29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• grizzly21
    nem is olyan rossz?? viccelsz?:)arra kell utazni mindenképpen. én most nyáron megyek dolgozni 1 honap norvégia, 2 hét london + még 2 hét london turistaként is elofordulhat, ideje elkezdeni kapcsolatokat kiépiteni:)
  • 2XP
    Idén végre egy gazdmatos is hök tag lett, de azt mondta az ösztöndíjakba nem szólhatnak bele, a djb teljsen függetlenül működik, és nem is hallgatnak meg senkit.
  • Sadist
    Ahahahaha, nálunk tavaly a HÖK elcsalt egy választást, megsemmisítették az eredményt, mellé kaptak egy enyje benyjét és kész. A botrányos ösztöndíj számítás után meg kussolnak mélyen, és továbbra is ők az ügyvezető testület, mert csesznek kiírni új HÖK választást.
  • Balo
    Ha igazságtalanok az ösztöndíjosztás elvei, akkor az simán támadható, csak meg kell találni a megfelelő fórumot. (pl. HÖK ülés vagy hasonlók)
    VIK-en szerintem relatíve igazságos, volt ideje kiforrni, amúgy itt elolvasható.
  • 2XP
    Csak 138 volt ide a határ. A matematikai közgázon nagyon elméletorientált képzés folyik, főleg a makro-ra kihegyezve, amit néhány ultraprotekciós mnb elemzői álláson kívül nem lehet hasznosítani, csak ha csinálsz egy phd-t vmi jobb külföldi egyetemen és elmész tanítani (ami lehet nem is olyan rossz, ha nem maradsz magyarországon).
  • 2XP
    Nálunk meg az ösztöndíjat a szociológus meg az ehhez hasonló kamuszakos hallagtók osztják, és meglepő módon mindig ők kapják a legtöbb pénzt, míg a mi szakunk a legkevesebbet, hiába tanulunk összehasonlíthatalanul többet. Bár most nem panaszkodhatom, mivel idén összevonva számították az ösztöndíjat a többi k karossal, így 4.5-ös átlagra kapok 18e ft-ot, ami 4e-rel magasabb, mint amennyit a másodévesek kapnak ugyanennyire. Persze nem meglepő, hogy ez már a max-hoz közeli díj, hiszen 2-3 szakot leszámítva tanulás nélkül is megvan legalább a 4-es átlag.
  • grizzly21
    hát időben biztos, de sokan csusznak. a többség.

te nem a 144 pontos helyre mentél ? mert akkor ugysem leszel tanár, és állásod is lesz:)
  • 2XP
    Hát nem vmi erős matekos gimibe jártam, sőt, az ottani matektanárom nem éppen a matek iránti elkötelezettségemet erősítette (az anyag nagy részét még könyvből olvasva sem tudta leadni, ráaádsul pont azokkal kötekedett, akiket érdekelt volna vmi órán felüli dolog is), és az első hónapok itt is rengeteg szenvedést jelentettek, mostanra sikerült vmennyire belerázódnom, úgyhogy 4.-ben ez fel sem merült bennem a matek bsc. És annak most is nagyon örülök, hogy a jelenlegi matektanáraimhoz járhatok órákra (egy 30 fős előadásnak is teljesen más a hangulata, mintha egy 200 fős tömegben kellene végigülni vmit), de a felsőbbévesektől nem hallani túl sok jó véleményt a következő évek tanárairól, ráadásul azt sem tudom, hogy msc-re hová kellene mennem, mert a jó kereseti lehetőséget biztosító pénzügyi matekon a legutáltabb tanárok vannak, a matematikai közgazdaságtanosokból pedig inkább tanárok lesznek...

