29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• justin
    A most következő félévben már érvényes.
  • grizzly21
    nyilván hogy mondhassák, hogy még időben voltak..
  • I.C.ram
    Most akkor ez már ebben a félévben is érvényes lesz? Vagy csak szeptembertől?

Azért ez mekkora köcsögség, hogy tárgyfelvétel végén találnak ki egy ilyet...
  • justin
    2007. FEBRUÁR 5-TŐL FIZETENDŐ KÜLÖNELJÁRÁSI DÍJAK A Térítési és Juttatási Szabályzat 25. § (3) bekezdése alapján a rektor az Egyetemi Hallgató Képviselet egyetértésével a BME-n szedhető különeljárási díjakról rektori utasítást adott ki.

A rektori utasítás értelmében a hallgatótól kötelezettségei elmulasztása, vagy késedelmes teljesítése esetén különeljárási díj szedhető az alábbi esetekben:
    a) kollégiumi díj késedelmes befizetése esetén 1200 Ft/alkalom,
    b) vizsgáról való igazolatlan távolmaradás esetén 3000 Ft/alkalom,
    c) az adott félévben felvett de nem teljesített tárgyak esetén 1200 Ft/nem teljesített kredit,
    d) a BME Tanulmányi és Vizsgaszabályzatában meghatározott további esetekben 1200 Ft/alkalom

A felsorolt térítéseket legkorábban a 2006/2007. tanév II. félévében mulasztott, vagy késedelmes teljesítés esetén kell fizetni.
  • Balo
    14 téma volt a könyvben, pl.: folyamatok, alakzatok, definíció és akkor ezekből szavak és kifejezések. Nem nehéz megcsinálni, de hogy kötelező bejárni nálam az nehéz:D
  • magus
    bizony van, ki is vágtak 3-4 hónap után-.-
  • I.C.ram
    Az összes nyelvi órán van névsor.
  • grizzly21
    volt névsor? nemár
    mégis miket tanitottak? mennyire nehéz megcsinálni? nekem középfoku nyelvvizsgám van, de kicsit megeröltetném magam tudnék felsőt is csinálni, imádom az angolt, főleg beszélni, az ilyen nyelvtani értelmetlen szarrágást nem szeretem.
  • Balo
    Be kellett járni, és a hátam közepére sem kívántam a hétfő esti gyilkos unalmat:S
  • I.C.ram
    gondolkozom, hogy a műszaki magyart felvegyem-e :D
  • I.C.ram
    akkor +2 ingyé kredit.
  • Balo
    Nekem a nyelv nem jött be. Nem sok újat tudtam meg Műszaki angolon:S
  • grizzly21
    hát ja, és fogalmam sincs h milyen a tárgy,wiki sem ir rola semmit. mondjuk 2 kredit = 2400 huf ha bukom. egyébként egy szakmai angolt is felvettem most, de valamelyiket le kéne adni..
  • magus
    én is gondolkozom rajta, mert ugyan jó móka lenne, ahogy mondod hétfő délután beücsörögni rá és nézegetni képeket, pláne ha vicces hangulatomban vagyok, de ha tanulni kell akkor már felveszek vmi nyelvet, vagy vmit ami hasznosabb
  • grizzly21
    vizuális illuziok? hétfőn délután?:) én is felvettem, de gondolkozom rajta hogy leadom,igy is van választott tárgyam már ezen kivül, és annak ellenére hogy jo a neve, a leirás már annyira nem jo: mintha lenne benne nemkevés biologia amit nem igazán szeretek. még meglátjuk.
  • I.C.ram
    Nálunk szeptemberig úgy volt/van, hogy 1 pótvizsga ingyenes, a harmadik, azza a dékáni már 3000 forint. gyakív is ingyenes, tudtommal második gyakív nincs is, legalábbis nálunk nem votl semmiből.
  • PíszLávJuniti
    Nem rossz :D
    Nálunk kicsit olcsóbbak ezek a dolgok.
    első iv ugye ingyenes, utána pedig aszem 800, de erre nem kerítettem most sort.
    a dékáni 2500..
    azóta emeltek az árakon, amióta eltörölték a beiratkozási díjat. bár elvileg semmi köze egymáshoz a két dolognak..
    nemteljesített kreditről nem tudok nyilatkozni, de egykét éve még úgy volt, hogy akkor fizettél kb 10-15kt hogyha a kreditek felét sem teljesítetted, azaz 15 öt.
  • magus
    persze ha egyik se érdekel annyira, hogy csak azt tanuld (mármint gazdaság kontra műszak), viszont szeretnél azért egyetemi éveket meg diplomát, meg tudást, akkor jó ez, lehet, hogy a végén még én is itt maradok-.-
  • magus
    de amúgy nem rossz szak ez, csak nem tudom eldönteni, hogy megéri-e ezt, mert ugyan el tudsz vele helyezkedni, de folyamatosan ott motoszkál, hogy ez se mérnök, se közgazdász.
  • magus
    szóval, műszaki menedzser

azt, hogy mennyire éri meg, azt sajnos nem tudom megmondani még, egy félév után, egy felsőbbévest kéne szereznetek. amit én hallottam, meg amit láttam állásbörzén, hogy el lehet helyezkedni vele, de nem tudom, hogy csak Mo.-n e ez a helyzet, de a multikon kívül nem nagyon vannak direkt műmenedzsereknek hirdetések. pl amit láttam állásbörzén, hogy lazán elvisznek projektmenedzsernek egy villamosmérnököt, vagy gépészmérnököt. de ne vegyétek készpénznek, mert nem ástam bele magamat, eleve óra helyett nézelődtem ott. keressetek egy utolsó éves/végzett műmenedzsert.

