29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
:DD
nálunk jobb azért a helyzet, van ilyen hogy: internetes könyvtárak, budapest kulturális élete, meg életrajzokat ne mkell tudni, ő mondta, memoriter kéne nekünk is, de csak pár sor mindenkitől, inkább csak olyanok kellenek hogy pl.: Franz Kafka A per, és akkor a műt kell elmondani,értelmezni, és párhuzamot vonni az író élete és a mű között -
te jó ég mik vannak:D
harry potter, életrajz memorizálás omg xD
mondjuk memoriterek nálunk is ajánlottak az ötöshöz:) -
nekunk meg köcsög a tanár és tudni kell az életrajzot az összes tételben szereplő költönél és mindegyiknél tudni kell egy verset minimun :)
nah ehhez mit szoltok..
hajtok a kettesre:)
és ami a slusszpoen hogy a harry potterbol is van tételem. Beszarás. -
mondjuk azért parázok, mert mindig azt hiszem hogy ez olyan mint egy felelés, közben nem, vagyis olyan, de van fél óra felkészülési idő, annyi idő alatt meg csak eszembe jut valami értelmes dolog, bár vannak kifejezetten rossz tételek irodalomból(Aranyember, Ember tragédiája) -
okés, szöveggyüjteményben ott van a születési dátum meg a halál ideje is, nem? (legalábbis miénkben benne van)
mondjuk nálunk a tanár olyan tételeket adott, ahol nem fontos az író életrajza, inkább a művei, mondjuk ez jó sztem -
ha a forrsáokat elmondod, már kettes.
Magyarbol meg helyezd el idöben az illetöt, tudd két versének a cimét, meg ne mondj rola orbitális hülyeségeket (Petöfi egy szegény cselédlány és a magyar nép fia
), ha már tudsz rola egy-két dolgot, mior született/halt meg, meg egy fontos eseményt életében már kettes. Márészt szöveggyüjteményben ott egy verse, valamit csak beletudsz magyarázni...
-
na holnap érettségizem én is vgay holnapután, nagy para van...irodalomból alig tudok valamit, meg a nyelvtan sem könnyű, töriben meg tételfüggő...
infó is, vannak jó meg rossz tételek:D
10%-hoz mi kell magyarból meg töriből tudni?:D(ha csak 10%ot érek el akkor is 3as lesz mindkettő) ill. jók a források töriből? -
Nekünk csak szöveggyüjtemény van O: -
Kalozoner #19670 persze hogy lehet, + szöveggyüjteményt is... -
ryhdeksan #19669 nah túl vagyok
magyar töri 4 v 5
info 5 :D -
Marhaság:S Minek az? -
nem is hallottam még ilyenről :o -
sleepyhead #19666 üdv. irodalomhoz lehet használni irodalomtörténelmi atlaszt?! én ezt ma hallottam, igazából azt se tudom mi az. :S -
Egyik sem. Vége volt, vigyorgok, kiküldenek, aztán ott állt kint a német tanár, és az mondta a magyart, a többit meg nagyjából ki tudtam számolni az írásbelik pontszáma alapján. (vagy rontottam vagy nem, javítani nem tudtam volna egyikből sem) -
A szóbeli pontszámaidat mikor közölték? Lement egy felelés, és már mondták is a pontokat (és a jegyet), vagy majd csak az utolsó felelet után az összeset egyszerre? -
Felfogtam,.. :)
Nyelv tényleg nem nehéz, persze ha vágod egy kicsit legalább.
Én szituban egy németországi 3 hetes nyelvtanfolyamra jelentkeztem, ahol meg kellett adni egy elérhetőséget a végén, én e-mailt, mondtam, gondoltam az nehezebb elrontani, meg nincs akkor hívószám meg ilyen marhaságok, erre a .com-nál mit mondok? Pontkom.. :D De elnézte a tanár mert abban a pillanatban ki is javítottam punktkomra.. :)
Szituban ha már témánál voltam szintén egy nyelveset válaszottam, beszéltem róla hogy milyen nyelvet mióta miért tanulok..
