29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• grizzly21
    3napot a vizsgaidoszakban az lehet, ha mar benn ulsz egy eloadason vagy gyakon, az is tanulas, de kizart hogy 3 orat tanultak volna osszesen:) az egy regi kozepsulis osztalyombol kb az emberek fele szajhos volt..en sose szegyeltem ha tanultam mert 1.altalaban nem tanultam 2.amit tanultam az erdekelt, azt meg nem szegyen megtanulni
    persze egyetemen mas ott van amikor belerangatjak az embert olyanba amit nem szeret, es megfingatjak a kettesert..ez van
  • Nuki
    Ahány ház annyi szokás. :)
    Mondjuk én csak középiskolai példát tudok, de az más világ mint a felsőoktatás...
  • 2XP
    Így már azért más. Csak vmilyen oknál fogva ebben az országban szégyen, ha vki tanul, és van néhány csoporttársam, akik azt állítják, hogy 3 napot tanultak egész évben algebrára, aztán vhogy mégis 4-est/5-öst kapnak (ami azért is érdekes, mert évközben kéthetente volt belőle zh, és ha azokat nulla pontra írod, akkor a 2-esre sincs sok esély...).
  • grizzly21
    nyilvan, alirast meg kell szereni, real szakon nem lehet abszolut nullarol felkeszulni meg 1 het alatt sem vizsgara, tehat valamilyen szinten folyamatosan kell evkozben is zh k meg egyeb miatt. ezt ugy gondoltam hogy meg se kell emliteni
  • Balo
    AZ oké hogy 3-4 napot tanulsz vizsgára, de előtte ZH-ra már tanultál jó sokat. Főleg a félévközis tárgyaknál egész félévben tanulsz folyamatosan (jó esetben) különben könnyen kaphatsz 'nem teljesített' pecsétet.
  • grizzly21
    ha 1 ev alatt elfelejted akkor minek kerdezed meg most?:)
  • light00
    Jol tudtad, Light csak jövöre megy BME-re, csak egy év alatt ezeket a kérdéseket elfelejtem :D
    Ma pont szoba került melohejen, igy gyorsan megkérdeztem, hogy ez általános-e vagy csak ök jártak igy.
  • Nuki
    De, úgy van, de szeretjük előre tudni mi vár ránk :) (énis)
  • grizzly21
    naja, egyebkent kulfold az mindenkepp jo. egyetem munka barmi, vagj bele ha beletudsz (en speciel most egy londoni kollegiumban lakom, hat odabasz, foleg bme koleszokhoz kepst).
  • justin
    Nos én idén végeztem jó (4) eredménnyel. Nem mondom hogy megszakadtam a tanulástól sőt...De azért az utolsó másfél év az hajtós volt. Én speciel szerettem gyorsan letudni a vizsgákat és erre rááldoztam pölö a karácsony és szilveszter közötti időt. Amúgy gépészes sokszor a 2-esért is eléggé meg kelett izzadni.
  • 2XP
    A felvételi követelményeknél kérik, tehát be sem hívnak megírni a tesztet, ha nincs meg a szükséges minősítés.
  • 2XP
    Amúgy nem értem, hogy ha 1 hét alatt fel lehet nálatok készülni egy kemény vizsgára, akkor miért van ekkora híre a bme-nek. Ok, biztosan akad itt pár zseni, node mindenki csak nem lehet az...
  • grizzly21
    sztem ott is felveteli van inkabb mint papirok alapjan dontsenek.
    en szerencsere olyan szakon vagyok ahol a konkret gyakorlati tudast ertekelik (most nem a bmerol beszelek persze..hanem a munkavallalasrol), igy tkp kitorolheted a diplomaval, meg mscvel, ha nem tudsz rendesen helytallni. ha meg tudsz akkor nincs gond. persze egy diploma azert kell, hiaba megiscsak igazol valamit.
  • 2XP
    Hát aki azt tervezi, hogy egy normálisabb külföldi egyetemen szerzi meg az msc-t (pl. én), akkor 5-ös (néhány esetben talán még 4-es) minősítés alatt szóba sem állnak veled.
  • 2XP
    Gondolom szaktól is függ, de a felvin egy mechatronikás bme-s azt írta, hogy nekik sok megajánlott jegy van, így a vizsgaidőszak viszonylag nyugodtabb, viszont szorgalmi időszakban rendesen kell készülni.
    Ha 5-ös akarsz lenni, akkor kb. semennyi szabadidőd nem lesz, persze ha elég a 2-es, akkor nem szóltam :)
  • grizzly21
    "Igen, tehát arra fel lehet készülni, hogy karácsony egy ideig nincs."