Gondoltam, hogy nem könnyű a bme :) Hallani nálunk olyan történeteket, hogy közlekedésmérnökin a 300 elsősből 30 kap diplomát :)
  • I.C.ram
    Hátja. Nálam is lenne helye :P
  • grizzly21
    sőt, kifejezetten konvergál a 0 hoz.
  • grizzly21
    aki foglalkozott már vele annak szerintem ez nem egy nagy vaszisztdasz
  • grizzly21
    az már elég durván sok pénz
  • I.C.ram
    Miért nem mentél ELTE TTK - matematikusra, progmat-ra? Ezekkel a diplomákkal elég durván ellehethelyzkedni.

Amúgy az, hogy én ilyen keveset tanulok, az nem jelenti azt, hogy könnyű. Lásd 1.4 volt az ösztöndíjátlagom :P (sajnos).

és tudtommal ezen a szakon adják a legtöbb osztondíjat, és egyben itt lehet kapni a leghamarabb ösztöndíjat.

1.85-től már havi 7000. De olyan 4+-os átlagért már havi 30-40 ezer forint.
  • 2XP
    Kár :( Mondjuk azt még nagyjából megértem, hogy egy kötelező tárgyon nálunk bevezető szintű anyagot kell adni (bár azt nem értem, hogy kerülhetnek ide olyan emberek, akik teljesen hülyék a géphez, és meg sem akarják tanulni, pedig a munkájuknál elengedhetetlen lesz), de egy felvehető tárgynál talán feltételezhetnék, hogy vmit tanulni is szeretnénk.
    Annak az internet tárgynak ez a honlapja, nem irigyellek :)
  • Easy Rider
    nemtudom, én most felvettem alkalmazásfejlesztés c tárgyat, de az is vicc, mások meg szenvednek vele, nekünk lesz olyan tárgy is, hogy internet, szóval maple vagy mathlabot ne várj, nem hogy acad-et
  • 2XP
    Van/lesz nálatok vmi advanced matlab vagy maple tárgy, amit mi is felvehetnénk majd? Mert ami most nálunk info2 néven fut, az elég minimális ismereteket ad.
  • 2XP
    Hát én elég gyakran elgondolkodom, hogy alap közgázra kellett volna menni, na ők tényleg alig tanulnak vmit (amúgy mi szerintem jobban lenézzük őket, mint a bme-sek :D), de akkor nem jöttem volna rá, hogy mekkora matek fan vagyok :) (az a baj, hogy mostanában már szinte csak a matek érdekel, ami egy közgáz egyetemen nem biztos, hogy pozitív).
  • Easy Rider
    nos, első nem is közgazdász diplomát kapok, tehát el lehet felejteni a közgazdász mivoltát, egyedül ami ahhoz húz az a mikmak, a többi inkább informatika, évközben szinte semmit nem tanulok, zhkra egy nappal előtte, statból és mikmakból is csak azért húztak, mert azokra be kellett volna járni (mármint gyakorlatra), de amúgy az embernek rengeteg szabadideje van, úgy hogy minden tárgyamat felvehettem ebben a félévben, van összesen 7 tárgyam 29 kreditért, ebből a szerdai nap a legdurvább, amikor 3,5 órám van
  • grizzly21
    komolyan érdekel, ezért ha lehet őszintén válaszolj: mennyi időd tanulsz otthon egy héten átlagosan, illetve 1-1 zh-ra? illetve hogy ezzel a tanulással hogy megy a suli?
    ha tul indiszkrét akkor ne válaszolj, csak érdekel..
    mondjuk oda semmiképp sem mennék mert az ilyen közgazdász dolgokat nem igazán csipem.
  • Easy Rider
    igen oda, könnyű lenne az egész, ha nem lenne mikmak meg statisztika :)
  • grizzly21
    tényleg milyen az? közgáz gazdinfora jársz?
  • Easy Rider
    hát igen, itt gazdinfon semmi nincs, csönd és hullaszag, nem csinálok egész évben semmit :D mondjuk aki nem ért programozáshoz meg sz.ar.hoz meg hálózatokhoz az megszenved :) de amúgy csak vizsgaidőszakban kell valamennyit tanulni
  • magus
    én gtk-n 2-3 honapig nem csinalok semmit kb-.- nincsene kis zh-k, 2 zh, meg egy vizsga vmibol. van amibol csak vizsgam van meg egy beadandom-.-
  • magus
    hát én se tanulok tul sokat, zh-k elott mint a gep, amugy meg havi 1 ora kb (najo nem, de hasonlo)

