29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• The Protector
    Hy.írtmam 3 oldalt.Jókat írtam h a gépek által eltorzulások meg ijen szarok.A Falansztert hoztam fel de az a gond hogy 2 rosszat is írtam bele pl:édes anna(cselédgéppé válása) meg a tóték papírvágója.EEz sztetek nayg gáz.Ofő azt mondta h annyira nem húzza le.Minden más gondolatom jó lett.Sztetek.
  • doddencs
    sry, ezt a szó szerint közepén dolgot elértelmeztem :)
  • Cat 02 #21358
    Egyébként voltak olyan dolgok amiket írtatok (azok az évfordulós cuccok)
  • szucsy89
    aha én is ilyeneket írtam a novellaelemzéshez...most egy kicsit megnyugodtam:)))
  • Cat 02 #21356
    Hm így már sokkal érthetőbB :O
  • I.C.ram
    ki mondta, hogy nem? Persze, ha egy sorozat 1 1 1 1 1 5 6 így néz ki, akkor is 1 a medián.
  • kemszi2
    az érvelésem ez alapján jól sikerült viszonylag.
  • sweech
    valaki világosítson fel statisztikában mi az a szórás, thx. mindig rákérdeznek és soha nem tudom :D
  • szucsy89
    nehéz volt az irodalom :S
  • kemszi2
    nállam a vektoros feladatoknál keletkezett zavar a térben
  • doddencs
    medián lehet az első elem is, ha annak már mondjuk 0,6 a valószínűsége
  • I.C.ram
    Pedig kurvaegyszerű: Módusz: az a szám, ami a leggyakrabban előfordul a sorozatban. Medián: Pedig az a szám, ami a sorozat közepén van, szó szerint. Illetve, ha páros tagú a sorozat, akkor a sorozat közepén lévő 2 szám számtani átlaga.

Legegyszerűbb matek anyag. Nem csodálom, hogy "tanuljátok meg otthon" kategória.
  • doddencs
    módusz: a leggyakrabban előforduló érték(legnagyobb valószínűségű)
    medián: az az érték ,ahol a valószínűségek értéke eléri a 0,5-öt :)
  • kemszi2
    én is így vagyok vele.szóval nem kéne elbaszarintani :(
  • Aspyrin
    Egyszerű: a módusz a leggyakrabban előforduló elem, a medián pedig az adatsokaság közepe nagyság szerint.
  • doddencs
    csípem a matekot
  • Bristowboy
    Na akkor ha már te is emelt magyaros voltál ma akkor megosztom a véleményemet.
    Az előzőekhez mérve, szerintem kicsit könnyebb volt ez az emelt szint. A reflektálás nagyon jó volt. Szerintem eléggé középszintes volt. Kicsit sokkaltam a 15 pontot, de nem baj. A metafórás sem volt vészes, ott kicsit gondolkodni kellett, de megpróbáltam a körítés mögé tartalmat is tenni. 20 pontért szerintem könnyű volt. Bevallom a József Attilás részre nagyon haragszom, mivel volt sejtésem hogy lesz, ezért amikor suliba épp vettük megtanultam az összes verselemzést meg egy két idezétet. Akkor nem értettem miért nem megy, pedig megtanultam. Hazaérve döbbentem rá, hogy még a szöveg gyűjteményben sincs az adott vers. Csak néztem. Ennyit arról, hogy ha tudsz négy könyvet akkor csípőböl kivágod. Persze megírtam a három oldalt, majd lesz valami belőle.
    Az általános műveltség kicsit rizikósabb volt. A vers részleteket nem tudtam, tippeltem. Az sokat segített, hogy megadták hogy a nyugat első nemzedékéről van szó, így az életrajzok alapján próbáltam logikázni. A nyugati írókat jól összekevertem, így amikor volt egy felsorolás, akkor biztosra csak Móricz-ot tudtam, de a többihez is volt sejtésem. Az idegen szavak kíhúzva, bár ott is próbáltam logikázni a szöveg alapján. A nyelvtan totál kész volt. A másik nyelvtani kérdés se volt teljesen tiszta, de azért írtam oda. A bolondos engem is megfogott. Leginkább az okozott fejtörést, hogy most olyan művet kell írni, amiben a bolond mint szó szerepel, vagy olyan amelyben valaki megbolondul. Hasba vágtam magam és Aranytól írtam három balladát, amely a bűn és bűnhődés motívumára épül. Mindegyiknek megörül a szereplője és ezt mindegyiknél másképp fogadják majd az őt körülvevők. Ha nagyon kötözködni akarnak, akkor esetleg mondhatják hogy az elméje megbomlik nem ugyanaz mint a bolond. Nálam igen, de ez most nem számít. A teszt része meglepő volt, azt hittem semmire nem tudok válaszolni. A reflektálás a műelemzés és az érvelésen áll vagy bukik a dolog. De legjobban az zavar, hogy 18 pontot vonhatnak le írásképre és helyesírási hibára. Ez az egyetlen amit nem tudtam eldönteni, hogy akkor most mi lesz. Lényegében most egyelőre nem mondok véleményt. Június 3 soká lesz, szerintem addig nem veszem elő a magyar tételeket. Már csak babonából sem.
  • doddencs
  • Cat 02 #21342
    Huh, módusz, mediánt sose tudtam :D Egyetlen anyag amit a tanár úgy adott fel h otthon tanuljátok meg... nem is tudom :S
  • karajjj
    látom nem csak én parázok a matek miatt :D
    vagyis igazán nem fosok tőle... csak hát ez kell a felvételihez
  • NullZ3r0
    Még egypár:
    -a sinus-cosinus-tételeket nem ért tudni (bár asszem benne vannak a fgvtáblában), meg a Pithagorasz és Thálesz-tételt se. :)
    -ha tudod, a valószínűségszámításos feladatot hagyd ki, annál nem lehetsz biztos a végeredményben, ellenőrizni is nehéz
    -sok ilyen stat feladat van: pl adatok 1,2,3,4,5,x,y a módusz 3 az átlag meg 8, akkor ugye muszáj, h legyen még egy hármas (ugye csak akkor van módusz), az átlag meg csak menni fog :)
  • szucsy89
    azért még vonj köbgyököt, meg add hozzá a buszsofőr életkorát is, úgy a biztos
  • doddencs
    először fel kell tenni h. a szúnyog benn van a szobában:D Majd venném a szúnyogot 1-nek, mert hát minimális, aztán oszthatjuk :D:D

