29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• I.C.ram
    Hát kb ilyen szintű dolgot írtál be :) Nyilván attól függ, hogy a többie hogy teljesítenek, ezt szerintem mindenki levágja :)

Amúgy meg lehet nézegetni az eddigi ponthatárokat, nem hiszem, hogy +-5-10 pontnyi eltérés lesz.
  • light00
  • I.C.ram
    aki bújt, aki nem, az nem.
  • light00
    Költségtéritésesre tuti, államira attol függ, hogy hány olyan van, akinek nálad jobb pontszáma van.
  • zmeor
    szerintetek 118 ponttal BMF-NIK mérnök info-ra felvesznek idén?
    jelentkeztem államira és költségesre is
  • szoltan
    túlvok az emelt szintű szóbeliken végre :P
    törin tökutolsó voltam, de a XX.sz-i demográfiát húztam, könnyű volt sztem, és segítettek is kérdéseikkel a vizsgáztatók
    föci meg érdekes volt, mert ma vizsgáztam és ma kezdtem el reggel tanulni :D mázlim volt mert ott is jó tételt húztam(az előttem lévőéhez hozzá se tudtam volna szólni), úgyh most boldog vok:)
    Nekem már csak a magyar van szóbeliként, mert az angolt megcsináltam régebben, szal még 1hét és vége ennek az egésznek :D
  • I.C.ram
    Jó neked :D Nekem összesen lett a két félév alatt 40 :P
  • ivjoe
    Mennyid volt előző félévben?
  • ivjoe
    100
  • grizzly21
    na most fejeztem be ezt a félévet, 30 kredit sikerült nem ugy mint előzőben, végre baszki.
  • light00
    nézd meg az elözö évek különbségeit, és abbol ki leeht kalkulálni. :)
    legalább 2-3 számadatbol egész jol megsaccolhato.
  • ati711
    Idén mennyire várható az építészmérnöki BSc szakon a ponthatár? Tavaly 102 volt az a kérdés mennyire viszik fel várhatóan.
  • light00
    huh. Végre, kémia rulz^^
    amennyit tanultam, kb olyan nehéz is votl a tétel :D
    (szal semennyire:D)
    kihuztam a benzolt. elemzésre. hát örültem a fejemnek:DDD
    kisérletet pofátlan modon elk**tam, azt nagyon szégyellem :(
    de amugy végre ez is kipipálva, márcsak a többi 3 van, sok szerencsét elöre is azokra mindenkinek^^
  • Gnome
    túllettem a törin...jakobinus diktatúrát húztam és utólsó elötti voltam durvavolt...eleinte nemjutott eszembe semmi majd szépen lassan összeszedtem mindent..a végén tettek fel kérdéseket és ennyi...remélem meglesz az 50 pont..
  • Nuki
    részvét.. :|
    énis kémián aránylag azt húztam amit nem akartam volna :P
  • zmeor
    lehetne fordítva is

pl van 20 tétel

és csak 1 et tudsz..
    pont azt húzd...:)
    vagy ha olyat húzol ami nem megy, rakd vissza és keverd össze
  • JancsiPapa
    25 tételből 23-at biztosan tudtam.
    és azt húztam, ami nem megy :(
  • light00
    amugy most mondták neekm hogy kitették, hogy ki mikor érettségizik. szerintem te is tedd azt, hogy kérdezz valaki sulibanlakót, vagy havert, hogy mikorra tették ki a nevedet.
  • Gabyee
    ok köszi,én is 20-ra emlékeztem csak nem voltam biztos benne
  • light00
    emelten kell szobelizni
    középszinten csak akkor, ha 10 és 20% közötti értéket értél el. Akkor kell csak.
  • grizzly21
    emelten mindenképp kell,
    közepen semmiképp sem kell.
    ergo tökmindegy hány pontod van, az számit hogy milyen szintre mentél.
  • Gabyee
    szasztok!
    légyszi áruljátok el hány ponttól nem kell szóbelizni matekból?
    köszi
  • Nuki
    igen mi naívak azt gondoltuk hogy valami hasonlóra számíthatunk... jó látni hogy legalább van olyan aki hasznát is fogja venni ennek (remélhetőleg:)
  • Cuchulainn
    Nekünk nincs és nem is akarom hogy legyen...szerintem megöngyilkolnám magam órán :)
  • ivjoe
    A mikroelőadáson szó nem esik arról, hogy mi az államháztartás és mi a költségvetés államadósság de maradjunk pénzügy témában egyáltalán hogy mi a THM. -.-
    Szóval most miről beszélünk?
  • Bucser
    közgáz témához:

A Mikro és Makroökonomia mióta világ a világ kötelezően választható tárgy volt még a régi rendszerben (kredit előtti). Azaz muszáj volt megcsinálni csak te választottad meg mikor és hogy. Akárcsak aJogi alapismeretek szociológiai alapok és pszicho alapok.

Most a kreditrendszerben ugye nem kötelező semmit sem megcsinálni a választottakból csak a választható tárgyakból kell csinálni X-et (amit a TO meghatároz)

De mivel a közgáz az alapműveltség része és Magyarországon nagyon alacsony színvonalú a pénzügyi kultúra (pl emberek 90%-a nem tudja megmondani, hogy mit szabályoz a monetáris politika vagy alapvető dolgok, mint pl.: hogy mi az államháztartás és mi a költségvetés államadósság de maradjunk pénzügy témában egyáltalán hogy mi a THM) Ezért nagyon könnyen megvezethetőek mind a bankok mind a politikai pártok által.

Ezt úgy kívánják helyrebillenteni, hogy kötelezővé teszik a tárgyakat beépítik a kurzuslistába. Egyébként közgére mindig szükséged lehet, még ha az óra nagy részét át is alszod valami derengeni fog az alapokból.:) (nem úgy mint teszem azt nekem a technológiai ismeretek egy harmadrészt mérnök kétharmadrészt gazdasági szakon)

just my 2 cents:)
  • Nuki
    az engem már biz' nem nagyon zaklat... :D
  • light00
    mindenhol -.-
  • Nuki
    akkor én már nem értek semmit....:o
  • Nuki
    igen a mi iskolánkban.
  • ivjoe
    Nem, mint mondtam tavaly ugyanezen a szakon nem volt mikro, bsc-ben van. -.-
  • light00
    középszintü érettségi két dátumban van:
    18-19é20
    illetve
    25-26-27
    najo, pontosabban két intervallum:D
    amelyik hétre beosztották az osztályod, azon a héten kell bemenni az elsö nap, reggel 8ra, a megnyitora. Akkor mindenkinek elmondják, hogy mikor fog érettségizni. Azaz melyik nap.
  • Nuki
    te tudod. :D mi nem tudhatjuk.
  • xy21
    közép...nekem eddig annyit mondtak hogy 20 vagy 21.
    Na de most akkor mikor?
  • Nuki
    közép-emelt? elméletileg megkaptad papíron, vagy osztályfőnök elmondta.
  • xy21
    nem tuggya valaki mikor lessz infó szóbeli???
  • light00
    Vagy csak nem tudsz a többiröl :D
    Én is egy-kettöt utolag tudtam meg, hogy van. :)
  • Nuki
    nekünk mindenból :) legalábbis én utánajártam, de angol kivételével mindre bejártam :P tudod arcról megismernek aztán, á ez ittvolt... :D
  • Blekk Síp
    Nekünk egyedül fizikából volt konzultáció. (én infobol érettségizem)
    Érdekes dolgok ezek... :D
  • Blekk Síp
    Ja és köszi a segítséget!!! =)