erettsegi meg utolag visszagondolva tenyleg vicc, de csak azert mert folyamatosan tanultam es ezert nem kellett annyit tanulnom. most jovohetre a zh-k miatt sokkal sokkal tobbet kell tanulnom mint erettsegire. de ha nem felsz tole nem fog sikerulni, es felvallrol sem lehet venni.
  • I.C.ram
    a faszt nem :D utána 5 hétig a pótzhk :D
  • I.C.ram
    Úgyhogy KECIOKOS vagyok! :D
  • 2XP
    Azt meg hogy csinálod?
    Mi egész éven hetente 3 zh-t írunk (össz 6 tárgyból felváltva kéthetente), és pl. analra, linalra és mikrora külön-külön kell legalább egy nap felkészülni.
  • 2XP
    Azért nem kell ironizálni, mindig utáltam azokat az egyetemistákat, akik lenézték az érettségit. Mindig az a legnehezebb dolog, ami előttünk áll, ráadásul itt csak egyszer próbálkozhatsz, különben buktál egy évet (de ezt már megbeszéltük egyszer). Ráadásul elég nehéz megtippelni milyen nehéz lesz, a tavalyi matek emeltre pl. senki sem számított, a töri közép meg tényleg primitív lett, de ez idénre vonatkozóan semmit sem garantál.
  • grizzly21
    de miért, annak is van előnye: utána 5 hétig semmi nem kell csinálnod:D

egyébként nem tudom, máshol tényleg nem tudom hogy megy, de itt már tavaly sem volt kérdés, hogy amelyik héten 2zh volt az már zürös hétnek számitott. cserébe majdnem minden héten volt valami
  • Balo
    én tudok a Te eseteden kívül ilyenről...

...az is Közlekkar:D:D
  • I.C.ram
    Én meg olyanról sem, hogy heti 5 ZH 20 kreditértékben + házieladatok, laborZHk.
  • Balo
    Becsüld meg, hogy a VIK HÖK ilyeneket elintézett, semelyik másik karon nem tudok ilyenről...
  • I.C.ram
    Az a durva, hogy én most is ennyit tanulok kb :D
  • grizzly21
    én havonta tanultam annyit tizenkettedikben:) ha nem esett volna le, akkor vicc volt:) a lényeg az hogy amiből továbbtanulsz azt komolyan vedd
  • Sadist
    NAPI 3-4 óra? :| Jó ha hetente tanultam annyit :|
  • grizzly21
    hát elég sokat, nem könnyü az érettségi. Sokan azt mondják hogy az, de azért ahhoz hogy jól sikerüljön nagyon sokat kell tanulni. És főleg manapság amikor szinte lehetetlen bejutni az egyetemekre.
    Ugyhogy ha még nem kezdtél el tanulni az nagy baj!! Napi 3-4 órát tanulj legalább, és akkor még mindig kell egy kis szerencse is

^^

najo azért azt sem mondom hogy primitiv, de tényleg egy vicc. kivéve az emelt
  • R0sc0
    most fogok érettségizni... hurrá!
    Akiknek már sikerult azoktol kérdem hogy meennyit tanultak rá?
  • grizzly21
    amikor irtad még azt válaszoltam volna, hogy ugyanmár, de most a zh után...vagy béna vagy voltam vagy nagyon nem volt könnyü. vagy mindkettő
  • grizzly21
    na azt az embert hogy utálom!
  • I.C.ram
    Bánóczy hozta a formáját ma. Üvöltözött folyamatosan :D