29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• szucsy89
    ez igaz sajnos...én se kaptam semmit se hiába lett meg a nyelvvizsgám, csomo o.társam akik még az előző rendszerbe csinálták meg kapták a 100%os érettségit..

• Vola
    nah hogyha már az angolnál tartunk akkor erre van egy viccem:
    vmikor márciusban megkaptam a nyelvvizsgám (ECL B2) és év végén csak 4est kaptam mer a tanár szerint jegyosztása szerint 4,3körül voltam csak.

őőőhhmm... tudtommal aki még a nehezítések elött kapott nyelvvizsgát, avagy azt akkor még sokkal egyszerűbb volt letenni, az illető akár megtehette középfokú esetén h be se járjon órákra.
    Nah akkor hogy van az h nemhogy mentességet nem kaptam, még az ötöst sem a nyelvvizsgám ellenére??? :D

másrészt <b>ami abszolúte nevetséges sztem ebben a rendszerben</b> az az h megint csak aki a korábbi nyelvvizsgarendszerben kapott középfokúról bizonyítványt az megkapta a <b>100%-os emelt szintet</b> még idén is... holott a kettő nehézsége össze sem hasonlítható. <b>De aki idén lerakta a már nehezített B2-est vagy másféle középfokút</b>, az még a középfokú érettségit sem kapta meg, nemhogy mentességet és 100%-ot az emelt alól...

<b>hol van itt a logika???</b>
  • szucsy89
    hát igen neked az érettségin már nem lesz gond angolból:D

én se tanultam már 4.be semmit rá...év elején megcsináltam a középfokút és órán tanultam mást,mert a többiek nagyon el voltak maradva...:S
    alapfokot se érték el...2-3as lett az angol szinte mindenkinek nálunk
  • szucsy89
    így van. nekem lehet ez lesz a matekkal...most még nem tudom az eredményt, de ha lesz egy 40-50%os emeltem, nagyon sokat bukok, holott lehet a közepet megírtam volna 95%ra...
  • Sadist
    Mit ér vele, ha a rossz érrettségivel összeségében több pontot bukik vele?
  • Dragooon #23196
    jaa értem.
    mindegy, jegyet akkor is kapok, mert ez amolyan dolgozat volt :D

mindenesetre jó tudni, hogy hogy megy igazából
    köszie
  • szucsy89
    már a % számít nem a jegy...
  • Cat 02 #23194
    Nem kapsz rá jegyet...
  • Dragooon #23193
    okok, köszi
    jeeeee [apro](88%)
  • martoncz
    80 százaléktól, mint ahogy az összes középszintű.
  • Dragooon #23191
    sziasztook :D
    nem tudja valaki véletlenül, hány százaléktól ötös az angol középfokú érettségi? [megírták az írásbelit egyik órán]
  • Dying Soul
    Van egyébként valami konkrét tételsor (amit úgy a tanárok adnak ki suttyomban)?
  • 89
    ezjóólesz??? :D

amúgy nálam is ez a baj... a blokkolás...
  • neménvoltam
    Én szintén ettől parázok, nem kicsit... :)
    Írásbelivel nem volt gond, megoldókulcs alapján elég jó lett, de félek, hogy a szóbelin elvérzek, hiába járok felkészítő tanárhoz egyszerűen túl gyakran blokkol az agyam és néha alap kifejezések sem jutnak eszembe. Pedig más esetben jobb vagyok szóban mint írásban. Kéne vmi stresszoldó :P
  • Vola
    Hiszti van vazze... :D de végigolvastam a rohadékokat :D
    nah asszem nemsokára ideje lenne aludni, jóéjt xD
  • Vola
    háth én hülyét kapok...
    infó szóbeli: könyvtárak ( nem a gépes féle hanem az épületféle amibe nem járok :D ) + könyvek, újságok, stb és ezen kielemzései és fajtái.... jééézusom...

mi köze ennek az infóhoz??? jó persze, van a digitalizálás meg a netes cuccok de vhogy messze áll a full infós dolgoktól... inkább lenne vmi összetett és k nehéz infós tétel minthogy ezek a töltelékcuccok mer ez nem azt mutatja majd h mekkora kocka vagy hanem h mennyire magoltál.
    ("5.1. témakör - Könyvtár fogalma, szerpe" + "5.2 Nyomtatott dokumentumok") <-- -.-
  • martoncz
    lehet hogy csak 1 definiciot varnak el, illetve az van kiirva, de valojaban ennel sokkal tobbet kell mondani szinte mindegyik tetelnel, mert ha mindent hetkoznapi nyelven fogalmazol es nem pontos matematikai definiciokkal, akkor nyelvhasznalatbol es felepitettsegbol levonhatnak.
  • 5c0rp330n
    persze, simán lehetett hozni emelten a 100%-ot :) hagyjál már. meg szerintem sem tudhatják, hogy milyen lett az írásbelid, szerintem a nevedet sem tudják/leszarják, kód alapján azonosítanak emelten. a 20 perctől meg nem félek, hogy kifutok belőle, 10 perc pont elég lesz szerintem. nincs sok megkötés a pontozásban és ha mindent érintesz, amit kell és megvan a minimum idő, ami kell, akkor max pontot kapsz, ellenben ha belemész még 6 definícióba meg 2 bizonyításba és valahol hibázol, sztem nem kapsz max pontot.
  • szucsy89
    nyelvtan emelt omg:D
  • Dying Soul
    ettől félek a legjobban, meg a nyelvtan emelttől. :S
  • Vola
    igen, tipikus "emelt" angol :D kb nálunk is ez volt...
    a témáról meg annyit h el lehet sok irányba vinni a dolgokat, csak a kezdőmondatot kell megtalálnod amely által elvezeted az egészet olyasmire amiről tudsz beszélni, ugyanígy a képeknél
  • Dying Soul
    Csak mert tényleg, én emelt angolon első voltam mindig, de nem is volt emelt szint...
    lázadás vagy megalkuvás, tinédzserek. erről angolul, hát....
  • Realtibi
    Nemtudom, de szeritnem emelt szinten független vizsgabizottság elött vizsgázol és nem tudhatják, hogy milyen is lett az írásbeli.
  • Vola
    bazz... honnan tudjam? nem én tettem így? :P
    csak azt mondom h találkoztam olyan esettel is már h a srác is tudta h nem lesz meg a 60% írásbelin és mégis ment mer szóbelitől remélte a megváltást ( utólag 40+ %-ra tippelte magát )

