29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Mirk
    az oké, hogy vershez adnak kötetet de mi van ha nem vers kell, mondjuk Petőfi: Apostol?
    és törihez is adnak vmi forrást, mindenképpen?
    tehát nincs olyan hogy nem adnak segítséget?
  • lord nihilus
    kösz, ezt jó tudni :)
    mostmár csak tisztes helytállás kell közép szóbelin...és reménykedni h nem lesz magasabb a ponthatár mint tavaly
  • Mirk
    szóbeliken is lehet vmi segédanyagot használni?
    szöveggyűjtemény, atlasz, ilyesmi
  • Hixer
    nahvazz, jövök épp megnéztem emeltszintű pontjaimat... kicsit jobbat reméltem azért, most izgulhatok mennyivel emelik a ponthatárokat.
    Titeket is megkérdezlek, csak vélemény szerűen, hogy tavaly SE-ÁOK-ra 138 volt a ponthatár, és szerintetek ezt emelik ezévben és kb mekkora pontkülönbséggel? Nem kell semmi magyarázat, ha van persze jó, csak tipp, hogy emelik-e és ha igen kb mennyivel?
    (Vegyétek figyelembe, hogy tavaly 1315 jelentkező volt, idén 1191 természetesen első helyen megjelölve, illetve akinek van tapasztalata, hogy könnyebb, vagy nehezebb, esetleg uyanolyan volt-e a tavalyi és idei érettségi a felvételi tantárgyakból, illetve másoktól mit tudtok, mennyire lett jó nekik)

elsősorban olyanknak szól a kérdés, akiknek rálátásuk van, hogy kb. hogyan is alakul ez, de persze akárki találgathat.
  • Tigristank
    Igaz.
  • lord nihilus
    Szeretnék tájékozottabb lenni egy dologban. Ezt idézem:
    " Amennyiben az adott szaknál csak egy érettségi vizsgatárgy alapján számolják az érettségi pontot, ebben az esetben az emelt szintű érettségiért 14 többletpont jár. "

Ez igaz vagy félreírták???
  • Nuki
    hát húzhattam volna jobban ;D

kár hogy élőben nem végezhettem el, pedig ooolyan jóóóóó [felcsillan a szeme] :D

olyan jó, képzeljétek, kilencedikeseknek tartottunk agolul ilyen kedvcsinálós-kísérletezős órákat. DE angolul ám!!! mivel ők angol-kéttannyelvű vegyész osztály lesznek, csak 9-ben még nem tanulnak kémiát (milyen rendszer ez má' :)...
    szóval hogy szokják a labor illetve a kémia, meg a kísérletezgetés örömét, ilyen órákat tartottunk nekik... ^^ tök jó:)
  • JancsiPapa
    a ) megszívtam volna
    b )
    c )
  • magus
    " De kb a suliban tanultak nagy részét nem haszn osítod a munkahelyeden "

huhh
  • Nuki
    én inkább örkény istvánra, vagy németh lászlóra vágyom, az könnyebb... :D
  • Blekk Síp
    Viszont irodalom szóbelin adnak kötetet ill. szöveggyűjteményt, abból is ki lehet hozni jó dolgokat. =)
    Pl.: Petőfi forradalmi költészeténél elemzel pár verset és már jó vagy.
  • Nuki
    töriből pont nehezebb ilyet kihozni, ott a források minden, ott tényleg alád rakhatják a kettest :P
    irodalomból lehetek szarban ha nem nézem át... az sokkal nehezebb és seggelősebb minta töri, nem is szeretem egyáltalán... :\
  • Blekk Síp
    Nyílván nem szó szerint értettem.
  • Nuki
    ne keverd össze az idiótaságot a jóindulattal...
  • Blekk Síp
    Basszus pont a töri a legtöbb pont szóbelin, és az nagyon nem megy...
    Wááhhhh, semmit sem tudok belőle, soha sem szerettem a törit, egyszerűen elalszok rajta tanulás közben...
    Igaz nekem már csak az info számít, ha abból elérek a 30-ból 16 pontot, akkor 5-ös =)

