29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• magus
    most 1 hét szünet, utána nekem is jön a hetente 4 zh, és utána már nem is lesz nagyon megállás.

velem is megesett már, hogy 4 fele jöttem el a koliból.

én ilyenkor mindig arra gondolok, hogy hogy berugok utána : D bár a múltkori kicsit túl erősre sikeredett, és egy jó ideig magyarázkodhattam, de ez legalább célként lebeg rövidtávon
  • Balo
    Az élet egy szopás - mondta egy bölcs haverom. Ha ez megnyugtat én is 5 órája tanulok, és mindjárt állok neki a szombat délutáni zh-ra készülni.:S
  • grizzly21
    a joo eletbe mar, mas azert van fenn idaig mert ilyenkorra talal haza a hanyasabol az agyaba, vagy kesobb, en meg a bme miatt de mar hanyadszorra :Sss bazzeg
  • Blekk Síp
    Sztetek ha nem akarom folytatni az egyetemet a jelenlegi karon, hanem majd csak szeptemberben egy másik karra járnék (feladtam a jelentkezési lapot, és valszeg fel is vesznek), akkor be kell mennem az egyetemre és több órás sorban álással kell ezt elintézni, vagy csak egyszerűen ne menjek be az órákra vizsgákra stb. és úgyis törölnek?

Szval.: Ha szeptemberig nem akarom folytatni az egyetemet, és akkor is csak másik karon (amire ugye újra felvételizek), akkor mi a teendő?
  • Balo
    párhuzamos képzésre szerintem nem vonatkozik, úgyhogy azt kérdezd meg
  • grizzly21
    kosz:D
    de egyebkent szerintem nincs igazad. tehat ha nem szamittatom be, es mondjuk folyatom a bme-t is parhuzamosan ( :) ) akkor van meg 8 felevem ? mivel 12-elfogyaszott az is 8. mondjuk akkor lehet h felevente kettot fogyasztok.
    a min{12-elfogyasztott,6+2-elfogyasztott} nek mi ertelme egyebkent? nyilvan a masodik lesz kisebb minden esetben

Es az nem is szamit hogy hany targyat fogadnak el?
    asszem irok meg egy ket levelet
  • Balo
    Egyszerű: van 12 féléved. Ha átjelentkezel és beszámíttatsz, akkor lesz még min{12-elfogyasztott,6+2-elfogyasztott} az adott helyen, ha nem számíttatsz be, akkor min{12-elfogyasztott,6+2}
    remélem metaadatkkal érthetőbb:D
  • grizzly21
    na igen, de akkor ez hogy jon ide: "(ha van még összesen ennyi finanszírozott féléve)"
  • Fujiryu
    Ezért szívás hogy a sote 6 évig tart :) És akkor utána a szakvizsgáig hátralevő pár évről még nem is beszéltem(mondjuk az már rezidensképzés de a mostani rendszer szerint az lesz az igazán ultimate szopás) 8)
  • ivjoe
    Nem, az állam bácsi össz 12 félévet támogat, ha ebből te elvégeztél 2-t valami McDolnald's-os btk-s szakon és mondjuk átmész gépészmérnöknek, akkor már csak 10-et támogat ott. :)
  • light00
    Gondolom ara érti, hogyha úgy jelentkeznél át, hogy ott egy képzést elölről kezdesz, akkor megint 6+2 féléved van, feltéve, ha nincs egyetlen egy elvégzett alapképzésed sem. Ha van, akkor az arra elhasznált féléveket vond ki a 6+2ből, és annyi finanszírozott lesz az újra.
  • grizzly21
    most valaszoltak egy levelemre elte-rol, ez hasznos info lehet neked is akkor:

A tárgy elfogadás/elismerés egyedi elbírálás alá tartozó kérelem. Annyit tudok Önnek javasolni, hogy hasonlítsa össze az elvégzett tárgyainak listáját az ELTE-IK programtervező informatikus szak tantervi hálójával. A költségeket illetően az állalmilag támogatott 12 félévéből le kell vonnia azt a mennyiséget, amennyit már elhasznált, és a különbözet adja a még felhasználható finanszírozott féléveinek számát. Alapképzésben összesen 6+2 félévet lehet finanszírozott. Ha egy korábbi tanulmányt nem befejezve új alapszakra jelentkezik, és nem számíttat be tárgyakat a korábbi tanulmányokból, akkor ez teljes egészében megmarad (ha van még összesen ennyi finanszírozott féléve), amennyiben számíttat be tárgyakat, akkor az jogfolytonosságnak számít és a 6+2-ből levonják a korábbi tanulmányok alatt elfogyasztott államilag finanszírozott félévek számát. Így már csak a különbözet erejéig lesz finanszírozott, utána átkerül költségtérítéses képzésre.

