29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
:D Sebaj :D
Én meg annó el se tudtam menni a matek zh-ra, így eleve nem is mehettem vizsgázni, pedig az első ZHm nekem is jól sikerült. -
köszi, azóta elmagyarázták, de nem volt ilyen benne végül... -
a büdös picsába megvágtak matekból. pedig a zh-im egész jól sikerültek.
egy darab típusfeladat nem volt ami eddig, a faszomba is.
regisztrációs hétig mindennap szétszedem magam, gyökerestül tépem ki az egész egyetem emlékét. -
Jah, bocs a doublepostért, de itt van egy kis infó a Taylor-sorról, ha még vizsa előtt idenézel.. -
Csak elméletben kérik, meg majd gyakorlatban kellhet folyamatszabályozásnál. -
Nekünk is kellett :D De igazából nem tanultam meg. -
Akkor hol a pöcsben kell neked n-ed fokú Taylor-polinomos közelítés? :D -
kalkulus 2-t nem tudtam szerezni
hu de berugok ma este :S -
Sok sikert ahhoz a kalkulus 2-höz :D Vagy inkább szerencsét, nagyobb szükséged lesz rá :D -
Agunesu #17383 Umm én csak azt tudom, hogy lehet kiszámolni egy f(x) n-edrendű Taylor-polinomját. Vagy ez ugyan az?
-
igy vizsga elott 13 ora 30 perccel
valaki el tudja magyarazni hogy a fenebe kell n-ed foku taylor polionomot kozeliteni i intervallumon vmi lagrange fele maradektaggal?:D -
Gondolom igen, mert áltműves tárgy (bölcsészeknek is meghirdetik :C) -
Agunesu #17380 Én dimat nagy zh előtt pont arról az óráról hiányoztam, amin a mátrix invertálását vettük. Persze egy évvel azelőtt tanultam már elvileg, de ki a fene emlékezett már rá. Aztán végül valami olyasmi rémlett, hogy egységmátrixot kell hozzá használni és hülyeségből elkezdtem valamit számolni. Aztán kiderült, hogy az volt a jó. :D -
Amúgy 26-án teszik fel a mindentudást? -
Akkor idén már nem volt gyakvezető, legalábbis nem emlékszek női gyakvezetőre dimatból.
Mondjuk nálunk se volt kutya, mátrixokat kezdtük el kb. decemberben, 2 órát foglalkoztunk velük, aztán nagy ZH. Ugye nagy ZH előtt két ZH volt 20 pont nekem ebből 19-em volt. Nagy ZH-n benyomott egy mátrix invertálást, ami ugye nagyon alap dolog, ha tudja az ember, h mi az. Viszont mátrix invertálást addig nem csináltuk. Kissé lehúzta a 30 pontos nagy ZH-t, h alapból 20-ról indultam. 17-et értem el belőle. :C
Vizsgán tudtam, h lesz invertálás, nem is volt gond vele. -
Agunesu #17377 Az nincs, de informatika képzés az van. -
Agunesu #17376 LOL Nem, nem ő volt, de a sztori jó. Megnéztem az ETR-ben. Ő volt a tanárnénim: http://www.math.u-szeged.hu/~horvath/ Nyeff. Picit nem szerettem. Ezúton is elnézést, ha valakit itt tanított és kedvelte... bár ezen meglepődnék. -
talán mert ott nincs progmat -
Agunesu #17374 Erről az jut eszembe, hogy első évben hogy kezdték az oktatást. Programozás alapjai, Dévényi Karcsi bácsi első előadása dióhéjban arról szólt, hogy az SZTE (na meg a Linux) az istencsászár, az Eltéseket meg utálni kell. >:) ...A BME-ről mondjuk szó sem esett. -
Csak nem Kátai Kamilla néni? :) Unokatesóm mesélte, hogy eddig egyetlen egyszer buktatott meg egy srácot, de csak azért, mert egyetlen egy gyakorlaton volt benn. A srác enyhén illuminált állapotban Jatéban ráhajtott egy szőke csajra, és kicsit rosszul érintette, hogy Dimat gyakon látta viszont...kinn a táblánál :) -
Asszem a ponthatár a jelentkezők számának függvényében változik... -
-
Agunesu #17370 Nem emlékszek a nevére, de nő volt az illető. Azóta nem vagyok hajlandó gyakot felvenni nőnél. Negatív diszkrimináció a saját nememmel szemben, enyje. :) -