    Hat azert ez baromira nem igy van sztem. Akkor tanulsz amikor akarsz, nekem altalaban kevesebb vizsgam van mint mas szakokon (max 4-5), igaz ezek fingatosabbak. De meg egy igy is 1 laza het tanulas (napi 2ora max) vagy 3 nap intenziv boven eleg arra hogy sikeruljon akar 3mas 4esre is (mas kerdes hogy engem meg ez se hajtott soha, a kettes a lenyeg).
    most nyilvan aki 5ost akar minden vizsgajara, az osszeszarhatja magat es elbaszhatja a karacsonyat is, meg a szilvesztert meg mindent, de gondolom itt senki nem akar olyat.

Light: te nem ugy volt hogy most nem jossz meg bmere?
  • Nuki
    Majd úgy hozzászoksz, mint MAJD én FOGOK VELED EGYÜTT. így megfelel kend? :D
  • light00
    miaz hogy "ugy mint én"? :o Sokat tanulhattál eddig egyetemi vizsgára :DD
  • justin
    Igen, tehát arra fel lehet készülni, hogy karácsony egy ideig nincs.
  • Nuki
    Hozzászoksz majd, kénytelen leszel. Úgy mint én...
  • light00
    Jo, igen, de a januári vizsgákra ugye mikor tudsz tanulni, ha nem az utolso pillanatban (jéé, meg is van mikor tanulok-illetve majd csak probálok :D)? Ünnepek közt, nem?
  • justin
    Nos alapvetően ugyebár két időszak van: szorgalmi meg vizsga. Egyénektől függően válatokozik ki melyiket favorizálja LAN-ra :D (én a szorgalmit használtam). Az ünnepeknek meg semmi köze a vizsgákhoz. BME-n karácsony előtt le lehet tudni 1-2 vizsgát a többi januárban.
  • light00
    Hogy legyen mikor lanozni :DD
    Csak érdekelt, hogy mennyi szabadidöm lesz, legalábbis mikor nincs suli :D Mek azt izs hallottam hogy ünnepek után van mindig vizsga, haddne legyen már olyan jo a karácsony -.-
  • justin
    Igaz. De minek is kéne ilyen?
  • light00
    Hi BME-sek.! Sry hogy ide flémelem, dehát itt vagytok :D
    Csak egy egyszerü kérdésem lenne, hogy beszélgetem egyszer egy BME-sel (egy másikkal :DD) és azzal probált elkeseriteni, hogy nincs összel me tavasszal sulimentes hét. Igaz ez? :S
  • Blekk Síp
    "Adatok megadásának határideje:
    2007. augusztus 23. 8 óra (lejárt!)
    Adatok ellenőrzésének határideje:
    2007. augusztus 30. 8 óra"

Olyankor mi a helyzet, ha a neptunon nem adtuk meg az adatokat 23.-áig?
  • Nuki
    áh, értem köszi.
  • Balo
    Ha jól tudom még ebben a félévben nem a Neptunban kell beiratkozni (ez még nem is lehetséges ott). Hanem írásban kell nyilatkozni a passzív félévről, illetve ha aktív szeretnél lenni, akkor fel kell venned tárgyakat. (ha felsőbb éves vagy le kell adni indexet)
  • Nuki
    köszi ^.^
  • magus
    HBD Nuki
  • Nuki
    Ejnye ejnye... holnap jelentkezz felelésért xD
  • Bandi 18
    Azta ezt -->{} el is felejtettem... pedig mennyit használtuk programozásnál :D
  • Nuki
    { } például a rendelkezésedre áll, vagy idézőjel, macskaköröm, bármilyen kód-jel :D
  • Bandi 18
    Elvileg ez mindenhol így szokott lenni. De kell lennie egy doksinak (vagy pdf-nek) fenn az oldalukon ahol le van írva szépen hogy mi a teendő a 2007/2008-as tanév elején vagy mi a teendő a 2006/2007-es tanév végén (nálunk [BMF-NIK Szfv] az utóbbi volt fenn a szájton :D ) (Ki kéne találni még több fajta zárójelet mert egyszerűen nem tudom magamat kifejezni...:D
  • Nuki
    Ja székesfehérvár az nem itt van :)
    BME-VBK-s vagyok, és itt is neptunt használnak...
  • Bandi 18
    Ja bocs :) BMF-NIK Szfvár
  • Nuki
    Neked mi is az a "nálunk" ? :)
  • Bandi 18
    Ezeket mindet cask reghéten lehet legalább is nálunk
  • Nuki
    én passzív leszek, de még azt se tudom bekattintani :P
  • Bandi 18
    JAJA látom már a tapasztalat beszél belőled is :D