29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• grizzly21
    én elhiszem, a kérdésre válaszoltam csak
  • Easy Rider
    visual basic, és télleg igen 100% lett :P
  • grizzly21
    valoszinuleg ja.
    milyen nyelv?
  • Easy Rider
    na mivan mindenkivel? csak én írom itt a 100%-os prog zhkat? ;)
  • skristof
    :))))
  • 2XP
    Akkor most töltsd le a 2006-os emeltet is :)
  • Mirk
    ehh hát most töltöttem le a 2006os matek érettségit(középszint), aztán meg is odlottam 90%osra, röhej az egész
  • grizzly21
    akkor legyen kötelező. csak az a baj hogy itt mindenki ugy áll hozzá hogy megtanulja a definiciokat amiknek semmi értelme (pl én hol nem szarom le mikor élt Taylor és mit csinált), megcsinál egy kettest és ugyanott van mintha nem is tanult volna ilyet. ha valamit kötelezővé tesznek azzal azt is elintézik hogy mindenki utálni fogja ezért elvből nem tanulja
  • 2XP
    Elküldtem mailben mindkettőt. Én sem voltam benn órán, és 4-est kaptam 1 napos tanulással :) Tipikus t karos tárgy...
  • Easy Rider
    gazdaság töriből van neked jegyzeted? esetleg egy beadandó copyd, ami alapján megtudnám írni az enyémet? mert egy órán nem voltam bent, és fingom nincs az egészről :$
  • 2XP
    Pedig sokkal szívesebben tanultam volna, mint mondjuk a kiváló ismeretelméletet és a gazdaságtörténetet :

Amúgy lehet már tényleg kezdek meghülyülni :)
  • I.C.ram
    Ez most nagyon stréberűl hangzott :D
  • I.C.ram
    A mai anyagiasodott világban sajnos mindenhez kell már bizonyos fokú gazdasági ismeret, viszont egy fizikai tanulmány nem igazán szükséges úgy általánosságban.

Én nem bánom ,hogy tanulunk ilyet is, sőt szerintem szeretném is, ha nem lenne kötelező, és akkor tanulnám, ha kedvem van hozzá.
  • 2XP
    Pedig mi elég sokat könyörögtünk, hogy legyen fizika, de nem engedik :(
  • Balo
    Addig még lesz egy ZH makró-ból a 12. héten. A 14. héten bármelyik pótolható.
    Szar dolog ez a közgáz, főleg hogy kötelező (ennek ellenére közgázon nem tanulnak pl fizikát). Azért nem mondanám rájuk hogy értelmetlen. Elvégre ha egy vállalkozásba kezdesz (amire azért jó sok esély van), akkor nagyon hasznos pl. az üzleti jog. Talán nem ezeken fog múlni, hogy bennmaradunk-e.
    Attól nem félek hogy kirúgnak, csak attól, hogy az elbukott kreditek után több tízezer forintot fognak kérni... Ami elég húzós.
  • I.C.ram
    Ezek a szar utódtárgyak nekem is lesznek :( Bár üzleti jogban nem vagyok biztos, de valamelyik szakirányban ilyen is van az tuti.
  • grizzly21
    14.hét ? az még jo messze van.
    egyébként ha tényleg bevállalod azt nagyon megköszönném majd, és meghálálnám.
    Most második félévre 41 kreditet vettem fel, ugyhogy nem sok esélyt látok arra hogy a mikrora is szenteljek időt. első félévben kb 2-3 orát azért tanultam rá, olvasgattam egy jegyzetet neten de még a kettesre sem volt elég.
    legrosszabb esetben egyébként nyáron megtanulom (hogy én milyen naiv vagyok hogy ezt mondom, amikor tudom hogy ez ugysem fog megtörténni).

Viszont a legnagyobb para, hogy ezután még nincs vége! én most vállgazd és menedzsmentet tanulok, eddig még nem volt számolás, és az előadok korrektek voltak (nem ugy mint bánoczy-akinél kétszer voltam), igy ezt meg fogom tudni tanulni, viszont lesz olyan is hogy üzleti jog! ez már a több a soknál. 3 -szerintem- tökértelmetlen tárgyat tanulok, ami ilyen gazdasági. alig érnek többet kreditben a programozások.
    na mindegy minek siránkozok itt, ebben a félévben eldől hogy ittmaradok e vagy sem, ha a másodikat elkezdem akkor már végigszenvedem mert csak 3 év az egész.
  • I.C.ram
    De a kémia sikerült :D

Mikró-t meg gyorsan átlapoztam, és a kiemelt részeket elolvastam, de mire már a ZHhoz értem el is felejtettem mindent.

