29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Tudod mit utálok a BME.ben. Azt, hogyha elmulasztasz választani két lehetőség közül, akkor autómatán a rosszabbat kapod. Ez annyira jellemző a BME-re. -
http://www.sc.bme.hu/content/4/4_11/TVSZ_TJSZ_valtozas_2007_junius.pdf
erősen gondolkodom, hogy otthagyom a picsába a bme-t, igazából kaparja a torkom a spermájuk -
Nem tudom, de az jó nagy faszság lenne. 4 kredites mechanikából 2 zh+viszga is kurvasok nem hogy 4. Vagy matekból akkor lenne 6 nagy zh? Jó nagy elmebaj lenne. Remélem nem ragaszkodnak hozzá a tanárok. -
még nem számlázták ki, de hogy menynit fogok én fizetni...
jah igaz az a legenda, az új tvsz-ről, hogy ahány kredites egy tantárgy annyi zh-t írsz? -
Ja. Mikor még az eltére jártam volt egy haverom, aki ugyanezt csinálta, csak műszerésztechnikusi papírral asszem. Aztén szépen beosztották a paksi atomerőműhöz műszereket ellenőrízni :D -
Nekem is van ilyen tárgyam :D -
2.jára buktam meg rajta, most jön a csapó 3. lehet mostmár be is járok -
Nuki #20233 Igen.... de az érettségi még olyan messze van
! :D
-
az en velemenyem szerint nem, de ezt mar megbeszeltuk nehanyszor sztem:)) -
Nuki #20231 Amúgy igen, ma iratkoztam be oda. Csak ugye a passivity, és társai... :D
Cserébe lesz 1 év alatt vegyésztechnikusi papírom, hogy egyetem alatt-közben-előtt-után-helyett tudjak dolgozni, ha úgy hozza a szükség ^^
+1 papír mindig jól jön, nem? -
jo hogy szoltok, fel kene vennem megint -
Hova jársz? BME te is? Annyira nem vészes. Simán belehet mákolni azt a tárgyat és 4 kredit :D -
Nuki #20228 Nem tudom mondtátok-e, de most, amikor éppen le akartam adni a tárgyaiat, hogy passzív féléves legyek, vettem észre, hogy nekünk is lesz Mikro- és makroökonómia (vagymi, amit annyit szidtatok...) :o -
Nuki #20227 Valahogy mondom, de leírni kerékpárnak szoktam pont ezért! ;D -
Gondolom akkor a bicikli és a bicigli közt sem teszel :P -
Nuki #20225 Akkor szervusz. :)
Sosem tettem különbséget a kettő között... -
Milyen busz?
Khmm.. szerVusz... -
Nuki #20223 Szerbusz! Nekem van (mostmár volt) egy osztálytársam, aki ugyanígy az állatokkal akart foglalkozni mint te, de biológusnak nem vették föl, de a Szent István egyetemre, Gödöllőre igen. Ő azt fogja tenni, hogy év végén átjelentkezik Biólógusnak, ahogy tervezte.
Az ő példájából a követzekő tanácsokat tudnám adni:
- Ha nem jön össze az állatorvosi, a Biológus is jó dolog, ott is foglalkozhatsz állatokkal, elképzelhetőnek tartomű
- Ha nem jön össze egyik se, ne add föl, próbálkozz az átvétellel! Még ha előről kéne kezdened, és tényleg nagyon elhivatott vagy, akkor a szent cél érdekében vállald be ezt az apróságot ;)
(a fent említett volt osztálytársam is így fog tenni, képes érte ő is előről kezdeni az 1. évfolyamot is, ha ez az ára hogy biólgus legyen)
Majd még utánkérdezek nála, hogy milyen ilyen helyeket tudna ajánlani, ahol állatokkal tudsz foglalkozni. -
Unokatestvérem ELTE biológusra járt, és gyakorlaton a Fővárosi Állatkertben dolgozott 1 évig. -
Alhana9 #20221 Hello
Remélem tud nekem vki segíteni. Idén érettségizek, állatorvos szeretnék lenni. Viszont az hogy engem oda felvesznek nem túl valószínű, meghát mást is meg akarok jelölni, csak nem tudom, mit. Mindenféleképp állatokkal szeretnék foglalkozni, akár állatkertben, vagy állatorvosi asszisztens vagy akármi. Vki aki jártas ilyen témában, segítsen...hova kell felvételizni-miket kéne megjelölni, hogy ilyen helyekre jussak? Mennék akár biológus szakra is, csak ott növényeket is tanulni kell amit nem szeretek:)) Vagy azzal többre mennék majd az életben? Esetleg ha oda megyek, mégis miket csinálhat az ember ha már dolgozik biológusként?
