29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• jafi
    Hát szerencsére nem maradok tétlenül, elkell itthon a családi vállalkozásban a segítség, így jövőre indulok valami más szakirányban! Azért köszi!
  • Fujiryu
    Ja és akkor mehettem volna Orvostörténelmet/orvosi etikettet halgatni mert a normálisak beteltek...
  • Fujiryu
    Hát az orvosin is ez van.Mondjuk ott egyszerűbb a dolog és nagyobb szívás is egyben, mert van egy csomó tárgy amit kötelezően fel kell venni, és ha nincs meg félévkor kihagysz egy évet, mert nemtudod felvenni a következő féléves tárgyakat mert úgy egymásra épülnek, azaz nincs meg az előkövetelmény, és így egy tárgyal bebuksz mindent.Aztán így van 4-5 tárgy amit fel tudsz venni mert van elég hely és mindenképpen kell és ebből megvan 20-25 kredit félévtől függően.Na ezek mellé kell felvenni választható tárgyakat, 2 kreditért és ott van már baj a limittel.Mert általában 1 előadás van hetenként, és a neptun egyszerre 200 embert enged be és abból 25 tanár-dékánis tárgyfelvételnél.Szóval jó volt mert kb semmit nem tudtam felvenni a kötelezőkön kívül, mivel mindne betelt mire be tudtam jelentkezni neptunba(tárgyfelvétel az hétfőn kilenckor indult és nemcsak elsősök mennek fel neptunra).Szóval egy fél napot telefonáltam a különböző intézetek tanulmányi felelőseinek hogy adjanak pluszhelyet.Szóval végül szerencsével meg telefonálással felvettem 31 kreditet de pl nem tudtam felvenni egy tárgyat mert egy másikat ütött időben)
  • Nuki
    Én is hasonlóra járok, nincs követekménye semmi. Legfeljebb nem kapsz ebben az évben iskola-látogatási papírt. Mindenesetre ha megteheted, inkább járd ki, minthogy otthon ülj és semmit se teszel. Annál hasznosabb.
  • Balo
    Ha jól tudom – ne vedd készpénznek – nincs következménye, vagy talán annyi, hogy oda nem vesznek fel újra. Jogi következménye szerintem nincs, sőt szerintem anyagi se.
  • jafi
    Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem,h tavaly tanévben érettségiztem és idén elkezdtem járni egy emeltszintű 5öd-6od évre,ami nehéznek (illetve szarnak) bizonyult és most az otthagyásán gondolkodok! A kérdésem a következő: Milyen jogi következméyei,illetve veszteségei vannak,ha otthagyon a szakképzést? Ráhagyjam,vagy húzzam ki még ezt az évet?
  • jAsOn VoOrHeEs
    Ne is mondd! Fél 11-kor felkeltem, etr le van halva, nagy nehezen bejutok. Prog1-gyakot még mindig nem tettek fel. Elkezdtem nézni a Prison Break S03E11-et, és mire végeztem hát persze, hogy meg lett hirdetve 4x15 fős gyakcsoport. Természetesen hely az már nem volt. Mondjuk bőven várhatók még induló gyakcsoportok, mivel előadásra is vagyunk vagy 200-an. Az időpontütközésekről meg már inkább nem is beszélek, bahh...
  • Balo
    Igen, ennyire szar. Csak már rájöttem, hogy érdemes éjjelezni tárgyjelentkezésnél, mert nem ér annyit egy jó alvás, hogy utána meg e-mail-ezgetni kelljen a tanszék seggvakaró – tisztelet a kivételnek – titkárnőivel.
  • Balo
    <panaszkodás>
    Na megtudtam azt is, hogy tárgyat nem lehet újrahallgatni javítási célból (mondjuk ezt éreztem), illetve hogy az egyáltalán nem kerül hátrányba, aki nem egyenesen, hanem kereszten szerezte meg a jegyét. Tehát megvan minden tárgyam egyenesen 2-3-asra az kevsebbet ér, mint aki akár 3x-4x hallgatva elér egy 4-est (ami nem nagy kunszt, ha ennyiszer próbálják belédtömni, és túlvagy már 3-6 vizsgán). Kevés ilyen undorító rendszert ismerek, de például a szociális támogatás is hasonló. (aki nagycsaládos, – mindegy, hogy mennyit keresnek szülei – kap alapból 20eFt körüli összeget havonta. Remélem nem sokáig lesz így.
    </panaszkodás>
  • Molnibalage
    Nekünk a műszaki hőtan órát tartották egy 120-130 fős előadóban mikor kb. 300-an vették fel a tárgyat bár kb. 1/3-a az kerszetes volt.
  • Zomil
    jah a másik poén h elsö félévben nem vértem be a 150 fös elöadásra, gonodoltam nembaj majd most, erre most 154. vagyok a ranksorban a 150-böl és megint nem férek be...
    kicsit se voltam ma ideges mikor megláttam
    ráadásul kéne minél több kredit, de hát igy baszhatom :(
  • magus
    az, ma is bementünk a tanszékre, hogy ugyanmár emeljék meg a limitet, vagyunk páran akik kinn vannak

