29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Nuki #19238 nem értem mi a probléma? én azt csinálom épp... -
mint irtam lentebb, AJÁNLOTTAM és nem MEGNÉZTEM. thx^^ -
Nuki #19236 angol wikin rákeresni? hátha ott többminden van erről a kalanderezésről... -
bme-n
ennyi van, nem tudom mennyit segit rajtd :\ -
És ez már megint hogy jön ahhoz, hogy én itt helyben semmit nem tudok a kalanderezésröl? O:
Megint igen fáradt vagy, Nuke... -
JancsiPapa #19233 vááá megpusztolok...
végem lesz szombaton :) -
wikin a kalanderezésről nem volt szinte semmi : / a jegyzetet meg csak nem adhatom be teljesen.
időm, háát, hónapok, de amúgy éjfélig kell : D -
Nuki #19231 ha jobban tudnál angolul megkönnyítené a dolgod :P
angol wikin aránylag sokminden van :D -
sajna általánosságban semmit nem tudok rola, érettségire olvastam rola valamit egyik szagkönyvemben, de kb ennyi. Most már nem emlékszem, csak a netet tudom ajánlani sry. -
[ö is-ö is] :P -
Nuki #19228 mennyi időd van rá?? [ő is vegyész akar lenni BME-n] -
Wikit próbáld ott tuti van kurvasok anyag. -
igazából most a kalanderezésről kéne találnom vmit, az a hőre lágyuló műanyagok egyik feldolgozási eljárása, erre rájöttem, de láttam h pl BME vegyészek ezt bővebben tanulják, csak én hülye most állok neki és mostmár esélytelen h szerezzek jegyzetet. Úgy általánosságban a kalanderezésről vki ? -.- -
minimum 24 pontot kell elérned, de inkább többet...a 24-gyel elvileg csak megtarthatod a (jelenlegi 64%-os) 4-esedet. Akkor lesz 120 pontod. Ez nekem egyébként kicsit magas, mert ugyebár a szóbelivel nem csak javítani lehet az írásbelit, hanem rontani is, ugye. Tehát tartanod kell a jelenlegi szintet a szóbelin is ahhoz, hogy megtarthasd az írásbeli eredményét, nem? így a te esetedben nem 24-et kell elérned (ami a 80%, tehát az írásbelivel egyező) a szóbelin, hanem minimum 25-öt, hogy javíthass, nem? ha valaki ezt érti, akkor leírhatná pontosan, vagy igazolhatná, amit írtam... thx -
mit szeretnél találni? :D
Amugy google + wiki. Ha pontosan keresel arra ami érdekel, google biztos dob valamit Persze ne csak magyar oldalakon keress :D
Jo lenne tudni, hogy mit szeretnél találni, anélkül nem tudok segiteni :\
(jade, a pvc-t a polivinilklorid polimerizásiojával állitják elö :D) -
vki vegyész esetleg aki tudja hol találhatnák vmit a pvc-ről és a kalanderezésről? -
Uhh, köszi, megmentetted az életem, ha idén nem jutnék be egyetemre. Sajna ebben lemaradtam, az elsö hirek szerint nem volt duplázás, azota nem nagyon érdekelt az egész :$ -
orkenyid #19221 De abbais lesz duplázás! (legalábbis nagyon remélem, mert ha nem akkor megszívom :D)
"A felvételi pontok kiszámításánál kétfajta számítási módszer lehetséges:
1. A tanulmányi + érettségi pontok összegének számítása. (200+200)
2. Az érettségi pontok kétszerese. (2x200)
A két számítási mód közül automatikusan a jelentkező számára kedvezőbb pontszámítást alkalmazzák időkorlát nélkül (vagyis a tanulmányi pont ettől kezdve nem évül el!) "
http://meridian.apaczai.elte.hu/nagyszunet/nsz59.php -
Nemcsak valószinű, az eddigi heirek szerint AZ lesz. Igy nem tudom jövöre elsumákolni az évvégi jegyeim [brühühü]
-
Easy Rider #19219 mé, nem? :O -
orkenyid #19218 Igen, de én arra értettem, hogy az már elég valószínű hogy 480 pontos lesz 2008-ban :) -
Ha jól tudom info szóbeli 30 pont, ha ezt hozzáadjuk a 80%-os írásbelihez, akkor összesen 84% jön ki, bár ez fura, lehet, hogy elszámoltam. :D -
Sziasztok!
Egy középszintű írásbeli érettségit hány %-kal lehet "felturbózni" szóbelin? Pl.: egy 80%-os írásbeli (gyakorlati) infot, ha jól felelek szóbelin a végén max. hány %-os lesz egybe?!
