29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• KillerGaller
    Holnap valaki jön bioszból???

ui: Ez a Real killer gyerek nem lehet egy könnyű eset... (az életben sem)

• BADE
    jön itt vki az állatorvosira?
  • hollegy
    sziasztok kinek hogy sikerült a kémiája ill milyen szinten? kik mennek orvosira ki milyen pontszámra számit végezhetnénk némi kis előpontszám felmérést igy arcnélkül a neten nekem kb 430
  • magus
    már bocs de ez így hülyeség. olvass jó írótól jó könyvet, és meglátod, hogy nem tud írni.
  • magus
    real killer te pont olyan vagy mint a társadalmi kommunikáció jegyzetem. kurva hosszú, nem szól semmiről, és nincs kedved kibogozni. ja és feleslegesen dobálózik a szavakkal.

de amúgy, nem tudom érzed-e de most így kb az érettségi tananyagra vered magad
  • Sadist
    Azért nehogy úgy érezd, hogy nyelvtanilag te nagyon a csúcson vagy, mert nem. :)
  • ReaL KiLLeR
    Szomorú, hogy ha ezért megjegyzést tettem volna rájuk vagy helysbítettem volna egy - egy mondatukat - amennyiben a tekintetük és a testbeszédük elárulta a mondandójuk lényegét -, szinte osztálylázadás tört volna ki ellenem. Velük már csak MSN-ezni élvezetesebb, mint beszélgetni, mivel a szókincsük írásban megegyezik a beszédükben megnyilvánulóval, csak néhány betűt és egy - egy szórészletet animált csicsák takarnak. Ezeket az írásokat épp olyan időigényes megérteni, mint az Ómagyar Mária-Siralmat. :)
  • ReaL KiLLeR
    Az a stílus elrettentő és a használói szerint általában a ban - ben, ba - be ragpáros azért létezik, hogy lehessen választani. Az ilyen tudatlan "jófej" kis parasztkópékat nagyon szívesen megtanítanám arra egy pokol - célú túra keretein belül, hogy nem mindegy, hogy hová vagy hol. Ilyenek százai mennek át és érettségiznek le minden évben, szégyen. Néhány osztálytársam ezt a stílust sem volt hajlandó használni, egyszerűen csak vihogással kommunikált minden szünetben és az órákon éveken át, azaz átmentek nem egyszer nyelvtanból, pedig nekik az alany fogalma egyenlő még most is a xarral.
  • szucsy89
    még kivülről is meg kellett tanulni:SSS

(egy részét^^)
  • gameplusz
    Persze, ez már egy egészen más kérdés... Szerintem hétköznapi nyelven is ki lehet fejezni okosságokat, ha van mögötte valós háttértartalom.

De azért vicces lenne, ha mindenki az Ómagyar Mária-Siralom szerint írna még ma is, vagy jönne a jó öreg "Látjátok feleim szümtükkel, mik vogymuk. Isa pur és homu vogymuk." Gondolom sokaknak beugrott ez a kettő, főleg itt az érettségi topicban.
  • Sadist
    De egy rövidebb mondattal hogy érzékelteted, hogy te vagy a suli legjobbja, akit mindenki tisztel? :)
  • gameplusz
    Hát, mint ahogy írtam, 19. század, illetve a 20. század eleji mondatbeli elemek, szavak és szerkezetek jelennek meg az írásaiban. Személy szerint én értem, és értékelem az ilyet, de néha már azon gondolkodok, hogy valójában terpeszkedő kifejezéseket használ-e burkoltan, vagy csak szeret gépelni. Minden esetre szerintem jómagam is választékosan fogalmazok, vagy legalábbis igyekszem, de ez tényleg nem általános fórumra való. Vegyük példának a következő mondatot:

"Ennek lényegét nem nevezném nem tényszerűnek."