LOL
  • szucsy89
    elosztod az "égető" térfogatát a szobáéval...sztem:D
  • doddencs
    szúnyog paramétereit megadja s kész xDxD
  • Cat 02 #21335
    Inkább térfogatú :D
  • Cat 02 #21334
    Térgeometria ? :O
    Az kemény lehet :D Néha belenézek matekkönyv végébe, hát ott durva dolgok vannak. Van egy x köbméterű szúnyog"égető" egy y köbméterű szobában, mekkora az esélye annak h belerepül a szúnyog :D
  • doddencs
    én nem ezt mondom nehéz, csak sosincs kedvem felrajzolni az ábrát:D:D
    azért emelten nem sűrűn tudod elintézni 1-2 pitagorasz képlettel, sasolni kell a hasonlóságokat, vagy gyakran az ábrát kell kiegészíteni :)
  • szucsy89
    pedig térgeometria a legkönnyebb, csak "látni" kell térben a dolgokat és általában (középszinten) egy pitagorasz vagy egy sinusz tétel szokott lenni és meg is van egy 17pontos feladat:)
  • doddencs
    én matekból csak térbeli feleadtoknál lépek tovább, sosincs kedvem felrajzolni a testet, vgéképp, ha koord-rendszerben :D Max ha második résznél s vmelyik nem jön ki, akkor visszanézek rá s megoldom:D
  • doddencs
    miféle tippeket szeretnél? :D
  • doddencs
    a lényeget remekül összegezted, ha pedig olyan, h. ellenőrizni elég bonyolult lenne, helyettesitheted: Mivel ekvivalens műveleteket végezteünk ,a kapott gyökök valóban megoldásai az egyeneletnek(v. ..)
    :D:D
  • Pipör
    érdekes..
  • szucsy89
    akkor most matek emeltre is mondhatsz tippeket:D
  • doddencs
    y
  • NullZ3r0
    Az x-et növeled. Ha az y csökken, akkor csökkenő, pl a -x az.
  • szucsy89
    nah megírtam, én is:D

tapasztalatok:

szövegértés: szerintem egyáltalán nem volt nehéz, velünk 4év alatt a tanár sokkal nehezebbeket is iratott.....minden feladatot megcsináltam ,bár volt egy-két nehéz feladat benne.

szövegalkotás: hát ezt kicsit kibaszásnak éreztem, mivel 3full ismeretlen mű volt, szóval kár volt készülni szinte a 4év alatt:D
    először az érvelést akartam írni, de aztán rájöttem hogy nem tudok írni erről 3oldalt, sőt még irodalmi példát se, úgyhogy inkább a novellaelemzést írtam:D (az összehasonlítás alapból kiesett, fingom nemvotl a 2versről meg a két szerzőről:DD:)

összességében elmondható h nem volt nehéz a magyar, százalékot még nem akarok tippelni, de minimum 60meglesz sztem....nah majd meglátjuk:)
  • Rundstedt17
    tavaly nem várták el....
  • nokly
    a javító kulcsba is két betü van!
    most azt beirom dogába hülyének néznek!
  • Rockynhooo
    yolvan mondjuk leszarom , én ilyen vok matekbol egy részéről foggalmam nincs, ami meg gyakorlati dolog pl geometria meg statisztika meg még pár dolog azokat vágom ..