Azért ha törin írtam egy 60%-ost írásbelit, szóbelin csak nem húznak már el nem? :D Remélem, hogy ha annyit mondok hogy: öööőőőőőőőőőőőőőőőőő... esetleg megspékelem egy kis aaaaaaaaaöööőőőaaaa-val és szépen mosolygok hozzá akkor kapok vagy 6 pontot :D
  • ati711
    Irodalom - nyelvtan 25-25 pont
    Töri 60 pont
    Infó 30 pont, ha jól tudom
  • ryhdeksan
    magyar irodalom-nyelvtan külön külön hány pont? mert összesen 50 azt tudom

és töri - info hány pont? a szóbeli része?
  • Nuki
    a) Izoméria. Arról mindent, fajtái, izomériák fizkai és kémia külömbségei, stb... magyarul erről a témáról mindent.
    (Sztereoizoméria: geometriai és optikai izoméira, konstitúciós izoméira, etán molekula konformációi) ezeket mondtam :P
    b) Szökőkút kísérlet
    c) Levegőn hagyunk Fe(SO4)2 és Cu(SO4)2 oldatokat, melyiknél történik színváltoás, miért?
    nem lett olyan rossz ^^ de az a) azért a rosszabbak közül húzódott szóval jobban örültem volna általános vagy szervetlen kémiának :P így nem hoztam tökéletes formámat :D (igencsak nem!!)
    bizakodom, és abban is hogy így is felvesznek a BME-re :P
  • JancsiPapa
    El is felejtettem kérdezni:
    Nuki, hogy ment a kémia?
    Mit húztál? :)
  • Nuki
    az a helyzet hogy nekem se... így csillagkapu után se xD
  • grizzly21
    ja szegedi? akkor bocs
  • Sadist
    Szerinted majd Szegedről felutazik BP-re, csak hogy helyetted levizsgázzon egy rohadt tárgyból? :D:D:D
  • light00
    menj ki bringázni vagy futni :D
    én is azt tenném, dehát szpemmel itt mindenki, és követem szorgalmasan az eseményeket.
  • Rage47
    kedvem sincs tanulni ilyen melegben...
  • Nuki
    nézz be a galériámba;) fotóknál a killer topiktali képen :D nagyon sok látszik mondhatom...
    sry jocó...
  • grizzly21
    nah , gratula!

(tudsz mutatni egy képet magadról?)
  • ivjoe
    Megvan a mikrom és ezzel a 30 kredit is, már csak elektronikából kellene mégegyszer elmennem és 34! :D
  • light00
    [fapofával mesélte, alig birta ki hogy ne nevessen. igen, poénnak szánta]
  • Nuki
    ne haragudj, de remélem 2kerülettel odébb nem hallottad a nevetésemet xD

idézem: "...ezért kell nekem szegénynek ennyit szenvednem az érettségimmel, hogy csak ne bukjak meg. Ugy probálok mindent kihozni belöle, annyit tanulok rááááá..." :DDD
  • light00
    remélem^^
    a tételeket köszönöm, remélem ugyanazok, nálunk ismered az osztályközösséget, egy embber megkapja, ráül, és neki megvan, békénhagyja a világot, mint egy jollakott ovodás...ezért kell nekem szegénynek ennyit szenvednem az érettségimmel, hogy csak ne bukjak meg. Ugy probálok mindent kihozni belöle, annyit tanulok rááááá...
  • Nuki
    kérsz kapsz... nekünk osztályba tanárnő odaadta valakinek, ő meg szétküldte, annak ellenére hogy nem ugyanaza tanár a tételek szerintem kompatibilisek lesznek veled :D
  • light00
    Egy lépéssel elöttem jársz
  • Blekk Síp
    Ma megszereztem a töri tételeket juhuuuu. (20.-án szóbeli)
  • Nuki
    ejnye ejnye...
    [én is...] :P
  • light00
    nálad is? O:
    :D
  • zmeor
    hát igen:D

inkább megnézem mindig hogy ki írt hova:D
    ezzel megy az idő:D:D
  • Rage47
    nekem is motivációs gondom van :D
  • light00
    nahát, én sem sokat tanultam, de nekem is huszadikán lesz. Elvileg akkorra irták ki az enyémet. Boldog vagyok, kevesebb, mint egy hetem van. Az idö fogy, motivácio meg nemigazán talált még meg engem... :D
  • csum666
    Én még nem kezdtem el de 25 26 27 vmelyik nap lesz van 1 sejtésem 25 de az jó is lenne:D de nem tom mikor kezdek el tanulni:D
  • Nuki
    túl sok egyszerre... most így napi 5-re jön ki nekem...