Miért is? Mert abszolút felesleges. Itt van nekünk a jó öreg ezt szó, ami végülis 10 betűvel rövidebb. Aztán van itt egy szóismétlés, ami abszolút felesleges megerősítés (ma már inkább hibapont jár érte általában), mert ennyit kellet volna írni:

Ezt nem nevezném tényszerűtlennek.

Ennyi.
  • Balo
    Az senkit se zavar sztem, de van a lónak egy túloldala:)
    A tagolás például sokat tud dobni a dolgokon, de a központozás se hülyeség. Remélem érettségiben nem felejtette ki ezeket.
  • Z
    Wehehehe! Már a best of-ban is benne vagy!

Engem pl nem zavar, ha valaki kicsit magasabb színvonalon alkalmazza a nyelvet, mint amilyen a manapság sok tini által kedvelt stílus: cejyke & co. Azért Torgyánt én sem hallgatom szívesen.
  • szucsy89
    legalább az irodalom érettségije 5ös lesz:D
  • 5c0rp330n
    elemző/tanulmányi dolgozatokhoz tényleg előnyös lehet ez a stílus, csak egy ilyen fórumban kicsit erős lehet az átlagembereknek :)
    sajnos nem éltem abban a korban, és túl sok ismeretem sincs az akkori nyelvről, így nem tudom, h akkoriban milyen szavak voltak a divatosak, de a szóhasználattal sztem nem volt gond. olyan borzalmat legalábbis nem olvastam, mint mondjuk gőzpöfögészeti tovalöködönc :)
  • Sadist
    Főleg ha az a szöveg egy 42 tagmondatból álló, minden tagolást nélkülöző rizsázás.
  • gercse
    jó az ahogy írsz, csak az ember nem szeret gondolkodni(túl sokat), így inkább hagyja a fenébe az egészet (mint én)..., ha nem rohanna a világ, akkor élvezetes lenne...
  • ReaL KiLLeR
    Nekem is van, kivéve, ha nekem szól az a több, mint 5 soros "regény". :)
  • emy1000
    Nem bántásnak szántam, csak nekem nincs ilyen bőséges szókincsem (ami sztem nem is olyan nagy baj)
  • ReaL KiLLeR
    :)
  • emy1000
    Ember.. mire ezt elolvasom elfelejtem az elejét!
    Nem hiszem el h a "normális" beszélgetés közben is ilyen szakszavakkal dumálsz! Sztem te a boltba nem szoktad azt mondani h kérek egy kg kenyeret
  • ReaL KiLLeR
    És te tényleg értelmes, sőt képben vagy. :)
  • ReaL KiLLeR
    Az utóbbi időben tényleg ehhez szoktam, mivel folyton ~ 10 oldalas elemző / tanulmányi dolgozatokat és projekteket kellet megírnom természetesen rengeteg tudományosan, szakszerűen megfogalmazott írás átolvasása után, de ezt a stílust csak az írás engedi, hiszen szóban elengedhetetlen a gyors kifejeződés és az érthetőség, bár esküszöm, hogy sajnos nem tűnik egyszerűbbnek vagy hanyagabbnak - biztos a rengeteg szakszöveg kényszerszerű értelmezése miatt - a te stílusod, mint az enyém. Arisztokrata főurak. :) Azért nyugtass meg, hogy a szókincsük és az általuk használt kifejezések eltértek az enyémtől, csak a nylevtani szerkezet volt hasonlóan bonyolult és terjengős. :)
  • gercse
    term. olvasol
  • gercse
    nem, vagyis az sem mindegy, mi az, amit olvasok :)
  • Cat 02 #22575
    Csak nekem van olyan kényszerem h ami 5 sornál hosszabb nem olvasom el ? :D
  • szucsy89
  • emy1000
    Te jó ég :D
    Mi folyik itt?!?!?!
  • gercse
    Na ez is 8 sor, de ezt volt kedvem elolvasni...:D
    (igazad van)
  • 5c0rp330n
    nemtom, hogy ezt direkt csinálod-e vagy tényleg ennyire ehhez a stílushoz vagy szokva, de akkor elmondom, h miért néz rád itt mindenki ilyen furcsán. egy olyan nyelvezetet használsz, amit egy évszázada használtak az arisztokrata főurak, miközben egy teázóban ülve az aktuális politikai helyzetről beszéltek. miért baj ez? alapvetően semmi baj nincs vele, a mai világban is meg lehet ennek a helye (bár egyre kevesebb helyen), mert ilyenkor látszik meg a nyelv igazi szépsége, de itt abszolút nincsenek ehhez szokva az emberek. hogy miért? mert egy felgyorsult világban élünk, ahol senkinek sem okoz örömet önmagában a kommunikáció: egyre több dolgot akarunk egyre gyorsabban kifejezni, így megpróbálunk szabadulni minden felesleges nyelvi elemtől, ami nem segíti elő a kommunikáció hatékonyságát. egy ilyen hozzászólás megértése és megírása, amilyeneket ide irkálsz, jóval több időt és agyi munkát igényel, mint egy hétköznapi, halandó nyelven megfogalmazott írás feldolgozása. senki nem akar több időt szentelni a te üzeneted megértésére, mint bármelyik máséra, ezért idegesek, amikor gyorsan átfutva a szemükkel az üzeneteiden egy kukkot sem értenek belőle :)
  • ReaL KiLLeR
    Azt ismertem el a tapasztalat miatt, hogy "ez" a stílus nem ide veló.
  • Aspyrin
    Nem? Pedig világosabb, mint a Nap.
  • ReaL KiLLeR
    Jóóó... :D :)
  • ReaL KiLLeR
    A vesztem lesz, hogy elgondolkodok hasonló véleményeken.
  • ReaL KiLLeR
    Ez a hozzászólás merész és kifejezetten primitív a többihez mérten, pedig előrebocsátom, hogy abban a hitben írtad meg és küldted el, hogy a többiekhez majd kétségtelenül csatlakozol, vagyis a "hasonlóság" miatt majd befogadnak. Már csak "Emberek..." megszólítással kellett volna kezdened a hozzászólásodat. Nem foglalkoztat, hogy mi lesz azon csoda esetén veled, ami a "jobb" érettségidet hozza, mindenesetre biztos, hogy a modorod megváltozik és kevésbé leszel felületes.
  • Sadist
    Pedig olyan szépen tudja fosni a szót a semmiről :)
  • ReaL KiLLeR
    Ennek lényegét nem nevezném nem tényszerűnek. :)
  • I.C.ram
    Látod, most is 8 soron keresztül azt bizonygatod, hogy milyen nem vagy. :) Erről beszélek :)