erre nekiáll picsogni az a retek vén kurva, hogy a tanáraink a lelküket kiteszik, hogy mi átmenjünk, miért vagyunk kereszten (lol), meghogy akkor most miattunk új termet kekll kérni

mert amikor azért picsog midenki, hogy 360-ról emeljék már meg a limitet, szerintem egy terhes lombszöcskének is beugrik, hogy talán nem egy 100 fős terembe kéne rakni az órát

annyi agyuk van bazmeg, hihetetlen
  • Zomil
    többieknek is ilyen szar ez a versenyjelentkezés?...
    tök jó h inditanak 2x20fös orát 4x-es tuljelentkezés mellett, és végülis a szerencsén mulik h bejutsz-e... eléggé idegesitö:(
  • Balo
    Én se józanul írtam:D
    most így átgondolva, és utánaolvasva már nem olyan tragikus, mivel mindenki azon a szakterületen diplomázik, amelyiknél akar. Csak az utolsó előtti féléves tárgyainak nagy része megy a levesbe, mert úgyse kell. Diploma után msc-re meg már bárhova lehet jelentkezni. Az a baj, hogy nálunk viszonylag sokan érnek célba a szakon. Előző évfolyam kb 350 emberrel indult. Belőlöl besoroltak 203 embert a 212 helyre. Ez a tömegoktatás hátránya.
  • Molnibalage
    Tavaly csak 4-en jelentkeztek áramlástechnika szakirányra a gépészeknél, de elindították mert sok mellékmodulos volt és egy két veterránnal akiket elkaszáltak egy-két tárgyból voltak annyian, hogy megérte megtartani az órákat. Ahogy az ATV-n mondta Lajos Tamás, nem vagyunk sokan..
  • I.C.ram
    Mi csak tavalytól vagyunk BSC, és eddig úgy volt, hogy a nem bscesknek ha pl repgépészre akartak menni, akkor 4.0+ átlag kellett hozzá. Mostmár olyan kevesen tudtak csak leszakosodni, hogy nincs megkötés.

Van olyan főszakirány, ahova összesen 2 ember ment :P
  • Molnibalage
    Ez a BSC rendszer hozadéka? Okádék. Én azt a szakirányt választottam, amit akartam mindenféle megkötés nélkül. Annyi, hogy a szigorlatoknak ELVILEG és az alapképzésből meg a megfelelő alaptantárgyaknak, mert az kell néhány modulos tárgyoz. Szigorlat nélkül is el lehet kezdeni a legtöbb modult, sőt meg is lehet csinálni az összes tárgyát, csak addig nem diplomázhatsz amíg nincs szigorlatod. Ez a rendszer vonatkozik még az utánamjövőkre is jódarabig.

