkor neked is grat;) :D
egyébként nem értem, akiket kérdeztem eddig szinte mindenkinek meglett, pedig ugy volt hogy ez egy kemény tárgy ahol arányában mondjuk majdnem felét meghuzzák..ugy tünik mégse voltak annyira szemetek, vagy csak mindenki sokat tanult.
egyébként én, most erre a bszre, többet tanultam mint bármikor bármelyik tárgyra: 3 nap * 2-3 óra + 4 nap full time. rettenetes volt:S be is b@szott volna ha igy meghuznak. -
skristof #17325 grat, nekem is meglett :) -
ahh sikerült a bsz:D
egyébként a kettest a legnehezebb elérni szerintem 1esről. 2es és 5ös között már nicns akkora szint. -
skristof #17323 2eshez bőven elég 2-3nap intenzív tanulás. meg egy kalap szerencse.
szóval, kalappal :) -
hogy miért most szerzem meg a pénteki vizsga jegyzeteit... -
Persze, itt osztogatják az 5-ösöket! Komolyan!:P -
Ehh, és még a bme-nek van olyan híre, hogy 2-essel már zseninek számítasz :S Nálunk a tárgyak kb. felénél ha széttanulod az agyad és érted is a dolgot, már örülhetsz a kettesnek... -
egyébként nem hülyeség, de a kurva életbe, nekem elég a kettes is, és sose voltam nagy tanulógép, eddig megéltem abból bme-n, hogy értettem amiről szó van. de ez elmélet:S -
erre a válasz:
azért kavarodik mert nem kezdted el elég korán és nem volt ideje leülepedni. sokkal korábban kellett volna elkezdened, s sokkal többet kellett volna tanulni, alaposabba nem csak felületesen olvasni. több gyakorlás. igen igen igen...
:DD
(csak viccelek:) ) -
egyébként ilyen mixelt gépész, ttk, épitész müfüves focira jelentkeztem, most ugy néz ki fasza időpontban van:) -
nem tudom hogy fogok átmenni ebből. az előző hetet elég intenziven, az utobbi 2-3 napot pedig folyamatosan végigtanultam, szerintem ennyit még életemben nem tanultam összesen, mégis ugy kavarodik az egész anyag a fejemben (pontosabban a fele, mert eddig ott tartok, és kedden lesz a vizsga), hogy beleszédülök. nagyon durva bazz:S utálom, és fingom sincs hozzá -
Igen csak nálunk van (micsoda öröm:)) Egyébként 90% u.a. az anyag mint BSZ-en. -
mert nálatok nincs ilyen tárgy :) ez asszem csak a villanyon van. -
nem hát.