Nagyon lehet terelni a témát, tényleg csak az a lényeg, hogy folyamatosan beszélj. -
Mirk #19662 egy óráig
azaz 13:00ig:D
hát nekem ugy volt hogy először ugye bevezető társalgás aztán arról kellett beszélnem hogy a családon belül mien alkalmakkor ünnepelünk, aztán meg hogy mien egy diéta, mit kell enni olankor, meg hogy mik a kedvenc kajáim
ezután jött a szituáció amiben leosztottam az angoltanárom mert szar suzukija van:) meg egy képes feladat -
szitya01 #19661 Jó annak aki már túl van rajta:) Én szerdán megyek, és valószínű, hogy aznap érettségizem. Németnél az a lényeg mond és valami hasonlót mint ami a tételbe van, remélem nem leszek olyan béna, hogy nehéz tételt húzok:)
Volt vki fizikából már ??? -
Jaaah. :D
[elkotródik szégyenében]
[11-kor már kijött] -
1 óráig -
Egy órát voltál bent, az úgy éérdekes. :S Vagy csak angolból nyomtad?
Hát nekünk azért németen kellett tételről mesélni egy pár percet önállóan, persze ha nem tudtál akkor is összenyálaztak neked egy ötöst a kedves tanárok. :D Tényleg rohadtul segítettek! -
Mirk #19657 na megvolt a szóbelim:D
mázlim volt, mindenből azt húztam amit tudtam
6an voltunk bent egyszerre és kb egy óráig voltam bent 8tól...
angol ugy megy hogy semmi felkészülés, huzol egy tételt, odaadod a tanárnak ő meg mondja hogy ülj le. első kérdés mindig a háv ár jú:D
angolra abszolút nem kell tanulni, állandóan csak kérdésekre kell válaszolgatni, nincs olyan hogy na akkor beszélj erről meg erről x percig. tehát ha tudsz angolul nem lesz vele gondod -
Nekem ma volt, de középszint. Tételből valóban kettő volt, de csak az egyiket kellett eldarálni, és persze felkészülési idő nélkül. :)
Van rá egy-két percet, hogy elolvasd, átgondold, aztán mehet. -
jah 30mp azt el is felejtettem :D -
egy 30 másodpercnyi felkészülési idő van, de annak aki tud, annak úgyse kell :D -
nem lenne rossz
-
tavaly voltam elörehozott németen, ott nem volt felkészülési idő. úgy tudom angolnál sincs, akkor már minek lenne, miért kivételeznének az angolosokkal... -
ööö nem ugy van hogy két tétel van? egyiket kidolgozhatod, a másikat nem? Én legalábbis tavaly ilyesmit vettem észre....
Valaki németröl valamit? Nekem még csak szerdán lesz, elsö leszek hm... -
Ez csak a szitura igaz, mellé kell egy jó kis betanult tétel :) -
az a bemelegítő szöveg a legeslegelején nem? :D
hogyvagy, mit reggeliztél, izgulsz e? meg stb.
asszem :D -
nyelveknél nincs felkészülési idő -
Ha látják rajtad, hogy akarsz, de nem megy, nem fognak megbuktatni. Ssblonszöveget kell tanulnod, tényleg nincs más. Ha már tényleg megprobálsz hozzászolni a témához, meg nem buktatnak. De azt hiszem lesz angolban olyan, hogy felkészülés nélkül beülsz tanár elé, és beszélsz vele. Az azért macerás, ugyhogy tényleg irány a zsebkönyv :D -

hármasom megvan, most kettes a cél szóbelin, négyes azmár a csillagos ég határa :D -
Nem tudom, hogy úgy van-e mint a németnél. (szituáció, aztán tétel)
De szitunál a leírt szövegből simán össze lehet eszkábálni egy négyest is akár, hihetetlen de igaz.. :|
A tételre már nem is emlékszem mi volt írva.. :ahah -
ha csak ennyi lenne...
-
én is akkor megyek, akkor tudom meg mikorra leszek beosztva, hát nekem 80 van összesen irodalmat meg törit kivégzem ma, holnap meg nyelvtan marad, utánna meg kicsi angol
azzal nem szenvedek annyit ha úgyse megy, inkább a többire fekszem rá legalább az legyen jó :) -
ha csak az lenne a gond :Dd
de nem, tényleg semmi ;P
szavakat tudok de kifejezésekkel gond van, sablönszöveges magoldás, hm, mást nemtok csinálni szerintem :D -
legkönnyebben? mondj annyit: gúd mo'ning. És megvan a kettes :)
kettesért nem kell sokat, bemutatkozol, még két szo a témához, elmondod a cimet és kész :D -
én csütörtökön megyek, és még nem készultem semmitse.
Pedig "csak" 100 tételem van :)))
hamarosan neki kell állnom :) -
akkor max talán annyit tudsz, h magolsz be sablonszövegeket:)
de lehet h csak az a gond, h nem mersz beszélni angolul. hm? :)