29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• karajjj
    30,1 négyzetméter lett nekem
  • McCartman
    akit esetleg érdekelnek a matek középszint megoldásai..:
    a volt sulim egyik matektanárától..:)
    link
  • Sunnybéby
    nézzétek meg az om.hu-t haljátok! komolyan!! amit idén várhatnánk az októberben lement..:S a reneszánszos cucokkal...:o
  • ghost2
    "46 m3 lett a megoldás és 20 m2 körül" másnak is ennyi lett?
    nekem a m2 joval több lett :S
  • Aspyrin
    Igazad van, hülye vagy :)
    Egyébként logikus amit mondasz.
  • trrope
    már kérdeztem, de megkérdem megint:
    én úgy gondolom, hogy ha 1700-tól fölfele átnézem a történelmet, akkor abból már ki lehet sakkozni az esszéket úgy, hogy magyart is meg egyetemest is csak ebből a 2 korszakból írjak (újkor, modern kor).
    Igazam van, vagy hülye vagyok?
  • zombysoad
    Szent István tán 2005-ben volt.Nem mostanába.Szerintem esélyes kádár bácsi is meg a holokauszt,esetleg a "nyilas uralom" vagy javaslom a Felvilágosodást is!
  • Rockynhooo
    mit ajánlasz akkor miket nézzek át jobban ?
  • szucsy89
    na én megyek még átnézem a 3.világháborút oszt csá:dd
  • Sunnybéby
    Mátyás király tavaly volt októberben.. meg a reneszánszosok... nézzétek meg az omen!!
  • Sunnybéby
    Sziasztok!Tegnap a magyarnál novella elemzést választottam. Ma a matek borzalom volt... félek!!!:(
    én 3szor gyök x-et irtam, de először gyök x-et, szal érdekesen volt irva...:S! az intervallumot is eltoltam sztem. a második rész is nagyon gáz volt4 én félek:(( holnap meg töri... jááááá, meg csütin angol is... remélem érthető szöveg lesz
  • csabesz89
    om.hu n lesz fenn a matek megoldás, a mgyar már fennvan, háát sztem vicces 1-2dolgot szövegértésnél benéztem a megoldókulcs szerint:D
  • Csesza
    nem 100*1000?

mert a cm és m között 100 a váltószám és a köb miatt 1000-el kell megszorozni még?!
  • Rockynhooo
    szerintem holnap tuti lesz Matyi Király ^^
  • solikka
    jah meg középszintű feladatokban nem sűrűn láttam még köbgyököt...
  • zombysoad
    Lehet,hogy igazad van.Reméljük 1 pont nem oszt nem szoroz.Holnap kiderül a spekulációkból.Nekem már az első részből majdnem megvan a kettes(kb)
  • solikka
    Sorry elirtam
  • karajjj
    a megfordítása b volt, c az ellentéte szerintem
  • solikka
    Nálunk összvissz egyvalaki nézte el....szóval attól hogy te nem jöttél rá attól még lehetett egyértelmű:D
  • PESK
    10*10*10 nem?
  • PESK
    az akkor végül most 3szor gyök x volt avgy harmadik gyök alatt X???
  • karajjj
    3 gyök x nem?
  • pTk
    vah, miért nincs szerkesztés? :) 46 m3 lett a megoldás és 20 m2 körül a festéshez, amugy nem 1000-rel kellettl eosztani hanem 1000000-val.100*100*100 a váltószám.
  • zombysoad
    Szerintem az "a" megfordítása a "c" volt.Én azt írtam,meg nálunk többen is..

Amúgy tipikus ESSZÉ témák: "Athén,Szent István,Mátyás,Dualizmus,1848,56,Holokauszt,Kádár,1-2 vh,Szövetésgi rendszerek"-ezeket javallom.
  • pTk
    http://193.225.13.61/erettsegi2008/kozepszintu_erettsegi_2008.html

doddencs, ja ok azt nemvagtam
  • PESK
    Annak a facölöpösnek mi lett a megoldása?
    Én ugy csináltam h kiszámoltam a csunkakúp térgogatát, a kúp térfogatát, és a henger térfogatát ezt a 3 térfogatot összeadtam igy megkaptam az egész cölöo térfogatát. Megszoroztam 5000-rel, és ehhez hozzádtam még 18% azaz szoroztam még 1,18-cal és a végén leozstottam 1000-rel mer méterbe kérte a megoldást.

A b-részt is hasonlóan csináltam csak ott felszinnel számolgattam!

hmm?
  • doddencs
    Kádár meg 2006ban volt, az oktoberiben talán
  • KeKKSZike
    Srácok, honnan lehet majd leszedni a matek idei középszintű érettségi feladatait, megoldásait??
  • pTk
    annyira volt egyértelmü hogy az utols 10 percben jöttem rá hogy azért nincs megoldása mert 3ik gyök 3 és nem 3szor gyökhárom....szoval krvára nem.
  • PLackó
    köszönet a tippekért, gyűlik a tanulnivaló :)
    Akkor elöször is a 4.-es tananyag fontos momentumait átnézem.
  • solikka
    Nem értem az origósok mit problémáznak a gyök3 VS 3.gyök 3-al. Szerintem elég egyértelmű hogy az 3gyök3!
  • kuci06
    Én úgy tippelem, hogy Rákosi, Dualizmus, Szent István, meg '48 lesz.
  • karajjj
    na azt írod, hogy elhagyni az alapot, azt vágom :D de azt nemtudtam hogy akkor a logaritmusát vesszük :D
  • pTk
    Vannak akik kádárt tippelik mivel tavaly rákosi volt...
    Ezek nem hiteles infók, csak találgatások :)
  • bulba
    Ez tapasztalat. Az eddigi érettségiken is 50% körül volt a 4-es anyag.
  • PLackó
    köszi,legalább ez is egy kis segítség, hogy minek az átnézésének van értelme.
    Gondolom a világháborúk is előkerülnek.
  • doddencs
    sztem csupán sejtés, mint azok, h. régen voltak már ezek az esszék:  Erdély István Kiegyezés elözményei, reformor társ.gazd., magyar holokauszt, római közt.válsága, reneszánsz, 1848-as szab harc
  • Petrezselyem
    középszint 7 el feladatánál az "a" nak a megfordítotja az melyik volt? :S
  • PLackó
    Ez mennyire hiteles infó?
  • DjVktr
    Én úgy csináltam hogy p-vel z-vel k-vel jelöltem azt hogy mennyi a valószínűsége annak hogy a Pirost, Zöldet vagy a Kéket huzzúk ki. ez alapján felírtam két egyenletet, amit megfogalmaztak a feladatban, és azt is felhasználtam hogy p+k+z=1, mivel valamit tuti kihúzunk.
    Ennek a három egyenletnek az ismeretében (2-öt adtak meg ez) meg lehet oldani a három ismeretlent. Ha tudod a piros valószínűségét és a pirosak számát (amit megadtak (18)), akkor ki tudod számolni hogy hány golyó van összesen és innen gyerekjáték az egész...