29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
fzoli990 #21480 üdv, természetesen én is ma írtam a magyart. Az első részre elég kevés volt az idő, a másodikra meg túl sok...:) Viszont lenne még egy furcsa kérdésem: annyi mindent hallotam má hogy nemtudom a választ, neten is keresgéltem, mind1 a lényeg: ma délután jutott eszembe h szeritnem a szövegalkotásná a piszkozatról a címet elfelejtettem átmásolni, így írtam egy 2 oldalas szöveget, de cím nélkül!! Ez szerintetek számít? Kellett egyáltalán címet adni a szövegnek?? Mer én olyanokat hallotam h ha formailag nem ugy néz ki a szöveged mint egy fogalamzás (pl.: nincsenek bekezdések, aztán remélem a cím kihagyása nem ide tartozik) akkor már figyelembe se veszik az egészet és 0 pont.. na most ha nincs cím az para vagy nem para??:O -
de még mindig a KÖMAL állítja össze a feladatokat, érettségi bizottság ide vagy oda.. :)
ami tuti, KÖMAL feladatok megoldása ártani nem árt, elég durvák az érettségihez képest :D (emelt) -
a KÖMAL állítja össze az emeltet? :o
hát, pár napja a kezembe került egy ilyen könyv tőlük (az első 3-4-en mentem át nagyjából) , 24 darab próba van benne, némelyik úgy ment, ahogy számítottam, volt viszont 1-2 feladatsor, ahol már az első 4 feladatnál is többször bele kellett néznem a megoldásba, mert nem voltam biztos benne. ilyeneket nem lenne jó kifogni. -
nah neki fekszek a pihenésnek.Sok sikert mindenkinek! -
timantes #21476 egyetértek , anno én is igy csináltam. nem is a feladatot oldaottam emg csak számoltam amit épp kitaláltam. egy feladatom se lett jó és nem is azt csináltam ami a feladat. mégis átmentem -
Egy jó tanács a holnapi matek érettségihez: Mindenképpen írjátok le a számításokat, gondolatmeneteket, még ha a végeredmény szerintetek teljesen rossz is, mert ezekért is kaptok pontokat. Persze ha később rájöttök a jó megoldásra, akkor a rosszat azért húzzátok ki. Továbbá ne hagyjatok üresen feladatokat, valamit írjatok oda, arra is kaphattok pontokat. :) -
Minden relatív. Volt amikor még az össze adás is nehéz volt. Ahhoz hasonlítsátok inkább az érettségit :D -
Dedyke #21473 Már mint a matek érettségi bizottságot -
cocobanana #21472 Sziasztok!
Én is megírtam a magyar érettségit és vegyes érzelmeim vannak.
A szövegértést én kicsit nehéznek találtam,pl időm sem volt befehezni az utolsó feladatot ami 7 pontot ad,+ még az a táblázatos feldatot sem tudtam....
A szövegalkotásban meg a novellát írtam,arról 3 oldalt az sztem egész jól sikerült.
Remélem meglesz egy 2-3s:D:D,majd a szóbelivel feltornázom a jegyet.
A holnapi matektól én is parázok,mivel nem vagyok túl jó matekbólxd. Remélem 20% megleszXd -
DjVktr #21471 Úgy legyen, mind közép mind emelt szinten is:) -
Dedyke #21470 Én úgy hallottam hogy lecserélték azt a bizottságot aki az érettségit állítja össze,mert elbasztak valamit,és azt mondják hogy az ide érettségi könnyű lesz -
Emmegki #21469 Ez könnyű, még integrálni sem kell benne. Differenciálegyenletet nekik! -
DjVktr #21468 Én se;)
Bár én csak az emeltszintüt néztem meg, és január környékén, mikor gyakorlásként megírtam, 80% fölött sikerült. Remélem holnap is sikerül legalább annyit összehozni.
(az átlagok amiket írtam középszintre vonatkoztak) -
én a tavalyit sem éreztem nehéznek
-
DjVktr #21466 Tényleg nem kell félni. Ha utánanéztek az eddigi eredményeknek (azt hiszem valaki már belinkelte egy két oldallal hamarabb) átlagosan a matek közép szintű jegy 3,2 körül, de tutira 3 egész fölött volt.
