| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
szóval, műszaki menedzser
azt, hogy mennyire éri meg, azt sajnos nem tudom megmondani még, egy félév után, egy felsőbbévest kéne szereznetek. amit én hallottam, meg amit láttam állásbörzén, hogy el lehet helyezkedni vele, de nem tudom, hogy csak Mo.-n e ez a helyzet, de a multikon kívül nem nagyon vannak direkt műmenedzsereknek hirdetések. pl amit láttam állásbörzén, hogy lazán elvisznek projektmenedzsernek egy villamosmérnököt, vagy gépészmérnököt. de ne vegyétek készpénznek, mert nem ástam bele magamat, eleve óra helyett nézelődtem ott. keressetek egy utolsó éves/végzett műmenedzsert.
első félévben csak gazdasági óráim voltak gyakorlatilag. vállalatgazdaságtan, mikro, marketing, analízis. volt még térinfo, meg bevezetés az informatikába. utóbbi lófaszt nem ér, régebben ért, tanultál programozni, ilyesmi, most kisírták a segghülyék, hogy ne legyen, mert nehéz... nc. következő félévtől lesz fizika, kémia, anyagismeret, gazdaságiból eltűnik pár egy időre. érdemes megnézegetni, hogy milyen órák lesznek még később, gtk.bme.hu asszem. tanulsz sok érdekes dolgot amúgy ezen a szakon, bár arra számíts, hogy sok mindenből elméletileg "butítottat". ez néha kimerül abban, hogy az előszót nem kérik, néha tényleg kevesebbet.
hogy én maradok-e azt nem tudom. megvárom még a 2. félévet. egyenlőre várok, h kiderüljön, h mi érdekel jobban, s döntsek, most nagyon arra húzok, hogy ezt nincs értelme elvégezni, azalapján, hogy projektmenedzsernek elvisznek egy mérnököt, közgazdász meg annyira univerzális, hogy bármit felvehetsz. tekintve pl, hogy a gazdaság & menedzsmentesekkel az első félévben ugyanazok az óráink voltak, (najó nem, nekik térinfo helyett pszicho volt, ami neküónk később lesz), s a választhatókkal elég széles skálán mozoghatsz. én pl most felvettem egy ilyen tantárgyat, hogy vizuális illúziók (^^).