29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Taybor #18115 Ha az érvelést válaszotad akkor nincs gáz mert automatikusan az elsőt javitják ha nincs semmi aláhuzzva. Ha mást választasz akkor sem lesz szerintem semmi baj illyennel már nem szivoznak, remélhetőleg -
corvin? hát az elég elit suli...ott kinéznek 110% alatt...:D -
asszem felhivom:) -
elte,corvin,kommunikációs fősuli.
bár a mai produkciómmal max fizetősre...
-
ilyenkor? sztem a tanár csak észreveszi hogy melyiket irtad, max tesz egy-két rosszallo megjegyzést rád, s esetleg felmenöidre de csak nem lesz gond :\ -
hü vazz most jutott eszembe h nem húztam alá melyik feladatot választottam
ilyenkor mi a teendő? -
Nuki #18109 Mit csinálsz te emelt szintű magyarral? Hová mész? -
Nuki #18108 én csak azt tudom és fogom fel, hogy a kémia indult nagyon primitív szintről az emelt szintű... talán idénre végre összehoznak valami szivatóst :P
-
kosztolányi marcus aurelius volt a műveltségi (kurvahülye kérdésekkel), aztán Krúdy egy borzalmas novellája, amit még a google-be beírva se találok. ezt kellett elemezni.
aztán a történelmi írások és szépirodalmi írások összehasonlítás a reflektálásban, az utolsó írásbeli dolog meg gyakorlatilag az angol nyelv nyelvi integrációjáról kb..
nem volt hálás számomra. -
na hazaértem én is, természetesen érveltem:D
mondjuk nekem nem számít az irodalom jegy, de nehezebbre számítottam, jó, azért nem akarom elkiabálni
holnapitól meg a töritől jobban félek -
emelten ma mi volt? -
ryhdeksan #18104 jövőre összehasonlító elemzés
Fekete Pákó vs Győzike
Érvelés: Melyik beszél jobban magyarul? Fekete pákó vagy matisz papa -
ryhdeksan #18103 tisztára megbolondulok ismétlem az egyenes egyenletét
y-y0=m(x-x0)
v2x+v1y=v2x0+v1y0
v2=m v1= -1
mx-y=mx0-y0
m(x-x0)=y-y0
:D -
magyar emelt elég fos volt :S -
nah látom sikerült a lehetetlennek tünö feladat: még primitivebb irodalom érettségit összeállítani mint tavaly volt. már várom jövöre mi lesz, talán az hogyha a neved jól leírod akkor 3masról indulsz. -
jó neked :)
remélem a matek is egyszeru lesz mint a mai magyar.. -
Kalozoner #18099 Remélem nem kell majd...:D
Na mindegy sok sikert holnapra mindenkinek... szerencsére a matek az jobban megy nekem mint a magyar... minimum 4-es:D:D:D -
Én is azt írtam. :)
Akkora jó volt már, kajak ugyanazt írtuk már a suliban kétszer is. xD Kicsit egyszerű volt már így harmadjára. :D -
Ehh rosszul emlékszem, szal itt egy lista a használható cuccokról.