Tavaly 2,82. Szerintem ezek után nem fognak ismét nehéz feladatsort adni... -
nem csak volt,hanem van és lesz is még bőven -
úgy legyen...amiket órán kaptunk volt érettségi feladatsorokat,azokkal nem volt igazán gondom egyikkel sem.viszont amiket itthon néztemgyakorló feladatsorokat.na ott sokszor elkerekedett a szemem.jó lenne ha jól sikerülne mert ez számít nekem :( -
Cat 02 #21463 Érettségi volt ? :D -
699 új üzenet
1 nap alatt. mi van veletek? :| :D -
DjVktr #21461 Én is emelten "nyomom" holnap, de már megbántam mert közbe sikerült összehozni egy 100%-os emelt fizikát az OKTV-vel.
Így sajnos tuti hogy bukok az emelt matekkal, viszont ha nem választom be, akkor gondolom nem jön össze az OKTV..
Na mindegy, ez egy ördögi kör
Sok sikert mindenkinek a holnapi matekhoz, nem kell parázni közép szinten az igazi 4es tanulók is simán összehozhatnak egy 80% körülit (ami már 5ösnek számít), az 5ösökről meg ne is beszéljünk:) -
a julcsinak udvarolt -
előzetes elvárásom nekem emelten a 90% :D
amiket oldottam, jol siekrültek, meg megcsináltam az összes idei s tavalyi KÖMAL feladatsorokat, mivel ők állítják össze az érettségi feleadtasorokat is, s a KÖMAL még nehezebb is. + gyakran vissza szokott köszönni érettségin 1-1 feladat a KÖMALból :)
szerintem nem kell fosni, meg kell cisnálni mindegyiket, s a második részből kihagyni azt amire a legkevesebbet kapnád :) -
Valós számhoz valós számot rendel? :| De ha ezt nem tudod, akkor te hol voltál a matek órákon? :| -
trrope #21457 nyugi doddencs, én is erre kárhoztattam. na majd holnap ilyenkor megmondom, hogy jó döntés volt-e, vagy inkább egy 90%os közepet kellett volna megpróbálnom összehozni.
kicsit tartok a dologtól (=fosok!!!) -
Úristen. Szegény gyerek!!! -
Uh ez nagyon jól jött, köszi h belinkelted. Már csak azt nem értem, hogy mi az az R -> R
Bár ahogy elnéztem nem annyira lényeges itt, mert amit írtunk matekból feladatsort abban is volt így :| -
jesszum, már-már azt hittem h. csak én egyedül
-
FASZACSÁVÓ vagy -
És logaritmusnál mi egyéb van, ami a függvénytáblában nincs benne? Kb. mintha a gyök(x^2)=x-et magyarázná az ember 10 fólián keresztül minden idióta animációval, meg csilingelő bizbasz hangokkal. -
Tórcsimórcsi #21451 matekot emelten? :O -
smartdiablo #21450 én EMELTEN NYOMOM
-
hát vmi ilyesmire gondoltam mint ez:
függvénytranszformációk
csak logaritmusból :D -
jaja, 4jegyűben minden ami kell -
Itt van:
Matematika
2. Aritmetika és Algebra
21. Hatványok, gyökök, logaritmusok
213 Logaritmusok azonosságai
Mindössze ki kell nyitni a könyvet. -
Azon mit kell összefoglalni? :D Amúgy a lényeg szerintem abból is benne van a négyjegyű fgv táblázatban. -
leo742 #21445 aha!:Dbiztos igazad van:D -
Van valakinek egy jó kis logaritmus összefoglalója???
-
na sziasztok:D
ideje mersélni, hogy milyen is volt a magyar :D bár elkezdek visszaolvasni :D -
max 1-2 pont, csak ott kell ahol lehet(egyenlet, egyenletrendszer..)
De szerintem kár ezen eleveszteni pontokat. Ha nem is jön ki az eredmény számolásnál, írd be, h. x=2, s ellenőrizd le rá... majd írd oda, h. nem teljesül az egyenlet (vagy ha igen, kurva nagy mázlid volt:D), így x=2 nem megoldása az egyenletnek... ezért már pontot kapsz !!!
Ha pedig mindenfajta logaritmussal teli, hatványos feladat, bonyolult az ellenőrzés s ekvivalens műveleteket végeztél, ellenőrzést helyettesítheted ezzel: Mivel ekv. műveleteket végeztünk, a kapott gyökök valóban megoldásai az egyenletnek (v. egyeneletrendszer..)
REmélem vkinek tudtam segíteni :) -
Matekból, az összes feladatot kell ellenőrizni? És ha igen, akkor kb mennyi pontot ér az ellenőrzés?