Pár modul azért nem megy szigorlat nélkül pl. az áramlástech. szakirány sem, mert matek szig. nélkül fel sem lehet venni az áramlástant és áramlástechnikai gépekhez (ÁTG) meg kell az áramlástan. Egy-két modultárgy megy az ÁTG-re épül.
  • I.C.ram
    x tengelyen vannak a félévek, yonon meg a tetszés.

Minél több x van az adott félév felett, annál jobban tetszik :)
  • grizzly21
    hat ezt a tablazatot nem sikerult teljesen elemeznem, de az is igaz hogy van mar nemi alkohol bennem:) de teny, hogy a bme-t nem kezdik el dicserni idovel az odajarok, szopas az egesz
    viszont ha vegzel akkor mashogy latod majd..egy haverom es alberlom, epito, most diplomazott, 5osre, es azert o is rengetegett szivott mig elert idaig, sokszor a 2esnek is nagyon orult. en abba kapaszkodom hogy csak 3.5 ev a bsc, es hogy vegre megvan a fizika:)
    kulonben mar reg feladtam volna, es irany kulfold
  • Balo
    Hétfőn besorolták a felettünk lévő évfolyamot szakirányra. Hát szó mi szó elég magasnak tartom a minimum feltétel átlagokat. A 9 ágazatból 4 érdekelne, és ezekbe egyikbe se kerültem volna be ha most soroltatom be magam. Most kérdem én, mikor már bekerülök valahova ahol azt tanulhatom kb-ra amit szeretnék, akkor mért nem választhatom már meg a szakterületet is?? Mért az analízisjegyem dönti el, hogy mit csinálok évekig (aminek vajmi kevés köze van hozzá)?
    Bemutatom mennyire tetszik a BME az idő függvényében:
    |
    |x
    |x
    |x
    |x
    |x x
    |x x x
    |1.2.3. félév
  • Molnibalage
    ATV-n ma este Lajos Tamás az ÁT tanszék vezetőke volt bent. Holnap ismétlik megpróbálom felvenni és majd felrakom valahova.
  • I.C.ram
    Ez nem a gépészkaros.
    Közlek. Repülőgépek és Hajók tanszék.
  • Molnibalage
    Az ÁT tanszéken a BME-n? Hát akkor az tényleg érdekes. Azért annak a tansézk vizsgáit ritkán találtam nehéznek. A legkorrektebb tanszék amit csak ismerek. Mellesleg ott csinálom a diplomámat. :)
  • grizzly21
    hmmm nem gyenge:)
  • I.C.ram
    80-ból.
  • grizzly21
    annyi van meg, vagy annyi kene?:)
  • grizzly21
    1bol1?:D
  • I.C.ram
    Muhaha áramlástan vizsga nálunk 100%os bukási arány :D
  • magus
    énis... egyszer :)

addig nyugodtan alhat a világ, nem fenyegeti senki :D
  • Nuki
    Hajrá mindenkinek xD
  • Molnibalage
    Reszkess világ diplomázok. :)
  • magus
    60 kredit keresztekkel együtt for life : )
  • Balo
    Szerintem ezekre pont nem gondolt, hogy összefüggéseket találsz. Ezek majd az élettel függenek össze, ha lesz céged. (kivéve szerintem mikro-makro)
  • grizzly21
    igaz, nem is gondoltam volna, eleg primitiv ahhoz kepest a stilus..
    "> - Értelmetlen dolgokat kell tanulnod?
    Néha én is azt hittem, azt tanulok. Aztán később kiderültek az
    összefüggések. Na persze, van, akinek nem derülnek ki...."
    pl mi az osszefugges a mikrookonomia, a jog, es a menedzsment targyaknak az info-val? koltoi kerdes, de emlithetnek sok mas targyat is, aminek csak a neve miatt feltetelezheto kapcsolat..
  • magus
    és tetézi a rohadék, beszarok
  • I.C.ram
    oda van írva a végére :D
  • grizzly21
    ezt ki irta?
  • Balo
    Kedves Kollégák!

