29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Fogalmazáz bevezetésében kell a költő életéről beszélni. -
matyijo #20679 Igen, renszánsz év van. -
mate317 #20678 Irodalom írábelire ne tanuljatok ott még nem kérdeznek életrajzokat. -
Én is érettségizek sajna....
Amúgy még a reneszánsz éve is van, nem? Én úgy tudom.... -
matyijo #20676 100 éves a Nyugat az fix. -
Látom tényleg nem vagyunk sokan, akik most érettségizünk. (Vagy csak mindenki tanul?)
Lenne két kérdésem.
Van valamilyen évforduló az idén, ami miatt esélyesebb egy adott költő irodalom érettségin mint más költők?
Van valahol egy kis tanulmány, hogy pl. összehasonlító elemzésnél milyen szempontokat érdemes érinteni?
Az eddig álltalatok belinkelt anyagokért pedig köszönet. -
Nálunk elég sok tárgyból van elővizsga. -
Mi a meglepő a megajánlott jegyen? Valahol ez valahol meg az dívik. Én pl. elővizsgával még nem is találkoztam a BME-n pedig egyes helyeken meg az dívik. Matekból nekünk volt (amikor én csináltam), de dinamikusan. Az évfolyam 2/3-a kaphatott megajánlott jegyet a megírt Zh-k alapján. Volt olyan, hogy 75%-kal még 3-as voltál (B4, laza volt), de B3-ból pl. 31%--tól volt a kettes az egyik félévben és 65% környékén volt a jeles. Fincsi... -
nálunk is ritkán, 4-est és 5-st ajánlanak meg. bár tavaly volt egy kis hiba a bsc-re való átállásban, megajánlottak 2-est : ) gondolom nem akartak vizsgáztatni -
MEGAJÁNLOTT??? Na takarodás! :CCC Nálunk olyan nem létezik. :C -
en megertem..en mindig magamban tartottam eddig, annyira nem tudtak felidegelni. eheten kedvem lett volna megmondani reklamalasnal (megint 1 pont ..) hogy tobbet voltam oran mint o, (es ez igaz is mellesleg) de nem voltunk sokan, szerintem irta volna papirra a nevem.
A bme az a hely ahol ugy lehetsz sikeres ha az onerzeteddel nem foglalkozol, es inkabb benyalsz annak a hulye gyokernek aki eppen baszogat. ugyis ez az 1 dolog van amibe kapaszkodhat az eleteben akkor ez maradjon meg neki:) -
tisztában vagyok vele, hogy nem egészséges ha nem nyeled le, de akkora de akkora faszságot csináltak és úgy megszopattak azért mert nem bírnak előre gondolkodni 3 percet, hogy kitört belőlem az indulat -
most megpróbálok rámenni a megajánlott jegyre hogy ne menjek vizsgázni, mert egyszer elküldtem a kurva anyjába Daruka kiskutyáit, ők meg csak hebegtek habogtak. mondtam nekik h ne habogjal a kurva eletbe es kimentem. sztem megjegyeztek az arcom -
Nekünk még tételcímek sem voltak nagyon csak témák asszem. Hát igen... -
TÉTELEK MINDEN TANTÁRGYHOZ, KIDOLGOZVA EGÉSZSÉGETEKRE!!! -
Hja :DDD
[az ember eredendően lusta :P] -
Ó te szegény, előre tudtad, de nem voltak kidolgozva, micsoda dráma :D -
emelt infóra értem amugy a dolgot -
uristen, mikor érettségiztem 2000-ben, elég komoly para volt rajtam :D na mindjárt kaptok egy linket az összes tantárgyhoz kidolgozott tételekhez. csak mert jofej vagyok :D -
Hát bsszátok meg, nálatok tiszta luxus van, amikor én 2005-ben érettségiztem először az uj rendszerben, csak a tételcimek voltak meg, sehol nem voltak még ilyen full kidolgozott tételek készen a neten. -
ezt fizikavizsgan hallottam kettessel:D nekem mar a 3mas is jatszik mikrobol:) -
Én 7 éve érettségiztem és igazából fel sem fogom, hogy hogyan mentem át nyelvtanból. Valhogy lett belőle egy négyes... Képtelen vagyok felidézni azt, hogy én tanultam -e egyáltalán komolyan 1 napot is -e rá az utolsó pillanat előtt. Mikor kiderült, hogy utolsó előttinek megyek majd be és van két napom akkor az cimbimmel aki előttem ment be átvettük a nyelvtan és a törit. A nyelvtant ő tudta a töriből meg én voltam a penge az osztályban (holott én gépésznek mentem sokan meg közgázra...).