Eléggé tanácstalan vagyok:(
Köszi előre is
-
pl egy olyan 30körüli hölgy aki anno rákényszerült hogy elmenjen dolgozni iskola helyett. (a felnőttek gimnáziumában sem a romák vannak többségben) -
de ki az aki erettsegi idejere mar szult gyereket? (nem akarok rasszistaskodni de van egy ket tippem..) -
Gyest nem a hasadért kapsz hanem a megszületett gyerekért. Próbálj úgy JÓL tanulni hogy egész nap a gyereket pesztrálod és aztán még hulla fáradtan is leülj tanulni. -
kozben megoldodott, mert lett hely a mufuvesen is (azert koszi) -
Hát relatív. Szerintem annyiban igazságosabb, hogy különbség lesz a 60%-os és a 61%-os érettségi között. Ami nekem nem tetszik, és ez magánvélemény, hogy a GYES-en lévő anyák plusz pontot kapnak. Szerintem azzal kellene bejutni egyetemre ami a fejben van és nem ami a hasban. De beszélhetnénk a családtervezésről is. -
Igen, előző félévben vele voltam focin. Semmi kötelező bemelegítés, csak nyújtás esetleg. Aztán egész órán foci, nem szól bele, de ott sétálgat, engem nem zavart. Korrekt ember, esőben nem kell kint lenni. Néha még poénkodik is. -
errol a tesitanarrol tudtok valmit? Vincze Pal (bme, foci) igazabol az erdekel, hogy mennyi jatek van az orajan -
Sekler #20213 üdv, tudtok már valamit az új pontszámításról? jó lesz majd ez nekünk? :S -
Hát akkor valami olyan suliban, ami közel van. -
sajátomba nincs.
nem értem oda -
Sajátodba...
Meghúztak? -
Easy Rider #20209 tényleg nem írtál ilyet, akkor elnézést :) -
ki mondta, hogy a bme nehezebb, vagy a corvinus konnyebb, ne probaljuk meg rahuzni az elkepzeleseinket arra amit irtam, annyit mondtam, hogy engem kurvara idegesitett, hogy mik ok buliztak en tanultam, es nem azert mert nekik nem kell annyit tanulni, csak hogy nekem szarabbul van elosztva. -
melyik suliba érdemes menni pótérettségizni töriből szerintetek? -
Easy Rider #20206 én nem azt mondtam, hogy nem lehet panaszkodni, csak mással ne példálózzunk, hogy "persze itt, meg persze ott milyen jó, avagy nem jó, én sokat tanulok azok meg csak ülnek a kocsmában minden este" - aláírom, hogy _összességében_ nehezebb a bme mint az előbb említett kettő (talán elte-nél nem biztos) - de mindenkinek van valami amit könnyebben tanul és az hogy nincs szünetetek az legyen a legnagyobb problémátok egész évben, én azthiszem, hogy akik a bmere járnak, azok később majd könnyebben is fognak tanulni és továbbképezni magukat, és talán te mondtad grizzly, hogy mindig az a legnehezebb ami előttünk van, és ha erre alapozunk, akkor felesleges is a példálózás :) -
nyilvan akit felvesznek bme-re azt felveszik kozgazra is (jo most nem a 900 pontos ubermeno divatszakokrol beszelek),
de miertne lehetne panaszkodni ? ha nincsenek mernokok (akik a tenyleges munkat vegzik) akkor a kozgazdaszok nem tudjak kirol lehuzni a bort, ergo nem is lenne kozgazdasagtan...ennek ellenere neha olyan mintha a muszaki emberek lennenek a kozgazosokert, eleg vicces.
(igen elte ttk tenyleg kemeny, kozgazon is vannak durva szakok de a nagyatlag messze nem olyan) -
Hát igen...
Ráadásul mindkét egyetem elég nagy ahhoz, hogy ne lehessen általánosítani. Nem hiszem, hogy az elte ttk-n olyan pihentető lenne az élet, és a közgázon sem csak büfészakok vannak. -
Easy Rider #20203 én ezt annyira nem szeretem, hogyha mással példálóznak, hogy elte-n meg corvinuson így meg úgy, Te választottad a bme-t nem? ha meg nem, akkor meg miért nem csináltál jobb érettségit hogy felvegyenek a másik kettőre? -
hát, nincs szünet, ami engem pl kurvára tudott idegesíteni. nem is az, hogy az eltések meg a corvinusosok folyamatosan a saját hányásukban hempereggve buliznak míg én a hidegalakítással felhasználható szerkezeti acéllapok magánéletét tanulom, hanem, mert nagyon egybefolyik a második zh turnus és a vizsgaidőszak, és jólenne közte egy hét szabadság -
Én is igy vagyok vele sajna. Amit szeretek, ami megtetszik, azt nagyon hamar megtanulom, amit pedig nagyon nem birok (pl humánok) azt még seggelve is csak nagy nehezen jegyzem meg :\