első félévben csak gazdasági óráim voltak gyakorlatilag. vállalatgazdaságtan, mikro, marketing, analízis. volt még térinfo, meg bevezetés az informatikába. utóbbi lófaszt nem ér, régebben ért, tanultál programozni, ilyesmi, most kisírták a segghülyék, hogy ne legyen, mert nehéz... nc. következő félévtől lesz fizika, kémia, anyagismeret, gazdaságiból eltűnik pár egy időre. érdemes megnézegetni, hogy milyen órák lesznek még később, gtk.bme.hu asszem. tanulsz sok érdekes dolgot amúgy ezen a szakon, bár arra számíts, hogy sok mindenből elméletileg "butítottat". ez néha kimerül abban, hogy az előszót nem kérik, néha tényleg kevesebbet.

hogy én maradok-e azt nem tudom. megvárom még a 2. félévet. egyenlőre várok, h kiderüljön, h mi érdekel jobban, s döntsek, most nagyon arra húzok, hogy ezt nincs értelme elvégezni, azalapján, hogy projektmenedzsernek elvisznek egy mérnököt, közgazdász meg annyira univerzális, hogy bármit felvehetsz. tekintve pl, hogy a gazdaság & menedzsmentesekkel az első félévben ugyanazok az óráink voltak, (najó nem, nekik térinfo helyett pszicho volt, ami neküónk később lesz), s a választhatókkal elég széles skálán mozoghatsz. én pl most felvettem egy ilyen tantárgyat, hogy vizuális illúziók (^^).
  • I.C.ram
    Magus nem sok jót mondott róla :) Amúgy szerintem jobb, ha valaki megy valami mérnöki szakra, és felvesz mellé gazdasági tárgyakat.
  • skristof
    műszaki manager érdekelné ismerősömet is, közgazd-i szakközépbe járt, hogy eszikisszák ezt a szakot mesélj már róla plíz.
  • I.C.ram
    Az sajnos igen, mert arra külön kell jelentkezni, mintha újra felvételiznél, szóval az összes új jogszabály vonatkozni fog ránk is.
  • magus
    ezért nem merem folytatni a wowot, eladom a lelkem a satannak-.-
  • olympus
    hááát, hogy érdemes-e választani?
  • 2XP
    De én bsc-re járok, azt tudom, hogy az osztatlan az egyben van :D

Amúgy így utólag lehet mégis az orvosira kellett volna menni, igaz, hogy lennék vagy 30 éves mire dolgozni kezdenék, de legalább tudnám, nagyjából merre tart az életem :( És kimaradtam volna ebből a bolognai hülyeségből is.
  • Sadist
    Amennyiben öt éves egyetemi képzésre jelentkeztél, akkor tudtommal nem, mivel ott nincs mesterképzés, hanem csak szimplán egyetemi képzés.
  • 2XP
    A msc már nekünk is fer-es lesz, nem?
  • 2XP
    Nem, egy évre annyi. Egy félév meg 5 hónap :p

http://mti.hu/cikk/145302/
    Egyfajta tandíjat, hivatalos nevén fejlesztési részhozzájárulást (fer) vezetnek be a felsőoktatásban, eszerint 2008. szeptembertől az alapképzésben 105 ezer, a mesterképzésben 150 ezer forintot kell évente fizetni - jelentette be Hiller István szakminiszter a kormányszóvivői tájékoztatón. A tárcavezető elmondta: ettől az intézmények plusz-mínusz ötven százalékkal eltérhetnek. Így az alapképzésben havonta minimum 4.375, maximum 13.125 forintot kell fizetni. Hiller István szerint az intézkedés igazságosabbá teszi a felsőoktatás rendszerét, növeli az egyetemek szabadságát és jutalmazza a teljesítményt.
  • Sadist
    Amióta te, csak nem műszinfon, hanem progmaton. Eddig két műszaki infóst ismerek, akik kibuktak az egyetemről. Egyik már rögtön első félévben (mindenki tudta, hogy max addig fogja húzni), a másik meg balfasz volt, és első félévben megbukott legalább 3 tárgyból (neki volt összesen 5), elkezdett egy kicsit WoW-ozni is, aztán kalkulus 3. felvétel után sem sikerült. Így járt, de hát nem is kaphat mindenki diplomát.
  • I.C.ram
    Nekünk végig "ingyen" lesz.
  • magus
    én oda járok, mire vagy kíváncsi?

sadist, annyira nem rossz ám, mint amennyire mindenki agyában benne van tévesen a magyar szellemiség miatt a menedzsmentről alkotott tévképzet-.- hú de hosszú mondat lett.
  • Wreck86
    sok bajom van vele,és ne röhögj mert megbuktam.szar érzés tudom,de nem ez keltette bennem fel az utálatot iránta,sokminden.Mert te mióta tolod,remélem kockultál már rendesen :D:D
  • Sadist
    Amiben szerepel a menedzser szó, az jó már nem lehet :D
  • Sadist
    Mi bajod van a műszinfoval azon kívül, hogy megbuktál? :D
  • grizzly21
    csak ennyit?
    és velünk mi lesz azt nem tudod? Mármint akiket tavaly vettek fel. Végig ingyen lesz, vagy csak a felső 10 % ? Annyi verziot hallottam már..
  • I.C.ram
    Magus asszem pont ide jár.
  • I.C.ram
    félév az... Kb 4 hónapért 100+ezer... azért ebből már béreltvonal is kijönne :D
  • olympus
    sziasztok!

Egy kérdés:
    Műszaki menedzser szakról tud-e valaki valamit?
  • 2XP
    Csak 2008-tól kell fizetned, de milyen böhöm nagy összeget? 100e ft/év, azért ennyibe pl. a net is kerül.