Törből én lettem dícsértes ötös egyedül (olyan tételt húztam, hogy a tanár és én alíg bírtuk ki röhögés nélkül, tudtuk mi lesz a vége)...
Szóval nem kell parázni, pedig én még massuívan a régi rendszerben voltam. Szerintem, ha most megmutatnék egy régi központi matek felévételit pár szívrohamot kapnának az tuti. Egy átlag gimis tudással egy átlag tanuló számára megoldhatatlan feladatok voltak benne. A fizikát fura módon nem éreztem olyan vészesnek. -
töriből kéne 92,5 százalék akkor lenne 460 pontom, nem lenne olyan rossz :P
ám többire nem nagyon tanulok, max megcsinalok 1-2 érettségit -
én alig készültem, de meglett a 4es...atlaszból, forrásból + alapműveltséggel meg lehet írni jóra, persze ha készül az ember, akkor még jobbra :) -
Fusd át az atlaszban a kronológiát, sokat fog segíteni! :] -
Azt mondják, hogy töri közepet kis készüléssel és kronológiás atlasszal meglehet írni simán négyesre. Erről ti mit tudtok? Nekem töri az az, amitől félek. Most tartok Rákóczinál és el kéne még jutni legalább Kádárig. -
sok szerencsét az idei brigádnak
nem kell fosni, évről évre egyre harmatosabbak a középszintű érettségik.
asszem tavaly volt irodalomból a könyv-cd összehasonlítás érvelésként. aki ebből nem tud legalább egy hármast írni... :D
(a szóbeli nagyobb szopás, pl. reálosoknak a magyar)
nézegetnivaló a parásoknak
-
rövid leszek és tömör
mikro megajánlott 4-esért szopok -
Nuki #20652 Híres vagy. Gyorsan küljd egy aláírást, mert szeretnék venni egy új Porsche-t... -
Fókuszban nem interjuvoltak meg? :) -
Nem. Ide került fel először az egész. Legalábbis, ami publikus. Innen indult az egész botrány. Konkrétan ebből a topikból :D Hírekben is mindenhol az Sg-t említették, és mutatták is. Sőt még a saját kommentem is felolvasták asszem :D -
kellett 1 bunbak, sg lett az -
A magyarok igen, de csak kikockázva. De gondolom ide is már sokadjára került, csak itt került nyilvánosságra, nem? -
Az a baj, hogy tényleg itt voltak :D -
Minden érettségizőnek hajrá, én is itt tolongtam anno 2005-ben :)
Istenem, mekkora botrány volt akkor, amikor kikerültek a tételek, aztán majdnem meghalt az sg a sok kis csírától, akik mind azt hitték, itt vannak a tételek :))))))
Ja, és felajánlom, hogy megírom ötösre az emelt info érettségijét annak, aki nekem "Vizuális Eseményvezérelt Programozás" és "Programozási Paradigmák és Technikák" tárgyból ír egy legalább 50%-os aláíráspótot, thx :)))) -
Cheer #20645 Segítség érettségihez (nem az érettségi tételek! "csak" segítség :)
Általános dolgok\
Angol\
Biológia\
Filozófia\
Fizika\
Földrajz\
Informatika\
KÉMIA\
Logika\
Magyar Irodalmi korszakok\
Magyar Irodalom\
Magyar Nyelvtan\
Magyar Történelem\
Matematika\
Müvészettöri\
Néhány dolgozat\
Német\
Pascal Programok\
Pedagógia\
Román irodalom\
Vallás\
Világirodalmi korszak\
Világirodalom\
VilágTörténelem\
http://data.hu/get/232102/Erettsegi_2008.rar.html -
Hát igen, ha szarik rá az ember úgy nehéz. Emiatt buknak, aztán meg írnak ilyen dalokat (ahelyett, hogy inkább makrót tanulnának:P).
Nem kell rá sokat tanulni, logikus tárgy, bár ez nem változtat azon hogy nem látom (sok) értelmét.:) -
nekem a masik kettovel nem volt gondom valahogy, menedzsmentbol se kellett meg pot zh-t sem irnom egyet sem, uzleti jog meg nevetseges volt, 4es lett 1 ora tanulassal ugy hogy orara se jartam. egyedul ez a mikro egy tu a seggemben
(belegondolva azert osszesen 1 mikmak zh-n voltam, annyibol meg nem sok embernek sikerult kreditet szereznie, tehat legalabb el kene majd mennem neha:D) -
na ez napi 10szer már kicsit unalmas :) -
You have won +10 internet points! :D