29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• davidka003
    Nálunk a fél osztály másodiknak Bartolomeu Diazt írta. :D
  • KillerGaller
    :D Nekem Magellán, Vasco De Gamma, Amerigo Vespucci!!! Alatta spanyol, portugál, angol... hmmm Többieknek?
  • Balumann
    (kérdés akart a mondat második része)
  • Balumann
    Én C-re Hollandiát írtam, biztos hogy spanyol :S
  • Pipör
    én így írtam :-)
  • gameplusz
    Összesen 3 pontos feladat volt, minden helyes válaszra 0,5 pont jár ;)
  • Rockynhooo
    spanyol, portugál, portugált írtam, de most jöttem rá ,hogy spanyol, portugál, spanyol :\ mind1 egy pont nem vagy veszteség XD
  • gameplusz
    Kolombusz, Vasco Da Gama, Magellán volt. Alatta pedig spanyol, portugál, spanyol volt a helyes.
  • KillerGaller
    A térképes felfedezős feladatnál a jobb oldalihoz (asszem C volt) melyik országot írtátok? :O
  • neménvoltam
    Aki esetleg holnap emelt szintű angolra menne, vagy már megcsinálta valamikor, attól kérdezném: milyen nyelvtani illetve egyéb dolgokat érdemes átnézni holnapra?
  • Pipör
    Huu végre túl vagyok a tőrin sztem ez lett a leggjobb :-)
    Reformáció
    I István
    És a 2. magyar egység a don kanyarban..
  • Szreeeeh
    És lehet sejteni, hogy kábe mekkora lesz a ponthatár?
  • doddencs
    iwiwes "a" része, többi jónak tűnik, bár nem midnen emléskzem, csak számításkat nézve hasonlóan mentem:D
  • szucsy89
    én is most néztem a megoldókulcsot és sok feladatot elronottam:(

lehet h a közepet viszem tovább mégicsak...
  • KillerGaller
    Király vagy!!! Gratulálok!
  • Szreeeeh
    Ha én az emelt szintű matek érettségin elnéztem a feladat szövegét, rosszul vettem fel az adatokat, és bár amit kiszámoltam azt jó módszerrel oldottam meg, akkor egy pont sem jár a feladatomra?
  • bulba
    Én az ipari forradalmat, a demográfiai változásokat és Mo. a 2.világháborúbant választottam. Ebből 2 egyébkéntis szóbeli tétel :D
  • Fujiryu
    Amúgy meg vannak dolgok amiket te alapnak veszel, mert ahonnan jöttél/ahol vagy most egyetemen ott alap.De én amikor bekerültem az egyetemre akkor láttam, hogy ez a hülye fakultációs rendszer ez mekkora átbaszás.Van aki nem tanult fizikát 4 év alatt a csoporttársaim között...Aztán persze néztek mint a moziban amikor beültek az első iofizikára.Ergo ez az új rendszer már csak azért életképes, mert ha a régi lenne, az egyetemekre 100an jutnának be a 100000ből.Tekintve, hogy mennyi embernek okoz nehézséget egy ilyen matekérettségi:) Kémia gyakvezérem osztja mindig egy zh után, hogy ami most megy az oktatásban az köztörvényes bűncselekmény, és a kormány célja analfabéta számolni nemtudó fogyaszókat kinevelni.
  • doddencs
    szerintem az érettségivel sem.. meg h. az emelt matek csak integrálással nehezedett, amugy meg könnyebb lett.. depersze..
    meg matek középnél is, jól mutat h. kidobják a címlapra h. ennyi almád vagy mid volt, s 2 kg mennyi.. xcsak le kéne ülni, s végig oldani a 2. résszel együtt.. azért 2. résznél már lehetett szenvedni, aki nem matekkal készül tovább..
  • zolee90
    Én minden esszéhez írtam +fél oldalt, mint amennyi hely volt. Osztályfőnökünk a töri tanár és azt mondta, inkább írjunk többet, mint amennyi hely van, csak mindent írjunk bele.
  • Fujiryu
    Nem mindenki elte matekra vagy bme vikre megy...Egy bölcsésznek soha nem lesz ilyenekre szüksége.A mcDonaldsban elég ha tud szorozni és összeadni.Sőt talán az is elég ha tud olvasni, mert a többit a gép elvégzi helyette
  • doddencs
    A töri viszont tényleg nem volt vészes, javarészt töriatlaszban minden benne volt, esszék közül is mki talált magának valót sztem.. én Reformáció, István és a magyar államnyelvet váalsztottam.. De nagyon beindultam, még egy oldal tisztázati lapot is beadtam, nem volt elég hely:D
  • doddencs
    ha valóban íg lenne, kicsit sok előrehozott lenne.. matekkal amit állítasz, gondold már át mielőtt leírod.. lehet hogy 3-as 4-esre megtudná irni egy elsős is, de a többség nem ugy áll az érettségi elé h. csusszak át, legyen meg azt jólvan, hanem 5ös s mivel % számít minnél több %...

