29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• grizzly21
    "
    ELTE és az SZTE meg jobb egyetemek mint a BME, ebből is látszik, hogy mit használnak a jók"
    azért ez nem igy van:)
  • I.C.ram
    Na ne hülyéskedj!

Ha nyertél egy SZÉTV-t, akkor nem valószínű, hogy kifognak baszni az egyetemről. Aki szorgalmas azt nem basszák ki, nem olyan éveszesen nehezek a magyar egyetemek. Én inkább jérnék rögtön egyetemre, és megnézném, hogy milyen ez a szak, amire akarsz menni. Az is lehet, hogy nem fog bejönni, mint ahogy nálam se jött be. Így meg "csak" vesztesz 1 évet. A technikusi végzettséget meg szerintem kiüti autómatán a diploma. MAx akkor nem, ha dolgoztál is valahol. Mondjuk már nem nagyon tudsz változtatni, de én biztos rögtön mentem volna egyetemre, és 144 ponttal nem azon paráztam volna, hogy kivágnak-e vagy sem.
  • light00
    Sry, megcsinálom a billentyüzetem, utána ujrairom^^
    (najo nem irom ujra, de bocs a hibákért-hibás érintkezés)
  • light00
    Ez egy hossz történet :)
    Iazábol nm teljesen igaz ez. Részben viszont nagyonis. Amelyik sulikba tovább szeretnék menni, az vagy a BME, vagy az ELTE vegyészeti ága.
    És skerült visonylag jo helyezést elérnem egy versenyen, név szerint a SZÉTV-n (szakmai érettségi tantárgyi verseny), ami olan mint az OZTV, csak végzösökna. És a két suli az elsö 3 helyezettnek megadja a maximum többletpontot, a +24et, és persze a verseny ad egy 100%os emelt szintü szakmai érettségit, ami beszámithato a szerzett pontokba. Igy lehet 144 pontom. De matek "csak" 84%os lett, igy két pontot vesztek. És inkább szerzett pontokbol számolják a bejutási esélyeimet, mert az évvégi jegyeimböl durván buknám a BME-t.
    Igy valojában 140 pontom van. De csak a BME-VBK-ra és az ELTE-TTk vegyész ágára. Meg a Pannon egyetemre, Veszprémbe, dehát az halál messze van.
    Mellesleg, technikusin igyis-ugyis maradnék, mert legalább lesz szakmám, és ha kicsapnak egyetemröl, akkor tudok magammal mit kezdeni, és nem kell ujrajárnom az elvesztegetett éveket, hogy jussak valamire.
  • I.C.ram
    mondom mint a KISZ-esek.
  • Sadist
    A HÖK szinte mindenhol egy söpredék enyveskezű banda. Tök ugyanolyan, mint a rendes politika, csak kicsiben. Most SZTE-n sikerült végre új HÖKöt választani. Az előző elcsalta az előző választást, új választást meg nem írtak ki. Úgy volt, hogy februárban lesz megismételt választás, aztán lett a nagy lószaft, maradtak továbbra is. Mondanom sem kell szétszarták az ösztöndíjrendszert, szoctámokkal is kutyultak jó sokat, késtek a kifizetések, ótvar bulikat szerveztek, vagy egyáltalán nem szerveztek semmi programot.
  • I.C.ram
    144 pontod van és technikusira mész inkább?
  • light00
    o_O
    ez orarend vagy egy ujabb "modern" festmény?
    hát, sry, ebben nem tudok segiteni.

(amugy ahogy bátyám ondta, igen, a bmf-s neptunban ott kell. ne kérdezd, hogy, elsösöknek elmondják. Vagy ha szerencséd van, öszeállitják helyetted, mint 2XP-nek. nem tudom. majd jövöre én is fogok bombázni hasonlokkal másokat, technikusi után.)
  • I.C.ram
    Jobb helyeken első félévben a Tanulmányi Osztály csinálja meg az első éveseknek az órarendet első félévre, de persze módosíthatsz rajta.
  • I.C.ram
    Én már csak úgy hívom a hököt, hogy KISZ. Kb ugyanilyen lehetett a KISZ régen. Engem meg is loptak 4500 forinttal.
  • zmeor
    és az órarendemet is ott kell összeállítani?

mert msot találtam 2007 őszi órarendet..elvileg ez lesz nekem ha oda bekerülök... elég érdekes, alig igazodok ki rajta hogy mikor mi van, és mire kell bejárni....