> Unod, hogy a tanárok osztályozhatnak téged és te sosem vághatsz vissza?
    Már rossz. Ha visszavágásról van szó, akkor ott már indulatok vannak, az
    pedig minden objektivitást megkérdőjelez.

> *Akarjuk vagy nem, a felsőoktatás hazánkban is egyre inkább egy
    > szolgáltatássá kezd válni, sőt, már most is az. A minőségének a javítása
    > pedig közös felelősségünk, hiszen a MI DIPLOMÁINK ÉRTÉKÉRŐL van szó! Hogy
    > hogyan tudnál TE is segíteni ebben..? *
    Mondjuk lelkiismeretes tanulással. Mint a hallgatóság nagyrésze.

> - Nehéz volt a vizsga? Vagy éppen túl könnyű?
    Egyelőre mindnyájan abból élünk (az oktatók most, a hallgatók atlag 3 év
    múlva), hogy a vizsgáink nehezek.

> - Értelmetlen dolgokat kell tanulnod?
    Néha én is azt hittem, azt tanulok. Aztán később kiderültek az
    összefüggések. Na persze, van, akinek nem derülnek ki....

> - Egeret találtál a felújított koliszobában?
    Ne hagyd szét az élelmiszert, mert ha széthagyod, hamarosan csótány is lesz.

> - Soha nem értitek a tananyagot? És még a tanár sem?
    > - A tanár be sem jár órára?
    Kérem a neveket! Fegyelmi csak az alapján indítható. Fogadóórám a weben, a
    panasztevő biztonsága az én felelősségem.

> - Nem tartották be a TVSZ-t?
    > - Vagy éppen túl engedékenyek voltak?
    A fenti kettő ugyanaz a hiba. Be kell tartani.

> - A levlistán beszólnak ha minősíteni mersz bármit is?
    Igen. Szólok. Be is, ki is.

> - Idegesít, hogy az 54 éves óraadó néni miniszoknyát hord? Van róla
    > képed is?
    Szolhatok, ha nem mosakodott a hallgató, és nem ismeri a dezodort sem, és
    szakadtan öltözik? Nem szeretnék ezzel foglalkozni.

> - Találtál egy fergetegesen jó diákszervezetet?
    Na és?

> - Kinevettek egy állásinterjún a "BME" szó elhangzása után?
    Ha a "feljelentő" működésbe lép, akkor még ez is megeshet.
    Egyelőre a "BME" szó elhangzása tiszteletet ébreszt.
    Már ha elvégezte valaki. Aki meg elboccsal távozott, az inkább titkolja.

> - Unod, hogy az OHV (oktatás hallgatói véleményezése) eredményei a
    > kukában végzik?
    Na ne. Névvel jelentek meg az eredmények, miközben a vizsgaeredmények csak
    kóddal tehetők közzé (helyesen, egyébként).

> - A HK és az HÖOK nem tesz semmit?
    Tessék másikat választani, vagy legyen az oktatoknak is szavazati joga a
    hallgatói képviselők megválasztásában. Ha mindannyian egyetemi polgárok
    vagyunk, és a hallgatóság beleszólhat a dékánok és a rektor megválasztásába,
    akkor illene, hogy az oktatók is beleszólhassanak a HK összetételébe.

> - Vagy ne adj Isten, elvégeztél egy élvezhető és hasznos tárgyat és
    > szeretnéd ajánlani másoknak is?!
    Ez is megy magától!

> Nos, mind ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat, hogy segítsünk
    > egymásnak, és hogy segítsünk a dékán bácsiknak, amikor a prémiumokról
    > szóló csekkeket kezdik kitölteni :)
    Azért csk vigyázva....

> Üdvözlettel:
    > *a szerkesztők*
    Én itt aláirom, (talán legközelebb a szerkesztőknek is lesz neve):
    Dr. Mizsei János,
    VIK DH.