Köszi a segítséget.
-
coss #19215 Sziasztok!, nem tudjátok, hány pont kell közép írásbeli törin a szóbelire bocsátáshoz?
köszi -
Aha, az ajándékot meg a Jézuska hozza :) -
de, azért az még aktuális...
a tiéd még nem aktuális (2008)!! :D -
orkenyid #19212 Ez már nem aktuális.. 480 pontos lesz.
http://www.bolyai-starjan.sulinet.hu/html/Felv%C3%A9teli%202008.ppt -
ati711 #19211 Köszönöm aa sok segítséget, és szorítok minden vizsgázónak aki a hetekben vizsgázik bármiből is.
Bár az én vizsgáim csak juni 25-27 között lesznek csak, de addig is tanulni kell.
Mégegyszer kösz mindent.
Ja és az infó így van fravik szavai szerint, már csak az lenne a röhely hogy nem szerzem meg a 13 pontot.
-
Jaj tényleg igazad van, én csak az írásbelit vettem figyelembe. Sry. =) -
szerintem nem, mert én úgy tudom (én nem középszinten érettségiztem), hogy a matekon kívül minden tantárgy 150 pontos. A 120 pontos írásbelin elért 107 pont 89% (de csak akkor, ha csak az írásbelit nézzük). A 30 pontos szóbelivel együtt lehet meg így csak neki az 5-ös úgy, hogy összeszed még 13 pontot, és így lesz 120 pontja, ami középszinten 80%-os 5-ös. -
nem ismerem a képességeidet, de ha sokat tanulsz (éppen most is:D), akkor semmi sem lehetetlen, akár max pontot is elérhetsz. a lényeg, hogy összeszedett legyél és használd ki a jegyzetelésre, átgondolásra adott időt, hogy felépíthess egy igazán szép feleletet. A tanáraid, majd meglátod, biztos nagyon rendesek lesznek (nem azt nézik, hogy mit nem tudsz, hanem azt, hogy mit igen).
most itt megragadnám az alkalmat, hogy megkérjek minden kedves fórumozót, hogy gondoljon a hétfőn informatikából emelt szinten szóbeliző társaira, (és szorítson is, ha lehet:D) -
*És akkor 107pont az 89%, ami 5-ös. -
Info középszinten 107pont az 4-es??
Nem 120pontos összesen? És akkor 170pont az 89%, ami 5-ös.
Nehm? -
ati711 #19205 THXTHX -
Beleírják a százalékot és a jegyet is. -
ati711 #19203 érthető köszi szépen mégegyeszer - és mennyire látod megszrezhetők számomra ezek a pontok szóbelin?
valamint van egy kérdés az érettségi bizonyitványos a jegyet is bele írják vagy csak a százalékot? -
remélem elég érthető...ha nem, akkor kérdezz nyugodtan :) -
hali
Magyar: 100/53p --> 53% --> 3
szóbeli: 50-ből kell neked min. 37 pont a 4-eshez
Töri: 90/51p --> 57% --> 3
szóbeli: 60-ból kell neked min. 39 pont a 4-eshez
Matek: 4-es
Angol: nem tudom, mert németes vagyok,de sztem ua. nem? akkor a szóbeli 33p, tehát a 117/68p --> 58% --> 3
szóbeli: 33-ból kell neked min. 22 pont a 4-eshez
Info: jaja 13 pont az 5-höz
remélem hogy senki nem írt azóta...:) (az 5-ösöket nem írtam, mert nem lehetséges) :) -
ati711 #19200 Egy hatalalmas nagy kérdéssel fordulok hozzátok:
Ki kellene okoskodnunk hogy mi hányas lett az érettségin.
Magyar nyelv és irodalom irásbelin 21+32=53 pont lett ez még lehet 4-es?
Történelem 30+21=51 pont lett ez lehet még 4-es?
Matek 77 pont az 4-es
Angol igy van sorba 22+18+4+24=68 pont szövegértés, hallott szöveg értés, nyelvhelyesség, szöveg alkotás. Itt hogy számolják tovább a szobeliben. Fogalmam sincs hogy mivel osztják állítólag 117, de nem biztos. Na arra lennék kiváncsi ez hányas lehet összeségében.
Infó 107 pont, vagyis 13 pont az 5-öshöz.
Még egy utolsó kérdésem lenne hogy néz ki egy érettségi bizonyitvány, csak a százalékok vannak benne vagy a jegy is fel van benne tüntetve?
Segítésgeteket előre is köszönöm szépen
Jó tanulást mindenkinek. -
lord nihilus #19199 hát igen, ezek után gondolom h az...csak eddig egy "kissé" nem volt világos