Mert azért matekból a tananyag jelentős részét 2-3-4.es évfolyamban tanuljuk...
  • szucsy89
    "Vicc,hogy egy elsős gimis lazán átmenne." - nem vagy tisztában a mostani diákok matektudásával:)
  • Molnibalage
    Talán, mert az egész értettségi könnyű... Tudom, hogy fikázásnak tűnik, de ez van. A matek emelt szintű alig durvább egy régi matek érettséginél, csak a deriválós részen látszik. Vicc,hogy egy elsős gimis lazán átmenne. Az én szimpla érettségimen nem volt olyan példa amit egy első éves meg tudott volna oldani...
  • Balumann
    Nekem az ipari forradalomnál fogyott el a hely, még tudtam volna sokat írni. Az kellett volna hosszúnak, és a Mo a 2. vh-ban -t meg rövidnek (vagy legalább ne csak a doni lett volna)
  • Cat 02 #21975
    Ezekről mennyit kellet írni ?
  • POI33
    Érdekes osztálytársaim közül is sokan a 2.világháborús magyar szereplést, és az ipari forradalmat választották.
    Én is a 2.világháborúsat akartam, meg az 56-osat egybe, csak ügye olyan kombináció nem volt. :S
    Így viszont választottam az ipari forradalmat, a magyar nyelv "hivatalossá" válásat az 1800-as években és 56-ot.
    Vicc az volt hogy 56-ról annyit írtam, hogy nem tudtam befejezni mert elfogyott a hely. :D
  • POI33
    Sziasztok!
    Hát gyerekek ez nagyon könnyű töri érettségi volt :D
    Aki egy kicsit is figyelt órákon az simán lehozza 3-ra, de kettesre minimum. Sztem valahogy kompenzálni akarták a tegnapi brutális matek éretteségit.
  • szucsy89
    a legelsőn azért sokat gondolkoztam:D ha vki tutira tudja h mi a jó írja le
  • szucsy89
    ez egy nagy vicc volt, semmivolt...szvsz...én is azt az esszékombinácoót választottam h : ipari forr, magyar hadtest a doni kanyarban meg államalapítás...ezek is jók lettek..szal ez mmost nem volt gáz remélem holnap az angol se lesz (van nyelvvizsgám úgyhogy nem kell hogy nehéz legyen:))
  • Balumann
    Én is ezeket írtam :)

A rövid kérdések szerintem is egyszerűek voltak (vagy inkább csak egyértelműbb kérdések voltak...). Sajnos időből kicsúsztam, így esszéknél nagyon keveset írtam, szinte épp hogy csak elkezdtem.

A végén mikor bekarikáztam a választottnak a betüjelét majdnem szívbajt kaptam, néztem felül 14, utána alatta lévő sorban 15 és 17 ... De aztán megtaláltam, a legutolsónál 19-es volt és alatta volt a 16-os (3. sorban)...
  • zolee90
    első feladatban a 4,6 maradt ki valóban, de így nemtudom te hogy képzeled el az ábrát :)
    igaz hamis nekem h,h,i,i
    képleírás első volt a konkordátum, utána a dekrétum, utána a canossa, legvégül az invesztúra, uniósod az jó
  • zombysoad
    Ez a töri nem volt nehéz.Az első részben volt 1-2 fingatós,de össz vissz nem volt nehéz szerintem.Esszékre sem lehet panasz.Nekem az "i" volt a kombinésön.(Vasúti forradalom,István,Nyelvrendelet).Amikben nem vagyok biztos az a 1feladat (nekem ,1,2,3,5)volt, a Igaz hamis(i,h,h,i) a képleírás(2,3,4,1) meg az Uniós(Bíroság,parlamet,meg az E.U.Tanácsa).Valaki?
  • davidka003
    "Amiket választottam:
    -Ipari forradalom: Vasút forradalma hogy befolyásolta a gazdaságot
    -a 2. magyar hadtest tragédiája a Don partjánál
    - Hosszú: Államalapítás "

Összes haverom ezt írta. :)
  • solikka
    Szerintem is nagyon könnyű volt! Főleg az 1. rész. A másodikban meg a forrásokban rentgeteg infó volt szóval az sem volt nehéz. A kombináció meg nekem is ez volt:D

Amugy nekted nem voltak egyes lapokon hosszú gyűrődés szerűségek? Nekünk a fél osztálynak elég igénytlen minősígű volt a papír:D
  • kazmerke
    Töri egészen egyszerű volt. Atlaszban minden évszám és tudnivaló benne leledzett, aki évközben figyelt és ismerte a fogalmakat, annak nagy fejfájást nem okozott a sok fogalom.
    Esszének sztem ezt a kombinációt választották a legtöbben (legalábbis nálunk).
    Azért vicces, hogy középen semmi nem jött be azok közül a jóslatok közül, amiket nagyon vártak (Mátyás király), viszont volt Róma és válságkorszaka (amit vmelyik kedves kommentező miatt elolvastam előreelkészítettben, úgyhogy thx neki :D)
  • zolee90
    Na töri is megvolt :)
    A tesztes rész viccesen egyszerű volt, talán 1-2 kérdésnél kellett gondolkodni, esszék se voltak nehezek. Lehettek volna jobb témák is, de azért sztem megtalálta az ember amit akart. Az vicces, hogy nem is volt ókor esszétéma (!)
    Amiket választottam:
    -Ipari forradalom: Vasút forradalma hogy befolyásolta a gazdaságot
    -a 2. magyar hadtest tragédiája a Don partjánál
    - Hosszú: Államalapítás
  • Cat 02 #21963
    Hehe, nálunk ahol voltunk egy épp felújított iskola dísztermében voltunk ahol ültünk 60-80-an és a plafonban voltak a hangszórók :)
  • Bercy #21962
    Na hát a hallgatós részek...gyenge minőségű rádió hangereje jól feltekerve (hogy mindenki jól hallja) ezáltal recseg, torzít. A hanganyagban az eröltetett hanglejtés, akcentusok és az aláfestő hangok valami félelmetesek.