Figyelj, én nem bántani akar(ta)lak, csak felhívtam a figyelmet egy-két dologra. Nyugodtan írjál ide továbbra is, nem foglak "piszkálni".
  • ReaL KiLLeR
    Eszerint teljesen biztos vagy benne, hogy sokkal kevésbé ismerem magam, mint te engem, azt viszont, hogy valóban könnyedén képes vagyok -e a bizonyításra, nem tudod. Nem áll szándékomban veled vitázni, és ezt egyátalán nem megvetéssel jelentem ki, mindössze mást tekintek elismerésnek, mint szerinted. Egy fórumon mindeki csak egy név, ami fedhet bármilyen személyiséget és bármilyen sorsot, az éveken át mutatottól akár teljesen eltérőt is, éppen ezért egy meglehetősen gyakran látogatott fórumot tekintenék utoljára a keresett helynek vagy eszköznek, ha folyton bizonyítani akarnék. Egyszerűen - tisztelet a kivételnek - abban reménykedve írtam meg ebbe a topikba az első hozzászólásomat, hogy a tapasztaltaktól majd nem rosszindulaton és keserűségen alapuló információt kapok. Természetesen nem csalódtam 100%-osan, hiszen kaptam korrekt válaszokat, de hogy a bizonyítási kényszerem valósságát benned ne támasszam alá tovább, nem próbálok meggyőzni több üzenettel senkit arról, hogy nincs ilyenem.