LINK!! KATT
  • I.C.ram
    Szerintem akármelyik végzős infós diák jobbat csinálna annál aszarnál... :(
  • light00
    egymás közt? :D
    bátyámnál igy megy, ö ugyanigy van a tanulmányi osztállyal, ahogy te a hökkel.
    én csak az ö nevében beszélhetek.
  • light00
    elégedett vásárló? :)
    (micsoda nagy közutálatnak örvend a neptun. pedig szegény-szegény tulhajszolt rendszergazdák tuti mindent megtesznek a boldogulásotok érdekében.öööö, ugye egyikötök se rendszergazda?o_O)
  • 2XP
    Jaj, meg még a hök: hát nálunk az a lopásról szól, biztos olvastátok stróbl és az audi tt történetét, a közgáz falán is díszelgett (érdekes módon rögtön volt pénz letakarítani :D). Eddig ahány ötletem lett volna, mindig az a válasz jött, hogy nem a hatáskörük, vagy nem érdekli őket. A pénzügyeket meg nálunk külön szervezet intézi, aminek senki sem szólhat be, pedig hát elég érdekes osztják szét a forrásokat :S
  • I.C.ram
    Ja nem bonyolult, viszont szar, és abszolút nem ergonómikus. (4-est kapott ergonómia szab vál tárgyból!) :D
  • light00
    [ö is]
    de szerinted olyan sokat dobnak rajta? Akkor eddig is tehették volna. Hát várjuk a legjobbakat, de nem élem magam annyira bele :)
  • light00
    [bátyám diktálása után irtam]
    [lehet csak ö szerencsétlen? :D -remélem nem családi örökség-]
  • Nuki
    van még egy évünk hogy kijavítság
    [vegyésztechnikusi-n marad 1 évet]
  • Nuki
    óóó... angliában ilyen már középiskola óta van, szinte minden iskolában :D
  • 2XP
    Nálunk elsőben felvették helyettünk az órarendet, csak a választhatókat kellett nekünk felvenni. Amúgy annyira nem bonyolult mint írod, 10 perc nézelődés után sok meglepetés nem érhet :)
  • I.C.ram
    A BME-s két féléves pályafutásom alatt kb 10 különböző időben fagyott le, úgy hogy csak napokkal később ment újra. Tárgyfelvételnél előző félévben kb 1 hétig beszart az egész.
  • light00
    Amugy a BME a neptunját a BMF-töl kapta, a régi BMF-s neptun, ami már egész pofásan futott, megunták, és csináltak ujat, azt meg odaadták a BME-nek. :)
    Még jo hogy én is oda fogok járni (VBK-nem vörösboroskola :D).
  • I.C.ram
    Nekem az ELTE-n kurvajó volt az ETR, ami tetszett benne, hogy volt topikja minden tárgynak, és így egy az egyben tudtam kommunikálni a tanárral, illetve olyan diákokkal, akiket nem ismerek személyesen. Ezt hiányolom a neptunból nagyon.

ELTE és az SZTE meg jobb egyetemek mint a BME, ebből is látszik, hogy mit használnak a jók :D
  • 2XP
    Az új 3-as neptunhoz eddig csak a vizsgafelvételnél volt szerencsém, ott teljesen kulturáltan ment (igaz 7:30-kor volt a nyitás), az előző 2-essel sem volt sok baj, bár a legtöbb tárgyam olyan, hogy csak egy időpont van belőle, szóval nem kell komoly harcokat folytatnom :D