VAGY:

ha már van az illetőnek egy jó írásbelije akkor nem 100 h 5ös szóbeli kell a 60%-os zusemmen értékhez.
  • Cat 02 #23177
    + pont felvételin.
  • I.C.ram
    hát akkor mi?
  • Vola
    én is azt gondoltam egy ideig h csak azok mennek emeltre akik nagyon vágják vagy mer kell. Nah ezt az elmúlt hetekben megcáfolta pár ism :D
    volt aki majdnem null progtudással ment emelt infóra pl
    és ilyenkor a cél nem feltétlen az ötös, csak ezért mondtam
  • pleiadok
    matek szóbeli: maximum 20perc és szoktak rá figyelni hogy ne menjen túl
    amugy elsönek lenni a legrosszabb, annál nézika felkészülési idöt is hogy pont meglegyen minden, aztán a többieknek sokkal több idejük van még néha sok is
    szóval megirsz egy frankó vázlatot megcsinálod a feladatot, szerintem simaügy a matek is
    bár nem nagyon szoktak max pontot adni (aki 100%ra irta az irásbelit annak jobban és persze he tud is) mondjuk az ezévi emelt nem volt olyan hüha nehéz, simán lehetett hozni
  • I.C.ram
    Ha már emeltet jelölt, akkor azért gondolom, hogy nem a 2-es hármas a cél... :P
  • Vola
    nekem is volt egy emelt tételsorom :D (akkor még aszittem arra meek)
    háth félni max a jegyed miatt lehet sztem, de nem hiszem h nagyon huzogatnák ott az embereket, 2est 3ast ottsem lehet nehéz elérni, csak a jójegyért kell megszenvedni.

nem egózásként, csak viszonyításként mondom: én a "haladó" csoporból az elsők között voltam és nem mertem bevállalni :D a nyelvvizsga könyebb

amúgy a témák tényleg fasságok, jórészéről még magyarul sem tudok beszélni vagy csak keveset ( ezért mondom h 2-3as nem nehéz csak fölötte ), sok múlik a vizsgáztató tanáron is.

Szal ne rettenj meg annyira, én sok szerencsét kívánok! ;)
  • Dying Soul
    angol emelttől kell félni annak, aki nem akkora pro? mert a témnák aggasztóak.
  • Realtibi
    töri emelt szobelin lehet atlaszt használni ?
  • szucsy89
    sztem 10perc
  • martoncz
    emelt matek szóbelin van valami megkötés, hogy n percet lehet beszélni (az érettségi tájékoztatóban ugyanis nem szerepel ilyen)? ezt mennyire veszik szigorúan (akinek van tapasztalata estetleg)?

ja és n=?
  • I.C.ram
    Nekem is akörül volt az emelt töri szóbelim. Talán kicsit kevesebb, olyan 90%.
  • Vola
    idegen nyelven sztem azért nem nagyon lehet mer ha nem vagy perfekt ( azaz kiba....túl jó ) angolos vagy németes akkor azért nem tudsz egyből mindent nyelvtanilag úgy mondani a megfelelő időben, és mindenféle fasságokkal hogy az tökéletes legyen. És ha elakadsz akkor nem érdemes keresni a szabályok közt mer akkor mer nem leszel összefüggő és folyamatos ami megint csak negatív pont.

Sztem a legjobb az ha beszélsz beszélsz beszélsz megállás nélkül és inkább mondd félig átgondoltan de magabiztosan minthogy csak arra menj h mindent pontosan mer akkor lassú leszel és szaggatott.

Persze ez nem vonatkozik azokra akik tényleg nagyon jól nyomják, de én kb a 4év semmitnemérő angoltaníttatásom után ezt kell hogy mondjam :D
    persze a különtanár f*sza volt és sikerült a nyelvvizsga elsőre, de az egy csoda volt és nem is 100as :D csak 64% szal épphogy xD
    de középszinten a szóbeli sztem max 4es lesz, vagy 3as :D
  • Nuki
    Jó, éncsak 95%-os emelt kémiát
  • ivjoe
    Anno 100%-os emelt biosz szóbelit csináltam 3 sorozatgyilkos kinézetű vizsgabiztos társaságában. :) Szóval meg lehet csinálni, ha akarod.
  • 5c0rp330n
    végülis meg lehet csinálni jah. csak matek emelten tuti h valamibe belekötnek és nem is érdekük, hogy jó jegyet adjanak, mivel full idegen helyen lesz, mint az írásbeli is, angolnál is általában bele lehet kötni valamibe mindig, magyar-töri-esélytelen, a tételek címeinek az ötödét sem tudom, az egyetlen, amiből ilyesmire esélyem van, az az informatika, ott vannak igazán szánalmas dolgok, amikről különösebb háttérismeretek nélkül annyit lehet pofázni, hogy ők tessékeljenek ki a teremből a végén.
  • szucsy89
    azért hallottam már nem egy 100%os szóbeliről, sztem a tanáron is függ hogy milyen