Az meg mekkora szívás, hogy 13-14 héten lesz. 14. héten alapból írok valami 8 ZH-t + a pótok, amiből a mikroóval együtt van 2.
  • Balo
    Akkor ne légy meglepődve... (Amúgy néha elgondolkozok azon, hogy lehet nem is a suli nehéz, hanem a diákok - engem is beleértve - lusták, de nagyon, és így nyavalygunk, jogtalanul)

Megírom mindenkinek persze:D Nem nagy cucc ám, elég átolvasni az összefoglalót VIR-ről. Tényleg nem lett itt meg senkinek? Amúgy majd 14.héten lesz pótZH...
  • I.C.ram
    7-8 óra összesen? :D Kémia féléves vizsgámra nem tanultam ennyit :D

Szóval, akkor megírod helyettem is? :D
  • Balo
    Rövid hajam van:D
    Jó tanultam bevallom, de nem sokat, kb 7-8 órát összesen, előadásra nem járok...
    Ennyi ráfordítás talán megér egy jobb jegyet, ha már másból kétszer ennyi tanulással is bukik az ember:)

Éljenek az iskolák, ahol nincs tavaszi szünet!
  • magus
    tegnapi zh felejtőparty annyira jóra sikerült, h még mindig forog minden : S
  • grizzly21
    ja erre nem is gondoltam, tanultál rá? ugy könnyü :PP :DDD
  • I.C.ram
    Najó ,de te tanultál is rá, és azt nem ér :D
  • grizzly21
    hopp az nem gyenge! nincs kedved megnézni hátha tudsz ennél jobbat is? némi készpénzért?:D rövid haj előny:)
  • Balo
    Háhá, kivétel erősít, no meg a 70%-om:)
  • magus
    dota-> 10-0

vállgazdhoz már nem volt időm : /
  • 2XP
    Nekem is épp ma volt mikro negyedéves :)

Ja, ma megkaptuk a tanulmányi tájékoztató kiegészítését, az egész egyetemen egyedül nekünk van szigorlat a bolognai képzésben :@ 3. félévben a matek tárgyakból (anal, linal, valszám), 4. félévben a közgáz tárgyakból (mikro, makro, nemzgazd, piacszerk), csodálatos lesz... De ennek is mi értelme, amikor egy évre rá már diplomázni meg újra felvételizni kell?
  • grizzly21
    a mikró itt mindenkinek mumus:)
  • I.C.ram
    Na a 6 ZHből 4 meglett :)

Matek, Vasúti futóművek, programozás, műszaki rajz megvan :)
    Statika, mikró nincs :(
  • magus
    jah, nekem 4 zh-m lesz jövőhéten, abból 1 tuti bukta, arra nem is tanulok, az kis zh, majd a véégn kijavítom talán...
  • I.C.ram
    Nekem már múlthéten lecsengett a nagyrésze :) Ezen a héten csak egyet írok. + van egy rajz házim leadásra, amihez még nem nyúltam :)
  • magus
    azért látom te is aktívan tanulsz a zh-kra és nem neten függesz : D
  • I.C.ram
    Tesóm frissen diplomázott tavaly, már főállásban dolgozik, szóval nálam is necces.
  • magus
    hát jah, főleg úgy, hogy tesóm 25 éves, tanul, dolgozik, nem sok ideje van. ha haverokkal mehetnék ki Angliába az jobb lenne, de azt nem lehet, mert tesómnál van lehetőség
  • I.C.ram
    Lehet én is kimegyek idén a tesómhoz. Bár kicsit fosok ettől a vadidegen környezettől 1 vagy 2 hónapig.
  • grizzly21
    mindenképpen jó az, ki kell használni mindent, és elmenni szerintem, diploma után részemről véglegesen.
  • magus
    hát azért én tanárnak nem mennék el. semmi előítélet vagy ilyesmi, csak tuti nem tudnám csinálni.

külföldre meg szerintem érdemes elmenni és legyőzni a lustaságot és/vagy félelmet. én most nyáron 1 hónapra megyek usa-ba tesómhoz, habár szerintem dobozokat pakolgatok, de azt is itteni viszonylatban sok pénzért, meg nyelvtanulás, világlátás ilyesmi
  • grizzly21
    a norvégiai az nem volt betervezve, de kapok a lehetőségen. a thefwa.com egy design award oldal (dijakat kapnak honlapok), itt vettem fel a kapcsolatot velük egy forumon, aztán távmunkában kiadtak néhány munkát már, meg voltak elégedve és felajánlották hogy ha van kedvem akkor menjek ki nyáron 1 honapra. Szóval se nem ismerös se nem közvetitő, mondhatjuk inkább szerencsének.
  • 2XP
    Azért külföldön is jobban keres egy pénzügyes, mint egy egyetemi tanár :) De az is igaz, hogy az utóbbi jóval nyugodtabb munka.
    Ez a norvégiai munka érdekelne: ismerősökön keresztül jött, vagy vmi közvetítőcéggel? És fizikai vagy szellemi munka?