Szóval gazdinfósok rlz :D
  • light00
    Itt az info:
    A Neptun egy tanulmányi rendszer. Ha meg is mutatják hogy kezeld, sokáig tart begyakorolni, hogy jol menjen. Tényleg tudni kell nagyon jol kezelni, mert az egész föiskolai életed ott lesz. A Neptunban tudod a tantárgyakat, és a hozzájuk tartozo kurzusokat kiválasztani. Erre figyelni kell, mert nagyon sok kurzus van, és sajnos ömlesztve vannak (mármint a levelezö, esti és nappali) a kurzusok. A tárgykod nagyon fontos!
    A NIK honlapján fönt kell lennie az elsösök orarendjének, amin reajta vannak a tárgykodok, a kötelezö tárgyakrol minden, a legfontosabb dolgok. A rendszert érdemes betartani, mert ha nem figyelsz, össze-vissza választgatsz, akkor a föiskolát is bukhatod.
    A Neptunban szoktak levelezni is, diákok csak kaphatnak, nem küldhetnek, a tanárok szoktak levelet küldeni a diákoknak a vizsgaidöpontok modositásárol, az esetleges évközbeni bármilyen változásrol. A hallgatoi önkormányzat is szokott irni ált. támogatásokrol. Érdemes tudni: hallgatoi önkormányzathoz érdemes fordulni mindennel (föleg támogatásokkal), ök probálnak is tenni valamit, szivesen és sokszor segitenek, mig a tanulmányi osztály nem nagyon :D
    A Neptunban kell majd fizetni is, pl potvizsgákat, kollégiumi dijakat. Ezért érdemes mindenképpen bent tartani valamennyi pénzt. Ezt elsöéveseknek ugyis elmondják/megmutatják, hogy kell. Az ösztöndijakat, segélyeket is nyomon követheted a Neptunban.
    A vizsgákra is itt jelentkezhetsz, illetve leadhatod. Vizsgára érdemes korán jelentkezni, mert hallgatoi limit van rajtuk, és lecsuszhatsz az összes alkalomrol, mert annyi a hallgato/potlo. Ez elsöéveseknél pl nagyon fontos, hogy tanuljanak meg idöben jelentkezni, mert ksöbb több lesz a potlo mint a hallgato :D
    A neptunban nagyon fontos a leckekönyv, amibe bekerül minden, ami a hagyományos leckekönyvbe. De egyeznie kell, mert a Neptun fontosabb. Ha ott nincsenek tanári aláirások, hát futkározhatsz utánuk :D

Végül: Vizsgaidöszakokban, illetve hasonlo eseményeknél ne csodálkozz, ha lefagy a rendszer, vagy nem enged be, vagy épp kidob, csak a szerver nem birja a sok hallgato kiváncsiskodását. Érdemes ilyenkor kb oránként ránézni, mikor áll helyre.
    Hát ennyi lenne röviden :)
  • ivjoe
    Egy csomó egyetem neptunt használ, ETR-t kevesebben, ELTE, SZTE tuti, asszem még Kecskemét is. Hát ETR sem egy leányálom, sőt, elég szar az is sajnos. :C
  • I.C.ram
    Neptun: Ez egy olyan felület, amiben felveheted majd a vizsgáidat, tárgyaidat, jegyedeit is megjelennek, illetve a pénzügyeket is innen tudod kezelni.

Ez a célja, de egy nagy rakás szar. Én csak a BME-s neptunról tudok beszélni, és az egy rakás fos. De van BMF.es ismerősöm is, és ők se szeretik nagyon. Állandóan behal, stb. Tanárok se használják megfelelően. Majd meglátod. ELTE-s ETRhez is volt szerencsém, az sokkal kultúráltabb, és jobb volt de ugye ahülye BME nem hajlandó beismerni, hogyy valamiben jobb az elte nála... Majd meglátod. Átkozni fogod te is.
  • light00
    ok zárjuk le, csak probáltam részletesebben segiteni. lényegtelen, vége.

bátyám neptunos, ö sokat tud erröl. Ö is BMF-re jár, a Kandóra jár. szerintem holnap irogat majd nevemben egykét sort erröl.