Szal ha a PDA-nak kikapcsod a telefon fukcióját akkor lehet használni. :) -
Taybor #18096 Jaja azzal nekem is ki volt már a tököm hogy mindenhova fel kellett írni a nevet meg osztályt, és ténlyeg alig volt elég az egy óra a szövegértésre. -
Igen, de ott érvelésként össze-vissza kellett volna utalni mindenféle íróra. Ez azért meg szerintem könnyebb. Mind1, én anno az összehasonlitó elemzést válaszottam, asszem Kosztolányi vs. József Attila volt, és az írók megfigyeléséről, fenyegetettségéről szóltak a versek (30-as évek, kezdődő fasizmus, témát történelmileg szeretem, igy innen közelitettem meg az egészet). Írtam vagy 3 oldalt. -
Ha elérte az utazómagasságot a gép, akkor be lehet kapcsolni laptopot, PDA-t, mp3 lejátszót stb. Csak lézeres kütyüket (Discman) tilos bekapcsolni az egész út alatt. -
Nuki #18093 otthon az őseidnek... xD -
Nuki #18092 ha jól emlékszem az a "női sors"-os az is jó volt, így negyedikesként arra is tudtam volna szórni 3 oldalt :P -
Kalozoner #18091 Majd mikor kiosztják akkor kell a tanárodnak nagyokat érvelni
LOL
-
Nuki #18090 irodalmi példára beírtam hogy "Gondolatok a könyvtárban"... azért ne maradjon már szegény tanár cím nélkül 
ja télleg én is érvelést írtam :D 3-4 sor híjján teleírtam az összes pontozott vonalt. ilyen témát nem lehetett kihagyni :D -
ja, amikor én 2005-ben érettségiztem, akkor még kaffka margit véleménye mellett lehetett érvelni, akkor ezt nem is választotta szinte senki, hanem 2 vers összehasonlitó elemzését. -
bizony. Szoval jobb jegyben reménykedek.. mert ha nem belekötök mindenbe :D -
Kalozoner #18087 de többször már nincs kedvem a magyar érettségihez:D -
Kalozoner #18086 Hát nekem a tanár mondta, majd megtudjuk, de hogy irodalmi példát nem írtam az is tuti:D...én megirtam a 3 oldalt... Egyébként télleg nehéz javítani ha én másképp látom meg a tanár is meg a minisztérium is....érdekes lesz -
nem volt nehéz, a szövegértés meg végképp, én az összehasonlítást választottam, azt valahogy könnyebbnek éreztem mint a másik kettőt. -
Balinthun #18084 érvelés rulzik! mondjuk sztem ezt a legnehezebb javítani mert sztem ha tisztességes érveid vannak akkor azt is megmagyarázod hogy a szar finom édes -
Crash88 #18083 *is -
Crash88 #18082 mé lett volna szopatós ^^ LoL ? jo kis téma volt , teleirtam azt az oldalt ahol alákellett huzni mit valasztottal meg a mellette lévö oldalt végig hajtottam és még fentre és 15 sor kb . -
Kalozoner #18081 Szevasztok... Minket irodalom tanár megrohamozott magyar után és elkeseredtem... természetesen az érvelést választottam(sztem az érvelés az mentőőv annak aki nem tanult 4 évig, SZVSZ PERSZE) és a tanárom azt mondta hogy nagyon sz*patós volt... de még ő se tudja biztosan, mert holnap kapja meg a javítókulcsot..na mindegy ennyi én.. HOLNAPRA MINDENKINEK BETYÁRKÖRTÉT A NADRÁGBA!!!!!! -
Crash88 #18080 na ez is megvolt , nem volt nehéz , az a nyamvatt köcsög ig.helyettes nekem ugat mikor minden lapra rákell irni a nevet meg az osztályt és a szövegértésre igy is necces a 60 perc , nem kapkodtam vele , kb 2 feladatot igyse tudtam befejezni , meg az uccsoba mikor érveket kellett irni abba már necces lett nemtom , ráadásul a 60 percbol ment mondom az az irkászolás is , kész beszarás -
én is érveltem. De szerintem nem volt nehéz. Csak azt nemtudom hoy osztályozzák majd le az érvelést.. kétlem hogy arra lenne javitókulcs :) -
Nuki #18078 próbálj meg ehhez találni irodalmi művet :P
Számomra ez volt a legnehezebb, a többi már gyerekjáték ;) -
Jól hallom, hogy érvelésen a CD és a könyv viszonyát kellett leírni? Hova jutott a magyar oktatás. Jóhogy nem a kutya és a macskát kellett összehasonlítani, vagy az almát és a körtét. Nevetséges. -
összehasonlitottam. kerek 3 oldal (sose voltam jó terjedelemben, de a tartalom 20pont lesz xD )
szövegértés meg nc. nagyon egyszerű volt...