ezt a mondatot mondjuk nem ertem benne:
    "Ha egy korábbi tanulmányt nem befejezve új alapszakra jelentkezik, és nem számíttat be tárgyakat a korábbi tanulmányokból, akkor ez teljes egészében megmarad (ha van még összesen ennyi finanszírozott féléve)"
  • magus
    najah, nem igen voltak ők egyetem közelében...
  • magus
    én is 1 év múlva megyek

a hiszem ha látom taktikát követem a tandíjjal, ezek a férgek úgyis megpróbálják beszedni más címszó alatt, ha jövőre nem teszik, akkor váltok
  • Molnibalage
    Nekem nem sok tantárgynál okozott traumát, hogy csak kettessel vagy hármassal lett meg...
  • Fujiryu
    Soten kémiából a 2-3-4-5 között csak a szülőknél van különbség, a diáknak csak az számít hogy nem bukott meg 8)
  • Molnibalage
    Ja. A BME-n sok tantárgyból a 3-as az jó jegynek számít. (sőt egyesekből a 2-es is, én már csak tudom oda járok 6,5 éve...)
  • grizzly21
    ne politizaljunk, de en hogy orulnek ha 'kettessel-harmassal bukdacsolnek' :)
  • PíszLávJuniti
    [így bentmaradnak a kettes-hármassal bukdácsoló buta egyetemisták..]
    hogy ezen hogy felbasztam magam @@
    bálintka kezdjen már el egy műszakit csessze meg, ahol nem bölcsészszintű 4es vagy 5 ös osztogatás megy
  • Blekk Síp
    Pontosan. :/
  • gercse
    Nem lesz tandíj...hurrá...
    mondhatjuk, ám más formában be fogjuk ugyanúgy fizetni, van egy olyan érzésem...
  • I.C.ram
    Elvileg. De azért nézz utána, nehogy miattam bassz el egy évet :)
  • grizzly21
    ejj baszki ez komoly? akkor majd 1 ev mulva talan
  • szucsy89
    nem lesz tandíj juppi:)) most érettségizem szal ez most aktuális volt...fura hogy a topik nem nagyon él így 2hónappal érettségi előtt...nah majd április végén beindul xD
  • I.C.ram
    De van, de csak költségtéríteshelyre mehetsz akkor már. Augusztus környékén szokott lenni.
  • grizzly21
    na ugy nez ki hogy nem lesz tandij jovo szeptembertol, ez azokra is vonatkozik akik most felveteliztek?

van valakinek infoja arrol, hogy hogy megy az hogy az egyik egyetemrol atmesz 1 masikra? mikor lehet legkesobb jelentkezni? A rendes idopontot mar lekestem de nincs valami pot-idopont ?
  • magus
    digitális technika
  • ffxi
    Első éves vok a PTE-n. Ígényeltem bursát. De még nem jött meg. Nektek kiküldték már?
  • grizzly21
    iit:)) tudnek meselni
    milyen orat tart az nektek?
  • magus
    pt és mm tényleg az

iit pl egy szánalmas kis megkeseredett görcs infos banda, aki azon élvezkedik, hogyha már nem áll fel neki, és amúgyse tudná kivel használni, akkor szopatja a diákokat.
  • Molnibalage
    Például az ÁT tanszéken, HDS, MM és PT tanszéken teljesen normális beállítottságú oktatók vannak.
  • magus
    akire vonatkozott ez, az pont mérnök. általában infos. szegénykék néha frusztráltak
  • Molnibalage
    Ez egyszerűen hazugság amit írsz. Lehet, hogy van ilyen, de nem ez a jellemző. Szar karra jársz, ennyi.
  • Nuki
    Szóval ide tűnik el a sok hely értem...
  • Fujiryu
    na akkor mégse voltam hülye
  • Fujiryu
    Apáczaisok voltunk.Én az A osztályba jártam aminek a fele matek-fizika, a másik fele meg kémia tagozatos volt.Szóval az osztály 90%a a BME-re ment,csak a mi felünkről mentek több irányba, a komplexe az inkább a vbk-ra ment, a 17ből 14 asszem.
  • Nuki
    Biztos.
    Te is imádod mások orra alá dörgölni: Google a barátod ;D

pl: Bizmut. Számos vegyülete - főleg a bizmutil BiO+ komplexei- gyógyszerként használatosak.
  • light00
    Jövőre, most csak psszívkodom mert technikusin vagyok, utána irány BME.
    (megmondom őszintén, most adtál némi fejtörést, fogalmam nincs mit eszik a bizmutil :D)
    Haverod korábban hova járt?
  • Fujiryu
    Hát a volt oszttársaimat sem kell félteni kémiából :)
    Annyit mondott róla hogy ez az egyetlen nitrát ami vízben nem, csak savban oldódik.Ha ettől okosabb vagy mondd, mert én az ionos dolgokhoz nem értek mert soten nem kérik/nem oktatják.Szóval lehet nem bizmutil de így emlékszem.Mert direkt néztem hogy nem bizmutot írt.

Egyébként te most mész vagy már oda jársz?
  • light00
    bizmutil? :O
    Biztos ez? :D
    Mondjuk laborból nem félek sokat, 5 éven át volt laborom, és az első néhány év a gimisek felzárkótatása lesz, szal az laza :)