| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Hát az orvosin is ez van.Mondjuk ott egyszerűbb a dolog és nagyobb szívás is egyben, mert van egy csomó tárgy amit kötelezően fel kell venni, és ha nincs meg félévkor kihagysz egy évet, mert nemtudod felvenni a következő féléves tárgyakat mert úgy egymásra épülnek, azaz nincs meg az előkövetelmény, és így egy tárgyal bebuksz mindent.Aztán így van 4-5 tárgy amit fel tudsz venni mert van elég hely és mindenképpen kell és ebből megvan 20-25 kredit félévtől függően.Na ezek mellé kell felvenni választható tárgyakat, 2 kreditért és ott van már baj a limittel.Mert általában 1 előadás van hetenként, és a neptun egyszerre 200 embert enged be és abból 25 tanár-dékánis tárgyfelvételnél.Szóval jó volt mert kb semmit nem tudtam felvenni a kötelezőkön kívül, mivel mindne betelt mire be tudtam jelentkezni neptunba(tárgyfelvétel az hétfőn kilenckor indult és nemcsak elsősök mennek fel neptunra).Szóval egy fél napot telefonáltam a különböző intézetek tanulmányi felelőseinek hogy adjanak pluszhelyet.Szóval végül szerencsével meg telefonálással felvettem 31 kreditet de pl nem tudtam felvenni egy tárgyat mert egy másikat ütött időben)