amit én tudok, az gyakorlatilag a suli adattára, megadja neked az orarendet, vizsgaidöt, oda is be kell iratni jegyeket, ilyesmi. majd holnap részletes info.
  • zmeor
    fiúk hagyjátok abba!!
    megtadtam amit szerettem volna... és mind2-tök sok új infot adott nekem..

lenne még egy kérdésem
    van ez a neptun
    állítólag még jövőre is ez lesz és utána beszűntetik.. ki mit hallott erről?
    valamint egy kis bővebb info-t kaphatnék erről a neptunról?
    thx
  • I.C.ram
    Az a vicc, hogy szó nem volt semmi ilyesmiről. Ezeket te mesélted mellé, és tök egyértelmű dolgok magyaráztatával. Meséld már el, hogy ki a fene kérdezte ezt az állami támogatásos hülyeséget, amit még nem értek, hogy hogy került ide? Senki. Ennyi. Zárjuk le.
  • light00
    ahh...légyszives, talán olvasd el az összes hozzászolásomat, és utána ecseteld már értetlenkedésedet.
    Nemcsak azt mondtam, hogy bejut-e vagy sem, hanem hogy hogyan kaphatná meg az állami támogatást.
    én kitértem a költségtéritésre, és az állami támogatásra. az állami támogatást azért irtam le, mert HA bejut, akkor HA elég magas a pontszáma, AKKOR kaphat állami támogatást. (legyen példával. 300 embert vehetnek fel az adott karra. ez a kar mondjuk 100 fönek tud állami támogatást nyujtani. akkor azt az elsö száz legmagasabb pontszámu bejutonak fogja adni. ) ezt irtam le, és nem a pontszámitás modszereit, azzal szeritnem csak tisztában van mindenki.
    Ha valamit nem értesz még, készségesen beszurom mellé az eredeti hozzászolásaimat. De tényleg.
  • I.C.ram
    Hogy jön ide az állami támogatás?

"szerintetek 118 ponttal BMF-NIK mérnök info-ra felvesznek idén?
    jelentkeztem államira és költségesre is"

Ez volt az alapkérdés. Nem értem, miért beszélsz itt családi körülményekről stb...
  • light00
    mellébeszélsz. vagy elbeszélünk egymás mellett. te az általános ponthatárokrol beszélsz. én meg az állami támogatásrol. Azt eddig ha jol tudom családi körülményalapon dönötték el vammi. legalábbis bátyámnak igen. másrészt ha félreértesz, akkor nem engem kéne (egyböl) hülyézni
  • Sadist
    Ugyan már, érettségi mellé nem jár automatikusan józan paraszti ész :D
  • I.C.ram
    Emelhetni akármennyit emelhetnek, ha olyanok az eredmények. De nem valószínű.
  • ati711
    Nem hiszem hogy lefele jön - szerintem inkább fel emelik - de 8 pontnál többet nem emelhetnek remélem - vagy igen?
  • I.C.ram
    Emberek kicsit gondolkozhatnátok is néha...
  • I.C.ram
    Húha... erre most szívem szerint nem reagálnék, de megteszem, mert unatkozom.

MINDIG így számolták a pontokat! Megnézik, hogy mennyi embert vehetnek fel. Összevetik az elért pontokkal. 300 embert vehetnek mondjuk fel, akkor megnézik az első 300 legjobban teljesítőt, és a 300. ember elért pontja lesz a ponthatár. Mindig ilyen elven határozták meg. Nem úgy, hogy hasra ütöttek, hogy legyen akkor mosti dén mondjuk 126 a ponthatár...
  • light00
    az idei nem ponthatár alapon megy, hanem meg van határozva, hogy mondjuk 150 emberét fizeti az állam, amit pontszám alapján sorolnak be. Ha 150 embernek 118pontnál több lett a pontja, igy járt, de ha nem, akkor ö is részesül állami támogatásban. Minél több pontod van, annál nagyobb az esélyed, de pontosan sose leeht megmondani, hogy tuti kapni fogod.
    (de, az én 144pontomnál tuti)