Agunesu #17369 Szorítok, hogy meglegyen. :D
Én tavaly úgy mentem át SZ.ARból, hogy bár nem tudtam hosszú választ írni a kérdésre, de leírtam 1-2 mondatot róla, aztán írtam egy assembly programot, ami megvalósítja. Szerintem, csak ezért engedett át a tanár. :D Nem hinném, hogy sokan voltak olyan elvetemültek, hogy programozni kezdjenek a vizsgalapon, ha egyszer ez nem is volt kérés. :DDD -
az már rég üres:) és ezzel nem szegek törvényt, csak a saját helyzetemen javitok. -de inkább ezt a vonalat ne folytassuk, mert az már politika -
gyakon 27 pontom lett :|
23 kell még a görbéhez, és nagy marhaságokat nem írtam, csak piciket :D -
Ha nem írtál nagy baromságot, meg a gyakpontjaid is megvannak legalább 70-75%-osra, akkor nincs nagy gáz. Haver úgy szopta meg, hogy írt vagy 3 oldalt, a 4-re meg csak egy-két mondatot, ami nem igazán volt korrekt. Eörs bácsi meg csak átfutja gyorsan, és ráfirkant egy jegyet. Valószínűleg az utolsó oldalon meglátta azt a pár rossz mondatot, és rá is karcolta neki az 1-est. :) -
Meg hozzájárulsz egy kicsit az állami kassza megdézsmálásához, ugye? :) -
én ma vizsgáztam számítógép architektúrából. remélem meglesz:D -
fel lehet venni többször is!
majd figyeld a wiw fórumot! ha felveszed mindenképpen kelleni fog egy behívó a mindentudas-fix oldalra :DD:D: -
naja, de ezzel nem tudsz mit csinálni, te is ugyanugy diplomát akarsz, mint a többiek:) én annyival mindenképp hozzájárulok majd óhajodhoz, hogy nem itt fogok dolgozni..:) 1gyel kevesebb vetélytárs itthonra;)
na de mostmár folytatom a prog mit ir ki-t, mert ennek meg kell lennie holnap -
Ha lesz, akkor de
Csak nem tudom, hogy fel lehet-e venni több félévben is, mert elvileg ugyanazon a kódon hirdetik meg mindig, és nem lehet ismételni. Viszont az előadások témája minden évben más és más, úgyhogy logikus volna, hogy többször is felvehesse valaki.
-
Lásd.
Csak ha csökkentik a büfé szakok keretszámát/támogatását, akkor azért rinyálnak, hogy a hallgató nem tanulhat annak, aminek akar, ha pedig meghagyják mindet, akkor lesz egy csomó diplomás munkanélküli, vagy nem szakmájában dolgozó, mert a papírjával kitörölheti a popóját. És nyílván, hogy emiatt is hőbörögnek, jó magyar szokás szerint, mert miaz hogy ennyire értéktelen a diploma... -
felveszed-e mindentudást megint-e? -
ja. az tuti h a magyar diplomásokat lasszóval fogják külföldön.
Az ETR meg egy kalap szar. XD -
A ponthatár csakis a keretszámtól és a jelentkezők számától függ. Ha valahol sokkal több a jelentkező, mint a hely, akkor nyílván feljebb nyomják a ponthatárt, akár még a legutolsó bölcsész karon is. -
Inkább ne legyen ennyi felsőoktatási intézmény, aminek a többsége olyan diplomát ad amivel kitörölheted... -
skristof #17355 na azért gdf-et meg polláckot ne hasonlítsuk szegedhez v bme-hez :]
ettől függetlenül lesz.rom ki hol végez, vagy nemvégez :) csak ne lenne ennyi diplomás már itthon. -
tényleg ne nyissunk vitát, nem hiszem hogy akármilyen diploma is előnyös lenne manapság, annyi a lényeg, hogy milyen a szakmai felkészítettséged.
a ponthatár meg azért ott a legnagyobb mert pesten van. de télleg téma lezárva, egyetem mind2 és ez a lényeg :DDDD:D
a 2. hsz-ben meg egyetértek. Ma amikor egy rohadt vécékefében is mic-4 van meg tft monitor, kellenek az infósok :DDDDDD -
mondjuk informatikusoknak szinte bárhova megy lesz munkája, bölcsészeknek..na azoknak nem biztos:)